Şimdi Ara

2 ISP 1 PORT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar olay çok basit böyle birşeye ihtiyacım var 3 G/E li bir PC oluşturup FreeBSD den de yapabilirim ama stabilitesinden şüphe duyduğum için bunu yapabilecek 100$ lık falan bir Router arıyorum. Ne önerirsiniz ?

    Uydunet ve TTnet Her iki modemden çektiğimiz kabloları RJ45 leri Router'a bağlayıp Load Balance yapıp tek bir kablo çıkarıp Switch e vermek e ikisinin aynı anda çalışmasını sağlamak istiyorum ne önerirsiniz deneyen arkadaşlar varmı aranızda ?



  • Merhaba,

    Pfsense ile gayet rahatlıkla yapılabiliyor. Performans konusunda bir problem ile karşılaşmadım. İster hali hazırda kullandığınız modemlerde sonlandırın, isterseniz de PPPOE olarak pfsense üzerinde. ( Tercihen PPPOE )

    FreeBSD ile tercihiniz değil ise , şöyle bir ürün işinizi rahatlıkla görecektir.

    Link :http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-R4299G#fea


    Şahsi görüşüm FreeBSD Pfsense ile gerçekleştirmenizden yana olacaktır. Dilediğiniz gibi ağ üzerinde erişiminiz olacaktır, performans konusunda şüpheniz olmasın. 100mbit üzeri bir WAN çıkışında dahi LAN>WAN > Global arasında herhangi bir sorunla karşılaşmadım.




  • Pfsence yi kurduğunuz makinenin özelliklerini öğrenebilirmiyim rica etsem ?
    Şimdi ben PC den korkuyorum bir sorun vs çıkar ise tüm Şirketin network'u iptal olacak ondan dolayı şüphe duyuyorum. Tenda nın çıkarmış olduğu bir G/E var onlar var aslında elimde Toplamda 3 Adet g/e li bir PC yapıp denesemmi yoksa tek bir router'da işimi bitirsem mi diye düşünüyordum. O ürünü bende gördüm tek şüphem TP-Link olması idi.

    Elimde Cisco Linksys E4200 var aynı işi yapabilse o kadar güzel olacakki

    Bu arada ilginiz için çok teşekkür ederim.
  • Merhaba,

    Pfsense için kullandığım sistem bileşenleri panelimde mevcut. Backup aldığınız taktirde hardware olarak bariz bir sorun ile karşılaşılmadıkça problem olmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeVil_BoZZo

    Arkadaşlar olay çok basit böyle birşeye ihtiyacım var 3 G/E li bir PC oluşturup FreeBSD den de yapabilirim ama stabilitesinden şüphe duyduğum için bunu yapabilecek 100$ lık falan bir Router arıyorum. Ne önerirsiniz ?

    Uydunet ve TTnet Her iki modemden çektiğimiz kabloları RJ45 leri Router'a bağlayıp Load Balance yapıp tek bir kablo çıkarıp Switch e vermek e ikisinin aynı anda çalışmasını sağlamak istiyorum ne önerirsiniz deneyen arkadaşlar varmı aranızda ?

    2 hattı birleştirip mi kullanmak istiyorsun yoksa ayrı ayrımı. Birleştirmek derken örneğin; 2 hattın var biri 6 diğeri 8 mbit birleştirirsen 14 mbit hat elde etmiş olursun. Ayrı ayrı Load Balance şeklinde kullanacaksan Sophos Home veya Pfsense işini görecektir. Birleştirmek istiyorsan PepLink cihazını incelemeni tavsiye ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.