Şimdi Ara

Tıp Fakültesi İsteyen Arkadaşlar İçin: EGE TIP tanıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
9
Favori
22.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1.sınıf öğrencisiyim, ilk dönemi geçen hafta bitirdik, bu dönemde fakülteyi büyük ölçüde tanıdım ve size fakültenin bir kısmını tanıtmak istedim.

    Öncelikle ilk girişimde kazandığımı, YGS'de ilk 2bine girdiğimi, LYS'de ise 3700 küsürüncü olduğumu belirteyim. YGS-LYS dönemimle ilgili sorusu olan arkadaşlar PM'den sorabilirler, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

    Tıp fakültesi isteyen arkadaşlara tıp okumanın gerçekten zor olduğunu en baştan söyleyeyim. Ha, şunu belirteyim, ilk dönemi geride bıraktık ve henüz geçen seneki kadar çalışmadığımı belirteyim. Üst dönemlerdeki arkadaşlar 1.sınıfın geri kalanının ilk dönemden kolay olduğunu söylüyorlar, öyle diyorlarsa öyle olduğunu umarak 1.sınıfın çok da zor olmadığını söyleyebilirim. Ama asıl süreç 2-3-4.sınıflar. Bu 3 sınıf, hangi üniversiteye giderseniz gidin, gerçekten zor. Bu 3 seneyi günü gününe sıkı çalışarak geçirmeniz gerçekten önemli, bunu göze alırım diyorsanız, tıp fakültesine bekleriz. Ha, günü gününe çalışmadan geçen de çok insan var ama, o zaman süreç daha sıkıntılı işleyebilir, bunu göz önünde bulundurun.

    Ege Tıp'ta eğitim Türkçedir, hazırlık isteğe bağlıdır, ben istemediğim için 1.sınıftan başladım, ki genelde öyle yapılıyor. Sene başında İngilizce muafiyet sınavı yapılıyor, eğer sınavdan geçerseniz haftada 4 saat İngilizce dersi almak zorunda kalmıyorsunuz, bu da haftanın bir günü öğleden sonranın tamamen boş olmasını sağlıyor, benim bu sayede çarşamba öğleden sonralarım boş, oldukça güzel.

    Öğleden önce teorik, öğleden sonra pratik dersler olmaktadır, pratik derslerde yoklama alınıyor olup her ders için %50, toplamda %80 devam zorunluluğu vardır. Bu uygulama genellikle çoğu tıp fakültesi için geçerlidir.

    Ege Tıp'taki eğitim sistemi diğer tıp fakültelerine göre biraz farklıdır. Bildiğiniz gibi çoğu tıp fakültesinde "komite" sistemi adını verdiğimiz sistem uygulanmaktadır. Bizde ise entegre eğitim sistemi adını verdiğimiz bir sistem vardır. Bu sisteme göre, her yıl bloklara ayrılmıştır, (blok=dönem diyebilirsiniz) ilk 2 senede 3 blok, 3.senede 4blok bulunmaktadır. Bloklar arasında genellikle 1 hafta tatil bulunmaktadır, ama sanırım arada tatil bulunmayan bir blok arası dönem de var 3.sınıfta. Şimdi bir bloğu geçmemiz için neleri geçmemiz gerektiğine bakalım:

    BAS= Blok Ara Sınavı, her blokta 2 veya 3 tane yapılan"klasik" usülde uygulanan ara sınavlardır, genellikle 3 haftada bir yapılır, amaç öğrencinin konulara çalışma temposunu düşürmemektir.

    BUN= Blok Uygulama Notu, her blokta aldığınız uygulama derslerinin ders saatine göre ağırlıklarının belirlenmesiyle elde edilen nottur, ama şunu unutmayın ki her uygulamanın ayrı ayrı 60'ın üstünde olması gerekmektedir. Örneğin anatomiden 60'ın altında alırsanız, bütünlemesine girip 60'ı geçmeniz gerekmektedir.

    BYS= Blok Yazılı Sınavı, blok sonunda yapılan o blokta işlenen tüm konulardan sorumlu olduğumuz 100 soruluk testtir, eskiden 50 barajı vardı ama kaldırıldı, BBD'yi 60'tan fazla tutmanızı sağlayacak bir puan almanız yeterli.

    BBD= Blok Başarı Düzeyi, BAS*%25 + BUN*%25 + BYS*%50 formülü ile hesaplanır, 60'ın üstünde olması gerekmektedir, eğer değilse sene sonunda final sınavına girmek zorundasınız, final sınavı da her fakültede olduğu gibi tüm senenin sorularından oluşan bir sınav, bunun sonucunda da 60'ı elde edemezseniz aynı usülde bütünleme sınavına girersiniz, yani finalde kalırsanız da bunu telafi etme imkanınız var.

    Bunların dışında bir de Gelişim Sınavı adı verilen bir sınav uygulanmaktadır, bunu TUS denemesine benzetebiliriz, eskiden sene sonu ortalamasına etki ediyordu fakat bu da değiştirildi, her sene en az ve genelde 3 tane Gelişim Sınavı uygulanır, bu da mezun oluncaya dek 18 tane eder, bunların 11 tanesinden DD ve üzeri harf notu almak zorundasınız, bu dönem bir tane yapıldı ve ben ilkinden geçtim, geçilmesi -kendi düşünceme göre- o kadar da zor bir sınav değil, ilerleyen yıllarda TUS'a hazırlanırken faydalı olabileceğine inanıyorum.

    İlk 3 senenin sistemi bu. 4 ve 5.sınıflarda staj blokları var, onların sistemini henüz ben de çok detaylı bilmediğim için yazmayacağım fakat öğrenmek isteyenlerwww.med.ege.edu.tr adresinden bakabilir.

    Daha değinebileceğim yerler var fakat çok uzun olup sıkmaması açısından kısa tutuyorum.

    Kişisel görüşüm, çalışanın yapabileceği, bunun yanında ülkenin en iyi hocalarıyla beraber üst düzey bir eğitim alabileceğiniz güzel bir fakülte EGE TIP. Tabii daha ilk senenin ilk dönemini bitirdim, gördüklerim kısıtlı fakat sonuç olarak olumlu yönde. Eğer kazanırsanız, kazandığınız zaman da bana ulaşmayı unutmayın, yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

    Hepinize iyi çalışmalar, başarılar...







  • teşekkürler açıklamaların için. ben de çok istiyorum ege tıp'ı ama bakalım. ege tıp için çok zor diyorlar doğru mu?
  • bleed-mrt B kullanıcısına yanıt
    Kolay olmadığı gerçek, sınav sıklığı diğer tıp fakültelerine göre fazla ama ben oldukça beğeniyorum sistemi. Zaten bu sene birkaç önemli değişiklik olmuş, bunlar öğrencilerin oldukça yararına olan değişiklikler, ben geçen sene okumuyordum burada fakat zaten eski sistemle karşılaştırınca böylesinin öğrenciler için çok daha iyi olduğunu anlayabiliyorsun. Bana göre, tam olarak çalışabilenin yapabileceği, kaliteli bir eğitim sistemi var. Çalışmayana zor tabii orasını söyleyeyim, ama bu her yerde böyle. Sınav sıklığının fazla olması da duruma göre iyi duruma göre kötü, en iyi tarafı telafi imkanının fazla olması. Kötü tarafı ise, yani sınav sonuçta, adı yeter.

    Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum kardeşim, bekleriz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123s1234 -- 28 Şubat 2014; 2:26:29 >
  • Tus'a hazirlanmasi var o var bu var...
    Onun yerine ygs lys kasip odtuye ,bilkente girmek faha mantikli
  • en zor tip fakultesi ege.. %100 dogru..
  • Tabii bu bir seçim meselesi, ben bu ygs-lys öncesinde de hep tıp istedim, sonuçta buradayım. Benim babam da doktor o yüzden ileride karşıma ne geleceğini az çok tahmin edebiliyorum bu da seçimimi etkiledi, ama dediğim gibi bu bir seçim meselesi, saygı duyuyorum. Ki öyle olması gerekiyor zaten, diğer tüm meslek gruplarına ihtiyacımız var, önemli olan işini iyi yapmak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gulhan Sen

    en zor tip fakultesi ege.. %100 dogru..

    ege zor ama egeye varana kadar mersin, ankara, çapa, yeni sistemiyle inönü tıp var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 28 Şubat 2014; 16:24:18 >
  • Bır tıpcı olarak sosyal hayatın kısıtlanıyor mu okul yuzunden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DFE3C8F4-B

    Bır tıpcı olarak sosyal hayatın kısıtlanıyor mu okul yuzunden?
    egede okumak vardı simdi
  • en azından 1.sınıf için konuşuyorum, hayır. elbette çalışıyorum, özellikle anatomi başlarda epey zorladı fakat bu tıp okumanın doğasında var. sınav yaklaştıkça çalışmaları arttırıyorum, ama her gün birkaç saat düzenli çalışmayla beraber yapılmayacak hiçbir şey yok. olay sadece dersleri dengede tutmakla alakalı. tıp okumak kolay demiyorum, zor tabii ki zor olması gerekiyor, ama şu an için anlatılan kadar zor değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 123s1234

    en azından 1.sınıf için konuşuyorum, hayır. elbette çalışıyorum, özellikle anatomi başlarda epey zorladı fakat bu tıp okumanın doğasında var. sınav yaklaştıkça çalışmaları arttırıyorum, ama her gün birkaç saat düzenli çalışmayla beraber yapılmayacak hiçbir şey yok. olay sadece dersleri dengede tutmakla alakalı. tıp okumak kolay demiyorum, zor tabii ki zor olması gerekiyor, ama şu an için anlatılan kadar zor değil.

    Anladım, ınsanların gozunu cok korkutuyorlar bu konuda :) tesekkur ederım cevabın için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kofulpasa


    quote:

    Orijinalden alıntı: 123s1234

    en azından 1.sınıf için konuşuyorum, hayır. elbette çalışıyorum, özellikle anatomi başlarda epey zorladı fakat bu tıp okumanın doğasında var. sınav yaklaştıkça çalışmaları arttırıyorum, ama her gün birkaç saat düzenli çalışmayla beraber yapılmayacak hiçbir şey yok. olay sadece dersleri dengede tutmakla alakalı. tıp okumak kolay demiyorum, zor tabii ki zor olması gerekiyor, ama şu an için anlatılan kadar zor değil.

    Anladım, ınsanların gozunu cok korkutuyorlar bu konuda :) tesekkur ederım cevabın için


    calisan her zaman yapar bu calisma da insan sinirlarini zorlayacak bi calisma degil sadece olayı dengede goturmen gerek hepsi bu :) rica ederim.




  • Fakültenin hemen arkasında forum bornova ve ikea var, yemekhanedeki harikulade yemekleri beğenmezseniz ya da öğle yemeğine steteskopla gelen tipleri görmek sizi rahatsız ederse, ikeada hotdog+sınırsız kola sadece iki lira.
  • metu-ce M kullanıcısına yanıt
    ben bunlardan bahsetmemişim, belirttiğin iyi olmuş, teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 123s1234

    ben bunlardan bahsetmemişim, belirttiğin iyi olmuş, teşekkürler :)
    Merhaba, bende ege tıp fakültesine yerleştim bir sorum var geçen yıl varmıydı bilmiyorum ama okulun özel koşullarında tam teşkilatlı bir devlet hastanesinden heyet raporu almamız gerek şeklinde bir koşul var bunu kayıtlardan önce almamız gerekiyormu bilgisi olan varmı?
  • malimalix kullanıcısına yanıt
    Evet, kayıt öncesi edinmen gerekiyor, bir an önce almalısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 123s1234

    Evet, kayıt öncesi edinmen gerekiyor, bir an önce almalısın.
    Ege sistem olarak zor bir üniversite olmasına rağmen okuyan arkadaşlarımın hepsi memnun. Bu İzmir'in güzelliğinden sanırım.
  • 123s1234 1 kullanıcısına yanıt
    ban nerden mezun
  • Ben mf 3 den 4-8k arası bir sıralama bekliyorum ve aslında öncelikli hedefim mühensialik. Çünkü o yönde yetenekli olduğumu düşünüyorum. Biraz da tembelim ygs lys sürecinde bile düzenli bir çalışma sistemim olmadı ama içimde insanlara yardım etme ve doktorlukla ilgili bir istek var sence tıp yazmalı mıyım bi akıl danışayım dedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KimBuZenci

    Ben mf 3 den 4-8k arası bir sıralama bekliyorum ve aslında öncelikli hedefim mühensialik. Çünkü o yönde yetenekli olduğumu düşünüyorum. Biraz da tembelim ygs lys sürecinde bile düzenli bir çalışma sistemim olmadı ama içimde insanlara yardım etme ve doktorlukla ilgili bir istek var sence tıp yazmalı mıyım bi akıl danışayım dedim
    ege tıp için yeterli puanı alan arkadaşlar, eğer bana ulaşırlarsa fakülte hakkında konuşur ve tanışırız. bir alt dönemden çok arkadaşla tanıştım bu site sayesinde, çok yardım etme fırsatım oldu kendilerine. sizlere de yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.