Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM GUİNNESS REKORU KIRDI !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom, tek fiber kablo üzerinden saniyede 8 terabit veri aktarımı sağlayan "Alcatel-Lucent 100 G" teknolojisi ile Guinness Dünya Rekoru kırdı.

    Türk Telekom, "dijital yaşam dönüşümü" vizyonu çerçevesinde bu altyapıyı sadece bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Türk Telekom, bu kapsamda bir tek çift fiber kablo bağlantısı üzerinden saniyede 8 Terabit veri aktarımı gerçekleştirerek bu alanda bir erişim rekoru kırarken, bu başarı Guinness tarafından da tescil edildi.

    Saniyede 8 Terabit veri aktarımı, 1830 Photonic Service Switch (PSS) ürünü üzerinde 100G optik teknolojisi ile Alcatel-Lucent tarafından sağlandı. Yüksek çözünürlüklü video akışı, web erişimi ve bulut hizmetlerinin ortaya çıkarttığı daha fazla bant genişliği talebini karşılamak için tasarlanan Alcatel-Lucent 100G teknolojisi, mevcut optik transmisyon şebekelerinde olağanüstü performans, esneklik ve güvenilirlik sunarken, çevreye duyarlı özellikleri ile de öne çıkmaktadır.

    Türk Telekom Operasyon Başkanı Memet Atalay, Türk Telekom'un fiber teknolojisindeki deneyiminin 1980'li yıllara kadar uzandığını belirtti ve 2013 yılında hız verilen "fiber dönüşümü" yatırımları sayesinde Türkiye'nin internet altyapısının büyük bir performans ve kapasite artışı kaydettiğini belirtti. Atalay, Türk Telekom'un bir yandan fiber genişbant altyapısını Türkiye'nin her yerine ulaştırmak için çalışırken ağ omurgasında da bu teknolojilerin sağladığı avantajları en yüksek seviyede kullandığını belirtti. Türkiye'nin en büyük fiber altyapısına sahip olan Türk Telekom'un fiber alanında sahip olduğu deneyimin ve bu alandaki öncülüğünün bir göstergesi olarak dünyada 8 Terabit/s bağlantı hızına erişen ilk şirket olduğunu vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

    "Şebekemizi bulut bilişimden bireysel ve kurumsal ihtiyaçlara, müşterilerimizin giderek artan taleplerini bugün ve gelecekte rahatlıkla karşılayabilecek şekilde, dünyanın en üstün fiber optik teknolojileri ile güçlendiriyoruz. Ulaştığımız 8 Terabit/s veri aktarım hızının titiz bir değerlendirme süreci sonunda Guinness tarafından da tescil edilmesi, sektörümüz ve ülkemiz açısından da çok önemli bir gelişmedir."

    Teknik ölçümleri bağımsız bir kuruluş yaptı

    Guinness Dünya Rekoru sertifikası ile dünyada halen fiber optik kablo alanında ticari ortamda kullanımda olan eşit ya da daha yüksek bir kapasite olmadığı tescillenmiş oldu. Guinness tescilinde saniyede 8 Terabit'lik veri aktarım kapasitesinin bir çift fiber optik bağlantı üzerinden ticari alandaki bir uygulama olduğu ve bir laboratuvar denemesi, prototip ya da konsept niteliğinde olmadığı özellikle vurgulanıyor.

    Türk Telekom'un eriştiği 8 Terabit/s veri aktarım hızının Guinness tarafından tescili sürecinde yapılan teknik ölçümler Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından sertifikalandırılmış, ağ testi ve ölçümü yeteneğine sahip bağımsız bir kuruluş tarafından gerçekleştirildi. Test süreci Türk Telekom'un Ankara Ulus ve İstanbul Acıbadem'deki merkezleri arasında gerçekleştirildi.

    Alcatel Lucent Türkiye-Azerbaycan Başkanı Cenk Kıvılcım ise şunları söyledi: "Türk Telekom ile beraber gerçekleştirilen "Guinness Dünya Rekoru" başarısı, fiber optik iletişiminde süregelen liderliğimizin bir göstergesidir. Yüksek çözünürlüklü görüntü akışı gibi hizmetlerdeki tüketici talebi gittikçe artmakta ve Türk Telekom gibi lider operatörler Alcatel-Lucent ile çalışarak bu talebi karşılamak için sürekli yenilik yapmaktadırlar. Biz de bu mücadelede yer alabilmek için 100 G optik uyumlu teknolojimizin kapasitesini devamlı olarak yenilemekteyiz."

    KAYNAK



  • quote:

    ...Alcatel Lucent Türkiye-Azerbaycan Başkanı Cenk Kıvılcım ise şunları söyledi: "Türk Telekom ile beraber gerçekleştirilen "Guinness Dünya Rekoru" başarısı, fiber optik iletişiminde süregelen liderliğimizin bir göstergesidir. Yüksek çözünürlüklü görüntü akışı gibi hizmetlerdeki tüketici talebi gittikçe artmakta ve Türk Telekom gibi lider operatörler Alcatel-Lucent ile çalışarak bu talebi karşılamak için sürekli yenilik yapmaktadırlar. Biz de bu mücadelede yer alabilmek için 100 G optik uyumlu teknolojimizin kapasitesini devamlı olarak yenilemekteyiz."


    Şu kısımda resmen dalga geçmişler.Allah aşkına bunların görüntü akışından kastı durmadan video izlemek mi ? O bile deoğru düzgün yapılmıyor ama ülkemizde canlı yayın yapmak neredeyse imkansız.Fibernet ile 720p'de bile yayın yaparken başka hiç bir iş yapamıyorsunuz.
    Yazık çok yazık
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    aynen öyle upload hızlarının artması gerekiyor. En az 5 mbit olması lazım. 10 mbit olursa da tadından yenmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 16 Ocak 2014; 18:48:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uploada da bahseden yok
  • Ayın 12 de konu açılmıştı..

    http://forum.donanimhaber.com/m_86414566/tm.htm
  • 1 metre mesafeden bu hızı almışlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: computeron

    1 metre mesafeden bu hızı almışlardır.



    Fiber optik kablolar, bakır kablolardan farklı olarak bilgiyi elektriksel sinyaller ile değil ışıkla aktarır. Böylece daha fazla bilgiyi, çok daha yüksek hızlarda, çok uzak mesafelere kesintisiz olarak ulaştırır.
  • Türk Telekom 8 terabit hıza ulaşsa ne olacak ülkesine sağlam hizmet veremedikten sonra.
  • Hız testi scriptinin sonuç satırında, sonuç x 100000 kbps diye bir kod vardır Allah bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların upload meselesi zaten hikaye. Turk Telekom'un fiber ağı daha çok indirme için kullanılıyor. Bundan dolayı da yükleme kısmında fiber ağın bant genişliği kullanımı çok ama çok düşük. Bundan dolayı isteseler DSL teknolojilerinin desteklediği kadar fiber ve Ethernet bağlantılarında da muazzam upload hızları verebilirler ama yok işte...
  • bu kullanmak zorunda olduğumuz illeti ( başka alternatifler olmadığından ) Guinness Gözetmenleri değil ttnet abonesi olanlar bilir ancak :) getir bi Guinness gözetmeni 1 ay

    dosya indirsin video izlesin yapabiliyosa upload yapsın :) işte ozaman karar versinler ne kadar hızlı ne kadar nene hızında olduğuna

    bkz. :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=LP61J2qiAZk bu video'yu ilk yayınladıklarından beri izledikçe hep gülmüşümdür :D
  • Rekor mu kırmış ?

    At yalanı ........ ..........
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.