Şimdi Ara

Nasıl Forum Sitesi Sahibi Olabilirim? - Forum Sitesi Kurmak Hakkında Temel Bilgiler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
11
Favori
11.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, öncelikle forum.donanimhaber.com gibi geniş kapsamlı bir paylaşım platformunda, bu konu hakkında anlatılmış çoğu bilginin yeniden güncellenmesi gerektiğini ve konu ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan web meraklılarının dahi en temel bilgileri edinebilmesini düşünerek bu yazıyı hazırladığımı belirtmek isterim.

    1- KARAR

    Forum sitesi sahibi olmak mı?

    Forum sitesi kurmaya karar verdiğinizde amacınızın ne olduğunu çok iyi saptayın. Eğer ortaya düzgün birşeyler çıkartmak istiyorsanız buna büyük zaman harcamanız gerektiğini bilin.

    2 - TEDARİK

    Ne lazım bunlar için? Parası neyse verecem vallahi.

    Forum sitesi kurmak için ihtiyacınız olanları alın. Domain + Host. Sizin bir web sitesi adresine (Domain) ve site dosyalarını depolayacağınız bir veri alanına (Host) ihtiyacınız var. Burada dikkat edilmesi gereken şey öncelikle host. Sağlayıcınız bu veri alanlarını Windows veya Linux server olarak sağlar. php yazılım dili ile geliştirilmiş bir forum scripti kullanılacaksa şiddetle Linux host alınmasını tavsiye ederim. Çünkü Windows server'da, forumunuz ile ilgili daha sonra kullanacağınız önemli işlevlerin çoğunu çalıştıramayabiliyorsunuz.

    Host ve domain sağlayan çeşitli siteler mevcut. Bunları ihtiyacınıza göre yıllık olarak kiralayabilirsiniz. Host için kebirhost.net'i domain için isimtescil.net'i önerebilirim.

    Bu satın aldığınız iki aracı birbirine entegre etmelisiniz. Her iki sistem için de kontrol panelleriniz olacak. Domain kontrol paneline, hostcunuzun size vereceği DNS adreslerini gireceksiniz. Böylece veri alanını site adresine bağlamış olacaksınız. Artık bir internet siteniz oldu. Sırada bu internet sitesini dünyayla paylaşmak adına tasarlamak var...

    3 - HANGİ FORUM SİSTEMİ?

    Forum nedir abi? Yenir mi?

    Forumlar kısacası paylaşım alanlarıdır. Üyelikli veya üyeliksiz paylaşıma açılabilir. Çeşitli kategoriler oluşturabilir. Kategoriler, konular ve mesajlar tablolar halindedir. Birçok hazır forum sistemi vardır. Sıfırdan, kullanışlı bir forum uygulaması kodlamak için üstün bir php bilgisi, geniş bir zaman ve bilgili bir ekip gerekebilir. Bu yüzden milyonlarca insan hazır forum sistemleri kullanır. Dünyada en yaygın forum sistemleri şunlardır;

    vBulletin (vB) - Lisans gerektirir.
    Invision Power Board (IPB) - Lisans gerektirir.
    Simple Machines Forum (SMF) - Lisans gerektirmez.
    php Bulletin Board (phpBB) - Lisans gerektirmez.
    My Bulletin Board (MyBB) - Lisans gerektirmez.

    Lisans gerektiren yazılımlar için ilgili sistemin destek adresinden lisans satın almalısınız. Lisanslı yazılımların diğerlerinden farkı biraz daha geniş kapsama sahip olması. Örneğin yönetici panelindeki işlevler, çeşitli modifikasyonlar ve temalar... Aslında hepsinin kulllanım amacı aynı; birileri üye olur ve çeşitli kategorilere birşeyler yazar.

    Kullanacağınız forum sistemini seçerken nelere ihtiyacınız olduğunu ve hangi düzeyde profesyonellik istediğinizi iyi araştırın. Forumunuzu daha sonra modifiye ederken bazı modifikasyon dosyalarına ya da temalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu konuda en zengin ücretsiz forum sistemlerinden birisi Simple Machines Forum (SMF)'dir. SMF kullanmanızı tavsiye edebilirim.

    4 - KURULUM

    O kadar para verdik, host + domain aldık ama kuramıyom şu forumu. Parasıynan kurduracam bilen birine...

    Eğer host + domain tedarik ettiyseniz geriye kalan tek şey kullanacağız forum sisteminin dosyalarını indirmek ve bu dosyaları hostunuza atıp tıpkı bilgisayarda bir program kurar gibi site adresiniz üzerinden kurulum yapmak. Tabii bazı detaylar var...

    Elinizdekiler;

    Domain kontrol paneli. (Site adını aldığınız yere üye olduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak eriştiğiniz, tedarikçinin sağladığı kontrol paneli.)
    Host kontrol paneli. (Hostcunuz size kontrol paneli adresinizi, kontrol paneli kullanıcı adınızı ve kontrol paneli şifrenizi sağlayacaktır.)
    FTP alanı. (Site dosyalarını atacağınız alan. Hostcunuz size ftp adresinizi, ftp kullanıcı adınızı ve ftp şifrenizi sağlayacaktır.)

    Linux host aldığımızı düşünürsek genelde Cpanel sağlanır. Adresimiz şu şekilde olabilir:www.siteadi.com/cpanel
    Ftp adresimiz genelde şu şekildedir: ftp.siteadi.com

    Ftp adresinize, adresi bilgisayarınızın herhangi bir penceresine yazıp enterlayarak erişebilirsiniz. Fakat piyasada çeşitli ftp erişim ve dosya aktarım programları var. En etkili ve ücretsiz yazılımlardan biri Filezilla'dır.

    FTP adresinize bağlandıktan sonra forum dosyalarınızı kök dizine (public_html) atarsanız, forumunuzu direktwww.siteadi.com olarak kullanırsınız. Klasör halinde atarsanız belirtilen dizinde kullanırsanız. Örneğin ''forum'' adlı bir klasörde attık, forum adresimiz:www.siteadi.com/forum olur.

    Ya da host kontrol panelinden bir subdomain oluşturarak kullanabilirsiniz. Örneğin ''forum'' adlı bir subdomain oluşturduk. Bu oluşturulan alt domain'in klasörü ftp alanına otomatikman yerleşir, bu durumda forum dosyalarını bu klasörün içine atacaksınız. Bu durumda adresimiz: forum.siteadi.com olur.

    Kahve molası.

    Dosyaları ftp alanına aktardıktan sonra kuruluma başlayacağız. Kullandığınız forum sistemine göre kurulum dosyasının adres yolu değişebilir. Örneğin:www.siteadi.com/forum/install.php

    Fakat! php forum sistemleri bir veritabanına, veritabanı kullanıcı adına ve veri tabanı şifresine ihtiyaç duyar. Kurulum ekranına gittiğinizde sizden bu bilgileri isteyecektir. host kontrol panelinizden bir veritabanı adı oluşturacaksınız. Ayrıca veritabanı kullanıcı adı oluşturacaksınız. Ve ayrıca bu oluşturduğunuz veritabanını, oluşturduğunuz veritabanı kullanıcısına bağlayacaksınız. Bu işlemi host kontrol panelinde kolayca yapabileceğiniz gibi, host kontrol paneli yoluyla gidebileceğiniz phpmyadmin alanından da, daha karışık işlevleri kullanarak yapabilirsiniz.

    Forumunuzun kurulum adresine gittiğinizde gerekli bilgileri doldurarak kurulumu tamamlayın. Kurulumdan sonra install dosyasını güvenlik açısından silmeyi ihmal etmeyin. Gerçi çoğu forum sistemi kurulumdan sonra kendisi siler...

    Kurulumu tamamladıktan sonra, kurulumda oluşturduğunuz forum kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaparak admin paneline gidin, forumunuzu keşfetmeye başlayın!

    Abi anlattıklarını uygulamaya çalışırken arada çok detayla karşılaştım ya...

    Bu anlatılanları kısaca bir özet, bir rehber veya bu işe adım atmadan önce bir önbilgi olarak görebilirsiniz. Konuda anlatılan ve aklınıza takılan her türlü terim ya da detay gerektiren işlemler için web araştırmaları yapın.

    5 - KULLANIM VE SİSTEMİ GELİŞTİRME

    Güç, bela kurduk forumu, admin panelinden kategori falan da açtık, bazı ayarları keşfedip kendimize göre ayarladık ama bu default tema çok dandik. Ayrıca foruma bazı özellik ve modüller eklemek istiyorum. Bir de nasıl üye toplayacam ya? Google'da nasıl çok çok çıkacam abi? Ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim abi?

    Forumu kurup gerekli ayarları yapıp, kategorileri oluşturduktan sonra kullandığınız forum sisteminin resmi destek sitesinden veya bu sistemlere gönül vermiş insanların açtığı resmi olmayan destek sitelerinden faydalanabilirsiniz.

    Forum sistemleri için ücretli - ücretsiz temalar üreten birçok insan mevcut. Ayrıca forum sistemleri için çeşitli özellik ve modifikasyon üreten kişi sayısı da azımsanır gibi değil. Hem zamanla siz de ftp alanınızdaki bazı ilgili site dosyalarının içini açıp kurcalayıp, düzenleyecek hale geleceksiniz.

    Google ve diğer arama motorlarında indexlenmek ise tamamen sitenizin içeriğinin özgün ve zengin olmasına bağlıdır. Ayrıca yine modifikasyoncu arkadaşların birtakım SEO ( Search Engine Optimization) teknikleri ve modül dosyaları ile başarıya erişebilirsiniz.

    Abi teşekkürler, dediklerinden hiçbirşey anlamadım. :)


    ---------------------
    Anlatım: Ufuk Koçi.
    ---------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukoci -- 30 Ocak 2016; 1:09:18 >







  • ukoci U kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederiz. Bu işe gönüllü arkadaşların sorularını alabiliriz.
  • ****.com burdan kurun en basit yol
  • Tecrübe konuşmuş Teşekkürler tüm yazdıkların için
  • Merhaba ! Hosting siparişlerinizde bir kaç tıklama ile forum wordpress joomla vb kurabileceğiniz sistem yönetim panellerinde mevcut.Ftp,veritabanı+kullanıcı oluşturma gibi işlemleri otomatik oluşturuyor size sadece admin panelinize girip içeriği eklemek kalıyor.

    Kolay gelsin.

    Link: www.webgalerisi.com
  • Güzel konu olmuş eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazı için teşekkürler.
  • öncelikle yazı için teşekkürler güzel çalışma..

    Bende bi forum sitesi açacamda nasipse ileride kısıtlanmayacaığım yani kullanıcı çokluğundan dolayı tıkanmayacak bir sistem kurmak istiyorum..İlk başlangıç olara nelere dikkat etmeliyim ? mesela host domain alırken dikkat etmem gereken detaylar varmıdır?
  • Hocam benim kafamı kurcalayan bir takım sorunlar var. Rica etsem benim gibi kör cahil arkadaşı aydınlatır mısın

    Şimdi ilk olarak hocam ben godaddy den alan adını aldım bunu hosta bağladım hostta otomatik kurulumdan smf forumu kurdum. Buraya kadar sıkıntı yok, kendimce tema bulup editledim de. Benim kafama takılan hocam ben hostu hostinger diye bi firmadan ücretsiz olarak kullanıyorum. Ama aynı firmanın uygun fiyata yükseltme seçenekleri var. Açıkçası forumu gelir amaçlı açmıyorum bi kazanç elde etme gayem yok. Şimdi hocam bu forumdan host için bağış alabilecek duruma gelene kadar ilk yıl mesela ücretsiz host kullansam. Bunun bana ne denli zararları olur. Smf forumu geliştirmek için webmasterler aşağı yukarı ne kadar ücret talep eder. İleride vaat ettiklerimi karşılayamamaktan korkuyorum hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • manasizadam kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Eğer ciddi bir projeye başlanıyorsa ücretsiz hosting hiç sağlıklı değil. Sağlayıcı istediği zaman desteğini kesebilir, hosting alanını silebilir. Bu durumda hiçbir hak iddia edemezsiniz. İlerisi için vaat ettiklerinizi yerine getirebilmek adına ücretli ve reklamsız bir hosting kullanın.

    SMF'yi geliştirmek için de webmasterlara ücret ödemek zorunda değilsiniz. SMF açık kaynak kodlu ve esnek bir yazılımdır. Destek sitelerinden faydalanarak istediğiniz gibi geliştirebilirsiniz.
  • ukoci U kullanıcısına yanıt
    Selam.
    İş hayatında foruma ihtiyacım var. Ben içeriğini yükler ve denetlerim ama kurma vb bilgim ve vaktim çok sınırlı. Yoğun işten dolayı maalesef ayıracak zamanım kısıtlı.
    VBulletin Cloud ile kurulmasını düşünüyorum.
    Ne önerirsiniz? Nasıl bir destek alayım ve doğru destekçiyi nereden bulayım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ukoci

    Merhabalar, öncelikle forum.donanimhaber.com gibi geniş kapsamlı bir paylaşım platformunda, bu konu hakkında anlatılmış çoğu bilginin yeniden güncellenmesi gerektiğini ve konu ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan web meraklılarının dahi en temel bilgileri edinebilmesini düşünerek bu yazıyı hazırladığımı belirtmek isterim.

    1- KARAR

    Forum sitesi sahibi olmak mı?

    Forum sitesi kurmaya karar verdiğinizde amacınızın ne olduğunu çok iyi saptayın. Eğer ortaya düzgün birşeyler çıkartmak istiyorsanız buna büyük zaman harcamanız gerektiğini bilin.

    2 - TEDARİK

    Ne lazım bunlar için? Parası neyse verecem vallahi.

    Forum sitesi kurmak için ihtiyacınız olanları alın. Domain + Host. Sizin bir web sitesi adresine (Domain) ve site dosyalarını depolayacağınız bir veri alanına (Host) ihtiyacınız var. Burada dikkat edilmesi gereken şey öncelikle host. Sağlayıcınız bu veri alanlarını Windows veya Linux server olarak sağlar. php yazılım dili ile geliştirilmiş bir forum scripti kullanılacaksa şiddetle Linux host alınmasını tavsiye ederim. Çünkü Windows server'da, forumunuz ile ilgili daha sonra kullanacağınız önemli işlevlerin çoğunu çalıştıramayabiliyorsunuz.

    Host ve domain sağlayan çeşitli siteler mevcut. Bunları ihtiyacınıza göre yıllık olarak kiralayabilirsiniz. Host için kebirhost.net'i domain için isimtescil.net'i önerebilirim.

    Bu satın aldığınız iki aracı birbirine entegre etmelisiniz. Her iki sistem için de kontrol panelleriniz olacak. Domain kontrol paneline, hostcunuzun size vereceği DNS adreslerini gireceksiniz. Böylece veri alanını site adresine bağlamış olacaksınız. Artık bir internet siteniz oldu. Sırada bu internet sitesini dünyayla paylaşmak adına tasarlamak var...

    3 - HANGİ FORUM SİSTEMİ?

    Forum nedir abi? Yenir mi?

    Forumlar kısacası paylaşım alanlarıdır. Üyelikli veya üyeliksiz paylaşıma açılabilir. Çeşitli kategoriler oluşturabilir. Kategoriler, konular ve mesajlar tablolar halindedir. Birçok hazır forum sistemi vardır. Sıfırdan, kullanışlı bir forum uygulaması kodlamak için üstün bir php bilgisi, geniş bir zaman ve bilgili bir ekip gerekebilir. Bu yüzden milyonlarca insan hazır forum sistemleri kullanır. Dünyada en yaygın forum sistemleri şunlardır;

    vBulletin (vB) - Lisans gerektirir.
    Invision Power Board (IPB) - Lisans gerektirir.
    Simple Machines Forum (SMF) - Lisans gerektirmez.
    php Bulletin Board (phpBB) - Lisans gerektirmez.
    My Bulletin Board (MyBB) - Lisans gerektirmez.

    Lisans gerektiren yazılımlar için ilgili sistemin destek adresinden lisans satın almalısınız. Lisanslı yazılımların diğerlerinden farkı biraz daha geniş kapsama sahip olması. Örneğin yönetici panelindeki işlevler, çeşitli modifikasyonlar ve temalar... Aslında hepsinin kulllanım amacı aynı; birileri üye olur ve çeşitli kategorilere birşeyler yazar.

    Kullanacağınız forum sistemini seçerken nelere ihtiyacınız olduğunu ve hangi düzeyde profesyonellik istediğinizi iyi araştırın. Forumunuzu daha sonra modifiye ederken bazı modifikasyon dosyalarına ya da temalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu konuda en zengin ücretsiz forum sistemlerinden birisi Simple Machines Forum (SMF)'dir. SMF kullanmanızı tavsiye edebilirim.

    4 - KURULUM

    O kadar para verdik, host + domain aldık ama kuramıyom şu forumu. Parasıynan kurduracam bilen birine...

    Eğer host + domain tedarik ettiyseniz geriye kalan tek şey kullanacağız forum sisteminin dosyalarını indirmek ve bu dosyaları hostunuza atıp tıpkı bilgisayarda bir program kurar gibi site adresiniz üzerinden kurulum yapmak. Tabii bazı detaylar var...

    Elinizdekiler;

    Domain kontrol paneli. (Site adını aldığınız yere üye olduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak eriştiğiniz, tedarikçinin sağladığı kontrol paneli.)
    Host kontrol paneli. (Hostcunuz size kontrol paneli adresinizi, kontrol paneli kullanıcı adınızı ve kontrol paneli şifrenizi sağlayacaktır.)
    FTP alanı. (Site dosyalarını atacağınız alan. Hostcunuz size ftp adresinizi, ftp kullanıcı adınızı ve ftp şifrenizi sağlayacaktır.)

    Linux host aldığımızı düşünürsek genelde Cpanel sağlanır. Adresimiz şu şekilde olabilir:www.siteadi.com/cpanel
    Ftp adresimiz genelde şu şekildedir: ftp.siteadi.com

    Ftp adresinize, adresi bilgisayarınızın herhangi bir penceresine yazıp enterlayarak erişebilirsiniz. Fakat piyasada çeşitli ftp erişim ve dosya aktarım programları var. En etkili ve ücretsiz yazılımlardan biri Filezilla'dır.

    FTP adresinize bağlandıktan sonra forum dosyalarınızı kök dizine (public_html) atarsanız, forumunuzu direktwww.siteadi.com olarak kullanırsınız. Klasör halinde atarsanız belirtilen dizinde kullanırsanız. Örneğin ''forum'' adlı bir klasörde attık, forum adresimiz:www.siteadi.com/forum olur.

    Ya da host kontrol panelinden bir subdomain oluşturarak kullanabilirsiniz. Örneğin ''forum'' adlı bir subdomain oluşturduk. Bu oluşturulan alt domain'in klasörü ftp alanına otomatikman yerleşir, bu durumda forum dosyalarını bu klasörün içine atacaksınız. Bu durumda adresimiz: forum.siteadi.com olur.

    Kahve molası.

    Dosyaları ftp alanına aktardıktan sonra kuruluma başlayacağız. Kullandığınız forum sistemine göre kurulum dosyasının adres yolu değişebilir. Örneğin:www.siteadi.com/forum/install.php

    Fakat! php forum sistemleri bir veritabanına, veritabanı kullanıcı adına ve veri tabanı şifresine ihtiyaç duyar. Kurulum ekranına gittiğinizde sizden bu bilgileri isteyecektir. host kontrol panelinizden bir veritabanı adı oluşturacaksınız. Ayrıca veritabanı kullanıcı adı oluşturacaksınız. Ve ayrıca bu oluşturduğunuz veritabanını, oluşturduğunuz veritabanı kullanıcısına bağlayacaksınız. Bu işlemi host kontrol panelinde kolayca yapabileceğiniz gibi, host kontrol paneli yoluyla gidebileceğiniz phpmyadmin alanından da, daha karışık işlevleri kullanarak yapabilirsiniz.

    Forumunuzun kurulum adresine gittiğinizde gerekli bilgileri doldurarak kurulumu tamamlayın. Kurulumdan sonra install dosyasını güvenlik açısından silmeyi ihmal etmeyin. Gerçi çoğu forum sistemi kurulumdan sonra kendisi siler...

    Kurulumu tamamladıktan sonra, kurulumda oluşturduğunuz forum kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaparak admin paneline gidin, forumunuzu keşfetmeye başlayın!

    Abi anlattıklarını uygulamaya çalışırken arada çok detayla karşılaştım ya...

    Bu anlatılanları kısaca bir özet, bir rehber veya bu işe adım atmadan önce bir önbilgi olarak görebilirsiniz. Konuda anlatılan ve aklınıza takılan her türlü terim ya da detay gerektiren işlemler için web araştırmaları yapın.

    5 - KULLANIM VE SİSTEMİ GELİŞTİRME

    Güç, bela kurduk forumu, admin panelinden kategori falan da açtık, bazı ayarları keşfedip kendimize göre ayarladık ama bu default tema çok dandik. Ayrıca foruma bazı özellik ve modüller eklemek istiyorum. Bir de nasıl üye toplayacam ya? Google'da nasıl çok çok çıkacam abi? Ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim abi?

    Forumu kurup gerekli ayarları yapıp, kategorileri oluşturduktan sonra kullandığınız forum sisteminin resmi destek sitesinden veya bu sistemlere gönül vermiş insanların açtığı resmi olmayan destek sitelerinden faydalanabilirsiniz.

    Forum sistemleri için ücretli - ücretsiz temalar üreten birçok insan mevcut. Ayrıca forum sistemleri için çeşitli özellik ve modifikasyon üreten kişi sayısı da azımsanır gibi değil. Hem zamanla siz de ftp alanınızdaki bazı ilgili site dosyalarının içini açıp kurcalayıp, düzenleyecek hale geleceksiniz.

    Google ve diğer arama motorlarında indexlenmek ise tamamen sitenizin içeriğinin özgün ve zengin olmasına bağlıdır. Ayrıca yine modifikasyoncu arkadaşların birtakım SEO ( Search Engine Optimization) teknikleri ve modül dosyaları ile başarıya erişebilirsiniz.

    Abi teşekkürler, dediklerinden hiçbirşey anlamadım. :}


    ---------------------
    Anlatım: Ufuk Koçi.
    ---------------------


    Güzel bilgiler teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerlinDuvarındakiÇatlak -- 14 Mart 2015; 9:49:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirer1

    Selam.
    İş hayatında foruma ihtiyacım var. Ben içeriğini yükler ve denetlerim ama kurma vb bilgim ve vaktim çok sınırlı. Yoğun işten dolayı maalesef ayıracak zamanım kısıtlı.
    VBulletin Cloud ile kurulmasını düşünüyorum.
    Ne önerirsiniz? Nasıl bir destek alayım ve doğru destekçiyi nereden bulayım?


    Up naptin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse yanıtlamadı, vakit ayırıp kendim yaptım.
  • Üstat ben bi eklentiyle kurdum.Bbpress eklentisi ile siteme ****m.Ben yükledim ama yeterli düzeyde değil yada ben yeterli düzeye getiremiyorum hocam bu eklentinin farklı temaları yada renk seçenekleri var mı? Dil seçeneği çok yetersiz birde buna çözüm bulunamaz mı? O kadar uğraştım geldiğim seviyehttp://www.tribunx.com/forum bunu daha geliştirme imkanım var mı görsel olarak soruyorum tabi bunları.
  • Hocam bilgiler için saol ama artık forum sitesi olayı baydı herhalde bu forum türkiyenin en büyük forumu ama burda bile çoğu bölümde 1 kişi 2 kişi dolaşıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MichealCorleone

    Hocam bilgiler için saol ama artık forum sitesi olayı baydı herhalde bu forum türkiyenin en büyük forumu ama burda bile çoğu bölümde 1 kişi 2 kişi dolaşıyor

    Aynen.
  • Arkadaslar kolay gelsin size danisacagim bazi konular varda. Oncelikle ben bir indirme sitesi acmak istiyorum. Oyun program vs. Olucak icinde. Ama site tutarmi tutmazmi bilmiyorum onun icin sizden fikir almak istiyorum. Durumum kısıtlı oldugu oldugu icin bu siteden para kazanmak istiyorum. Nasil site acildigini biliyorum. Indirme sitesi wordpress ilemi yoksa form sitesi olarak mi acsam daha iyi olur. Bu acacagim siteden ne kadar surede para kazanabilirim. Vaktinizi ayirip ilgilendiginiz için teşekkür ederim.
  • Xenforo hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.