Şimdi Ara

Yorumunuz: DENON AVR-1513 BKE2 AV-799 5.1

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
4.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/DENON-AVR-1513-BKE2-AV-799-5.1-HD-Audio-Receiver-Ev-Sinema-Sistemi,103452,465566,1074527.html?langId=-14
    Merhabalar
    Uzun zamandır ev sinema sistemleri ile ilgileniyorum. Teknik jargona hakim olmakla birlikte detaylıca bir malumatım yok.
    Esas niyetim bir z5500 ve media player ile optik baglantı yaparak 5.1 izlemekti ancak bu işin de sonu yok
    istegim basları derin ve tok tizleri canlı ve net bozulmayan ses veren bir sistem
    Alternatif olarak bir arkadaşımda sony dv740 var elden çıkaracak kendisi. Arasında illa ki fark olacaktır ama fiyat farkına değecek şeyler nelerdir? bu set için fiyat uygun mudur? bu setin alıcısı esasen kimdir? 1500 liraya kadar nasıl bir set oluşturulabilir?
    player olması gerekmiyor usb ya da laptop üzerinden aktarım yapacağım için
    ilgili ve bilgili arkadaşlardan yanıtlar beklemekteyim
    şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar, iyi forumlar hocam.
    Bende sizin gibi çok uzun zamanlardır ev sinema sistemleri takip ediyorum.
    "basları derin ve tok tizleri canlı ve net bozulmayan ses veren bir sistem" yazmışsınız, bu istediklerinden sadece bassları derin kısmını yeterince yerine getirebilecek bir sistem z5500. tizleri ve midleri pek iç açıcı değil. tabi kullanım şeklinize ve beklentilere göre değişiyor. pc me bağlıyayım filmlerde oyunlarda müziklerde idare eder ses versin işimi görsün verdiğim fiyata göre diyorsanız. z5500 olabilir. ama müzik dinlerim kaliteli olmasını isterim filmlerde daha ayrıntılı sesler almak isterim derseniz. hoparlör boyutları ve fiyatıda o şekilde artıyor. kendim için söylüyorum yıllardır onlarca sistem, kulaklık kullandım. artık beni multimedya hoparlör setleri tatmin etmiyor. dinlemekten zevk almıyorum. bundan dolayı avr + hoparlör setine geçme aşamasındayım. eğer sizde beklenti olarak yüksek düşünüyorsanız, her sesi beğenmiyorsanız biraz daha üst seviye cihazlara bakmak gerekiyor.

    Fiyat olarak denon anfi 900-1000 lira civarlarında satılıyor. püre acoustics 799av ise 800 lira civarlarına almak mümkün. yani toplamda 1700-1800 lirayı bulan bir set. mediamarkt 1300 lira gibi bir fiyata veriyor. biraz indirim söz konusu.

    Genel olarak z5500 ve denon +799av seti karşılaştırırsak. z5500 de dev subwoofer var bundan dolayı basslar birazdaha tok ve derin olacaktır. denon sete aktif subwoofer alırsan z5500 ü her türlü ezen bir sistem olur. bunun yanında avr nin yanında gelen çeşitli özellikler ve özelleştirilebilirlik gibi avantajlar var. z5500 de yer olarak daha az yer kaplar ve basit bir yapıdadır. kullanımı kolaydır. uğraş gerektirmez. avr li sistemler biraz daha uğraş ister.
    Denon sete bir kaç ekleme modifiye ile film, müzik, oyun ses perforansı olarak z5500 ün adını andırmayacak bir sistem olur ama bütçe olarak z5500 ünde 3-4 katını bulmuş oluyor. yine iş sizin beklentilerinizde bitiyor. nasıl bir ses istiyorsunuz. her ses sizi mutlu ediyormu. bunu düşünmek lazım. ona görede bütçe ile birşeyler yapmak. 1500 liraya kadarlık bütçe ile tek tek parça toplasan avr yi alırsın hoparlöre para yetmez. ancak böyle denon+799av gibi 2 li setleri kampanya ile bu fiyatlara alabilirsin.

    Alttaki linkte bende birkaç ürün arasında kalmıştım denon + püre acoustics proxima 60 seti almaya karar verdim. bütçeyi ayarlamaya çalışıyorum. ben ilgili, az bilgili biriyim. ses konusunda bilgili üstadlar daha iyi yardımcı olabilir. saygılar.


    http://forum.donanimhaber.com/m_86057940/f_//tm.htm#86057940




  • 2. el düşünürseniz. 1500 liraya kadar güzel sistemler çıkabilir önünüze. mesela alttaki linkte harman kardon avr ve hoparlör seti var. 0 larına baktığımızda bu 2 sinin satıldığı fiyatlardan gidiyor sadece avr yada hoparlör seti. bu fiyata aldığınızda avr yada hoparlör seti bedavaya gelmiş gibi oluyor. ses kalitesi ve özellikler bakımından z5500ün çok üzerinde bir sistem.
    http://forum.donanimhaber.com/m_84163773/tm.htm
  • Elektrox kullanıcısına yanıt
    Sn; elektrox sistemi aldirinda arkadaşa şu pureler nasilmis bi öğrenelim saka bir yana denon ve pure takim gayet güzel bir takim diye düsunuyorum gerek z5500 gerek compakt sistemlerden daha iyi olacagini düşünüyorum performans ve donanim açisindan ama imkaniniz varsa deneyin derim ama bildiğim kadari ile mm sadece netten satis yapacakti bu takimlari kisaca düşündüğünüz sistemlere istinaden acik ara tavsiye ederim kolay gelsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşta samsundan profilde yazdığına göre, sonradan farketttim. eğer arkadaş alırsa denon+pure acoustics setlerden birini. kabul ederse gidip dinleme fırsatım bile olabilir :)
    ama yine dediğim gibi beklenti meselesi hocam siz nasıl bir ses ve yanında neler istiyorsunuz z5500 bazı kullanıcıları memnun ederken bazı kullanıcıları orta hifi sistemler bile memnun etmiyor. az para vereyim bass ağırlıklı ses çıksın fazlasına gerek yok derseniz z5500 de olabilir fiyatına göre. ama ben kaliteli ses istiyorum daha ayrıntılı ses istiyorum avr sistemi özellikleri de lazım olur kullanırım dersen avr + hoparlörlü set gerekiyor. sırf müzik dinleyecekseniz stereo anfi+hoparlör. filmlerde işin içine girecekse avr + hoparlör.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrox -- 16 Ocak 2014; 13:07:29 >
  • Evet imzayı görünce farkettim ben de samsunda oldugunuzu, uzun yorumlarınız için teşekkür ederim. Z5500 uzun süre hayallerimi süsleyen bir setti evet hala da benim için alınabilecek bir set. Ancak ben tam anlamıyla "eargasm" yaşamak istiyorum yani cam kırılırken çıkan sesten her bir cam parçasını ayrı ayrı hissedeyim mermileri tek tek duyayım ayak seslerini keza. Ve biliyorum ki bunların hepsi bağlantı yaptığımız kablodan odanın şekline kadar pek çok faktörle de ilgili o yüzden ben 2.000lira civarına bu parayla alınabilecek f/p ürünü ve hayal kırıklığı yaşatmayacak bir set arıyorum detaylı anlatımı yapmam gerekirse böyle. sistemi alırsam tabi ki beklerim bir akşam 40gb dts-sorround test ve kalibrasyon arşivimi dinletmeye
    denon+proxima seti çok hoş görünüyor hepsiburadadaydı yanılmıyorsam tam 2000tl. bu seti 1500e alma imkanım var açıkcası. ikinci el bir z5500 ise 500 tl desek aradaki farkı gözüm görmez gerçekten yukarıda bahsettigim gibi bir "işitme tatmini" yaşadığımda
    bakalım başka yorumlar ve alternatifler gelecek mi bizim gibi çok hevesli nispeten az bilgili arkadaşlara

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • enreka_tr kullanıcısına yanıt
    yazdıklarınıza göre alacağınız avr + kuleli hoparlör sistemi. z5500 i unutun artık :) küçük uyduları olan avr li setlerde yeterince ayrıntılı sıcak ses vermez ve stereo performansları düşüktür. bundan dolayı avr + kuleli hop. seti alacaksınız. 2000 lira kadar bütçeye alttaki linkteki pio + magnatlı sette var alınabilir. ama siz aktif subwooferda alacaksınız. bunuda bütçeye eklemeyi unutmayın. daha bilgili tecrübeli arkadaşları bekliyoruz bakalım ne önerileri var.
    magnat hoparlörler kağıt üzeri özelliklerinde ve marka olarak püre acousticsten daha üst seviye daha güzel bir ses vereceğini düşünüyorum ama dinlemek lazım tabi.
    http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-323---magnat-supreme-802-hcp-sinema-sistemi_715.aspx?CatId=102




  • ben de z906 lara bakarken mm'de 1.299 TL fiyatı görünce dikkatimi çekti bu set ve buraya düştüm :)))
    z906 larda 900 TL - 1000 TL aralığında..
    filmciyim filmde kaliteli ses istiyorum detay ayrıntı.. filmlerimi de ona göre indiriyorum.. mutlaka dts.. laptop dan bağlantı yapacağım..

    @enreka_tr creative ses kartı konusunda da bana yardımcı oluyordunuz benim çözümüm bu şekilde olacak sanırım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rueta -- 17 Ocak 2014; 14:25:39 >
  • rueta R kullanıcısına yanıt
    Mm de denon pure takim varmi teşhirde? Deneme şansiniz varmi? Şu sıra pure almiş alacak kişilerle yakından ilgiliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum hocam netten baktım bende :)
    gidebilirsem bir bakacağım ama mağazadan..
  • rueta R kullanıcısına yanıt
    Çok iyi olur hocam hem siz hem bizim için ben stereo sistem için kulelerini düsunuyorum nisbeten bir fikir edinmiş oluruz... Benim için müzik performansı önemli ilk firsatta bulursam dinliyecem bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    hafta sonu gidemedim :S
    hala göremedimm
    görüp de deneyemedim :(
    :))
    feci halde aklımı çeliyor bu ürün
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/DENON-AVR-1513-BKE2-AV-799-5.1-HD-Audio-Receiver-Ev-Sinema-Sistemi,103452,465566,1074527.html?langId=-14
  • Arkadaşlar bugün aşağıdaki seti birazcık dinleme şansım oldu. İstanbul'da Trump Towers'daki Media Marktta teşhirde var.

    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/DENON-AVR-1513-BKE2-AV-799-5.1-HD-Audio-Receiver-Ev-Sinema-Sistemi,103452,465566,1074527.html?langId=-14#infoTabNav&_$ja=tsid:53125&utm_source=reklamaction&utm_medium=affiliate&utm_content=oyun&utm_campaign=firsat

    Amacım başka olduğu için çok detaylı inceleme yapamadım ama genel bir fikir edinecek kadar bakabildim. 1300 TL fiyat için gayet iyi bir ürün. Hoparlörler de Wharfadale'in piyasadaki giriş seviyesi ayarında. Çok iyi değil, çok kötü de değil. Test için telefonun kulaklık çıkışından dandik bir kablo ile AVR'nin öndeki aux girişlerini kullanarak birkaç şarkı dinledim. Genel olarak bu fiyat için gayet yeterli bir kalitesi var. Yani bu işlere yeni başlayanlar ve bu tarz bir sistemi daha önce uzun soluklu kullanmayanlar için yeterli olacaktır. Ama hoparlörler bendeki Heco Victa serisine göre vasat kalıyor. Bu sebeple 5.0 setini 1100 TL'ye aldığım Heco'larımın değerini şimdi çok daha iyi anladım.

    Bu arada hoparlörler ve AVR'nin ayrı ayrı liste fiyatları 2000 TL oluyor. Hadi pazarlıkla falan 1700'e inilse bile media mark'taki fiyat oldukça iyi. Aşağıdaki linklerden ilgilenen arkadaşlar teknik detaylara ve fiyat bilgilerine ulaşabilirler.

    http://www.istanbulhifi.net/?newUrun=1&Id=891008&CatId=bs149203&Fstate=&/PURE-ACOUST%C4%B0CS-AV-799-EV-S%C4%B0NEMA-HOPARL%C3%96R-S%C4%B0STEM
    http://www.istanbulhifi.net/?newUrun=1&Id=619251&CatId=bs149203&Fstate=&/DENON-AVR-1513-BKE-5.1-AV-SURROUND-RECEIVER-

    http://www.pure-acoustics.com/design/manuals/ts_av799.pdf
    http://usa.denon.com/us/product/pages/productdetail.aspx?catid=avreceivers(denonna)&pid=avr1513(denonna)

    Bu arada kule hoparlörler oldukça büyük ve bence kaba duruyor. Yer sıkıntısı olanlar için çok önermiyorum, bunu da göz önünde bulundurursunuz.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Deneme için teşekkürler; ben bu set takimin bir ustu olan proxima60 dusunuyorum fikir olarak kabaca sunu diyebilir misiniz mat perdeli çaliyor? Bana giriş seviyesinde olsa bile parlak net çalan hop lazim cunki pio sx 20k ile bu seti düşünüyorum kafamda öyle bi plan var malum pio ses rengi belli bana baslar yerinde parlak canli çalsin yeter..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    sizin hecoları aldığınız fiyata bu sıralar almamız mümkün değil hatta 1500 2000 liradan aşağı bile bulamayabiliriz. son 6 ayda türk parası çok değer kaybetti. alım gücü düştü. neyse ürünlere gelirsek. denon + proximalı sette varmıydı teşhirde. ve malzeme kalitesi olarak nasıldı ürünler. samsundaki mediamarkta gidip bir bakacağım sitedeki linkte var görünüyor. bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler.
  • Sayın Yüxeses, dediğiniz gibi mat çalıyor denebilir ama bu yorumu kısacık bir dinleme ile yapmak çok sağlıklı olmayacaktır. Sonuç olarak giriş seviyesi bir denon AVR ve dandik bir kulaklık kablosu ile bağlantı yaptık. Dediğiniz Pioneer stereo amfi mi, yoksa vsx-520 avr mi? Stereo amfi ise farklı bir sonuç olabilir. Bir de denon ile pioneer'ın ses karakterleri nasıl acaba? Benzerse bir referans olabilir. Ama genel olarak çok canlı yada parlak çalan hoparlörler değil gibiler.

    Sayın Elektrox, Bu arada teşhirde proxima'da vardı ama onu dinlemedim. Ahşap kalitesi çok çok iyi değil gibi geldi. Biraz dandik bir görüntüsü vardı. Ve de çok her iki setin de görüntüsü çok hantal. Estetik olarak çok zayıflar. Bu arada dediğiniz gibi TL'nin değer kaybı çok büyük, hamdolsun başımızda en alasından sağlam iradeli dolandırıcılar olduğu için sesimizi çıkarmadıkça TL daha çok değer kaybeder. Herneyse konu maalesef bu değil ama benim Hecolar tamamen Saturn'ün yaptığı güzellik, yoksa başka bir izahı yok. Gsa Orhan Beyle konuştuğumuzda neredeyse benim aldığım fiyata almışsın demişti




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    tekrar mediamarkta gitme şansınız vaktiniz olursa proximalı seti deneyebilirseniz memnun oluruz. proxima setin hoparlör tipleri av799 a göre daha iyi duruyor. av799 dan daha canlı çalacağını düşünüyorum. bakalım samsunda varsa gidip kendimde bizzat deneyeceğim. dediğiniz gibi biraz kaba duruyor hoparlörler ama hoparlör sayısı ve boyutuna baktığımızda büyük bir kasada olması gerekiyor. önemli olan verdiği ses.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    hocam bilgiler için teşekkürler..
    az önce hepsiburada'da z906'nı fiyatının düştüğünü farkettim 50 TL de çek olunca 810 TL'ye aldım.. ikinci eline 750 TL çekiyorlar forumda sıfırı bu fiyata iyi oldu bence..
    zaten amacım sadece laptopu optik bağlayıp sesi direk z906 ya çözdürerek -ortalama ses seviyesinde, malum apartman dairesi arakat :( - tüm kanallardan doğru ses alarak film izlemek..
    ilk aşamada beni çok üzmeyeceğini düşünüyorum biraz zaman geçince tekrar avr lere bakarım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rueta -- 21 Ocak 2014; 17:20:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.