Şimdi Ara

beyindeki sorun????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim anneanem 68 yaş civarında geçenlerde safra kesesi için ameliyat oldu ve amaliyattan çok korkuyordu bu yüzden tansiyonu fırlamış bu yüzdende tomografiye gitti ve beyin damarlarının 1 inin tam tıkalı 2.inin de yarın tıkalı olduğu anlaşıldı..safra kesesi ameliyatı çok temiz geçti ama beyinde hipertansiyon yüzünden hasar oluştu...beyinde bıhtı var o yüzden şuan sağ kol bacak ve yüzünün sağ tarafını haraket ettiremiyor ama his var ..ameliyat olalı 1 hafta oldu önceleri konuşamıyordu ama etraftaki insanları tanıyordu ama geçen ben ilk defa ziyaretine gittiğimde beni tanımakta zorlandı sanki yarı rüyada gibiydi..hastalığı birazda ebru gündeşte görülen hastalığa benzer ...hemde şeker hastası ..acaba iyileşebilirmi iyileşirse nekadar zamanda(6 ay 1 yıl civarı gibi)ayrıyetten bu pıhtı eğer yer değiştirirse başka kötü sonuçlar oluştururmu .....ve sizden en önemli istediğim şey bu konudaki en iyi profesörler kimlerdir.. isimleri yeter telefon numaralarını biz bulabiliriz lütfem bildiğiniz bi konuysa yardım edin







  • Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.

    Benim de babamın başına buna benzer bir olay gelmişti. Yaşlı ve özellikle kalp, tansiyon gibi hastalıkları olan kişilerde ameliyat esnasında uzun süre hareketsiz pozisyonda kalındığında toplar damarlar içinde kan pıhtıları oluşabilir ve operasyon sonrası bu pıhtılar hareket ederek çapına uygun bir damarı tıkayabilir. Tansiyonun yükselmesi beyin damarının tıkanmasına refleks bir cevaptır. Yani esas sebep tansiyon yüksekliği olmayabilir.
    Pıhtı eritici ilaçlar kullanılarak pıhtı eritilebilir. Ama beyin hücreleri oksijensiz kalmaya çok dayanıksızdır. Muhtemelen bu bölgedeki hücrelerin önemli bir kısmı ölmüştür. Fakat çevredeki hücreler ölen hücrelerin görevini devralarak kısmi bir iyileşme sağlayabilirler. İyileşme süreci 6 ay sürebilir. 6 ay geçtikten sonra artık daha iyi olmayacaktır. Ama tam bir iyileşme beklememek lazım.
    Şeker hastası olması ve çevreyle ilişkilerinin zayıfladığını söylemişsin. Bunlar dezavantaj. Bu tür hastalıkların tam olarak tedavisi mümkün olmadığından bu konuda isim yapan, öne çıkan kişiler pek yoktur. Ama İstanbulda isen Cerrahpaşanın Nöroloji kliniğinin bu konuda iyi olduğunu duydum ama bir isim veremem.
    Allahtan şifalar dilerim.




  • Beyin cerrahi konusunda dunyaca unlu bilim adamlarimiz vardir, bunlardan bir tanesi Gazi Yasargil'dir. Ankara GATA'daki beyin cerrahlari da çok iyidir konularinda.

    Hastaniza acil sifalar dilerim. Ege bolgesinde bulunan bir köyde rastladigim ve benzer sikayerleri olan bir hastanin, hergun 4-5 bardak havuç suyu icerek sagligina kavustugunu anlatmislardi. Havuç suyu, barindirdigi dogal maddeler sayesinde, ozellikle sinir sistemi uzerinde onarici etkiye sahip sanirim. Tekrar geçmis olsun.
  • arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler zten 3 gün önce fizik tedaviye başladık ..bugün öğrendiğim şeyler dünküne nazaran daha iyi ..şuanda etrafta olan biteni anlıyor ve küçük cümleler kurabiliyor...doktorlar perşembe günü taburcu olabilir diyor ve haftada 1 fizik tedaviye götüreceğiz... ama ben cerrahpaşaya 1 ay sonra götürmeyi düşünüyorum çünkü orası bu konuda araştırmalarda bulunan bi hastane...ilginiz için çok teşekkürler şuanda böyle bi hastaya nasıl bakılması gerektiğinide anlatırsanız sevinirim
  • Yukarıdaki vaka beyin cerrahiyi ilgilendiren bir olay değil. öyle olsaydı kesinlikle Gazi Yaşargili tavsiye ederdim. Branşında dünya çapında bir ekol oluşturmuştur. Ne yazıkki artık yaşlandığından pek ameliyat yapmıyor.
    Yatalak hastaların bakımında dikkat edilecek en önemli şey yatak yaralarının oluşmasına izin vermemektir. Bu yaralar çok zor iyileşir. Engellemek için aralıklı olarak pozisyonu değiştirilmeli, altı kuru tutulmalı ve mümkün ise havalı yatak kullanılmalıdır.
  • arkadaşlar size bir sorum daha olacak öğrendiğim kadarıyla hastada ilk 6 saat çok önemli verilen bir ilaçla beyindeki pıhtı yok ediliyor ama bizim hastamız ameliyat olduğundan o tedaviyi uygulayamadık sizce bunun sonucunda neler oluşur yani tam anlamıyla iyileşebilirmi yoksa yatalak mı kalır???yoksa sadece belirli bi uzulunu tam olarak kullanamaz...esas önemli olan sorumsa şu..etraftaki olayları anlayabilirmi yani eski bilincine kavuşurmu herhangi bir hafıza kaybı olabilirmi???
  • arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler durumunda değişiklik olduğunda sizinle paylaşacağım
  • allah'tan acil şifalar dilerim. arkadaşın da söyledeği gibi iyileşme ilk 6 ay içerisinde olur. yalnız tam bi iyileşme de beklemeniz sizi boş bir umudun içine sürükleyecektir. konuşmaya da başladıysa kendi günlük ihtiyaçlarını karşılayacak derecede bir iyileşme görülecektir zannedersem. doktor adı da sormuşsunuz hiçbir doktor bu konuda mucize gösteremez heralde, yalnız siz evde de elini (özellikle parmaklarını) ve bacağını çalışırtırsanız daha hızlı ilerleme olur inşallah.
    allah kolaylıklar versin her şey insanlar için, başımıza ne geleceği belli değil hiç...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.