Şimdi Ara

Magnat Ses Sistemleri Kullanıcı Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
31
Favori
52.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda bu hop.leri kullanan bir cok insan var ama detayli bir baslik yok.
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
    Ben bu markanin Sureme 2000 serisi kule hop.lerini aldim Gsa dan.
    Fiyat Konusunda DH Forum vasıtası ile arayanlara özel fiyat verileceği sözünü aldık İletişim Bilgileri: 0312 472 13 23 GSM: 0532 360 19 79 Orhan Bey
    Hop.ler hakkinda ilk etapta yapacagim yorum buyuk ve agirlar daha 1 gunlik kullanici oldugum icin diger kullanici yorumlarini kullanalim.
    Bu videoda kutu acilimi ve kurulumu var yabanci bir kaynaktan ben kutuyu acarken heyecandan akil edemedim videoya cekmeyi
    http://youtu.be/8WDPuoF3dwI


    ilk olarak Osedan nickli Gsa Elektronik Yetkilisi Orhan Beyin incelemeleri:

    Magnat monitor supreme 2000 incelemesi

    Bir çoğumuzun adına yabancı olmadığı magnat markası bilindiği üzere Almanya Menşeili bir marka kökeni epey eskiye dayanan marka hem ev ses sistemleri hemde otomobil içi seslendirme ekipmanları üretmektedir . Ev içi seslendirme de hoparlörlerin yanı sıra lambalı amfi ,hybrid ( yarı lambalı ) amfi , lambalı ve normal cd oynatıcılarıda göze çarpmaktadır .Bundan bir kaç gün önce elime ulaşan bir seri hoparlör hakkında görüşlerimi bildirmek istedim Serinin ismi '' Magnat Monitor Supreme ''serinin özellikle dikkatimi çeken ve epey test etme imkanımın olduğu Monitor Supreme 2000 serisi kule hoparlörleri hoparlörleri ofisine geldiği an itibariyle tanıtmaya çalışacağım .

    öncelikle hoparlörlerin yani kulelerin her biri ayrı ayrı kutulanmış vaziyette geldi mazallah hatrı sayılır ağırlıktaki kuleleri içeri taşırken epey efor sarfettim bu ürünü alacak arkadaşlara tavsiyem benim gibi tek başlarına taşımayın sonra 5-10 dakika dinlenmenizi gerektirebilir . şimdi gelelim bu ağır hoparlörlerin açılma işlemini kolayca anlatmaya kutuları yazılarının ters istikametine dikine çevirerek açmanız önem arzetmekte çünkü kutunun kapağını alttan açınca direk spike lar ortaya çıkıyor ve spike ları kolayca takabiliyoruz .
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü



    baş aşağı açtığımız kutuyu alttaki resimdeki gibi önce spiklerını takıyoruz
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü





    Dikkat ederseniz spike yuvaları plastik vidalama bir ayakla kapalı spikeların parkelerinizi çizeceğinden korkarsanız bu ayakları sökmeden direk bu şekilde kullanabilirsiniz. eğer spike takacaksanız resimdeki gibi önce plastik ayakları sökerek spikelarımızı takıyoruz . Spike ları taktıktan sonra hoparlörleri ters çevirerek spike lar yere basar şekle getirerek kutunun dış katmanını kolayca yukarı çekerek hoparlörü görünür hale getiriyoruz. kutu çıktıktan sonra
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü


    Resimdeki gibi görünür hale geliyor yandaki straforlar iyi olmuş hoparlörlerin zarar görmesini epey engeller halde olmuş . daha sonra straforları ve etrafındaki naylon korumayı da çıkarınca işte heybetiyle size Monitor Supreme 2000
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü



    işte 108 cm yüksekliğindeki bu devasa kule hoparlörlerin sürücülerini görmek için sabırsızlandığım an bunun için büyük bir dikkatle tozluklarını çıkartıp dali ikon 6 ların yanına koyuyorum .

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü

    Dali ikon 6 mk2 ler Monitor Supreme 2000 lerin yanında epey ufak geldi gözüme supreme 2000 lerde en çok dikkati sürücülerinin büyüklüğü 2 x 20 cm bass sürücüsü yanında 16 cm lik midrange bunlara ek 25 mm ipek dome tweeter bu kasa ile göz dolduruyor .Daha önceden bir çok 20 cm sürücülü kule görmüştüm bunlar içinde 16.5 cm mid kullanan ilk hoparlör bunlardı . ( Dali lektor 8 , wharfedale diamond 9.6 , yamaha ns-777 , klipsh rf-82 , jbl es-90 ) buna örmek olan hoparlörler .



    Magnat Monitor Supreme 2000 lerde dinlemeden önce kasası ile ilgili özellikle ağır kasas dikkat çekiyor hoparlörler yere koyunca kolay kolay hareket ettirilemeyecek kadar ağır bu arada kaç kg mış ona baktım her biri 23 kg mış. Yani hatırı sayılır bir ağırlık . Hoparlörlerin kaplaması ve işçiliği çok sıkı yapılmış özellikle wharfedale gibi bir markayı bilen arkadaşlar nedemek istediğimi anlara köşe birleşim yerlerinden atan soyulmaya başlayan yapıştırma işçiliği kötü bir hoparlördü SUPREME 2000 Ler bu konuda kesinlikle mükemmel sonlandırılmış ürünler . Tozlukların pimleride epey sağlam dokununca çıkan cinsten değil bu benim gibi bir çok insanı gıcık eden birşeydir. Gelelim ürünün terminal ve port sistemine

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü

    Resimde gördüğünüz üzere 2 adet port kullanılmış ve her ikiside arkada konuşlandırılmış buda hoparlörleri yerleştirceğimiz yerde kesinlikle duvarda 30-40 cm mesafe bırakmamız anlamına geliyor aksi halde bu güçlü bassları istediğiniz gibi alamazsınız . SUPREME 2000 lerin terminal girişi single wire olarak tasarlanmış ve terminal ve kabloları ohlebach markasının ürünleri kullanılmış bunu özellikle kutuların üzerinde bastıra bastıra belirtmişler ohlbach markası almanların en iyi kablo vb ekipman üreten markasıdır.




    Evet Son olarak performans bilgisi öncelikle ürünün teknik özelliklerini sıralayalım

    http://www.magnat.de/fileadmin/user_...Supreme_01.pdf

    linkte tam detaylı özelliklerini görebilirsiniz global sitede sadece aşağıdaki verilere ulaşabiliyorsunuz.

    Configuration 3 way bass reflex
    Impedance 4-8 Ohms
    Equipment 2x 8" woofer
    1x 6.5" midrange
    1" dome-tweeter
    Power handling RMS / max. 220 / 450 Watts
    Dimensions (W x L x D) 267 x 1080 x 335 mm
    Cabinet surface Black, mocca, cherry, walnut
    Highlights
    Low resonant, stable MDF cabinet

    High-quality wood decors, highlighted with a black baffle

    Removable cloth grille

    Tweeter with 25 mm silk dome and ERA front plate for a balanced reproduction and constant radiation

    Woofer and woofer-midrange with low-distortion, coated cellulose cones

    high quality crossover with phase correction
    Gold-plated screw terminal

    Metal- and rubber spikes included

    Evet gelelim performans bilgisine Yaklaşık 5 dakikalık benim klasik filmlerimden biri olan avatar ile başladım ormandaki çiçek sahnesinde daha önce bir çok hoparlörü test etmiştim yalnız bu 20 cm lik sürücüler bambaşka bir etki yaratıyor birincisi alt yada üst komşu farketmez kendinizi apartmandan kovdurtmak istiyorsanız işte size manyak çözüm kesinlikle inanılmaz bir bass performansı var resmen binanın kolonlarının sallandığını hissediyorsunuz bu anlamda kesinlikle bass sürücüleri mükemmel iş yapıyor benim en çok merak ettiğim 16.5 cm lik midrange sürücülerdi konuşma sahnelerinde nasıl lur diğer dinlediğim markalarda oranla etkide fark varmı sorusuydu ... bunun için RYAN'I Kurtarmak filminin denizden çıkartma sahnesini açtım özellikle burda mid sesler genelde diğer ortam seslerinin gerisinde kalıyor konuşulanlardan bir şey anlamıyordum bu testi kesinlikle müthiş geçmişti tabi bu testi yaparken amfide center kapalı konuma getirmeniz gerekli nedemek istediğimi anlamanız için bu sayede vocalleri ön kule hoparlörlere gönderiyor amfi .
    Tizlere gelirsek wharfedale diamond 9.6 gibi geride bass sürücülerine ezilmeden gayet başarılı bir şekilde çalışıyor bence bu yine bir çoğumuzun bildiği gibi whardedale lerdeki crossover ların iyi yada kötü olmasyla doğrudan alakalı işte burda magnat farkı ortaya çıkıyor kısacası artık şunu söyleyebiliriz wharfedale bass gücü ve dali tiz sesleri ve kendine özgü midrange ile çok güzel bir sinema hoparlörü ortaya çıkmış sinema hoparlörü diyorum kesinlikle sinema,,,,, etkileyici efekt , güçlü ses sinema sisteminde en çok aranan kriterlerdir. Peki müzik performası ? Müzik için blues , rock , modern pop , tekno , trance , house tarzı için çok uygun ama kesinlikle jazz ve klasik gibi bass seslerin çok aranmadığı müzik severlere hitap etmez bunun için Magnat MONİTOR SUPREME 1000 ler var daha küçük bass sürücülerine sahip onları kullanabilirsiniz. Evet Arkadaşlar bu ürünle geç tanıştığımı düşünüyorum kesinlikle Wharfedale gibi sağır hoparlör bile bu denli satılmışken SUPREME 2000 Ler sanırım Star olur gibi geliyor tabi önemli olan alım gücü ama şunu söyleyebilirim fiyat konusunda pek yormayacak rakamlara satılıyor

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü

    -Monitor Supreme 1000 İncelemesi

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü

    İnceleme ''akyildizemre'' nickli arkadaşımıza aittir
    Arkadaşlar merhaba. öncelikle sistemin fotolarını eklemiyorum çünkü zaten magnat 2000 e çok yakın sadece boyut farkı var. onun dışında 2000 gibi bunda da 2 tane sub, 1 tane mid ve ipek dome tweeter var.

    işin açıkçası ben apartman dairesinde oturduğum için sesi çok açamıyorum ama size şu kadarını söyleyeyim vsk 921 sanki biraz zayıf kalıyor bu 1000 lere. okuduğum kadarı ile güçlü anfi ile kısık seste daha sağlam ses verir diyor uzmanlar.
    tabiki ben çok anlamıyorum. bas performansını size şöyle tarif edebilirim. malum logitech in efsane sistemi z5500 ü bilirsiniz. onun kocaman bir sub ı vardır. inanın bana o kocaman sub bu 1000 lerin yanında sönük kalıyor. ve sesi çok dengeli veriyor yani o davul gibi sesleri unutun. gayet güzel alt frekanslara inebiliyor ve sese biraz yüklenirseniz bass ı göğsünüzde hissedebiliyorsunuz.

    tiz ve mid sesler de gayet detaylı ve temiz. bass ile çok güzel uyum sağlıyor ve kafa ütülemiyorlar. burada en önemli kriter kullandığınız kaynak. kaynak ne kadar iyi ise o kadar keyif alıyorsunuz yani ne kadar ekmek o kadar köfte. bunun dışında surround performansını deneyemiyorum çünkü sadece elimde 2 kule var :( ama bu bile gayet tatmin edici.
    şunu da demeden edemeyeceğim. elimde ayrıca pio bdp140 bluray player var. bununla hem youtube hem de bluray iso, 3d bluray iso, mkv, flac aklınıza hangi format gelirse oytanabiliyorum. ama dts hd ile dts arasında sanki pek fark göremedim. ya da sesi açamadığımdan algılayamadım. bu arada evde sesi henüz -20 nin üstüne çıkaramadım. onun üstüne çıkarınca korkuyorum :) komşular gelecek diye. sinemalarda o patlama çatlama detay vs her türlü sesi tane tane alabiliyorsunuz. stereo performansı da gayet güzel ama dediğim gibi kaynak çok önemli. şimdilik benim aktaracağım bu kadar. sorularınız olursa gecikmeli de olsa cevap yazabilirim. herkese iyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferaxu -- 25 Mart 2015; 13:20:19 >



  • zaferaxu kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam hayırlı olsun çok iyi olur ilk olarak detaylı inceleme bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: des_955

    merhaba hocam hayırlı olsun çok iyi olur ilk olarak detaylı inceleme bekliyorum
    Yine Orhan Bey den alintidir:
    Magnat Monitor Supreme 802 , 102 , 202 Ve Center 252 Yeni Sezon Ürünleri İncelemesi

    Arkadaşlar herkese merhaba geçtiğimiz Aylarda üretimin son 2 partisine yetişip tanıma fırsatımızın olduğu magnat monitor supreme 800 setler Yaklşık 3-4 ay içerisinde müthiş bir ilgiyle karşılaşarak sahiplerini bulmuştu 800 set yeniden gelecek derken Magnat Markası İFA 2013 fuarında tanıttığı Yeni Supreme II serisinin müjdesini vermişti bu kadar kısa sürede geleceğini hiç sanmıyordum ama bu gün ilk testlerimi yapma fırsatım oldu. Bilirsiniz bu tip ürünlere merakınız varsa her yeni ürünü açarken insan çocuklar gibi sevindirik oluyor Tabi benimki Bir an önce ürünleri açıp test ederek Türkiye ve hatta bir çok ülkeden önce bir inceleme yayını hazırlamak bu konuda bir ilk olmak ,,, Şimdi geçtiğimiz sezon satılan 800 setin içeriği şöyleydi

    MAGNAT MONİTOR SUPREME 800 KULE
    MAGNAT MONİTOR SUPREME S-100 SURROUND
    MAGNAR MONİTOR SUPREME C-250 CENTER

    Ve bu sistem öğeleri Komple bir kutudan çıkmaktaydı şimdi yani Monitor Supreme II de işler biraz değişmiş tabi önce setler ve parçaları hakkında bilgi vereyim

    MAGNAT MONİTOR SUPREME 802 KULE HOPARLÖR
    MAGNAT MONİTOR SUPREME 202 RAF TİPİ HOPARLÖR
    MAGNAT MONİTOR SUPREME 102 RAF TİĞžİ HOPARLÖR
    MAGNAT MONİTOR SUPREME CENTER 252 MERKEZ HOPARLÖR

    SETLER

    MAGNAT MONİTOR SUPREME 802 HCP ( 802 KULE , 102 SURROUND , 252 CENTER )
    MAGNAT MONİTOR SUPREME 802 HCT ( 802 KULE , 202 SURROUND , 252 CENTER )
    MAGNAT MONİTOR SUPREME 202 HCP ( 202 RAF TİPİ 4 ADET , 252 CENTER )


    Evet Takım elemanlarının isimlerini öğrendiğimize göre birazçık bilgi vermeye çalışayım

    MAGNAT MONİTOR SUPREME 802 KULE HOPARLÖR

    Supreme 802 takımın kule tipi hoparlörüdür yani benim gözümde takım lideri diyebiliriz Magnat 802 kule leri aşaıdaki resimdeki gibi tek kutuya birlikte yerleştirmiş ve gerçektende sağlam bir kutu yapmış özellikle 2 hoparlörün birbirine çarpmaması ve dışarıdan gelecek darbeler için çok yoğun bir strafor yerleştirilmiş .

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü




    Almanları bu özelliklerinden dolayı tebrik etmek lazım adamlar gerçektende ürüne zarar gelmemesi için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar yani masraftan kaçınmıyorlar bir çok markanın hoparlörü tepeden ve tabandan 2 straforla tamam oldu bitti diyerek ambalajlanıyor . Neyse şimdi hoparlör kutusunu açtığınızda size küçük bir tiyo tepesinden bandı yırtıp hoparlörü yukarı doğru çekmeye çalışmayın çünkü iki hoparlör birbirine bantlarla straforlar düşmesin diye yapıştırılmış bunun için kutunun üzerini yırttıktan sonra kutuyu başaşağı yaparak kutuyu yukarı doğru çekin bu sayede ütteki resimdeki gibi çıkacaktır ve bantları keserek çok rahat bir şekilde hem belinize zarar vermeden hemde hoparlöre zarar vermeden ambalajı açmış olursunuz . Kutuyu açtığınızda içerisinden toplam 2 hoparlör için 8 adet spike ve kitapcık çıkmakta spike için magnat markası bilindiği üzere hem plastik spike ki üzerinde takılı geliyor hemde metal spike kullanıyor artık parkelerim zarar görmesin derseniz mutlaka plastik olanlarla yola devam

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü




    Spike seçimimi ben plastikden yana kullanarak 802 leri ayağa diktim işte nihayet karşımda duruyorlardı ilk bakışta supreme 800 lere çok benzemekle beraber biraz dikkat edince aslın epey değiştirildiğiniz anlıyorsunuz
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü




    Supreme 802 lerde tweeterlar ve bas sürücüleri değiştirilmiş arka port çıkışlarında kullanılan plastik malzeme değişmiş terminalin üzerinde bulunduğu plastik aksam değişmiş en ilginç olanı kasasının önündeki oval görünüm arkayada uygulanmış buda kasasına daha fazla estetik katmış

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü




    Bu detaylardan sonra ürünü hemen hazırda bulunan vsx-921 model av receivera bağlantısını yaparak iphone telefonumda yüklü flacdan çevirme test müziklerimle başladım müzik testine artık binlerce hoparlör dinledikten sonra insan hoparlörden gelen sesi çok kısa sürede analiz edebiliyor helede benim gibi kedi kovucunun sesini duyan biriyseniz bu daha kolay oluyor Önce bir jazz sonra rock daha sonra pop müzik hatta sonunda tekno bir örnek dinleyerek yaklaşık 30-40 dk dinledim şunu söyleyebilirim ilk önce tizler yine 800 deki gibi gayet iyi ama biraz daha iyileşmiş bass sesler ise gerçektende çok ama çok farklı olmuş ben bukadar iyi olacağını tahmin etmemiştim özellikle bu seviye hoparlörde bass seslerin uzaması gerektiği yerde istenilen bass sesi vermeyerek daha kısa olması gibi bir sıkıntı olurdu ama 802 ler bu konuda gerçektende üst seviye hoparlörlerdeki bass sesleri aratmayacak ölçüde kendini geliştirmiş , Mid sesleri zaten magnat ve heco markalarını çok beğendiğimi hep ifade etmişimdir benim için dialoglar çok önemlidir ve bu konuda çok ama çok başarılı ben genel olarak çok beğendiğimi ifade etmeliyim kesinlikle 802 leri stereo amfi için bile düşünülmeli genel olarak sinema hoparlörü olarak tercih edilsede bence müzikal becerisi gözardı edilmemelidir.


     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
    Aşağıda 802 lerin teknik verileri ve ölçüleri mevcut

    Principle 2 ½ way bass reflex
    Equipment 2 x 6.5“ woofer-midrange
    1” dome-tweeter
    Power Handling (RMS/Max) 170 / 340 Watts
    Impedance 4 - 8 Ohms
    Frequency Response 22 – 40.000 Hz
    Crossover Frequencies 500 Hz, 3.300 Hz
    Recommended Amplifier Output 30 - 340 Watts
    Sensitivity (2.8V/1m) 92 dB
    Cabinet surface Ash black decor ,
    Mocca decor
    Dimensions 215 x 850 x 273 mm
    Weight 14 kg

    MAGNAT MONİTOR SUPREME 202 RAF TİPİ HOPARLÖR

    İşte gelelim benim yeni favorime kutusunu görünce epey şaşırdım çünkü beklediğimden çok daha büyük bir ambalajın içerisinde idi daha önceden s100 leri bildiğim için çok şaşırdım doğrusu
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü


    kutusunu açınca şaşkınlığım dahada arttı bu kadar büyük olduklarını tahmin etmiyordum açıkcası yani sinema sistemine surround olarak kullanmaya kıyamazsınız diyebilirim
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü





    202 Modelinin kullandığı mid-bass sürücüsü ve tweeterlar aynı büyüklükte bu sebeple nası bir performans vereceğini az çok tahmin edebiliyordum hemen sonorous marka sp-100 model ayakların üzerine koyarak yine vsx-921 ile test etmeye başladım evet işte budur dedim kendimce satış rakamına bakınca çok sevindim çünkü bu hoparlörler giriş ve orta seviye stereo amfilerle mükemmel netice verir detay deseniz var bass sesler beklediğimden çok daha iyi bu rakamlara alınacaklar listesinde başı çeker diyebiliriz tabi bunu sizde dinleyince anlarsınız .



    TEKNİK ÖZELLİKLERİ

    Principle 2 way bass reflex
    Equipment 1 x 6.5“ woofer-midrange
    1” dome-tweeter
    Power Handling (RMS/Max) 100 / 200 Watts
    Impedance 4 - 8 Ohms
    Frequency Response 34 – 40.000 Hz
    Crossover Frequencies 3.300 Hz
    Recommended Amplifier Output 30 - 200 Watts
    Sensitivity (2.8V/1m) 93 dB
    Cabinet surface Ash black decor ,
    Mocca decor
    Dimensions 215 x 354 x 273 mm
    Weight 6,2 kg


    MAGNAT MONİTOR SUPREME 102 RAF TİPİ HOPARLÖR

    supreme 102 lerde serinin en küçük raf tipi hoparlörleri 802 lere surround olarak çok uygun ama stereo da pek kullanmaya tercih etmeyeceğiniz bir hoparlör bass sürücüsü küçülünce stereo da diğerleri gibi etkileyici olmuyor. Bu nedenle bu ürün hakkında söylenecek çok şeyim yok açıkcası
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü


    Principle 2 way
    Equipment 1 x 110 mm woofer-midrange
    13 mm dome-tweeter
    Power Handling (RMS/Max) 60 / 120 Watts
    Impedance 4 - 8 Ohms
    Frequency Response 42 – 36.000 Hz
    Crossover Frequencies 3.400 Hz
    Recommended Amplifier Output 20 - 110 Watts
    Sensitivity (2.8V/1m) 89 dB
    Cabinet surface Ash black decor ,
    Mocca decor
    Dimensions 149 x 250 x 190 mm
    Weight 2,8 kg

    MAGNAT MONİTOR SUPREME CENTER 252

    Serinin Tek merkez hoparlörü olarak üretilmiş olan supreme c252 modeli mütevazı boyutu ile karşımıza çıkıyor .
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü



    Daha önceki modeli olan c250 ye oranla yine hem tiz leri hemde üzerinde kullanılan bass sürücüleri değiştirilmiş kasa olarak eskisi ile neredeyse aynı

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü
     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü


    bir kaç tane film fragmanı izledim yine kurulu olan pioneer vsx-921 modeli ile gayet yeterli oluyor vocaller gayet tatmin edici boyutlarına göre gayet iyi netice alıyorsunuz ... ürünün teknik özellikleri ise

    Principle 2 way
    2 x 110 mm woofer-midrange
    13 mm dome-tweeter
    Power Handling (RMS/Max) 75 / 150 Watts
    Impedance 4 - 8 Ohms
    Frequency Response 40 – 34.000 Hz
    Crossover Frequencies 3.400 Hz
    Recommended Amplifier Output 20 - 150 Watts
    Sensitivity (2.8V/1m) 90 dB
    Cabinet surface Ash black decor ,
    Dimensions 420 x 145 x 190 mm

    Magnat bu serileri bir kaç şekilde harmanlayarak Farklı setler oluşturmuş yukarıda sizlere isimlerinden bahsettim,,, tabi set isimleri farklı olsada içerisinde kullanılan ürünler size yukarıda anlatmaya çalıştığım ürünlerdir . Ben Magnatın Supreme II serisini Satıldığı rakamlarda göz önüne alınırsa kesinlikle 2013 ve 2014 senesinin en çok satılacak ürünleri diyebilirim bu kalitede diğer bir çok markayıda inceleyen biri olarak onların satış rakamları göz önüne alındığında sonuç gayet net Magnat Monitor Supreme 802 liderliğindeki setler liste başı olmaya aday . Umarım sizde dinledikten sonra benimle aynı fikirde olursunuz .

    Selamlar ...

    Bu arada Diğer modellerin yani QUANTUM Ve VECTOR serilerine bakarken bir şey dikkatimi çekti 3 Seridede Aynı Tweeterlar kullanılmış

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferaxu -- 12 Ocak 2014; 12:47:39 >
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha iki gunluk kullaniciyim,benim incelemem cok acemice olur.Kullanan arkadaslar buraya yorumlarini yazarsalar baskalari da faydalanir.Forumun bu bolumunda bazen yardim almak zor olabiliyor.Sizi takip ediyorum siz epey yardimci oluyorsunuz.Ben sadece bu kadar satan hop.lerin basliga ihtiyaci oldugunu hissettim.
    Ayrica kuleleri aldigimi gorunce hanim ilk depremi olusturdu artci dalgalar bitene kadar anfinin sesini pek acamiycam galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferaxu -- 12 Ocak 2014; 13:58:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferaxu

    Hocam ben daha iki gunluk kullaniciyim,benim incelemem cok acemice olur.Kullanan arkadaslar buraya yorumlarini yazarsalar baskalari da faydalanir.Forumun bu bolumunda bazen yardim almak zor olabiliyor.Sizi takip ediyorum siz epey yardimci oluyorsunuz.Ben sadece bu kadar satan hop.lerin basliga ihtiyaci oldugunu hissettim.
    Ayrica kuleleri aldigimi gorunce hanim ilk depremi olusturdu artci dalgalar bitene kadar anfinin sesini pek acamiycam galiba
    güzel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Originals

    güzel

    Alıntıları Göster
    Geçen gün ümraniye mediamarktta dolaşırken (Bir arkadaşımda ucuz yollu HT kuruyordu aklıma geldi görünce kendisine alternatif olsun diye çekmiştim ) bu bundle edilmiş sistemi gördüm :

    Toplam 1899 TL AVR+Hoparlör takımı

    - Pioneer VSX-921 AVR

    - Monitor Supreme 800 serisi hoparlör takımı (Subwoofer yok / Ön-arka ve merkez olarak sistem)

    Belki işine yarayan olur diye eklemek istedim.

     Magnat Ses Sistemleri  Kullanıcı Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 12 Ocak 2014; 15:51:34 >
  • Vipracing kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal teşhirdir ama fiyat iyi alınabilir.Ankaradaki mediamarktlarda hifi ürünlerini tamamen kaldıracaklar galiba doğru dürüst birşey yok hiç
  • güzel başlık .faydalı olur
  • Bence de bu başlığı açman çok iyi olmuş çünkü forumda sesi çıkmayan epey magnat kullanıcısı var :)

    Magnat 802 htc ile polk tl 1600 sistemlerini karşılaştıracak olursak hangi set sinema için ön plana çıkar ? 2 sistemi de dinleyen arkadaşların yorumunu rica ediyorum.
  • zaferaxu kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam olsun bu bir başlangıç olur :) bende bilgim dahilinde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum işte :) kadınlar bu işe el atmasa güzel olucak ama atıyorlar iyi geçinmek lazım :) bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın keyifle dinleyin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: des_955

    merhaba hocam olsun bu bir başlangıç olur :) bende bilgim dahilinde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum işte :) kadınlar bu işe el atmasa güzel olucak ama atıyorlar iyi geçinmek lazım :) bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın keyifle dinleyin :)
    Öncelikle Başlık herkese hayırlı olsun.
    bende de magnat 1000 kule ve pio 921 var. şimdilik sistem gayet iyi oldu. birbirimize tecrübelerimizi aktararak daha da verimli bir şekilde kullanırız sistemlerimizi.
  • akyildizemre A kullanıcısına yanıt
    Hocam tam aradığımız kişisiniz müsait olduğunuz zaman MS1000 ler hakkindaki yorumlarinizi alsak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferaxu

    Hocam tam aradığımız kişisiniz müsait olduğunuz zaman MS1000 ler hakkindaki yorumlarinizi alsak.

    o zaman size güzel bir inceleme yapayım.
  • Benim şu an için idareten surround için iki hop.lerim var.Center almadım ama aklımda kaldı centerın bana ne artısı olur ya da olmayınca ne kaybediyorum.
    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferaxu

    Benim şu an için idareten surround için iki hop.lerim var.Center almadım ama aklımda kaldı centerın bana ne artısı olur ya da olmayınca ne kaybediyorum.
    Saygılar
    aslında tv karsısında bir tek siz oturuyorsanız, sweet-spot diye tabir edilen her iki kule hoparlöre eşit mesafeli ve eşit açılı iseniz, tower lar daha güzel iş cıkartıyor...

    avr den center off yaptıgınız zaman center sesleri sol ve sag kulelere yönlendirirsiniz...

    bunun dezavantajı oldugu gibi avantajları var...

    avantajı, kule hoparlörler gercekten iyiyse, bir kere küçük center hoparlörlere göre daha tok ve doygun bir ses elde edersiniz...center hoparlörlerdeki wooferlar 5,5 veya 6,5 inc te olsa kabinleri daha küçük oldugu için tower lara göre daha zayıftır...sweet spot ta iseniz, center off yapıp kullanmak( frontların arası cok acık olmayacak mesafe olarak) daha avantajlı...

    dezavantajlı oldugu durumlar ise sweet spot tan kayarsanız, ses sag veya sol hoparlöre göre fark edilir sekilde ayrılıyor, ses sanki görüntünün ortasından değilde hoparlörlerden geldiğini direk anlıyorsunuz...tower lar iyi değilse, woofer bas sesleri cıkarmak için ileri geri piston hareketini güçlü yaptıgında, mid seslerde bozulma yapabiliyor...bunun için 2.5 way veya 3 way towerlar crossover noktalarına göre değişik performanslar gösterebiliyor...

    bende iki gündür bunu arastırıyorum yerli yabancı forumlarda, yerli forumlarda cok bilgi yok yalnız google da "no center speaker vs center speaker", "phantom center" vs vs yazarsanız baya bilgiye ulaşabilirsiniz...
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Yani iki bilinmeyenli bir denklemlerden birisiyle daha karşılaştık ses sistemleriyle alakalı
    Şimdilik acele etmiyorum henüz tvyi tam istediğim konuma yerleştiremedim zaten avryi de sağlam yerleştirebileceğim bir tv sehpası alınca center alayım o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferaxu

    Yani iki bilinmeyenli bir denklemlerden birisiyle daha karşılaştık ses sistemleriyle alakalı
    Şimdilik acele etmiyorum henüz tvyi tam istediğim konuma yerleştiremedim zaten avryi de sağlam yerleştirebileceğim bir tv sehpası alınca center alayım o zaman
    Arkadaşlar merhaba. öncelikle sistemin fotolarını eklemiyorum çünkü zaten magnat 2000 e çok yakın sadece boyut farkı var. onun dışında 2000 gibi bunda da 2 tane sub, 1 tane mid ve ipek dome tweeter var.

    işin açıkçası ben apartman dairesinde oturduğum için sesi çok açamıyorum ama size şu kadarını söyleyeyim vsk 921 sanki biraz zayıf kalıyor bu 1000 lere. okuduğum kadarı ile güçlü anfi ile kısık seste daha sağlam ses verir diyor uzmanlar.
    tabiki ben çok anlamıyorum. bas performansını size şöyle tarif edebilirim. malum logitech in efsane sistemi z5500 ü bilirsiniz. onun kocaman bir sub ı vardır. inanın bana o kocaman sub bu 1000 lerin yanında sönük kalıyor. ve sesi çok dengeli veriyor yani o davul gibi sesleri unutun. gayet güzel alt frekanslara inebiliyor ve sese biraz yüklenirseniz bass ı göğsünüzde hissedebiliyorsunuz.

    tiz ve mid sesler de gayet detaylı ve temiz. bass ile çok güzel uyum sağlıyor ve kafa ütülemiyorlar. burada en önemli kriter kullandığınız kaynak. kaynak ne kadar iyi ise o kadar keyif alıyorsunuz yani ne kadar ekmek o kadar köfte. bunun dışında surround performansını deneyemiyorum çünkü sadece elimde 2 kule var :( ama bu bile gayet tatmin edici.
    şunu da demeden edemeyeceğim. elimde ayrıca pio bdp140 bluray player var. bununla hem youtube hem de bluray iso, 3d bluray iso, mkv, flac aklınıza hangi format gelirse oytanabiliyorum. ama dts hd ile dts arasında sanki pek fark göremedim. ya da sesi açamadığımdan algılayamadım. bu arada evde sesi henüz -20 nin üstüne çıkaramadım. onun üstüne çıkarınca korkuyorum :) komşular gelecek diye. sinemalarda o patlama çatlama detay vs her türlü sesi tane tane alabiliyorsunuz. stereo performansı da gayet güzel ama dediğim gibi kaynak çok önemli. şimdilik benim aktaracağım bu kadar. sorularınız olursa gecikmeli de olsa cevap yazabilirim. herkese iyi geceler.
  • akyildizemre A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz hocam eline sağlık.İlerde üst seviye anfilerle güzel iş çıkartacak bence bu magnatlar
  • akyildizemre A kullanıcısına yanıt
    dts hd ve dts arasındaki farkı surround kullanmadığınız için algılayamıyorsunuz.
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Ev sinema sisteminde 2 şey oldukça önemlidir. Biri center diğeri de subwoofer. Filmlerde ağırlıklı konuşma sahneleri olduğu için center çok aktiftir ve siz sürekli olarak sweet spot'ta dinleyemezsiniz. Ayrıca center'ın ses kalitesini de yabana atmayın. Center var, center var. Mutlaka iyi bir center almanızı öneririm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.