Şimdi Ara

buzdolabı niye böyle ses yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
53.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • buzdolabım bir kaç gündür 24 saat boyunca sol arka tarafından tır tır tır diye ses çıkartıyor birde kapağını bastırınca başka birşey çalışmaya başlıyor gürültü çok daha fazla artıyor parmağımı çekince tekrardan susuyor, bu çok önemli değil ama ilk problemin 24 saat boyunca olması beni ciddi rahatsız ediyor ev kapıları açıkken bütün odalara kadar yayılıyor, acaba neden olabilir? kompresor gibi geldi bana, değişmesi ne kadara mal olur?
    marka modeli bosch ksu 4231



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Askilim

    buzdolabım bir kaç gündür 24 saat boyunca sol arka tarafından tır tır tır diye ses çıkartıyor birde kapağını bastırınca başka birşey çalışmaya başlıyor gürültü çok daha fazla artıyor parmağımı çekince tekrardan susuyor, bu çok önemli değil ama ilk problemin 24 saat boyunca olması beni ciddi rahatsız ediyor ev kapıları açıkken bütün odalara kadar yayılıyor, acaba neden olabilir? kompresor gibi geldi bana, değişmesi ne kadara mal olur?
    marka modeli bosch ksu 4231


    buzdolabının arka kısmından bahsediyorsanız motor bölümünün kapağını çıkarın.fanın dönüp dönmediğini kontol edin.elektrik süpürgesi yardımıyla oluşan toz yumaklarını temizleyin
  • Merhaba,

    Motor kısmını açabiliyorsanız fan dahil göz ile kontrol edin

    Ve buzdolabının ayağı dengeli mi bu da önemli..
  • Askilim A kullanıcısına yanıt
    merhaba dolabın arkasından gelen ses fan motoruyla ilgili olabilir, çok maliyetli bir parça değildir değişmesi gerekbilir eğer yatakları bozulduysa ama bazen yağsız kaldığı içinde bunu yapabilir ama daha önemli bir nokta dolabın kapağına bastırdığımızda ses geliyor diyorsunuz buda muhtemelen iç fan motorudur soğukluğu dağıtan fan motoru eğer fan devre dışı kalıyorsa yani kapak basıtırılmadan devreye girmiyorsa müdahele edilmesi gerekir yoksa kısa süre içerisinde dolabınızın altı soğutmamaya başlayacak kısacası ikisinin yapılması dahilinde çok fazla bir masraf açmaz size ama ana motordan geliyorsa ses ki bu biraz daha zor bir ihtimal o zaman baya maliyet çıkartabilir.
  • cevaplarınız için teşekkürler.
    arka alt tarafta kompresörün yanındaki pervaneden gelmiyor bu ses, parmağımla durduruyorum o pervaneyi ses devam ediyor, kompresörün arka tarafında başka birşey yoksa o seste kompresörden kaynaklanıyor, kapağı bastırınca artık hiç birşey olmuyor ya tamamen bozuldu ya da normale döndü sogutucu fan,
    anlamadığım neden bu fan çalışmayınca alttaraf soğutmamaya başlıyor.
  • Askilim A kullanıcısına yanıt
    kapak butonu bastırıyor ve iç fan devreye giriyor eğer kapı aralı kalıp butonu tam bastırmassa fan devre dışı kalırsa soğukluğu dağıtmaz.

    ekovatın yani ana motorun içindeki yaylar koptuysa zır zır zırıldar çok sinir bozucu bir sestir nadir olur ama olursada verem eder sesi insanı ve tek çaresi komple motor değişimi eğer motordan geliyorsa.
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    hmm fan o sesi boşuna çıkartmıyordu ozaman sonunda son nefesini verdi o kapak switchini tam bastırınca hiçbirşey devreye girmiyor artık. sanırım dediğiniz gibi motor yayları gitti ya da rulmanında problem var, ben bu dolabı yaptırsam yaklaşık 200 lira masraf çıkacak iç fan kompresör motor değişecek muhtemelen ama bu ne kadar daha götürür, bu dolabı çöpe mi atmalı yoksa yaptırıp bir kaç yıl daha kullanmalı mı, daha büyük problemler çıkartır mı ilerde?
  • Askilim A kullanıcısına yanıt
    Şimdi buradan bakıpta fiyat analizi yapmak doğru olmaz ama bosch genel olarak uzun ömürlüdür,
    tabi dolabı görüp inceledikten sonra yaptırmaya değer, değmez demek daha doğru olur,
    istanbulda yakın semtlerdeyseniz yardımcı olmaya çalışırız.
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    soğutucu fan var mı sizde bu modele uygun, ancak orjinal ve hiç kullanılmamış olacak, ikinci elini bulup taktım bir süre ses yapmadı şimdi yine ses çıkarmaya başladı eskisi kadar olmasada, çok uzakta değilseniz gelip sizden alırım, ikinci elini aldığım yer sıfırnın fiyatını 20 lira civarı birşey dedi.
  • Askilim A kullanıcısına yanıt
    İstanbul güneşlideyiz yakınsa sana eski fanıda söküp getirsen yardımcı olmaya çalışırız.
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    ben kadıköy merkezdeyim, güneşli buraya çok uzak. kadıköyde bu parçayı bulabileceğim biryer biliyor musunuz?
  • Askilim A kullanıcısına yanıt
    malesef karşıda bildiğim bir yer yok aklıma gelen.
  • Arçelik 5276 NFIY A++ no frost buzdolabimin alt kapandiginda buzdolabının arkasından su fokurtusu gibi ses geliyor neden olabilir acil cevap verirseniz sevinirim tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzularim K kullanıcısına yanıt
    Arkada buharlaşma kabı var büyük ihtimal eriyen buzların suyu kabı doldurduğu için tahliye hortumu suyun içinde kalmış kapak kapanınca vakumlama olduğundan dolayı o ses oluşuyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buzdolabının arkasından gelen ses fan motoru ile olabilir en kısa surede yapmanızı öneririm aksi taktirde cihazın komprasörune zarar vere bilir 100 tl lik masrafınızı 500 tl ye cıkartmayın
  • mcb.teknik M kullanıcısına yanıt
    Dolabı zaten 150 liraya aldım, ne 500 TL'si. Fan motorunun sıfırını bulamadım, 60 liraya ses yalıtım malzemesi alıp kenarlarına sıkıştırdım. Gürültü seviyesinde 10-15 dB'lik azalma oldu. Benim için yeterli.
  • Bizim buzdolabıda titreme gibi ses çıkarıyor fanları kontrol ettim iç dahil ama bir şey bulamadım ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.