Şimdi Ara

İstifa ve Sonraki Süreç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yardıma ihtiyaç duyduğum bu konuda bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

    Öncelikle 3,5 aydır çalıştığım iş yerinden 3 gün önce sözlü olarak istifa ettim. İstifam kabul edildi fakat 15 gün daha çalıştırmak istiyorlar. Bende bunun aksine hem sağlık problemlerim hemde işten soğuduğum için bir an önce bırakmak istiyorum.

    Ek bilgiler;

    Aylık çalışma saatlerimiz molalar hariç 230 saati hatta bazı aylar daha fazlasını buluyor. Resmi tatillerde ve bayramlarda herhangi bir ekstra mesai ücreti yok.

    Belirttiğim gibi işten ayrılmak istiyorum ama ihbar süresinden bahsediliyor. Ne yapmam lazım ? Bununl ilgili bilgi ve görüşlerinizi bekliyorum.

    Not: Herhangi bir iş sözleşmesi imzalamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques. -- 10 Ocak 2014; 13:08:58 >



  • kabul etmezlerse 15 gün çalışmak zorundasın. ama gider abuk subuk şeyler yaparsın 15 günü doldurursun. sen değil onlar düşünsün bu saatten sonra
  • Alo 170i ara. Resmi tatillerde çalıştığını ve mesaini vermediğini kanıtlayabilirsen 1 dk bile tutamazlar seni. Sozleşmende deneme suresi ne kadar? Yoksa 1 aydır ve çalışmak zorundasın. Mesela 6 ay ise hiç durma. Sana yapılan haksızlığın kanıtı olmalı elinde. Mesela imza, kamera kayıtları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Berry1925

    Seninde dediğin gibi bezdirmem lazım heralde.

    @oacar84

    Resmi tatillerde çalıştığımı ve fazla mesai yatmadığını kanıtlayabilirim. Ayrıca herhangi bir sözleşme imzalamadım ben.
  • Sigortan var mı?
  • Sozleşmen yoksa ne duruyon gerisi boş. Ama kanıtın varsa da durma. Mesaini yatırmıyorsa mail at ve işe gitme. Benim elimde de var mesela imzalı mesai forumları ama bazıları yatmadı. Bordrom da var yatmadığını gosteren. Aniden ben yarın yokum desem kimse sesini çıkaramaz. Olay bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sozlesme imzalamadiysan gitme.. ama para da vermezler.. ama gitme bence. hicbir yarari olmaz.. sana dava da acamazlar.. cunku sozlesmen yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Sigortan var mı?

    Sigortam yatıyor evet.

    Ayrıca şirketten geçen ayın 15'inden bu yana çalıştığım gün kadar alacağım var. Ocak 15'te ayı doldurmuş olacağım. Sizce bu tarihte çıkmam uygun mudur ?

    Ben zorluk çıkarınca bu paranın üzerine yatma ihtimalleri korkutuyor beni :)
  • Paranın üzerine öyke kolay yatamazlar çalışma bakanlığına şikayet edersin.
  • Öyle kafanıza göre istifa edip çekip gidemezsiniz eğer deneme sürecinde değilseniz. Sözleşmeniz başladıktan sonra fesih etmek isterseniz çalışma sürenize bağlı olarak 15 gün ila 8 hafta arasında çalışmanız gerekmektedir. o yüzden bezdirmeniz veya başka birşey yapmanız hiçbir fayda sağlamaz. Kanun gereği o süreyi doldurmak zorundasınız. Bu süre içinde maaşınız ve sigortanız aynı şekilde yatmaya devam eder.
  • istifayı sözlü değil yazılı yapmalısın. yoksa ihbar süresini istifayı yazılı olarak verdiğin tarihten başlatabilirler. 6 aya kadar ihbar süresi 2 haftadır. yani istifadan sonra 2 hafta o şirkette çalışmak zorundasın.

    yıllık izin hakkın olsaydı bu 15 günlük süreden yıllık izin hakkını düşebilirdin. yıllık izin hakkın yok malesef.

    4857 sayılı iş kanununa göre istifa ettikten sonra günde 2 saat iş arama iznin vardır. bu iş arama iznini ister sabah istersen akşam kullanabilirsin. yada bu 2 saatlik günlük izinleri kullanmayıp ihbar süresinden düşebilirsin. 15 günde toplam 30 saat iş arama iznin var. diyelim günlük çalışma saatiniz 8 saat. 30 bölü 8 dersek yaklaşık 4 gün daha erken çıkabilirsin. tabi bu konuyu ik ile konuşmalısın ve dilekçende belirtmelisin. bu 15 günlük çalışma kısımı değişebilir. hafta içi günleri saymak gerekir. sadece örnek olsun diye verdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    Öyle kafanıza göre istifa edip çekip gidemezsiniz eğer deneme sürecinde değilseniz. Sözleşmeniz başladıktan sonra fesih etmek isterseniz çalışma sürenize bağlı olarak 15 gün ila 8 hafta arasında çalışmanız gerekmektedir. o yüzden bezdirmeniz veya başka birşey yapmanız hiçbir fayda sağlamaz. Kanun gereği o süreyi doldurmak zorundasınız. Bu süre içinde maaşınız ve sigortanız aynı şekilde yatmaya devam eder.

    Sözleşme yok ortada bu durum farkeder mi peki ?
  • sözleşme imzalamadıysan direk çık git hiç bir şey yapamazlar. eğer sözleşme var ise her türlü yerine eleman gelene kadar çalışmak zorundasın.
  • Bütün cevaplar için teşekkür ederim.

    Sanırım içerideki paramı sıkıntısız almak için ayın 15'ine kadar beklemem gerekecek.
  • 15 gün daha çalış çok birşey kaybetmezsin
    direk çıkıp gidersen iş kariyeinde pek iyi bir yer edinmez bu davranış
  • Bu 15 gün önceden haber verme olayını bence çoğu iş yeri umursamaz.Atomu inceleyen bir bilim adamı değilsin sonuçta sen gidersin yarın başkası gelir.Haa illa 15 gün diye diretirlerse kendini kovdur.Ayrıca sözlü istifa geçmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.