Şimdi Ara

PTTCELL - CEPNET İLE PC'DEN HIZLI SURF TAVSİYELERİ (ANA KONU - GÜNCEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
48
Favori
16.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PTTCell 250 MB adil kullanımdan sonra bildiğiniz üzre hızı 128 kbps düşürerek sınırsız internet erişimi sağlamaya devam ediyor. PTTCell interneti bütçesi uygun olmadığı veya ADSL firmalarıyla uğraşmamak için telefon dışında bilgisayar üzerinden kullanan arkadaşlarımızda oluyor. Hatta Cepnet kullanan arkadaşlardan da hala bilgisayar üzerinden kullananlar mutlaka vardır. Neyse konuya gelecek olursak sizlere bu hızla bilgisayar üzerinden daha hızlı ve verimli nasıl internette dolaşılır, sayfa yüklemeleri daha hızlı nasıl gerçekleşir bununla ilgili bilgiler ve önerilerde bulunacağım. Öncelikle hızımızın 128 kbps olduğunu unutmayalım, bu hızla fiber internet beklemek doğru olmaz.

    Tarayıcı olarak Mozilla Firefox kurmanız şiddetle tavsiye edilir.

    1. Mozilla Firefox'u kuruyoruz, daha önce forumda paylaşılmış olan Mozilla Firefox'u hızlandırmak için gerekli ayarları aşağıdaki linkten harfiyen uyguluyoruz.

    Link:http://forum.donanimhaber.com/m_53183389/f_//tm.htm#53183389

    2. Gerekli ayarları yaptıktan sonra aşağıdaki Mozilla Firefox eklentilerini kuracağız.

    Gif Block: GİF dosyalarını engellemeye yarayan eklenti hem kotanızı koruyor hemde GİF dosyalarının yüklenmesini engelleyerek daha hızlı sayfa yüklemesi sağlıyor.

    Link: Gif Block Eklentisi İçin Tıklayın (Eklendi: 14 Mayıs 2014)


    Ad-block Plus: Eklenti sayesinde web sayfalarındaki tüm reklamları bloke ederek gezinti yapmanız mümkün. Eklenti uyguladığı filtreleme sonucu internette gezme hızınızı en yükseğe çıkartıyor. Sistemi yoran banner reklamlarından kaçmaya çalışırken ilginç reklamları da kaçırmak istemiyorsanız eklentiyi arada sırada devre dışı bırakabilirsiniz. İnternette gezerken önceliğiniz hız ise engellediği reklamlarla tarayıcı hızın en yüksek seviyeye çıkartabilir.

    Disconnect: Disconnect’in Ghostery ve Do No Track Me’den farkı, bir şirket ürünü olmaması. Bağışlarla geliştiriliyor. Sade ve kullanışlı bir arayüz sunuyor. Ayrıca, yaptığı zararlı kod engellemeleri, o kodları yüklenmeden engelleme prensibine dayanıyor. Bu, hem daha iyi bir güvenlik, hem daha az indirme boyutu olduğundan bant genişiği ve kotadan tasarruf ve %27 oranında daha hızlı bir internet demek. Web tarayıcınıza yerleşen D logosunu tıkladığınızda internetin ne kadar hızlandığı ve bant genişliğinden ne kadar tasarruf edildiğini görebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra birkaç başlık altında nelerin engellendiğini de görebiliyorsunuz. Content başlığı altındakiler, sitenin çalışmasını olumsuz etkilememesi için engellenmemiş ama yanındaki simgeye tıkladığınızda anında engelliyor ve o siteye bir daha girdiğinizde bu kararınızı hatırlıyor. Daha önce, Do Not Track Me ile Disconnect’i karşılaştıran bir yazı okumuştum. Orada Do Not Track Me’nin sosyal medya butonlarını engellemekte daha başarılı olduğu söylenmişti ama bunun önemli bir sorun olduğunu sanmıyorum. Çünkü gerçekten sorun olan butonları zaten Disconnect de engelleyebiliyor. Bir başka kıyaslama ise Lifehacker tarafından yapıldı ve Disconnect’e bir ödül verildi. Bir ödül de Launch Conference’den aldı. Pek çok yerde övgüyle bahsedildi.

    Link: Disconnect Eklentisi İçin Tıklayın

    FlashBlock: Flash reklamlardan sıkılan, kotalı internet kullanıcıları ve pttcell, cepnet ayarındaki hızda internete bağlanan kullanıcılar için hazırlanmış bir eklenti. Bir web sayfasını açtığınızda sayfa içerisinde bulunan bütün flash animasyonlarını tespit ederek engeller ve siz tıkladığınızda çalışmasını sağlar. Bu sayede rahatsızlık verici animasyonlardan kurtulmuş olursunuz ve bağlantımız sayfa yüklerken flashlarla zaman kaybetmemiş olur.

    Link: Flashblock Eklentisi İçin Tıklayın


    CommentBlocker: Bu eklenti sayesinde belirlediğimiz sitelerin yorumlarını engelleyip sayfa yüklemesi açısından hız kazanmış oluyoruz. İstediğiniz siteleri listeye alarak yorumların gözükmesini sağlayabilirsiniz.

    Link: CommentBlocker Eklentisi İçin Tıklayın

    3. DNS Ayarları (Güncellenme: 13 Mayıs 2014)

    NameBench: Konumuzuna göre en hızlı DNS ayarını bulmaya yarayan program. Mevcut DNS ayarınızı diğerleriyle karşılaştırarak daha hızlı gezinti yapmaya olanak tanıyacak sunucuları avlıyor.

    NameBench kullanımı ve ayrıntılarıyla ilgili bir konu, mutlaka inceleyiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_40655962/tm.htm

    (Güncelleme: 13 Mayıs 2014)

    4. PC'deki Verimliliği Arttırarak Bağlantımızı Rahat Ve Stabil Kullanma

    Advanced SystemCare programının son sürümünü indirip bilgisayarımıza baştan aşağı tarama ve bakım yaptırıyoruz. Tarama ve bakım sonrası bir kaç ayarla otomatik temizleme işlemlerini gerçekleştirerek çöp dosyaların diski şişirip bizi etkilemesini önlemiş olacağız.

    Link: Advanced SystemCare Programı İçin Tıklayın

    Program içindeki yapılması gereken ayarlar:

    - Programın ana ekranında açılan kısımdaki "Bakım" seçeneklerinden "İnternet Güçlendirici" tikini kaldırıyoruz. Zira bu tarama Mozilla Firefox'taki ayarlarımıza müdahele edip değiştiriyor. Yaptığımız ayarların boşa gitmemesi için evvela bu tiki kaldıralım.

    - Sağ üste tıklayıp "Ayarlar" menüsüne giriyoruz, "Sistem En İyileme" menüsüne tıklıyoruz

    Bilgisayar En İyileme: "En Yüksek Verimlilik"
    Ağ En İyileme: Bağlantı çeşidinize göre burayı siz seçersiniz.

    Yine Ayarlardan "Gizliliği Süpürme" menüsüne girin

    Mozilla Firefox kısmına gelip "Internet Önbelleği" kısmındaki tiki kaldırın. Geçmiş, Cookies, Indirme Geçmişi seçeneklerini işaretleyip uygulayın.

    Yine Ayarlardan "Otomatik Bakım" kısmına gelip "Gizliliği süpürmedeki ayarları kullan" diyoruz.

    CCleaner kullanıyorsanız Mozill Firefox kısmındaki "Önbellek" tikini kaldırın.

    NOT: Ayda bir yada iki kez Mozilla/Geçmiş menüsünden tüm seçenekleri işaretleyerek temizleme yapmanız önerilir. Önbelleği silmememiz daha önce girmiş olduğumuz sitelerin önbellekten yüklenmesini sağlayacak ama fazlada doldurursak tarayıcımıza yük bindirir. Ayda 1,2 kez temizlik yapmanız tavsiye edilir.

    5. Arka Planda Çalışan Gereksiz Programları Kapatarak İzinsiz İnternete Bağlanmalarını Önleme

    Başlat/Çalıştır/Msconfig/Başlatma menüsündeki programların tümünü devre dışı bırak diyoruz (Anti Virüs programı hariç.)
    Başlat/Çalıştır/Msconig/Hizmetler menüsüne girin "Tüm Microsoft Hizmetlerini Gizle" seçeneğini işaretleyip geri kalanlara "Tümünü Devre Dışı Bırak" diyiniz.

    6. Mozilla Firefox ve Google Chrome'da PC Üzerinden Web Sayfalarını Mobil Versiyon Olarak Açma (11.02.2014)

    Mozilla Firefox ve Google Chrome'da bir eklenti ile PC üzerinden tüm siteleri mobil versiyon olarak açabileceksiniz.

    Mozilla Firefox -> User Agent Switcher Eklentisi İçin Tıklayın

    Google Chrome -> User Agent Switcher Eklentisi İçin Tıklayın


    7. Youtube'dan Donmadan Müzik Dinleme/Video İzleme Yöntemi (12.02.2014)

    Evet arkadaşlar sonunda m.youtube girip düşük kalitede donmadan video seyretme, müzik dinleme işinide çözmüş bulunmaktayım.

    Öncelikle Mozilla Firefox kullananlar linkteki eklentiyi kurun:https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/user-agent-switcher/

    sonrahttp://techpatterns.com/downloads/firefox/useragentswitcher.xml adresine girin, bu adresi masa üstüne web sayfası olarak farklı kaydedin.

    sonra mozilladan eklentiler menüsüne girin ve User Agent Switcher eklentisine gelip seçenekler diyoruz, ardından açılan ufak ekrandan "import" diyoruz ve kaydettiğimiz web sayfasını seçiyoruz, şimdi bayağı bir seçenek eklenmiş olacak o listeye. sonrasında videoları açabilmek için "real player" video oynatıcısını indirmemiz gerekiyor. bu ne alaka diyenler (real player videoları düşük kalitede oynatmayı sağlayacak.) real player'i indirdikten sonra mozilla menüsünden araçlar diyoruz, "default user agent" kısmını değiştireceğiz. iki adet seçenek sunacağım sizlere, biri videoları 3gp formatında açacak kalite biraz daha düşük olacak haliyle, müzik dinlerken bunu seçebilirsiniz, sonuçta görüntü pek önemli olmayacaktır. bir diğer seçenek ise mp4 formatında oynatan seçenek, görüntü o kadar kötü değil klip ve dizi falan izleyebildim bu şekilde.

    3GP için -> Mobile Devices/OS/Windows/Windows CE - ZuneHD 4.3 seçeneğini aktif edin "default user agent" kısmına gelerek.
    MP4 için -> Mobile Devices/OS/Symbian/SymbOS Opera 10.00


    Real Player -> Real Player İndirmek İçin Tıkla



    Dipnot: Arkadaşlar sizlerinde aklına gelen herhangi bir yöntem, eklenti, hızlandırıcı bir tavsiye varsa lütfen belirtin ana mesaja ekleyelim. İlginiz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivenrec -- 14 Mayıs 2014; 2:57:34 >







  • Emeğinize sağlık güzel bir makale olmuş uzun zamandır chrome kullanıyorum. Şuan için hızı beni sayfalarda gezinmek için idare ediyor reklam engelleme eklentiside yüklü oda hızlı açılmasına baya katkı sağlıyor. Birde senin yöntemi deneyim memnun kalırsam buraya yazarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: effect68

    Emeğinize sağlık güzel bir makale olmuş uzun zamandır chrome kullanıyorum. Şuan için hızı beni sayfalarda gezinmek için idare ediyor reklam engelleme eklentiside yüklü oda hızlı açılmasına baya katkı sağlıyor. Birde senin yöntemi deneyim memnun kalırsam buraya yazarım.

    pttcell internetini bilgisayardan mi kullaniyorsunuz hocam
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    Pc ve Cepten kullanıyorum.
  • Favorilere ekledşm belki ilerde lazım olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: effect68

    Pc ve Cepten kullanıyorum.

    tamam hocam denedikten sonra görüşlerini başlık altında paylaşırsın
  • Bizi bu duruma düşürenler utansın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    Bizi bu duruma düşürenler utansın.

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ₯

    Bizi bu duruma düşürenler utansın.

    +1
  • Mesajım dursun. Bu konu 1 hafta sonra lazim olacak :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mobiline

    Bilgilendirme için teşekkürler.

    Rica ederim dostum, bilgi paylaşmaktır. Yakın zamanda pttcell ile bilgisayardan youtubedan müzik/video paylaşımını yapacağım.
  • hizi 128 kb olan pcden sitelere girerken sitenin mobil versiyonu varsa, mobil versiyonu girin ben böyle yapiyorum sayfalar 2 saniyede açiliyor.

    Youtube videolariwww.tubezen.us orda istedigin videolar linki kopyalayip VLC den donmadan izleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    ben mozilla değilde opera kullanıyorum düşük hız konusunda en iyi o kullandığım eklentiler Ad Block,Disconnect,Ghostery başka hız kazandıracak opera destekli bildiğiniz eklenti varmı ?
  • Güzelmiş bide mobil telfonlarda olsa güzel olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StevieRayVaughan

    ben mozilla değilde opera kullanıyorum düşük hız konusunda en iyi o kullandığım eklentiler Ad Block,Disconnect,Ghostery başka hız kazandıracak opera destekli bildiğiniz eklenti varmı ?

    Operanın turbo özelliğini açarak görsellerin kalitesini düşürerek daha hızlı surf imkanı sağlayabilirsin
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    turbo özelliğiyle sayfalar nedense daha yavaş açılıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StevieRayVaughan

    turbo özelliğiyle sayfalar nedense daha yavaş açılıyor

    Ben mozilla firefox kullanmanı tavsiye ederim.
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    mozilla operanın yanında çok yavaş kalıyor ikisinide kullandım farkı ayırt edebiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StevieRayVaughan

    mozilla operanın yanında çok yavaş kalıyor ikisinide kullandım farkı ayırt edebiliyorum.

    linkte belirtilen ayarları yapıp konuyu dikkatli incelerseniz mozillanın daha hızlı olduğunu görebilirsiniz. bende yıllardır google chromecuydum ama ayarları yaptıktan sonra hızı keşfettim diyebilirim. eğer hala yavaşsa bilgisayarınızda bir problem olabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.