Şimdi Ara

Aracimda ön sis farlari yok bu bir eksiklikmidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • son 1-2 haftadir yaşadigim yerde akşamlari yogun sis oluyor. sadece arka sislerim var.

    Bu güvenlik için önemli değilmidir ? neden ön arka sisler standart sunulmuyor araçlarda ?
    İkincisi ise sisli havalarda uzunları yaksam aynı işlevi görürmü fark edilmek için yoksa uzunlar sisli havada bile karşi tarafin gözünü alirmi ?

    Sis fari olmayan arkadaşlarim için bilgilendirici olcaktır. teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arabayı aldığımdan beri toplasan 10 kere açmışımdır. Güzel görüntünün haricinde pek bir faydası olmuyor bana.Ama hayati bir durum olursa eğer keşke demek istemem tabi.
    "En çok yapılan yanlışlardan biri de uzun farların yakılmasıdır. Uzunlar yakıldığında sisli bölge bir ışık duvarı halinde gelir ve görüşü engeller." Diye bir yazı okumuştum zamanında. Ayrıca hava soğuk olsa dahi dışardan gelen uyarıların duyulması için camların açık olması önemliymiş.
  • Şu ana kadar sis farını 1 yada 2 kere kullanmışımdır.. Pek ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. Zaten artık amacının dışında kullanılıyor..
  • Sisli havada uzunlari yakmayiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokhan G. kullanıcısına yanıt
    Dediginiz dogru uzunlari yakinca görüş daha kısıtlanıyor ama o kadarda kısıtlamıycak derece bi sis var diyelim. 15 metre önümüzü görebiliyoruz park halindeki araçları yanımıza yaklaşan araçların modellerini az çok seçebildigimiz bi sis var. (o dediginiz isik duvarini oluşturmayan ama farın yansittigi o uzun boru seklini aldigi görüntüyü görebildigimiz bir siste) uzunlari yakmak gene aykırimidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok buyuk bir eksiklik degil ama olsa iyi olurdu denebilecek turden bir opsiyon.

    Ayrica sisli havalarda uzunlari yakmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön sis farı sarı olduğu taktirde çok işe yarıyor,arka sislerde görüş mesafesi az olan yerlerde size çarpılma riskini azaltır.
    Sis olduğu zaman uzunları,olmadığı zaman özellikle arka sis farlarını yakmayınız.
  • Ankara'da pazar sabah çevre yolunda sis vardı. Sis farını geçtim bazıları normal farını yakmıyor 100 ile giderken.

    Sis farı için önemli olan arkadaki, 50 değil 100 metreden görünmenizi sağlıyor. Uzunları açınca da zaten hiçbirşey göremiyorsunuz hemen öğreniyorsunuz onu =)
  • Hocam sis farı değil de ön farları sis ampulleriyle değiştirebilirsin. Sis farı gibi sarı oluyor bu ampuller ve çifti 40 lira sadece. Herhangi bir oto-elektrikçiden alabilirsiniz. Ben taktım, şimdilik hafif siste iş gödüğünü söyleyebilirim.
  • Olsa iyi olurdu.Bazı zamanlar göz gözü görmediğinde çok kullanışlı bence.
  • Dün akşam izmit e5'de çok yoğun sis vardı. Sis farları açıkken yoldaki şerit ve kenar çizgileri belli edecek kadar iyi aydınlatıyor. Çok faydası oldu. Sis farlari kapalıyken kısa farlar yakınca yol şeritleri pek belli etmiyordu. Hatta fotoğrafı paylaşayım kısa farlar+sis farlari açık şeklinde.

    Fotoğraftaki önümdeki araç arka sis fari açıktı. Hemen kendini belli ediyor.
     Aracimda ön sis farlari yok bu bir eksiklikmidir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 7 Ocak 2014; 0:43:31 >
  • Sis farını birkaç kez gece siste deneme fırsatım oldu. Uzunları yaktığım zaman önüm arkadaşların dediği gibi bembeyaz bir duvar gibi oluyor. O yüzden sakın yakmayın. Sisler+kısa farlar hem önümü iyi gösterdi hem karşıdan görünme oranını arttırdı. Kısa farlarıda kapatıp sadece sisleri yaktığımda önümde çok az sis varmış gibi yol net görünüyordu ama ileriyi göstermiyordu. O yüzden siste en iyisi sisler+kısa farları yakmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.