Şimdi Ara

Engelli Kişinin Üzerine Araç Kullanılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Ben %40 oranında ortapedik engelli vatandaşım. Raporumda "H sınıfı ehliyet alır, Özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi var. Yalınz şöyle aksi bir durum var. Benim dışımda babam ve abim ben olmadan arabayı kullanamıyormuş doğru mu? Kullanması için araçta benim de olmam gerekiyormuş.

    Eğer böyle bişey varsa, noterden vekalet versem olur mu? Ben olmadan da araba kullanabilsinler istiyorum da noter bu işi çözer mi? Bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursanız sevinirim.







  • 33 kişi bakmış tek bir kişi bile yardımcı olmamış saçma sapan konulara giden arkadaşlar bu tür arkadaşlarımıza yardımcı olmuyor yada olmak istemiyor. Bu yorumlarım için tepki alabilirim ama önemli değil mesajım alınsın da gerisinin benim için bir önemi yok.


    Öncelikle geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun.

    Bildiğim kadarı ile siz ile birlikte + olarak 2 kişi aracı sürebiliyor ben bu şekilde hatırlıyorum eğer yanlışım var ise doğruyu bilen arkadaşlar düzeltsin.

    Bu kişiler birinci dereceden yakınınız olması gerekiyor zaten belirtmişsiniz kimlerin kulanacağını yani bu durum için vekalete filen gerek yok. Yalnız anlamadığım bir durum var siz araç alacaksınız anladığım kadarıyla sıfır bir şekilde ötv + kdv olmadan almanız için engel şeklinin %90 olması gerek diye biliyorum.

    Tabi araç aldığınızda aldığınız firmaya engel durumunuza göre araç için bir yapılım yaptıracaksanız o zaman farklı. Ama dediğim gibi vekalete gerek yok sizin yazılı izninizle belirterek abiniz ve babanız aracı kulanabilir.




  • ötv'siz almak için %90 gerekmiyor, yanlış.
    mesela dedeniz var, siz kendi adınıza dedemi hastaneye götürüp getiriyorum diye araç alacaksanız %90 isteniyor.

    neyse, alacağınız aracı 1nci derece yakınlarınız (annen, babam, çocukların, eşin) kullanabilir.
    2nci derece (abi, abla, büyük anne, büyük baba) için emin değilim. yanıltmayayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nego0505

    Bu kişiler birinci dereceden yakınınız olması gerekiyor zaten belirtmişsiniz kimlerin kulanacağını yani bu durum için vekalete filen gerek yok. Yalnız anlamadığım bir durum var siz araç alacaksınız anladığım kadarıyla sıfır bir şekilde ötv + kdv olmadan almanız için engel şeklinin %90 olması gerek diye biliyorum.

    Çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Orana gelince, bugüne kadar bir sürü marka bayileriyle görüştüm, orandan yana bir sıkıntı çıkmadı. ÖTV + KDV vermiyorum. onda sıkıntı yok. Şimdi sadece ehliyetimi cebime koycam, marka bayiinden içeri girip "Selamın aleyküm. Ben geldim" diyip oturup çatır çatır pazarlık yapacam. Çok teşekkür ederim. Sağolasın.
  • Allah kimseye engel tanımasın. Polisin sıkıntı çıkartacağını düşünmüyorum. Her ne kadar yasak olsada bazı şeyler.
  • 1. derece akraba olduğu için ben de sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
  • nego0505 kullanıcısına yanıt
    33 kişi bakmış bir kişi bile yardımcı olmamış gibi bir açıklama ile nereye varmak istediniz anlamış değilim ama arkadaşımızın sorduğu soruya bilgi sahibi ve konuya vakıf bir kişinin cevap vermesi gerektiği için konuya bakan arkadaşlar muhtemelen bu konu için benim gibi cevap vermeye yetecek bilgi sahibi olabileceklerini düşündünüzmü acaba.
    Ayrıca konu ciddi bir konu forumdaki diğer saçma sapan cevap verilebilecek gibi bir konu hiç değil.
    O yüzden bakan arkadaşlar cevap vermemiş olmalılar
  • asityanığı kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğim de nereye varmak istediğimde sorunuzun cevabı da ilk mesajımda açıkça yazıyor daha dikkatli okumuz anızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.