Şimdi Ara

GAZ KELEBEĞİ ADAPTASYON ALFA ROMEO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu Alfaların gaz kelebek boğazı adaptasyonunu nerde yaptırabilirim her yer yapamıyor. araç sürekli kendi kendi gaz verip duruyor. Araca yeni motor yaptırdım sonra böyle oldu bilen arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirseniz sevinrim . Teşekkürler..
    ARACIM 2001 MODEL ALFA ROMEO 156 SELESPEED 2.0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em007re -- 6 Ocak 2014; 14:11:57 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: em007re

    Arkadaşlar bu Alfaların gaz kelebek boğazı adaptasyonunu nerde yaptırabilirim her yer yapamıyor. araç sürekli kendi kendi gaz verip duruyor. Araca yeni motor yaptırdım sonra böyle oldu bilen arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirseniz sevinrim . Teşekkürler..
    ARACIM 2001 MODEL ALFA ROMEO 156 SELESPEED 2.0




    Arkadaşlar gaz kelebeği ile ilgili olarak size yaşadığım sorundan bahsetmek istiyorum.

    Öncelikle aracım Lada Vega 1,6 16W model.98,000 km deki aracıma LPG taktırdıktan kısa bir süre sonra aracın devir saatinde sürekli oynamalar başladı.LPG ciye gidip gaz ayarlarını yaptırdım.5-6 ay herhangi bir sorun yaşamadım.Ancak bu süre içerisinde artık araç gaza basmadan kesinlikle çalışmıyordu. Derken araç ışıklarda boşa attığımda devir saati sürekli oynuyor ve araç stop ediyordu.Yine LPG ciye gittim ve ayar yaptırdım düzelir gibi oldu. Son olarak da 2 gün önce araç sabahleyin hiç marş almaz oldu. Araçta ses tıkırtı hiçbir şey olmuyor akü ışığı hafif söner gibi oluyor ancak araçta en ufak bir ateşleme belirtisi olmuyordu.Eve geldim ve konuyu araştırayım dedim, sorunun gaz kelebeğinden olabileceği bilgisine ulaştım.Sonrasında tekrar araca döndüm gazı kökledim sonrasında marşa bastım ancak ilkinde yine bir tepki vermedi.İkinci defa yaptığımda araç tır tır etmeye başlayınca ben de gazı pompaladım ve aracı zor da olsa çalıştırabildim.Ancak devir saati yine yerinde durmuyordu. Hemen sanayiye gittim gaz kelebeğini değiştirelim istersen dedi usta.Ne kadar dedim 230 TL ye işçilik dahil takarız dedi.Ben de temizleyin canım araç bilgisayarda hata bile vermiyor dedim. Yok abi temizlenince herhangi bir verim alamadık değiştirince düzeliyor dedi.Ben de öncelikle temizletme taraftarı olduğum için sanayiden ayrıldım.Sincan'daki Harikalar Diyarı'nın karşısındaki bsch car servise gittim gaz kelebeğinin temizlemesini sordum 40 TL dediler.Benim de önceden aldığım balata spreyi vardı onla temizlerseniz ne olur dedim 35 e yaparız dediler.Hadi temizleyin bakalım dedim.Usta parçayı çıkardı çok özenli bir şekilde sprey ile temizliğini yaptı ve parçayı tekrar yerine taktı. Deneme yapmak üzere sadece marşa basmamı istedi.Marşa bastım ve tek marşta araç çalışmaya başladı. Bırakın tek marşla çalışmayı o kadar gaza basmama rağmen çalışmayan araç, temizlik sonrası sorunsuz çalışmaya başladı. Usta motor içindeki kurumların temizlenmesi amacı ile 100-150 km boyunca sadece benzinle kullanmamı istedi.Ben de şimdilik benzinle 90 km yol aldım,araçta çalışma, rölanti düzensizliği ve stop etme sorunlarının hiçbirini yaşamadım.Sabah sırf test için aşağı indim ve marşa bastım ve ilk marşta tık diye güzel bir şekilde çalıştı.Birkaç defa daha denedim aynı şekilde hiçbir sorun yaşamadan gaza basmadan sadece marşa basarak aracımı çalıştırabildim.Tüm bu yaşadıklarımdan sonra kelebek boğazının temizliğinden memnuniyetimi anlatamam.Araç hiç olmadığı kadar kusursuz çalışıyor. Umarım bundan sonraki süreçte de aynı sorunları tekrar yaşamam ve tüm bu sorunlardan kurtulmuş olurum.

    Yukarıda bahsettiğim sorunları yaşayan arkadaşların öncelikle aracın gaz kelebeği temizliğini yaptırmalarını, verim almazlarsa değişimini tercih etmelerini şiddetle tavsiye ederim.Umarım bu anlattıklarımın, aynı sorunu yaşayan arkadaşlara bir faydası olur.




  • em007re E kullanıcısına yanıt
    gaz kelebeği adaptasyonunu bazı araçlar kendileri de yapabiliyorlar, önce bi kaç saat için akü kutup başlarından birini sökün, beyin resetlensin, sonra aküye bağlantıyı yaptıktan sonra hiçbir butona pedala ıvır-zıvıra dokunmadan sadece marş yaparak 15dk hiç dokunmayın araca, bunun sonunda rölanti dengedeyse ne ala, yoksa fabrikasyon referans değerlerin yüklenmesi lazım ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.