Şimdi Ara

Clio Sport Tourer dci EDC icon uzun yol deneyimim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün itibarı ile aracımı Mais Boğaziçi şubesinden(İstinye) teslim aldım. Daha önce stokta bir tane görünen captur icon edc de olduğu gibi bu araçta şubenin elindeki tek araçtı.İkinci renk tercihim olan beyaz mevcuttu ve çokta önemsemedim. Tem üzerinden Ankara'ya yaptığım yolculuk ve araç ile ilgili kısa bilgileri anlatacağım.

    Aracı goodyear ug8 kış lastikleri ile teslim aldığımı belirtmek istiyorum. Aynı yolda captur icon 1,2 edc versiyonunu yazın kullanmıştım . O sebeple kıyaslama yapmak zor olmayacak. Benzer yönleri çok fazla. İç donanımın tamamı neredeyse aynı. Çok alışkanlık gerektiren bir iç mekan iki araçta da yok ve kullanımı gayet kolay. Captur daha havadar iken clio da gayet yeterli bir bagaj hacmi mevcut ama daha basık olduğunu ve sağa dönüşlerde uzun boylu olanların aynanın altına doğru eğilme ihtiyacı yaşayacağını belirtmeliyim.

    Gelelim motor şanzıman uyumuna: Sanki tce ile edc uyumu dci edc uyumuna göre daha pürüzsüz. tce de daha hızlı doğru vites bulunuyor ama dci de biraz (çok fazla değil) daha fazla sürünüyor gibi. captur ile gelirken hız sabitleyici 130 km /s e ayarlıydı, clio da ise 140 km/s. 1800 devir sonrasında dci çok iyi tce haliyle daha yüksek devir istiyordu ve hızlanma hissi (ara hızlanmalar için) dci de biraz daha başarılı.

    Genel olarak sessiz diyebilirim iki araç içinde .clio için bahsedilen yüksek hızdaki ayna rüzgar sesi benim için çok sıkıntı olmadı.

    Sanırım en çok merak edilen konu yakıt tüketimidir. Captur ile yaklaşık olarak 7,7 L gibi bir ortalama vardı Ankara'ya geldiğimde. Bu araçta ise 140 km/s hız sabitleyici ile Ankara girişine kadar 6,1 lt yakaladım. Köprüden İzmit'e kadar normal hızlarda sonrasında ise yaklaşık (anlık düşüşler hariç) 140 km/ s hızında geldim. Gayet konforlu bir yolculuk yaptım diyebilirim. Ankara girişinden Çukurambar'a kadar 30 km lik bölümü 90 km/S hızında(belirtmeliyim ki 100-150 mt rakım farkı azalarak) 3,6 lt ortalama ile geldim.
    Kısaca iki araç için özet vermem gerekirse Renault bence referans alabilecek 2 kombinasyon yaratmış diyebilirim.

    Son olarak her iki aracı almamda çok yardımcı olan MAis Boğaziçi şubesinde ki satış temsilcisi Serdar Şahin'e minnetlerimi sunuyorum. Temsilciden çok bir dost gibi yardımcı olduğu için çok mutluyum. Sorularınız olursa yanıtlamaya çalışacağım.



  • Hayırlı olsun.
  • Teşekkür ederim.
  • Aracınız hayırlı olsun.

    Belirmenizde mahsur yoksa, ne kadara mal ettiniz?

    İlave olarak, biraz açıklasanız da aracın sizce "+" ve "-" lerini detaylı verebilir misiniz?

    (Her ne kadar imzamda görülse de, 2003 model Symbol'ümü satalı yaklaşık 1.5 yıl oldu. Ağustos ayında 2015 model Clio Sports Tourer alma düşüncem var.)

    Yorumlarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbox

    Aracınız hayırlı olsun.

    Belirmenizde mahsur yoksa, ne kadara mal ettiniz?

    İlave olarak, biraz açıklasanız da aracın sizce "+" ve "-" lerini detaylı verebilir misiniz?

    (Her ne kadar imzamda görülse de, 2003 model Symbol'ümü satalı yaklaşık 1.5 yıl oldu. Ağustos ayında 2015 model Clio Sports Tourer alma düşüncem var.)

    Yorumlarınız için teşekkürler.

    Ötv zammından önce 55000 Tl civarına aldım. Zaten araç hiç yoktu , tesadüfen filoculardan mı ne kalmış. Model icon standart ve ek opsiyon yok.
    + ve - yön belirtmek için çok erken .Arabaya alışmaya çalışıyorum. Şehir içi akıcı trafik ve çevre yolu kombine ortalamam 4,7 lt . Hava soğuk,araç yeni,kar lastiği ile normal kabul edilebilir. Genel olarak sessiz. 5 cm geniş 5 cm uzun olsaymış süper olurmuş(sanırım megan olurdu o zaman).Donanımların hepsi çok güzel imkan varsa icon alınmalı. Yol yaptıkça daha fazla bilgi aktaracağım. Sizin özellikle sormak istediğiniz bir şey olursa lütfen çekinmeden sorunuz.
  • merhaba ben de yeni clio sporter tourer alarak renault ailesine katıldım 10 gün oldu aracı alalı ümraniye günerlerden aldım,size bir sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim aracımın çok hoşuma giden çok faydalandığım bir özelliği olan bluetooth ile telefona bağlanma ve buradaki müzik çaları kontrol edebilme özelliğini artık kullanamıyorum diğer konuşma ve aramada sıkıntı yok hatta telefonda müzik çaları açıp media nav ekranında parça sanatçı adını yine görebiliyorum ama eskisi gibi parça değiştirme durdurma falan media nav ekranından yapamıyorum bu konuda yardım edebilir misiniz:))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.