Şimdi Ara

SSD ve tv kartı sonrası mavi ekran hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistemim yeni sayılır en son ssd aldım pc'ye Taktım biosdan ahci modunu açtım sistemi kurarkende ahci sürücülerini yükledim sonrasında sistem normal bir şekilde çalıştı. Bir süre sonra avermedia a707 trinity tv kartını taktım yükledim 1 hafta sorunsuz kullandım sonrasında bir akşam dvbdream tv kartını bulamadı kurcalarken sistem mavi ekran vermeye başladı bende format atim düzelir dedim formatladım mavi ekranlar devam etti win7 kurim dedim yine devam etti tekrar win8 kurdum yine devam etti mavi ekran sorunsalı mavi ekranların yanında birde sistem kendi kendine kilitmenmeye başladı ekran olduğu gibi kalıyor hiçbir tuş kombinasyonu çalışmıyor reset atana kadar driverlara sardım bende msı live update programı ile sürücüleri güncelledim sonra driver genius ile tarattım bana devamlı Intel Chipset Device Software ve Intel Rapid Storage Technology kurulu değil diyor ben kuruyorum o yok olmadı diyor neyse sonrasında yoruldum başka programlara geçtim hep aynı eksikliği gösteriyorlar dedim aygıt yöneticisine bakim baktım herşey normal eksik driver yok gibi görünüyor ama sorunlarım devam ediyor sonra defalarca formatın sonunda mavi ekran vermedi bir gün boyunca dedim bi sistem kararlılık testi gerekli elimin altında aida64 programı vardı açtım stres test yapmak için starta bastım 5 saniye içinde hardware bilmem ne dedi otomatik durdu sonra tekrar start dedim ne olsa iyi sistem tekrar kilitlendi mavi ekranlar başladı bende biosu güncellim dedim yine olmadı aidanın içinde bios update diye bir sekme vardı ona bakim neymiş derken aşağıdaki fotoğrafını koyduğum programı indirdim sistemi tarıyor ve eksikleri html olarak açıyor eksiklere bakın belki bir fikir oluşur kafanızda bana yardımcı olun lütfen sorun hangi parçada anlayamadım deli olacağım artık.


    Sistemim

    Anakart Z77A-G45
    İşlemci i5-3570K
    ram GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL
    Ssd Transcend ssd 320 128GB
    Ekran kartı Gigabyte GTX 460 1GB OC
    Tv Kartı Avermedia trinity a707
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • "Ne kadar debelenirsen o kadar batarsın" durumuna güzel bir örnek vermişsin dostum. Bu gösterdiğin driver'ları falan ben şahsen en son ne zaman yükledim, ne zaman güncelledim hatırlamıyorum bile. Bunun yanında vermen gereken en önemli bilgiyi vermemişsin BSOD (mavi ekran) hata kodları önemlidir. Hangi programın ya da bileşenin arızaya neden olduğunu az çok kestirmeye yarar. Sıklıkla sorun farklı bir bileşenden de kaynaklanabilir. Ekran kartı sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu hatası alıyorsan sebebi HDD olabilir. Ram hatası alıyorsan sebebi PSU olabilir. Bunlar biraz sezgisel, biraz deneysel, biraz teorik, biraz da pratik yöntemlerle çözülür. Herşeyden önce olay günlüklerini bir incele ve lütfen öncelikle BSOD hata kodunu bir belirleyip söyle. Ondan sonra sorununu çözebileceğimize büyük ölçüde güveniyorum.
  • thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    kardeşim cvp geç oldu ama anakartım bozukmuş vatanın sınırsız servis garantisi ile mahkemelik olacağız yakın zamanda yinede verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
  • Önemli değil, sorun yaşamana üzüldüm umarım cozersin. Bundan sonra asus ya da Gigabyte anakart tercih et derim, büyük ölçüde takoz gibi sağlam kartlar ikisi de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.