Şimdi Ara

Swatch Saat Aldım ama Siz Almayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 02.06.2012 tarihinde Taksim İstiklal Caddesi Swatch mağazasından 1 adet Swatch saat aldım. Saat garantisi devam ederken bir anda çalışmamaya başladı. Saatin zaten takvim kısmı doğru düzgün çalışmıyordu. İki arızayı birlikte yaptıralım diye Cevahir Alışveriş Merkezindeki Swatch Mağazasına götürdüğümde ise ilgili personel ürünün pilinin bitmiş olabileceği ve ücret karşılığında değişmesi gerektiği belirtti. Dedim ki Garanti Belgesinde ürünün tüm parçaları 2 yıl Garanti dahilindedir. Kaldı ki bunun için servise gitmesini istiyorum. Görevli bayan saatin pili garantiye girmez. Ücretli değişmesi lazım. Dedim ki ben pil değişmesini istemiyorum saatin değişmesini istiyorum. 1.5 yıllık saatin pili mi biter. O da diyor ki saat üretilir iken pil takılıyor. Satılmadığı sürede bitmiş olabilir. Konuyla ilgili dilekçeyi hazırladım Tüketici Hakem Heyetine başvurucam. Saatin iadesini talep edicem. Siz siz olun Swatch almayın başınız ağrımasın.

    Bundan 3-4 yıl önce aldığım Swatch'ın pili bitince serviste pilini değiştirttim. O tarihten sonra da saat sürekli su kaçırmaya hatta terleyince bile içinde buğu yapmaya başladı. O yüzden garanti içinde pili biten Swatchlarda pil değişimini kabul etmeyin.







  • Bence haklı bi gerekçeniz yok. Düzgünce söylemişler vitrinde beklemiş ürünü aldıysanız pili erken bitmiş olabilir diye. Bir daha nereden saat alırsanız belirtin sıfır pil takın diye o zaman. 5 lira kar edersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest Account

    Bence haklı bi gerekçeniz yok. Düzgünce söylemişler vitrinde beklemiş ürünü aldıysanız pili erken bitmiş olabilir diye. Bir daha nereden saat alırsanız belirtin sıfır pil takın diye o zaman. 5 lira kar edersiniz.

    bence saatin pil değişimi garantisi devam ediyorsa garanti kapsamında olmalı.
    arkadaşı biraz aşırı reaksiyon vermiş bulsam da haklılık payı olduğunu düşünüyorum.

    aynısını cep telefonuna uyarlıyalım. 2011 üretim bir telefonu indirimden aldınız, sıfır.
    ama lityum batarya iki sene veya 1.5 sene bekleyişte performans kaybı yaşamış.
    başka bir aynı modelle kıyaslama şansı buldunuz ve tespit ettiniz durumu.

    garantiye yollasanız servis "efenim telefonunuzun pili 2011 üretimmiş, vitrinde beklerken zayıflamış, ücretli değiştirmemiz lazım"
    dese tamam ya değiştirelim mi dersiniz? bu cihazın tüm parçaları için iki yıl garantim var kardeşim mi dersiniz...

    Casio bazı saat modellerini boşuna 10 year battery varranty olarak satmıyor :)
    gerçekten fabrika çıkışı kasa açıldıktan sonra sıkıntı olabiliyor su geçirmezlikte.
    eminim bu contaların da orjinali ve yan sanayisi var.
    adam açtığında contanın hasarlandığını belki görüyor ama müdahele etmiyor.
    hasarlı conta ile takıyor...




  • normalde dışarıda daha ucuz olan saatleri swatch türkiye'de daha yüksek fiyattan satıyor.
    bunun karşılığında bir marka beklentisi var ve swatch bu marka beklentisini sadece reklamla değil,
    müşteri memnuniyeti ile de göstermeli diye düşünüyorum.
    çıkarır taktırırsın 5-10 liralık pili cepten ama mesele aslında bu değil...
  • Garanti belgesinde Saat tüm parçaları ile garanti dahilindedir diyor. Kaldı ki bu saati ben 360 TL ye aldım. Bu kadar para verip aldığım saatin 1.5 yılda pili bitiyorsa bir sorun var demektir. Ayrıca daha önce pil değişiminden sonra yaşadığım Swatch durumu ortada. Ürünün garantisi 6 ay sonra biticek. 6 ay sonra bu saat su alırsa o zaman ne yapıcam. Çünkü diğer Swatch'umda bu sorunu yaşadım.
  • @gentoure hangi modeldi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gentoure G kullanıcısına yanıt
    Genel anlamda konuşuyorum sözüm meclisten dışarı saat kullanıcıları bilinçsiz bir şekilde saat kullandıklarında bu tip problemler yaşayabiliyor. Örneğin Kronograf bir saatin krono kolunu açık bırakırsanız pili normalden çok daha kısa sürede tüketir. Swatch'larda bu tip bir kullanım hatası çok görülüyor. Merkezi saniye krono koludur en aşağıda yer alan subdial ise saniye göstergesidir. Sağ üst butona basarsanız kronoyu aktif hale getirmiş olursunuz, tekrar bastığınızda krono durur. Aşağıda ki buton ise resetler. Bildiğim kadarıyla mart ayında Swatch günleri oluyor ve isterseniz 100 tane Swatch saatiniz olsun ücretsiz pil değiştirip bakım yaptırabiliryorsunuz.
  • Bencede pil için biraz fazla reaksiyon göstermişsiniz, garanti belgesinde tüm parçalar garanti altındadır diye yazar ama aşınan parçalar veya tükenen parçalar dahil değildir buna.
    Garanti dediğimiz şey üretim ve malzeme hatalarını kapsar sadece. Eğer pilde yapısal bir kusur olduğunu, işlevini üreticinin söylediği şekilde yerine getirmediğini düşünüyorsanız haklısınız. Ama bunun içinde hakem heyetinden sadece pili değiştirin gibi bir karar çıkar bence, saati değiştirmezler gibi geliyor.
  • Benim bildiğim kadarıyla da piller hiç bir şekilde garanti kapsamına dahil değildir. Saat ve saat satışını yaptığı bütün markalar için, fatura talep etmeden, yani yurtdışından bile almış olsanız, ücretsiz pil değişimi yapıyor. Bu kendi insiyaifleridir. Konyalı ise kendinden almış olduğunuz faturalı saatlerin pillerini bile ücret karşılığında değiştiriyor. Bu konu öyle abartılacak bir konu değil, hele Swatch almayın diye bir başlık attıracak bir konu hiç değil bence:)
  • 5TL pil sonucta. Degistirin gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.