Şimdi Ara

onkyo tx nr 616 hdmi arizasi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba

    Basliktaki amfi mi severek kullanirken gecen hafta goruntu vermemeye basladi.

    Kablolari degistirip denedim tv leri degistirdim. Hic bir sekilde goruntu alamadim.

    Amfi nin butun cikislari calisiyor ses veriyor. Hatta hdmi dan ses bile alabiliyorum sadece goruntuyu iletmiyordu.

    Gecen gun yetkili servisine goturdum. bugun baktilar ilk once hdmi port degisicek dediler daha sonra biz size fiyatini soyliyecegiZ dediler herneyse aradilar board un tumunu degistiricegiz dediler ve fiyat olarak 600 lira istediler bende sadece port degismiyormu diger aksamin bozuk olmadigini tumunu degistirmelerine gerek olmadigini söyledim ama değiştirmelerini gerektigini soylediler.

    Ogrenmek istedigim bu sekilde hic ariza ile karsilasan arkadamiz varmi? Varsa ne sekilde ve kime tamir ettirdiniz

    Yardimlarinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • celalettin53 kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle geçmiş olsun.

    Benzer bir sorunu ben de yaşamıştım. 4 adet olan hdmi girişlerin 3'ü bozuldu ve 200 € tamir bedeli istemişlerdi. Yani aynı para. Ben AVR'yi yurtdışından 300€'ya aldığım için tamir ettirmedim, uygun bir fiyata sattım. Bu arada sizin ürünün garantisi devam etmiyor mu? Neden tamir için para istiyorlar?

    Bu arada arızanın sebebi muhtemelen uydu alıcınızın (teledünya yada digitürk kutularının) hdmi çıkışındaki elektrik kaçağıymış. Bunu birkaç elektrikçiden daha duymuştum. Benimkinde Teledünya'yı sırasıyla bağladığım 3 hdmi girişi bozuldu. PC'in bağlı olduğu ise sağlam şekilde duruyordu. Bundan korunmak için hem uydudan gelen kabloyu hem de normal elektrik prizini taktığınız akım korumalı prizler var. Bunları kullanın.
    http://www.teknosa.com/urunler/110271180/tuncmatik-tsk0758-surgepro-2li-akim-korumali-priz

    Ayrıca bu prizler kesinlikle işe yarıyor. Öncesinde Samsung LED TV vardı. Onun hdmi girişlerine birşey olmadığı için alet edavat bu şekilde bağlıydı. Daha sonra yeni Sony TV geldi ve 2 gün sonra teledünyanın bağlı olduğu hdmi girişini açınca görüntü gidip gelmeye başladı. Hemen TV'yi kapattım ve koşup Teknosa'dan bu prizi aldım ve ondan beridir hiçbir sorun olmadı.

    Dediğim gibi sorunu garanti kapsamında çözebilirseniz süper olur. Ama garanti kapsamında çözemezseniz pek farklı bir alternatif maalesef yok. En azından ben bulamamıştım.
  • Teşekkür ederim hocam sizede geçmiş olsun

    Turkiyeden aldim ama fatura almadigim icin urun garantisiz.

    Dediginiz gibi tuncmatik in akim koruyucu prizi var ona ragmen olan oldu.

    ama benim ki biraz farkli benim cikisi bozuldu girislerde en ufak problem yok hatta hdmi yi takinca sesi aliyorum ama goruntuyu alamıyor um. Hatta tv nin hdmi portuda bozulmus goruntu vermiyor. Ama diger iki cikisinda problem yok tv nin.

    Benim dusuncem hdmi splitter siparis verdim. Anakartin hdmi cikisini iki ye cikiracagim birini amfiye birini tv ye bagliyacagim teoride calisicak gibi geliyor ama bakalim pratikte nasil sonuc verecek merak ediyorum.

    Olmadi ilan acip saticagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.