Şimdi Ara

freeman mini scart uydu alıcısı 4000 kanal-teleteks- tkgs sistemi desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
21.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.gold.com.tr/freeman-mini-scart-uydu-alicisi_u


    4000 KANAL HAFIZA
    • 1000 ADET FAVORİ KANAL BELİRLEYEBİLME
    • C/KU BAND UYDUDAN SCPC&MCPC ALINABİLİR
    • 256 RENK OSDs
    • PAL/NTSC OTOMATİK ÇEVİRME SİSTEMİ
    • DİSEQC 1.0
    • 7 DİLDE OSD MENÜ
    • TV VE RADYO PROGRAMLARINI OTOMATİK LİSTE AYIRIMI
    • TV STANDARDI İÇİN RF MODÜLATÖRÜ (PAL B/G)
    • YÜKSEK HIZDA ARAMA PROGRAMI
    • SİNYAL SEVİYESİ VE KALİTE GÖSTERGESİ
    • BİLEŞİK VİDEO ÇIKIŞI
    • RS-232 SERİ PORT İLE YAZILIM GÜNCELLEMESİ
    • STB DEN STB YE GÜÇ TASARRUFLU BEKLEME MODU
    • KANAL DÜZENLEME, EKLEME VEYA SİLİNEBİLME ÖZELLİĞİ
    • PID GİRİŞİ
    • PAUSE FONKSİYONU
    • GRAFİKTE RESİM (PIG) 9 RESİM DESTEKLİ
    • NIT ARAMA
    • OTOMATİK ARAMA FONKSİYONU
    •SCART TV ÇIKIŞI
    • BİSSKEY ÖZELLİĞİ ve HAFIZADAN KENDİ KUMANDASI İLE OYUN OYNAYABİLME
    • ELEKTRONİK PROGRAM YAYIN AKIŞ REHBERİ
    • TELETEXT
    • TKGS (TÜRKSAT UYDUDAN KANAL GÜNCELLEME)
    • ÇİFT LEDLİ KUMANDA ALICI GÖZÜ


    hem fiyatı hemde teletex desteği - 4000 kanal desteği ile hoşuma gitti ürün.
    ilk başta ön yargılı davransamda 30 tl verip alınca ve kalitesini özelliklerini görünce ; bir çok sd mini scartlarla karşılaştırdığımda en uygun alıcı bu oldu.
    eğer sd mini scart alırsanız crt televizyonda güzel görüntüsü ve bir çok özellikleri ile crt televizyon için çok ideal üründür.

    lcd ve led tvde denemesemde mükemmel görüntü vereceğini düşünmekteyim.

    sadece goldda görebilmem dez avantaj ; ürünün carrefoursa - bimeksde ; teknosa gibi yerlerede yaygınlaşmasını isterdim.

    yazılımı stabil. firmware olayına bence gerek yok.ama tabiki kolaylık olsun diye kanal listesini pcye alma - atma açısından.10 dakika kanal düzenleme ile uğraşmayalım diye siteleri araştırdım.bir sürü gücelleme-key atma yazılımı buldum.ama pc com - mini usb kablo bulamadığımdan test etme imkanım olmadı. aslında normalde gerekde yok.
    keyi elle girme çok basit ; türksat hotbirdde kanalları elle düzenleme işlemini yaptığında olay bitiyor.

    zira türksatta kanal taramaya gerek yok. Tkgs otomatik kanal listesi alma olayı türksat için mevcut ; listeyi al sadece sırala ; sonra favori listesi oluştur ; kanalları diz ; ebeveyn filtresini uygula.

    ancak , uydu sayısı 4 olunca kanal listesi oluşturmak zorlaşıyor ; key olaylarını elle girmekde zaman alıcı olabiliyor. işte bu yüzden pcden kanal listesi alma atma , key alma atma olayları önem kazanıyor.
    bu işlem olurken problem olursa diye ana orjinal firmware yi pcye yedeklemek sonra tekrar cihaza yüklemek ; yada sitesinden cihazın firmware yini indirip cihaza flashlamak önem kazanıyor.

    kawainin sitesinde gördüğüm eksiklik sadece bu.

    firmware-key atma-alma , , kanal listesi düzenleme alma -atma ; destek yazılımı şu anlık yok.cihazdaki orjinal firmware i siteye ekleseler iyi olurdu.
    bu yüzden ;

    ürünü mükemmel bulmama rağmen ;

    ürün benden 10 üzerinden 9 puan aldı ;

    1 puan kırmamın nedeni kawainin sitesinde destek yazılımı - firmware atma alma - kanal listesi atma alma ; pcye alma vs vs vs yazılımı nerde ? olayıdır.

    kawainin sitesine ürünün adı yeni eklendi ; (sitesinde düzenleme çalışmaları var sanırım ; şu an ürünün sitesi hata veriyor.yeni sitesi ; eklenene kadar aşağıdakini belki kullanabilirler diye silmiyorum.)

    http://kawai.com.tr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=452&category_id=58&option=com_virtuemart&Itemid=73&lang=tr



    evet ;


    biss menüsü nasıl açılır ;


    ekranda 9878 e bas ; code edit enabled yazar . menü ye bas ; kanal listesi menüsüne gel . kanalın üstüne gel . 0 (sıfır ) tuşuna bas. biss edit menüsü açılır.istediğin keyi gir.
    açabileceği şifreleme sistemi ;

    biss ve cryptoworks ;


    ancak yasal olan kanalları izlemek için tasarlanmış ; ntv spor vs vs vs vs.
    cryptoworks şifreleri genelde devamlı değiştiğinden (10 dakikada vs vs vs bir )
    pek denk geleceğinizi sanmıyorum.

    zaten o kanalı yayın yapan yayıncı kuruluşun sorunu ; paralı kanalın o kadar dikkatsiz olacağını sanmıyorum.sonuçta bu menüler her uydu alıcısında bulunur.

    next de bile var ; yabancı menşelilerde bile var ; abd -rus markalarında bile var.kaliteli ürünlerde bile olan bir şey..

    benim anlamadığım bilinen bir gerçek olmasına rağmen yasal olarak neden ürünlerin kitapçıklarına eklenmez ? ekleyin gitsin ; biss menüsü nasıl açılır diye. ??
    ürünü beğendiğimi söyledim ; gayet 30 tl ye göre mükemmele yakın sayılır.



    biss menüsünü kullanma 2. yöntem ;

    ekranda 9878 e bas ; code edit enabled yazar . ekranda kanal seyrederken ok tuşuna bas . (yön tuşlarının ortasındaki koca yuvarlak tuş ) kanal listesi açılır. 0 (sıfır ) tuşuna bas. biss menüsü görünür.

    emuyu kapatmak ;

    şifre çözme işlemini iptal etmek için 9878 i tuşlamak kafi . code edit disabled yazar. emuyu böylelikle kapatmanız mümkün.

    emü açıkken 9878 i emuyu kapama işlemi yapmıyorsanız eğer tuşlamanıza gerek yoktur. yani biss menüsü için kanalı seyrederken ok tuşu (kanal listesi ) + 0 (sıfır ) tuşu yeterlidir.


    arkadaşlar ürünü tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 13 Nisan 2014; 13:32:14 >



  • üst mesaj güncellendi ; biss menüsü nasıl açılır ; eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 6 Ocak 2014; 11:21:32 >
  • üst mesaj güncellendi ; biss menüsünün kolay açılma olayı eklendi. (bakınız biss açma 2. yöntem )
  • not: anlık voltaj düşmelerinde cihazın kumandası çok nadiren donarsa-kilitlenirse adaptörünü çıkartıp takın düzelir.anlık voltaj 220 v den 150 v ye düşerse sonra 220 v ye çıkarsa bir çok uydu cihazı kilitlenebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 6 Nisan 2014; 7:19:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbocat1

    üst mesaj güncellendi ; biss menüsü nasıl açılır ; eklendi.

    Selamlar,

    Goldda bu ürünü önerdiler çalışanlar ben fazla güvenemediğim için alamamıştım. Receiver tavsiye bölümüne de yazdım forumda ama aradığım özellikleri sanırım bu cihaz çok uygun fiyata karşılayacakmış gibi duruyor.Ben ntvspor , tv8 , ve trt deki almanya ligini biss girerek izlemek istiyorum.Genel olarak mini uydu alıcısının beklediğim özellikleri şu şekilde ;
    1.Kesinlikle BISS çözmede sorun olmaması
    2.Uydudan otomatik güncelleme (RS232 veya usb olmaksızın bunu yapabilen cihazlar varmış sanırım)
    3.Kumandasını ürün içerisinde barındıran ve tvlerde çakışma sorunu yaşamayacağım.(şimdilik vestel lcd)
    4.Kanal geçiş hızı normal seviyede olan(yavaş olmasın yeter)
    5.Scart girişinin ve uydu kablo girişinin altın uçlu olması(Çokta önem sarfetmiyor)
    6.Ekranı bölme özelliği

    özelliklerine sahip olursa tadından yenmez sanırım.Sen bir kullanıcı olarak bu özellikleri karşılayıp karşılamadığını yazabilirsen sevinirim.
  • uydudan firmware update özelliği yok.fakat dîğer söyledikleriniz var.türksat tkgs kanal güncelleme olayı var.kanal tarama işlemine gerek yok.türksat için böyle.firmware i sorunlu değil.rs 232 desteği var.giriş mini usb tarzında.ama kablosunu bulamadım pc için.cihazdan cihaza destekliyor.mini usb mini usb transfer kablosu bulmak kolay.ama pc için comdan mini usb kablosu ben bulamadım.kanal geçişleri menüsünden hızlandırılabiliyor.info bilgisini 1 sn ye düşür.hızı gayet iyi.hotbird için ve türksat vs için elden pcye bağlamak key atmak kanal listesini yedeklemek yada firmware backup için yaşadığım tek sorun dişi comdan mini usbye kablosunu bulamamak oldu.10 tl ya var ya yoktur.altın uçlu değil.ama problem yok.teleteks olması avantaj.4000 kanal.sadece firmware key atma yazılımını ve güncel cihazdaki firmwareyi kawainin sitesinde görseydik güzel olurdu.ve pc kablosunu üretselerdi hoş olurdu.cihaz sd.hd değil.ancak dvbs hd kanallardan sadece ses alabilirsiniz.ekranı bölme var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 11 Nisan 2014; 15:58:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbocat1

    uydudan firmware update özelliği yok.fakat dîğer söyledikleriniz var.türksat tkgs kanal güncelleme olayı var.kanal tarama işlemine gerek yok.türksat için böyle.firmware i sorunlu değil.rs 232 desteği var.giriş mini usb tarzında.ama kablosunu bulamadım pc için.cihazdan cihaza destekliyor.mini usb mini usb transfer kablosu bulmak kolay.ama pc için comdan mini usb kablosu ben bulamadım.kanal geçişleri menüsünden hızlandırılabiliyor.info bilgisini 1 sn ye düşür.hızı gayet iyi.hotbird için ve türksat vs için elden pcye bağlamak key atmak kanal listesini yedeklemek yada firmware backup için yaşadığım tek sorun dişi comdan mini usbye kablosunu bulamamak oldu.10 tl ya var ya yoktur.altın uçlu değil.ama problem yok.teleteks olması avantaj.4000 kanal.sadece firmware key atma yazılımını ve güncel cihazdaki firmwareyi kawainin sitesinde görseydik güzel olurdu.ve pc kablosunu üretselerdi hoş olurdu.cihaz sd.hd değil.ancak dvbs hd kanallardan sadece ses alabilirsiniz.ekranı bölme var.

    Cevaplar için teşekkür ederim.Biss olayı direk ilk yazdığınız mesajdaki kadar kolay mı?Yani biz cihazı tvye bağladıktan sonra ilgili kanala gelip biss girme işlemini uygulayıp biss değeri neyse (ki onuda nasıl bulacağımı henüz bilmiyorum) girdiğimizde görüntü çözüyormu oluyor?Firmware key atma dediğiniz olayı anlayamadım tam olarak .Birde siz ntvspor trt tv8 gibi kanallarda maçları sorunsuz izleyebiliyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkg88tr -- 11 Nisan 2014; 16:16:17 >
  • evet kolay.ntv vs gibi bazı kanalın dahili keyleri girilmiş geliyor.gerisini internetten bulmak lazım.örnek hotbird primafile cryptoworks menüsü seçili hale geliyor.biss kanallarda cryp yi seçemezsiniz.rs232 den pc ye güncelleme el ile pcden cihaza key atma olayından bahsettim.ve görüntü geliyor.keylerde problem yoksa sorun yok.

    ilk mesaj güncellendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 11 Nisan 2014; 23:08:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam ben freeman uydu alıcısı aldım gayet memnunum ancak kullanım kılavuzu kaybettim kanalların yerlerini nasıl değiştirip sıralıyabilirim çok karışık çözemedim yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • menüye girin.kanal listesi menüsü .tv kanal listesi.düzen menüsüne gir.kırmızı tuşa bas çeşit menüsüne gir.önce şifresiz şifreli seçeneneğini seç.şifresiz kanalları öne al.kaydetmeni isterse evet de.menü tuşu ile üst menüye geç. taşı şeçeneği sarı tusa bas.taşımak istediğin kanalın üstüne aşağı yukarı ok tuşları ile gel.ok tuşuna bas.kanalı işaretle.info tuşuna bas.kanalı taşı.ok tuşuna bas.menü tuşuna bas.evet de kaydet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 12 Nisan 2014; 12:09:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte sıkıntıda orda menü tuşuna basıyorum hiç birsey çıkmıyor çalışmıyor menü tuşu ben kanal listesini açıyorum normal orta tuşa basarak sonra 0 tuşuna basıyorum karşıma üstte rakamlar onun bir altında a b c d e f diye yanında ok iptal seçeneği çıkıyor kırmızı yeşil renk göstergesi yanındada taşı yazıyor ancak işlevi yok kafam almadı bir türlü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazdığım son mesaja bakınız.bu arada yanlışlıkla biss menüsünü açmışsınız.böyle durumda exit tuşuna basın.menüden çıkarsınız.tv seyrederken kanal düzenleme işlemi için bir önceki mesajıma bakınız.eğer elimde kullanım kılavuzunun pdf dosyası olsaydı hemen upload ederdim.üretici firmanın mutlaka sitesine kullanım kılavuzunu upload etmesi zaruridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbocat1

    yazdığım son mesaja bakınız.bu arada yanlışlıkla biss menüsünü açmışsınız.böyle durumda exit tuşuna basın.menüden çıkarsınız.tv seyrederken kanal düzenleme işlemi için bir önceki mesajıma bakınız.eğer elimde kullanım kılavuzunun pdf dosyası olsaydı hemen upload ederdim.üretici firmanın mutlaka sitesine kullanım kılavuzunu upload etmesi zaruridir.

    Bu makinalarda kumanda da geliyor mu ayrı mı almak gerekiyor?
  • kumanda dahildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya kupasını doğru dürüst takip edemiyorum. Bu ürünü satın alsam işimi görebilirim değil mi?
  • standart dvbs sd için ve biss olayı için iş görür.trt1 i crt tvde seyrediyorum.bende güzel gösteriyor.güzel ürün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buldum menüyü görmemişim


    yeni uyduya geçemedik, şebeke arama diye bir şey yok. 11844 ten ara diyorum "tümü" işaretli şekilde kanal bulamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazanya -- 18 Eylül 2014; 15:36:15 >
  • kanalların çoğunda(ntv-star-atv .....) şifreli diyor bunu nasıl düzeltirim emu açmakla mı olur. emu-biss key nasıl açılır yukarda yazılanları defalarca yapmama rağmen olmadı nasıl yapabilirim.
  • kanal bulamama problemi için tkgs kullanın.kullanmasanız bile auto aramada hepsini zaten bulması gerekir.network tarama da yapabilirsiniz.kanalların şifreli görünmesi için kanallar şifreli olmalıdır.eğer cihazın yazılımında problem oluşmuşsa zaten cihaz çalışmaz.şifresiz kanalların şifreli görünmesi için o kanal isimlerinin o kanallar olmaması yani şifreli başka kanal olmasıdır.ntv sanırsın playboy tv çıkar.tkgsde hatalı isimlendirme varsa olabilir.ancak turksat 4aya geçildiği için kanalların frekansları değişti.yeniden taratın.düzelecektir.kanal listesini kendinize göre tekrar düzeltiniz.tkgs en kolay yöntemdir.kanal tarama yapmanıza gerek kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tkgs yi nasıl kullanacağımı bulamadım ve hala türksat 4a ya geçiş yapamadım yardım edebilecek varsa çok iyi olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.