Şimdi Ara

Notebook fiyatlarının dolarla birlikte artması..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar malum dolar her geçen gün artıyor. Peki bu artış gold-vatan-teknosa gibi marketlerdeki laptop fiyatlarını etkiliyor mu ? 2-3 ay önce baktıgım Lenovo y500 laptop 2000 tl iken suan 2500 tl olmus. Sizce bu dönemde laptop almak doğru bir tercihmidir ?



  • gayet mantıklı,1-2 günlük birşey değil bu ileride daha da artacak diye tahmin ediyorum daha tam fiyatlara yansımadan almak lazım
  • ilk önce bazı ön bilgiler gerekli;
    Dövizin düşmesi için bir ülkenin borcu az, dış para rezervi dolu ve ticaret açığı olmamalı -veya mümkün olduğu kadar az olmalı- yoksa ben derim 1 lira olacak öteki der 10 lira olacak. bilimsel düşünme rakam atma ile değil kriterlerini oturtma ve inceleme ile olur.

    Peki bizim durumumuz ne ona bakalım:
    2003 yılında toplam 125 milyar dolar olan dış borç bugün 400 milyar doları aştı. Yani Cumhuriyetin 80 yılda aldığı borcun 2 katından fazla borç 10 yılda alındı. Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23284950.asp
    Borç alınması iyi de olabilirdi, eğer üretime, fabrika ve marka yaratmaya harcandıysa ama maalesef alınan bu borçlar büyük oranda üretime değil maalesef bir kısmı yol tünel gibi alt yapı yatırımlarına gitti bir kısmının nereye gittiği ise ilerde açığa çıkacaktır diye umuyoruz. Bizi ilgilendiren konu USD tekrar düşermi, hele @memet7991 dediği gibi 1.80 lere gelir mi? Maalesef artan dış ticaret açığı Kaynak:http://www.zaman.com.tr/ekonomi_dis-ticaret-acigi-yuzde-32-artti_2175199.html hiç iyimser bir tablo göstermiyor.
    Peki döviz reservleri ne durumda: son bir haftada merkez bankasının ciddi miktarlarda döviz satışına rağmen buralara gelindi. Önümüzdeki yıl için isehttp://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25444197.asp yazısı bir fikir verebilir.
    Yabancı sermaye çıkışı sürecek gibi duruyor. Üstelik önümüzdeki günlerde Türkiyenin kredi notu da siyasi istikrarsızlık sebebiyle düşebilir bu da kuru daha olumsuz etkiler diye korkuyorum. Özetle diyeceğim şudur ki; eğer güncel kuru bilgisayar fiyatlarına yansıtmayan, stok eriten varsa hemen almayı değerlendirebilirsiniz. Yoksa hangi hükümet ve nasıl bir iktidar olursa olsun önümüz ciddi bir kış gibi duruyor. Siz dövizdeki yükselişin en az yansıdığı yerden TL taksitle alın alacaklarınızı. Bence böyle.




  • demirer1 gayet doğru açıklamış. yükselen dolara karşı sen ülke olarak rezervinden dolar sürmen lazım piyasaya ki düşsün. ama hangi rezervden. ayakkabı kutularındaki rezervler devletin değil o para devleti kullanarak rüşvet alan adilerin. ayrıca o yollar dışarıya borçlanarak değil milleten alınan vergiyle yapılması lazım ki dünyada en çok vergiyi biz veriyoz nerdeyse. birde tavsiyem zahmet olmazsa imzamı okumanı isterim.
  • Tam gereksiz yere ülkem adına endişelenmeye başlayacaktım ki 275 milyar dolarlık altyapımız varmış ''çok şükür''

    Konuya dönersek, şahsi tavsiyem bu ay içerisinde elektronik ürün alınamaması gerektiği yönünde. Şubat başı itibari ile yeni ürünlerin duyurulması şu an hali hazırda bulunan ürünlerin fiyatını biraz olsun törpüler.
  • Bende beklemekten yanaydım ama demirer1 in mesajından sonra tekrar düşünmeye başladım. Önümüzdeki 1 haftada ki gelişmelerden sonra sanırım kararımı veririm.
  • 99 yılında asgari ücret 54 liraydı nerde işçinin maaşı 600 liraymış bir de dolar 1.5 dan 5 lira oldu demişsin vallahi böyle kuyruklu yalan görmedim.senin aklın ermiyor atıp sıkılama bari hoş atıp sıkanlara alıştığınız için bunlar normal.

    Ayrıca bilgisayar konusuna gelirsek şu an ki artışlar tekno marketleri pek etkilemiyor herhalde almak istedğim 1-2 model vardı fiyatları hala aynı vatan vb marketlerde
  • 99 demedin 2000 öncesi dedin. O zaman alım gücü daha yüksekti kredi kartları olmadan insanlar hayatlarını devam ettirebiliyordu. imf ye borç verecek durumdayız çünkü para çok ayakkabı kutularında. O kadar büyük dolar rezervimiz var ki dolar 2200 euro 3 lira buna anca sen inanırsın biz değil. Her fırsatta ağzınıza Adnan Menderesi alıp onu örnek alırsınız ama Adnan Menderes çocuklarına ve yakın akrabalarına ticareti yasaklamıştır ama sizinkiler milyar euroları nasıl çocuklarına kazandırdığının muhakemesini yapmazsınız çünkü işinize gelmez bal tutan parmağını yalar değil mi ? Neyse devran dönmek üzere.
  • arkadaşın "devleti sarsmak istiyorlar" lafıyla ilgili bişeyler söylemek isterdim ama yeri değil.fiyatlara gelince diğer bir arkadaşın söylediği gibi teknomarketler henüz bu artıştan etkilenmedi. sadecenotebook com dan laptop almayı planlıyordum,17 aralıktan beri 100-150 tl artıp teknomarketlerdeki seviyeye yaklaştı ben de teknosadan aldım.
  • dusuncesi sabit kisilerle tartismatya gerek yok.
    Ne demis einstein atomu bile parcaladim ancak insanlarin on yargisini parcalayamadim... keske insanlar duyduklarini degil arastirdiklari ile konus sa sadece inanmak istediklerine inanmasa .... ama nerde.. sen al kardesim laptobunu ne de olsa almak istiosun al o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samuel25

    arkadaşın "devleti sarsmak istiyorlar" lafıyla ilgili bişeyler söylemek isterdim ama yeri değil.fiyatlara gelince diğer bir arkadaşın söylediği gibi teknomarketler henüz bu artıştan etkilenmedi. sadecenotebook com dan laptop almayı planlıyordum,17 aralıktan beri 100-150 tl artıp teknomarketlerdeki seviyeye yaklaştı ben de teknosadan aldım.

    ben haziran ayında bakmıstım öylesine laptop fiyatlarına o zamanlar Lenovo y500 2000 tl di. Suan 2.500 tl tekrardan eski haline dönmesi suan için imkansız gibi duruyor daha da yükselirmi diye korkar oldum. Yılın son gülerinde fiyatlarda bir değişme oluyormu yani 1 ay sonra fiyatlarda değişiklik olurmu tekrar ?
  • şahsen ben çok fiyatların çok düşeceğini sanmıyorum hatta artabileceğini bile düşünüyorum ama şöyle birşey var senin baktığın laptop un yeni bir modeli falan çıkarsa ancak o zaman belki ciddi bir indirim olur,onun dışında ciddi bir indirim olacağını sanmam.1 aydır bekliyordum fiyatlar düşssün yılbaşı indirimi olur falan diye,düşeceğini arttı benim alacağım laptop ben de daha ucuz bir modeli sipariş verdim bugün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuel25 -- 28 Aralık 2013; 21:34:38 >
  • fiyatlar yuksek. tahminen yaz aylarına doğru düşecek bayağı. ben son on yıldır böyle birşeye şahit olmadım. 1200 TL ye almadığımız ucuzlasin diye beklediğim bilgisayarlar 1600 TL ye satılıyor. arkadaslar siyasete girmeyin. herkes ekonomik dilden konuşuyor yok para tabanı yok keynesyen yaklaşım Dis ticaret açığı biz bunlarla ilgilenmiyoruz ucuz ve özellikli bilisayar var mı yokmu konu bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sokrates60 S kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Siyasete girmezsek daha iyi olacak. Suan vatanda Lenovo y510p gt755m li modeli 2.400 lira ama sanırım sli değil. umarım yılbaşından sonra biraz olsun düşerde istediğimiz modelleri alabiliriz.
  • ürün kodu sonu 590 olan sli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.