Şimdi Ara

CPU Soket Pinleri Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Daha önce pci-ex slotundaki sıkıntı sebebiyle Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3 anakartımı çizgiye göndermiştim.
    Tamiri yapıldı geri geldi, şu an sistemimde başka bir sıkıntı var onunla ilgili ayrıca bir konu zaten açmıştım konu burada

    Kartımı tekrar garantiye gönderecektim bugün, çizgi ile telefonlaştık daha sonra bana mail attılar ve kartın daha önceki servis kaydında garanti dışı bırakıldığını söylediler.
    Sebebi ise Cpu soket pinlerinin yamulmasıymış.
    Sunbeam core contact işlemci soğutucusu kullanıyorum, defalarca bu soğutucuyu çıkart tak yaptım ancak 2 yıl önce ilk kez soğutucuyu takarken zorladım biraz, kullanan varsa bilir montajı oldukça zor bir soğutucu. Bu sırada yamulmuş olma şansı var mı?
    Bu pinler bu hale nasıl gelmiştir sizce? Şimdi anakartı mecburen tekrar söküp götürmem lazım, tekrar bu hale gelmemesi için ne yapmam lazım?
    Sistemim stabil olmamasına rağmen yine de çalışıyor, böyle bir durumda hiç çalışmaması gerekmez miydi? Bu durumun zararları nelerdir?

    Son olarak çizgi ile benzer durum yaşayan var ise deneyimlerini aktarabilirler mi? Anakart yine sorunlu ve garanti dışı bırakıldığı için sağlam bir fatura çıkacak bana. Bu konuda onlarla bir anlaşmaya gidebilir miyim?

    Çizginin gönderdiği fotoğraf
     CPU Soket Pinleri Hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Of Monsters and Men -- 27 Aralık 2013; 19:10:22 >







  • Benim 1 aylık kartta da aynısını dediler ve benim ses çipim bozulmuştu.Adamlar hiçbir soruna sebep olmayan 5-10 derece eğilmiş bir pini bilmem kaç kez büyültüp servis dışı bıraktılar.Oysaki bu bir soruna neden olmuyor ben farkında bile değilim.Normal gözle dikkatlice baksanız bile çok zor görülüyor.Ne gidip oraya bakıyor ki?

    Amaç garantiyi devre dışı bırakmak olsa gerek.Çizgi Elektroniği ve Niyazi Saral a sonsuz saygım olsada bu konudaki tutumlarını anlamak zor.Arayıp bilgi aldığımda ise bana kart garanti dışı bırakılsa da ilerde bozulduğunda ücretsiz onarılacağını felan söylemişlerdi.Bende pek üstelemedim.
  • *ExtraTechx* * kullanıcısına yanıt
    Gerçekten bana da garip geldi. Kartın pci-ex slotu bozulmuştu, yenileyip göndermişler bugün söylediklerine göre. 2 ay önce de sadece bios attık diyorlardı, ne söyledikleri belli değil. Pci slotlarıyla pinlerin alakasını kuramadım ben.

    Belki şu an yaşadığım sorunla alakalıdır diyeceğim ancak o pinler iletmesi gereken veriyi ya da elektriği hala iletiyorlar, bükük olması stabiliteyi etkiler mi pek sanmıyorum.
    Bana kart 2 ay önce servisten geldiğinde garanti dışı kaldığı söylenmedi, bugün gelen mail ile öğrenebildim bunu.

    Dediğiniz ihtimali denemek için pazartesi söküp götüreceğim, tamir edemeyiz, ücret alırız gibi cümleler kurmadılar çünkü.
    Ancak bir şekilde iade almak için zorlayacaktım çünkü kartla çok sorun yaşıyorum, o ihtimal artık kalmadı benim için.
  • O zoom imkanı madem var bunu sorun edeceklerine kurtarılabilecek seviyede ise düzeltsinler madem pini.İşlemcinin altına bakarsan pimin temas edeceği yer o kadar da nokta gibi küçük bir yer değil belli bir yamukluğu telafi edecek şekilde zaten.Sizin yamuk pinin ben sorun çıkartacağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

    O zoom imkanı madem var bunu sorun edeceklerine kurtarılabilecek seviyede ise düzeltsinler madem pini.İşlemcinin altına bakarsan pimin temas edeceği yer o kadar da nokta gibi küçük bir yer değil belli bir yamukluğu telafi edecek şekilde zaten.Sizin yamuk pinin ben sorun çıkartacağını sanmıyorum.

    Duzeltirken sorun cikip kartin ellerinde kalma ihtimaline karsi yapacaklarini sanmiyorum.
    Bu pinleri yamultmamak icin cok dikkat ediyorum her seferinde ancak yine de olan olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o pinler sorun olmaz ama şuan cizgi elektronik eleman sorunu cekiyor diyebiliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.