Şimdi Ara

Playvision Decoderi Nasıl Bağlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba. elimdeki analog sisteme aşağıda linkini verdiğim decoderi bağlamak istiyorum ancak ne tür bir kablo kullanabilirim bilmiyorum. ses kartım creative x-fi xtremegamer. optik çıkışı var gözüküyor ancak bu çıkışa kulaklık ve normal rca kabloları takılabiliyor. optik ses kablosunun takılabileceği bir giriş yok. keza anakartımın tümleşik ses kartı da sürücüsünün programında spdif-out çıkışı var gözüküyor. 3 tane çıkışı da aynı deliklere sahip. yani yine rca kablosunun takılabileceği delikler. şimdi bu playvision'un decoderini alsam optik bağlantı yapabilir miyim yapamaz mıyım?

    http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php#menu

    hazır başlık açmışken bir de sorayım. anakartımın üzerindeki onboard ses kartı bu. burada dts connect falan yazıyor. bu özelliği nasıl kullanabilirim? ses kartıyla beraber gelen hd vdeck arayüzünde bununla ilgili bir bilgi ya da ayar göremedim.

    http://www.via.com.tw/en/products/audio/codecs/vt1708s/







  • arkadaşlar ürünü aldım. bendeki xtremegamer'ın ses çıkışları şöyle. en soldaki optik çıkış oluyor;

     Playvision Decoderi Nasıl Bağlarım?


    playvision decoderin girişleri de şöyle;

     Playvision Decoderi Nasıl Bağlarım?


    bu ikisi arasında optik bağlantıyı hangi kablo ile yaparım? bir yardım edin ne olur.




  • merhaba
    zamanında bu dekoderi kullandım hala da duruyor satlığa çıkaracağım...
    link verdiğiniz yerde bağlantı şemeları var ordan bağlantı yaparsınız,
    dekoder daha çok anakart optik veya koaks çıkıştan ses sistemine bağlantı için kullanılıyor.
    ve bayağıda seste fark oluyor. baslarda tokluk genel seste artış meydana geliyor..
  • cevap için teşekkürler ancak sorumun yanıtını halen alabilmiş değilim. hem ses kartımın hem de onboard ses kartımın optik çıkışları 3.5mmlik rca kablosunun girebileceği çapta. koaksiyel çıkış yok. nasıl bir kablo kullanacağım bilmiyorum. ürün yarın elime ulaşacak.
  • oyildiz86 O kullanıcısına yanıt
    http://www.amazon.com/gp/aw/d/B000V0ETB0/ref=redir_mdp_mobile?camp=211189&creative=374929&creativeASIN=B000V0ETB0%20&link_code=as2&pc_redir=1387467228

    Hocam aradığınız aparat budur. Bu parçayı ses kartınızın optik çıkışına takıyorsunuz. Bu şekilde optik ses kablosunun ucunu takabileceğiniz şekle dönüşüyor.

    Hatırladığım kadarıyla benim Asus ses kartından bu parça çıkmıştı. Belki sizin ses kartından da çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ses kartımı ikinci elden aldım. satan arkadaş karttan başka bir şey vermedi. ancak dediğiniz ürünü teknosada buldum;

    http://www.teknosa.com/urunler/110270536/hama-42972-odt-odt-15mt-dijital-optik-ses-kablosu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyildiz86 -- 19 Aralık 2013; 19:07:49 >
  • Analog, optik veya koaksiyel çıkış arasında ses kalitesi olarak insan kulağının anlayabileceği bir fark yok. Optik ve koaksiyel kablolar, analog bağlantıdaki kablo ve soket kalabalığını azaltmak amacıyla üretilmiştir. İmkanınız varsa analog bağlayın, boşuna kabloya para vermeyin.
  • ürün geldi, kablo aldım her şey düzgün derken aslında hiçbir şeyin düzgün olmadığını anladım.

    ürünü x-fi xtreme gamer kartıma optik olarak bağladım. yukarıda fotoğrafını yolladığım decoder'e optik kabloyla bilgisayarımı, 3.5mmlik audio kablolarıyla da analog ses sistemimi bağladım. her hoparlörden ses geliyordu ancak test etmek istedim bağlantımı. şu linkten;http://www.dts.com/consumers/sound-technology/home-surround-sound/hook-it-up.aspx 5.1 olarak bağlantımı test ettiğimde tüm kolonlardan ses geldiğini fark ettim. yani sol ön hoparlörden ses gelmesi gerekirken tüm hoparlörlerden geliyor. bu diğer kolonlarda da böyle. sorun nedir?




  • oyildiz86 O kullanıcısına yanıt
    Windows üzerinde ses aygıtını seçtiğin bölümde yapılandır diye bir seçenek var. Burada stereo, 5.1 şeklinde seçenekler var.

    5.1'i seçtikten sonra test seçeneği var. Eğer burada doğru hoparlörlerden ses geliyorsa sorun yoktur. Verdiğin linkteki ses dosyalarını doğru çözemiyor olabilirsin. Bir de dediğimi dene, ona göre bakarız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapılandır butonuna basılmıyor maalesef :(

     Playvision Decoderi Nasıl Bağlarım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyildiz86 -- 20 Aralık 2013; 23:02:36 >
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Çok iddialı bir söylem olmuş. Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    Analog kablo 2 kanal sinyal,
    SP/DIF kablo 6+1 kanal sinyal,
    HDMI 7 den fazla kanal (ve yüksek çözünürlüklü görüntü sinyali) taşıma kapasitesine sahiptir.

    SP/DIF teknolojisi, Sony Philips Dıgıtal InterFace kelimelerinin kısaltmasıdır. Tek kablo ile 7 kanal sinyal taşımaya yarar. 2 çeşittir. İlki sesin metal kablo ile iletildiği koaksiyel, diğeri ise sesin ışık sinyaline çevrilerek iletilmesini sağlayan optik dediğimiz sistemdir.

    Ses kartınızda hem analog hem spdif çıkışı olabilir. Bu kartın farklı çıkışlarına bağlı olan farklı opamp lar var ise ve spdif olanın opampları daha kaliteli malzemeden oluşuyorsa o zaman spdif üzerinden gelen ses daha kalitelidir diyebilirsiniz. Veya analog çıkışta çok dandik bir kablo (iletkenliği düşük anlamında söylüyorum) kullanırsanız o zaman da analog ses kötü diyebilirsiniz.

    Kısaca fark, başta bahsettiğim gibi sinyal taşıma kapasiteleri ve kablo kalabalığı ile ilgili bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 22 Aralık 2013; 11:01:14 >




  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Bu söyleminiz kesinlikle doğru olarak kabul edilemez ve duruma göre değişir.
    Eğer ki kullandığınız ses kartının DAC 'ından daha iyi bir harici DAC kullanacaksanız sesi analaog taşıyamazsınız ve dijital taşımak zorundasınız.
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    İşin içine DAC falan girerse tabii ki değişir ama hem optik hem analog girişi olan ses sistemine aynı ses kartından dijital ya da optik bağlantı arasındaki fark öyle edil @enerji78 ecek kadar olmaz.
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Alacağınız analog kablonun ve sistemin kalitesine bağlı. Eş seviyede ses duymak için iyi bir analog kabloya ihtiyacınız var ki 5.1 sistemde iyi para tutar ve dijitalden daha pahalıya gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    Elbette sistemden sisteme değişir ancak profesyonel stüdyolarda bu farkın önemi vardır. Evde o kadar aman aman bir fark yaratmaz. Konuyu açan arkadaş xfi gamer dan bahsediyor. 3bin dolarlık pro ses kartından bahsetse durum tabii ki farklı olurdu.
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Sadece profesyonel stüdyolarda değil, evde iyi bir sisteminiz varsa bunda da farkı anlayabilirsiniz. Kaldı ki arkadaş ses kartını harici bir DAC 'a bağlamaktan bahsediyor ki buna dijital bağlantıdan başka şansınız yok. Aksi halde bunu kullanmasına gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Windows üzerinde ses aygıtını seçtiğin bölümde yapılandır diye bir seçenek var. Burada stereo, 5.1 şeklinde seçenekler var.

    5.1'i seçtikten sonra test seçeneği var. Eğer burada doğru hoparlörlerden ses geliyorsa sorun yoktur. Verdiğin linkteki ses dosyalarını doğru çözemiyor olabilirsin. Bir de dediğimi dene, ona göre bakarız

    1 seneyi geçmiş ama şuan aynı sorunu yaşıyorum.

    Dekoderim optik kablo ile bilgisayarımın spdif girişine bağlı ama sadece 2.0 veya 5.0 ses alıyorum subwoofer imkanı yok çalışmıyor pcde. Ayrıca aldığım ses son derece kötü ve dekoder 5.1 modundaykende ses 5.1 olarak gelmiyor. Yani 5.0 haldeykende stereo gibi çalışıyor.

    Tamda alıntıladığım mesajın altındaki gibi yapılandır seçeneğide seçilemiyor.

    Nasıl 5.1 ses alabilirim dekoderden. Bağlantılar ile ilgili bi sorunum olduğunu sanmıyorum çünkü ps3 te sorunsuz çalışıyor.




  • arkadaşlar bişey sormak istiyorum bu cihazla sağ sesler soldan sol seslerde sağdan geliyor hoparlör bağlantılarında sıkıntı yok sorun ne olabilir sizce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.