Şimdi Ara

Yurtdışından araba getirmek? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
328.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abi cogunuz yanlis bilio o belgeleri ii kuyun orda kac yasinda arabadan ne kadar kdv otv alincagi yazio yasalarda dunya acik var
    isi ii bilen biri harbiden dediginiz seyleri cok rahat getirir
  • arkadaşlar hepiniz anlatmışsınız 2. el gelmez vs felan... hepiniz hikayeden masal okumuşsunuz... Getirebilmenin tek yolu o 2. el arabayı bu ülke piyasasında o aracın bulunmaması gerekiyor... Yani o araç misal veriyorum Nissan Skyline olur getirirsin çünki bu aracı Nissan distirübütörü getirmiyor... Veyahutta Honda Civic Coupe ex o araçta türkiyede bulunmuyor... Yani anlayacağınız o aracın bu ülkede bulunmaması gerekiyor... Eğer alacağınız böyle bir araçsa vergilerini gümrüğünü ödedikten sonra istediğiniz aracı getirebilirsiniz... Bizim bir arkadaş Nissan Skyline GT-R 34 getirdi 99 model ve 2 yıl önce getirdi ingiltereden... Aracın maliyeti 60 bin euroya mal oldu... Her türlü daha karlı olursunuz. Şimdi bende bir araç getirmeyi düşünüyorum benimki biraz pahalıya patlayacak amerikadan geleceği için ama araç burda bulunmadığından birazda mecburiyet oluyor.. Eğer öyle bir mecburiyetiniz yoksa hiç uğraşmayın burdaki arabalar daha çok işinize gelir rezil olmazsınız 3-5 fazla verirsiniz...
  • R34 getirmek benim de hayalim, arkadaşınız iyi kurtarmış işi.
  • eskiden parça+donanım değişikliği yapılırdı.
    buradan çok yıpranmış araç alınır,o araçla yurt dışına çıkılır ve oradan aynı model uygun araç bulunur.şasi ve motor haric aksamlar değiştirilir.yada tam tesi yurt dışından gelen aracın parçaları,burada yıpranmış bir aracın parçalarıyla değiştirilir.şimdi yapan varmı bilmiyorum ama yıllar önce özellikle mercedeslerde uygulanırdı.
  • Peki yurt dışından kazalı halde bir çekici vasıtası ile getirme şansımız var mı, yani araç avrupa ülkesinde hurdaya çıkmış olucak hurda belgeli olarak tr ye giriş yapıcak ve ardından tr de tekrar dosyası hazırlanıp vizesi yapılıp tr plaka alınıcak bu yapılabilir mi ?
  • Henüz çalışma aşamasında olan düzenlemeye göre, yurt dışında yaşayan vatandaşlar, Türkiye'de araçlarını 2 yıla kadar rahatlıkla bırakabilecekler.

    6 AYDAN 2 YILA ÇIKARTILIYOR
    Çalışma, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Avrupa Bölge Komitesi Başkanı ve Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunogulları'nın yoğun çabaları ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'in desteğiyle yürütülüyor.

    Konu ile ilgili açıklama yapan Torunoğulları, "6 ay sınırı büyük sıkıntılara neden oluyordu. Sevinerek görüyoruz ki, DEİK Avrupa Bölge Komitesi olarak yoğun çabalarımızın meyvelerini almaya devam ediyoruz. Devlet Bakanı Faruk Çelik, tarafımıza gönderdiği mektupta, yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma sınırının 2 yıla yükseltilmesi yolunda çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Avrupa'da yaşayan Türkler olarak sorunumuzu yerinde müşahede ederek çözüm üreten çok değerli Bakanımız Sayın Faruk Çelik beyefendiye teşekkürü borç biliyoruz" dedi.

    Torunoğulları, yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma sınırının 2 yıla yükseltildiği zaman, gurbetçi vatandaşların Türkiye'de daha rahat hareket etme özgürlüğüne kavuşacağını ekledi. http://beceriksizler.beep.to/showthread.php?t=1011530

    tlgvsr bey Türkiyede satışı olmayan araçlarda yaş şartıyok yaznış. Bunun ayrıntısını bizle paylaşabilir mi? Gümrüktekiler telefonla bilgi vermiyorlar.
  • fiyatlar konusunda alıcagın ülkede satılan bedeli öğrenmen gerek, 2010,2009,2008 araçlarını tr ye getirirsen gümrük vergisi daha düşük oluyor
  • Arkadaşlar,

    Ben mercedes e200 ngt getirtmek istiyorum. Bu araç türkiyede yok, fabrika çıkışı doğalgaz ile çalışan güzel bir araç. Mercedes, yeni kasa e serisinde de üretmiyor. En son 2008 model var sanırım. Aracı 15bin euro civarında buldum.

    ötv ve kdv ile yaklaşık 30bin euro ya geliyor.

    yalnız yol yordam bilmiyorum. bu işleri benim adıma takip edebilecek güvenilir kurum / kişi var mıdır? takip, işlemler ve teslimat masrafları için (aslında aracı kendim kullanarak getirmeyi isterim) 2000 TL vermeye razıyım. Olabilir mi, ne yapmak lazım?
  • 1- Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından nasıl otomobil getirebilirim?

    Kişisel ve Ticari Kullanıma Mahsus Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği (Seri No:1) gereğince turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından geçici olarak taşıt ithal edebilmek için yurtdışında yerleşik olmanız gerekmektedir.

    2- Yurtdışında yerleşik olmak ne demektir?

    Kişinin bir yıl içerisinde 185 günden uzun bir süre Türkiye dışında bulunması halinde yurtdışında yerleşik olduğu kabul edilir ve turistik kolaylıklar kapsamında taşıt getirmesi mümkündür.

    3- 1 yıl hesaplanırken takvim yılı mı esas alınır/hesap nasıl yapılır?

    1 yıl hesabı yapılırken kişinin Türkiye’ye geliş tarihinden 1 yıl geriye doğru gidilerek, son 1 yıl içerisindeki durumuna bakılarak hesap yapılır. (Örneğin kişi 05.04.2010 tarihinde Türkiye’ye giriş için başvurmuş ise 05.04.2010 ile 05.04.2009 tarihleri arasındaki 1 yıl içerisinde nerede bulunduğuna bakılır.)

    4- Turistik kolaylıklar kapsamında girişi yapılacak taşıtlara ne kadar süre verilmektedir?

    Kişinin taşıtı ile birlikte Türkiye’de kalabileceği azami süre 6 aydır (180 gün). Emekliler için özel bir düzenleme yapılarak 1 yıl süre verilmektedir. Bu süreler, kişinin ve taşıtının kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunması halinde verilir.

    Kesintisiz 185 gün yurtdışında kalmadan Türkiye’ye giriş yapılmak istenilmesi halinde 3. soruda anlatıldığı şekilde hesap yapılarak, kişinin Türkiye’de kaldığı süreler düşülerek kalan süre verilir.

    5- Turistik kolaylıklar kapsamında getirdiğim taşıtım için verilen süreyi geçirirsem ne olur?

    4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 ve 241 inci maddeleri uyarınca hakkınızda cezai işlem yapılır.

    6- Turistik kolaylıklar kapsamında geçici taşıt ithal ederken ibraz etmem gereken belgeler nelerdir?

    Taşıtın mülkiyet belgesi (taşıt, giriş yapacak kişiye ait değil ise geçerli bir vekâletname), taşıta ait Türkiye’de geçerli sigorta poliçesi, kişinin pasaportu, yurtdışından emekliler için emekli olduğuna ilişkin konsolosluktan onaylanmış Türkçe tercümeli emekli olduğunu gösterir belgelerin ibrazı gerekir.

    7- Vekâlet belgesi olarak neler kabul edilmektedir?

    Elçilik, konsolosluk veya noterlikçe onaylı vekâletnameler,

    Ya da taşıtı getiren şahıs ile taşıtın mülkiyet sahibinin giriş gümrük idarelerinde hazır bulunmaları hâlinde, bu kişilerin kendi aralarında düzenleyecekleri ve gümrük idarelerince onaylanan vekâletname,

    Gerçek kişilerin kendi aralarında düzenleyerek ilgili ülkenin gümrük, belediye, emniyet ve mahkeme gibi resmi makamlarına onaylatılmış olan belgeler,

    Uluslararası Tur İttifakı (AİT) ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) üyesi ülkelerin otomobil kuruluşlarınca düzenlenen belgeler,

    Otomobil firmaları ve diğer tüzel kişiliklere ait taşıtlar için firma sahibi veya yönetim kurulunun imza ve onayını içeren vekâletnameler,

    Kiralanmak suretiyle (rent a car) getirilen taşıtlar için kira sözleşmesi gibi belgeler, kabul edilmektedir.

    8- Getirdiğim taşıt pasaportuma kayıt edilmek zorunda mı?

    Evet. Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtlar pasaportunuza kaydedilmektedir.

    9- Bu işlemler için ödeme yapmam gerekiyor mu?

    Hayır. Bu işlemler için bir ücret alınmamaktadır.

    10- Türkiye’de yaşıyorum yurtdışından geçici araç getirebilir miyim?

    Türkiye’de yerleşik birisinin yurtdışından geçici olarak araç ithal etmesi mümkün değildir.

    11- Türkiye’de yaşıyorum, yurtdışında yaşayan akrabam/arkadaşım/eşim vs. burada benim kullanmam için taşıt getirip bana bırakabilir mi?

    Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtların Türkiye’de yerleşik birisinin kullanımına bırakılması mümkün değildir. Bu durumun tespiti halinde ilgili hakkında 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesi uyarınca cezai işlem yapılır.

    12- Eşim yabancı, onun adına araç getirebilir miyim?

    Yabancı olan eşinizin yurtdışından taşıt getirebilmesi için yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunması gerekmektedir. Ayrıca turistik kolaylıklar kapsamında yapılan işlemlerde kişinin uyruğunun bir önemi bulunmamakta olup, yurtdışında yerleşik olup olmadığı göz önünde bulundurulur.

    13- Yabancı uyrukluyum/Türk vatandaşlığından çıktım/çifte vatandaşım turistik kolaylıklar kapsamında araç getirebilir miyim?

    Turistik kolaylıklar kapsamında yapılan işlemlerde kişinin uyruğunun bir önemi bulunmamaktadır. Yurtdışında yerleşik olmak yeterlidir.

    14- Yurtdışında yaşıyorum, şirketimin arabası ile Türkiye’ye giriş yapabilir miyim?

    Taşıtın mülkiyeti başka bir şahıs ya da şirket adına ise giriş esnasında gümrük idaresine geçerli bir vekâletname ibraz etmeniz gerekmekte olup, verilen süre sonunda taşıtı yurtdışı etmeniz gerekmektedir.

    15- Yurtdışında bulunan şirketim Türkiye’de şube/acente vs. açtı. Taşıtları Türkiye’de kullanmak üzere getirebilir miyim?

    Yurtdışında bulunan şirketinizin Türkiye’de şube/acente açması nedeniyle şirketinize ait araçların Türkiye’de sürekli kullanılmak üzere getirilmesi Kişisel ve Ticari Kullanıma Mahsus Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği (Seri No:1) hükümleri uyarınca mümkün değildir.

    16- Babam yurtdışında yaşıyor, fakat ben Türkiye’de yaşıyorum. Babama ait yurtdışındaki aracı Türkiye’ye ben getirebilir miyim?

    Türkiye’de yerleşik bir kişinin, yurtdışında yaşayan başka birisine ait aracı geçici olarak ithal etmesi mümkün değildir.

    17- Çifte pasaport sahibiyim. Türkiye’ye giriş yaptığıma ilişkin tüm bilgiler Türk pasaportumda kayıtlı. Diğer pasaportum üzerine kayıt yaptırarak taşıt getirebilir miyim?

    Bu tip işlemler yanıltıcı bilgi ve belgeler ile gümrük idaresini yanıltarak işlem yapmak kapsamında kaçakçılık takibatını gerektirir. Hakkınızda 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu hükümlerine göre işlem yapılır.

    18- Otomobilim ile birlikte motosikletimi ya da karavanımı getirmek istiyorum. Bu mümkün müdür?

    Kişisel kullanıma mahsus kara taşıtınız ile birlikte karavan, motosiklet, yat, bot, jet/ski vb. getirebilirsiniz.

    19- Yurtdışında yaşıyorum ancak Türkiye’den emekli oldum. Getirdiğim taşıta 1 yıl süre verilebilir mi?

    Taşıtınıza 1 yıllık süre verilebilmesi için yurtdışından emekli olmanız gerekmektedir. Türkiye’den emekli olanlara bu süre verilmemektedir.

    20- Türkiye’ye girişte emekli belgemi ibraz edemediğim için 6 ay süre verildi. Emeklilik belgemi temin ettim. Bana 1 yıllık süreden kalan kısmı verilebilir mi, ne yapmam gerekiyor?

    Emekli belgenizi daha sonradan temin etmeniz halinde, en yakın Gümrük İdaresine başvurarak kalan sürenin verilmesini isteyebilirsiniz.

    21- 60 yaşın üzerindeyim ve yurtdışında sürekli serbest olarak çalıştım. Benim taşıtıma 1 yıl süre verilebilir mi?

    Hayır, taşıtınıza 6 ay süre verilir. Taşıtınıza 1 yıl süre verilebilmesi için yurtdışından emekli olunduğuna ilişkin belgelerin ibrazı gerekmektedir.

    22- Türkiye’ye taşıtım ile giriş yaptım ve verilen süre bitmeden taşıtım ile yurtdışına çıktım. 185 gün yurt dışında bulunmadan yeniden taşıt gelebilir miyim?

    Türkiye’ye geçici giriş yapılarak sürenin tamamını kullanmadan yurtdışına çıkış yapmanız ve yeniden giriş yapmak istemeniz halinde kullanmadığınız kalan süreler verilerek taşıtınızın girişine izin verilir.

    23- Türkiye’de taşıtım ile birlikte 6 ay kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Tekrar ne zaman araç getirebilirim?

    Kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunmanız halinde yeniden taşıt getirebilirsiniz. Aksi halde taşıt getirmeniz mümkün değildir.

    24- Türkiye’de taşıtım ile birlikte 6 ay kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Sınır kapısından giriş çıkış yapsam tekrar 6 aylık süre verilir mi?

    Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmanız gerekmektedir. Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmadan yeniden taşıt getirmeniz mümkün değildir.

    25- Türkiye’de taşıtım ile birlikte 6 ay kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Belirli bir süre yurtdışında kalmadan adıma kayıtlı başka bir taşıt ile giriş yapabilir miyim?

    Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmanız gerekmektedir. Yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmadan başka bir taşıt da olsa yeniden taşıt getirmeniz mümkün değildir.

    26- Türkiye’de taşıtım ile birlikte 6 ay kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Aracımı orada bir başkasına satsam, aracımı satın alan kişi bu aracı Türkiye’ye getirebilir mi?

    Satın alan kişinin, yurtdışında kaldığı sürelere bakılarak işlem yapılır. Satın alan kişi eğer yurtdışında kesintisiz 185 gün kalarak yurtdışında yerleşik hale gelmiş ise taşıt getirmesine izin verilir.

    27- Türkiye’de taşıtım ile birlikte 6 ay kalarak aracımı yurtdışına çıkardım. Taşıtsız olarak Türkiye’ye gelebilir miyim?

    Taşıtsız olarak Türkiye’de bulunma süreleri hakkında gümrük mevzuatı açısından bir kısıtlama bulunmamaktadır.

    28- Yurtdışından turistik kolaylıklar kapsamında getireceğim arabanın yaşı ile ilgili bir kısıtlama bulunmakta mıdır?

    Turistik kolaylıklar kapsamında getireceğiniz taşıtınız ile ilgili bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

    29- Getireceğim aracımın direksiyonu sağdadır. Bu aracı Türkiye’ye getirmemde bir engel var mıdır?

    Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen sağdan direksiyonlu taşıtlar için, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 30 uncu maddesi uyarınca bir kısıtlama bulunmamaktadır.

    30- Kiralayarak getireceğim araç için bana ne kadar süre verilir?

    Kiralayarak taşıt getiren kişinin, yurtdışında kaldığı sürelere bakılarak işlem yapılır. Taşıt getiren kişi eğer yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunmuş ise taşıt getirmesine izin verilir. Ancak kişiye verilecek süre, kiralama sözleşmesinde belirtilen süreden uzun ise kiralama sözleşmesinde belirtilen süre kadar süre verilir.

    31- Türkiye’ye aracım ile giriş yaptım, aracımı Türkiye’de bırakarak yurtdışına çıkabilir miyim?

    Türkiye’ye turistik kolaylıklar kapsamında taşıt getirerek taşıtsız olarak yurtdışına çıkış yapılmak istenilmesi halinde, taşıtın bir gümrük idaresine teslim edilmesi gerekmektedir. Bulunduğunuz yere en yakın gümrük idaresine taşıtınızı teslim ederek ve pasaportunuzdan taşıt kaydını sildirerek yurtdışına taşıtsız çıkış yapabilirsiniz.

    32- Taşıtım ile birlikte bir motosiklet getirdim. Benim taşıtım ile yurtdışına çıkıp geri gelmem gerekiyor. Motosikletim Türkiye’de kalabilir mi?

    Evet. Ancak motosikletinizi en yakın gümrük idaresini teslim ederek yurtdışına çıkabilirsiniz.

    33- Aracımı gümrük ambarına geçici olarak bıraktığımda ne kadar ücret ödemem gerekiyor?

    Gümrüklerde bulunan ambarları işletici kuruluşlar işlettiğinden bu konuda bilgi verememekteyiz. İlgili gümrük idaresinin işletici kuruluşu kim ise oradan bilgi almanız gerekmektedir.

    34- Ambara bıraktığım aracım burada ne kadar süre kalabilir?

    Ambara bırakılan taşıtlar, geçici bırakma dilekçesinde belirtildiği şekilde taşıtın yurtta kalma süresinin bitim tarihinden itibaren 1 (bir) ay kalabilir.


    35- Turistik kolaylıklar kapsamında Türkiye’ye getirdiğim arabayı devlete terk etmek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor. Ayrıca bir ücret ödemem gerekmekte midir?

    En yakın gümrük idaresine başvurarak taşıtınızı terk edebilirsiniz. Terk dilekçesi vermeniz yeterlidir, herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Ancak, yasal olarak takip edilen bir vergi ve ceza borcunuz varsa bunun ayrıca ödenmesi gerekir.

    36- Turistik kolaylıklar kapsamında getirdiğim otomobilimi Türkiye’de benden başka kimler kullanabilir?

    Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir. Ayrıca yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıt sahiplerinin de araçta bulunması koşuluyla seyahat süresince üçüncü şahıslarca da kullanılabilir. Aksi halde 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesi hükmü uyarınca hakkınızda cezai işlem yapılır.

    37- Turistik kolaylıklar kapsamında getirdiğim otomobilimi Türkiye’de birine satabilir miyim/sattığım kişi kullanabilir mi?

    Turistik kolaylıklardan istifade edilerek programa kaydedilmek suretiyle geçici ithali yapılan taşıtların bir başkasına mülkiyet devri yapılamaz.

    38- Turistik kolaylıklar kapsamında otomobilimi Türkiye’ye getirdim, süremin tamamını kullanarak yurtdışına çıktım. 6 ay geçmeden eşim/oğlum/kızım vs. taşıtımı getirebilir mi?

    Eşiniz/kızınız/oğlunuz vs. sizin ile beraber Türkiye’de bulunmuş ise yukarıda anlatıldığı şekilde sizin olduğu gibi onun da yerleşik olduğu yer Türkiye olmuş demektir. Doğal olarak sizin gibi o da 6 ay kesintisiz yurtdışında kalmadan taşıt getiremez.


    39- Aracımın sigortası Türkiye’de geçerli değil. Türkiye’ye girişte sınırda yaptırmam mümkün mü?

    Konusu itibariyle Gümrük Müsteşarlığı görev ve yetkisi dâhilinde bulunmamakla birlikte, taşıtlara ilişkin olarak Türkiye’ye girişinde taşıtın Türkiye’de geçerli bir sigorta poliçesinin ibrazı gerekmektedir. Eğer sigorta poliçeniz yok ya da Türkiye’de geçerli değil ise sınır gümrük idaresine en yakın yerden sigorta poliçesi düzenletebilirsiniz.

    40- Türkiye dışında bulunan aracımın plakasını iptal ettirdim, bana geçici plaka (ZOLL) verildi. Bu taşıt ile Türkiye’ye giriş yapabilir miyim?

    Geçici (ZOLL) plakalı taşıtlar için Türkiye’ye girişi esnasında en çok 15 (onbeş) gün süre verilmektedir.


    41- Yurtdışına çıkış yaparken ya da aracımı gümrük idaresine bırakırken dikkat etmem gereken bir husus var mıdır?

    Evet. Aracınızı yurtdışına çıkarırken ya da bir gümrük idaresine teslim ederken aracınıza ait bilgisayardaki giriş kaydının kapatılması ve pasaportunuzdaki “taşıt vardır” kaşesinin iptal edilmesi gerekmektedir.

    42- Konu ile ilgili mevzuata nereden ulaşabilirim?

    www.gumruk.gov.tr adresinde, mevzuat/tebliğler başlığı altında bulunan Kişisel ve Ticari Kullanıma Mahsus Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği (Seri No:1)
    Adres: Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü
    Anafartalar Caddesi. No:6 Ulus – Ankara

    e-posta: gkgm@gumruk.gov.tr

    Telefon ve faks:
    TIR ve Taşıt Dairesi Başkanlığı
    Tel: 0 312 306 82 40 begin_of_the_skype_highlighting 0 312 306 82 40 end_of_the_skype_highlighting Faks: 0312 306 82 25
    0 312 306 82 46
  • son 1 yıl icinde 185 gun yurtdısında kalmadıysan zaten arac getiremiyorsun.
    bukadar sure yurtdısında kalmıs bir tanıdıgın arac getirip sonra burada gumrukten cıkarmak icin sana vekalet yapabilir. sen de o vekalet ile aracı kullanırsın pasa pasa... polis falan cevirirse artık tiyatro kabiliyetine kalmıs :)
  • selamınaleyküm.
    şimdi arkadaşlar bana şunu tam anlatabilirmisiniz.
    benim eşim almanya doğumlu şuan tr de yaşıyoruz ben eşimin üstüne araba getirmek istiyorum.ama gümrük ödemek istemiyorum yani almanyadan aldığım araba ile her 6 ayda bir yunan dan giriş çıkış yapmam yeterli oluyormu veya 3 ayda bir artık.ben bunu öğrenmek istiyorum.

    ben her 6 ayda bir giriş çıkış yapmaya razıyım yada 3 ayda bir giriş çıkış yapmaya razıyım.
  • Aleyküm selam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okan_nako

    selamınaleyküm.
    şimdi arkadaşlar bana şunu tam anlatabilirmisiniz.
    benim eşim almanya doğumlu şuan tr de yaşıyoruz ben eşimin üstüne araba getirmek istiyorum.ama gümrük ödemek istemiyorum yani almanyadan aldığım araba ile her 6 ayda bir yunan dan giriş çıkış yapmam yeterli oluyormu veya 3 ayda bir artık.ben bunu öğrenmek istiyorum.

    ben her 6 ayda bir giriş çıkış yapmaya razıyım yada 3 ayda bir giriş çıkış yapmaya razıyım.


    Konuyu başından itibaren okudunuz mu çünkü olay tam olarak anlatıldı kaç kere araç 6 ay burda kalacaksa 6 ayda yurt dışında kalması gerekiyor öyle 6 ayda bir girdi çıktı yapıp hemen geleyimle olmuyor.
  • Saçma olacak ama yüksek silindir hacmine sahip sıfır km bir otomobili koleksiyon amacıyla getirmek mümkün mü acaba?Mümkünse bu araçların vergilendirme sistemi nasıldır acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M J

    Saçma olacak ama yüksek silindir hacmine sahip sıfır km bir otomobili koleksiyon amacıyla getirmek mümkün mü acaba?Mümkünse bu araçların vergilendirme sistemi nasıldır acaba?


    Herşeyi getirmek mübah ama sıfır olsada yaş bakımından 2 seneyi geçmeyecek eğer kişisel ithalat yapacaksanız biraz farklı prosedürler gerekiyor.Ona harcayacağınız vakitle başka işlerden olursunuz.
    İthalat izni olan özel galerilerle çalışmanızda fayda var fakat İstanbul'da dikkat etmek gerekir.Herkesin forsu yeterli gelmez getireceğiniz araçta.
    Vergilendirme sistemi getireceğiniz ülkeye göre değişir ama ilk halden 84+18+nakliye masrafları vs girer.
  • arkadaşlar merhaba,

    ben şunu sormak istiyorum. ben burada satılmayan bir arabayı yurtdışından getirmek istiyorum. Türk vatandaşıyım, vergisi ödemesini de önemsemiyorum, ben bu aracı Tr de kullanmak istiyorum. boyle birşey yapabilirmiyim. ne yurtdışında ne yurtiçinde dayım yok. ne yapmam gerekir?
  • temelli getirme gibi birsey yok mu?
  • arakaşlar bende mazda var, abim gelecek bulgaristandan aynısından getirse
    iyi parçalarını bendeki arabaya taksam, kötüleri o arabaya taksam olmazmı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flower01

    arakaşlar bende mazda var, abim gelecek bulgaristandan aynısından getirse
    iyi parçalarını bendeki arabaya taksam, kötüleri o arabaya taksam olmazmı...

    olur neden olmasın...
  • Motor ve şasi numarası nedeniyle motor ve şasi dışında her şeyi değiştirebilirsin... Ben Hopa da yaşıyorum. burada mercedesi olanlar Gürcistana gidip tamir bakım vb yaptırıyor. Biri 800 tl ye aracın içini yeniledi. iç döşeme, koltuk vb ...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.