Şimdi Ara

Mizahi Ütopya: Türkiye Farklı Bir Coğrafyada Olsaydı. Pasifik'e Taşınıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
9
Favori
3.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu yazıda Türkiye'yi dünya'nın en kritik noktalarından olan 36 - 42 doğu boylam, 26 - 45 kuzey enleminden alıp, başka bir kritik nokta olduğunu düşündüğüm 150 - 156 batı boylam, 16 - 31 kuzey enleme yerleştirdik.

    Haritadan bakalım

     Mizahi Ütopya: Türkiye Farklı Bir Coğrafyada Olsaydı. Pasifik'e Taşınıyoruz


    yeni coğrafi, jeopolitik özelliklerimiz ve iklim:

    *öncelikle ülke yalnız kalmasın diye Abd'nin eyaleti oaln Hawaii' nin yanına kıvrıldık. sonunda Abd okyanus ötesi olmaktan çıkıp g*t mesafesinde komşumuz oldu.

    *12 adaların hepsini aldım ancak Yunanistan'a ibn*lik olsun diye değil, sırf paint ile uğraşmayım diye. kıçımızın dibinde ki adaları silmek için 4x zoomla kim uğraşacak şimdi.

    *Peşimizden gelmesinler diye Kıbrıs'ı Yunanistan'a, İmralı'yı da PKK ya bıraktım. Böylelikle sırtımızda ki en ağır iki yükten kurtulmuş olduk.

    *Gözümüz aydın tarih çizgisinin dibine girdiğimiz için artık bir ortadoğu ülkesi olmaktan kurtulduk ve en batılı ülkeler arasına girdik.

    *Artık Ortadoğu ülkeleri arasında arabulucu olmaktan terfi edip Abd-Japonya ve Abd-Uzakdoğu arasında arabulucu olduk. eminim çok ihtiyaçları vardı yazıktır koca Pasifik'te hiç arabulucuları yoktu.

    *Eski koordinatlarda ülkenin ayarı yoktu doğunun g*tü donuyor, güney paso güneşleniyordu. yeni koordinatların subtropik iklimi sayesinde artık bu ayrımcılıkta ortadan kalktı. ortalama 23 derece sıcaklık var ne yapıyorsanız yapın. Trakya tam ada olup turizmin yeni cenneti olacak.

    *Terörden ve Araplaşma dertlerinden kurtulacağız. Yeni jeopolitik konumumuz Asya-Amerika arasında köprü gibi olacak, öncekini aratmayacak. çakma ada olmaktan kurtulup tam ada olabileceğiz. Abd ile Çin arasında stratejik bir öneme sahip olacağız ve olası bir savaşta pit stop görevi göreceğiz.

    Eski komşularımıza faydaları:

    *Karadeniz, Ege ve Marmara'nın yerini Akdeniz alacak. böylelikle Rusya yüzyıllardır süren emeline ulaşıp sıcak denizlere inebilecek.

    *Türkiye'nin yerini Akdeniz'in alması Rusya'yı tek transit enerji köprüsü yapacak. Putin istediği fiyattan doğalgaz satıp işine gelmediği yerde dj Armin van buuren edasıyla vana açıp kapatabilecek.

    *Yunanistan'ın kıta sahanlık sorunu sona erecek. artık deniz milini sürekli 6, 12, 24 diye artırmak zorunda kalmayacak ve uçakları istediği gibi cirit atabilecek.

    *Türkiye eski konumunda olmadığı için, Türkiye üzerinden transit geçen kaçak ve teröristler artık olmayacak ve Avrupa derin bir oh çekecek. Boğazlar sorunu da ortadan kalkacak.

    *Sürekli Ortadoğu'nun patronu imajı veren Türkiye olmayınca bu ülkeler de rahatlayacak. yeni patron Birleşik Arap Emirlikleri olabilir.

    *Ermenistan'ın ilk defa denize kıyısı olacak. bu jestimizle soykırım muhabbetinden vazgeçebilirler belki hatta soad gelir konser felan verir.



    Sosyal etkiler ve Ulaşım

    *Kültürümüzü bozup, bölge etkisine kapılıp rom içmeyeceğiz. Bölgeyi rakıya alıştıracağız.

    *Subtropik iklim sayesinde kışlık-yazlık derdi bitecek. Fırtınalı ve yağmurlu günler için yağmurluk yetecek. Kasırga bölgesinde olduğumuz için kentsel dönüşüme önem vereceğiz ve japon binaları kadar sağlam yapılar inşaa edeceğiz. Gökdelen yapılara sınırlama getireceğiz ve her eve bir yeraltı sığınağı ya da bodrum yapmak mecburi olacak. Nem çok olduğundan yerleşim yerlerini yüksek rakımlara yapacağız.

    *Artık Rus natashalar yerine latin angelicalara gideceğiz. Kıbleyi artık güney olarak değil doğu olarak alacağız.

    *Marmarayıda Hawaii' ye baglayabiliriz. Daha yeni yaptık iki kitayi bagliyoruz diye, Hawaii ABD' ye bağlı olduğu için böylelikle bu ünvanımızı korumuş olacağız. Bölgede tek başımıza anakara olduğumuz için Kıta sayılabiliriz. Hava ve deniz ulaşımına önem vereceğiz. Turizm limanları kuracağız.


    Ekonomi

    *Ülkenin yeni konumu subtropik iklimi ve bulunduğu jeopolitik konum itibariyle tam bir turizm cenneti niteliğinde. Hawaii'ye bile yılda 4 milyon turist geliyorsa bize en az 20 milyon gelecektir. rusların yerini japonlar, amerikanlar, çinliler ve filipinliler alacak.

    *En büyük ekonomik kaynaklarımızdan biride balıkçılık olacak. koca pasifik çıkar çıkar bitmez. norveçli ve japonlardan bu işi öğreneceğiz. Yem olarak meclistekileri kullanabiliriz.

    *Güneydoğunun kaçakçılık üzerine ekonomisi olduğundan o bölgemizi kalkındırmak için marijuana ekip, kaçak yollardan Meksika'ya ulaştıracağız. Tabi Meksika'da marijuana yetiştirdiği için ilk başlarda sorun çıkabilir.

    *Güneydoğuda yok denilen gizli petrolümüzü rahat rahat burada çıkarabiliriz. petrol bize anca yeteceğinden ihraç etmeyiz onun yerine Marmara'dan değerli mi değerli bor madenini çinlilere çıkartırıp ana ihraç ürünü olarak satarak kalkınırız.

    *Ülkenin yeni koordinatları tam olarak abd nin ana limanları olan San Francisco ve Los Angeles limanları ile Asya arasında ki deniz yolu üzerinde. Iğdır'a liman açıp Sinop , İskenderun ve İzmir limanlarını büyütürsek buradan nemalanabiliriz ve ayrıca ürettiklerimizi ihraç edebiliriz. Avrupa ile aramızda ki tek bağlantı olarak Panama Kanalı'nı kullanacağız.

    *Ülkenin Hawaii ile benzer özellikler göstereceğine inanıyorum. Karadeniz bölgesinde ki (denizler olmadığı için artık "xxx pasifik kıyısı" diyeceğiz) Kuzey Anadolu dağlarının kuzeyi bol yağış alacak. oraya çay ve tütün ekeriz. sonuçta Abd keşfedildiğinde ilk İngiliz koloniler tütün sayesinde ilk ekonomik gelirlerini sağlamışlardı.

    *Toroslar'ın güneyine, güney pasifik kıyısında kahve yetiştireceğiz. yeni koordinatlar ve iklim için en uygunu. kahveyi de kendimiz ürettiğimiz de has Türk kahvemiz olacak.

    *Batı Pasifik kıyısına yani eski Ege Bölgesine komple şekerkamışı ve ananas dikeceğiz. Anadolu'nun geri kalan kısmına da deneme yanılma yöntemiyle ekecek bir şeyler bulunur.



    Enerji ve Kaynaklar

    *Ülke sıcak bir volkanizma bölgesinde ve bol miktarda artezyen kaynak var. sıcak su ve sulama ihtiyacımızı artezyen ile karşılayacağız.

    *Güçlü bir rüzgar iklimine sahip olan coğrafya da elektrik üretiminde rüzgar türbinleri kullanacağız.

    *Volkanik bölge olduğu için nükleer kullanmayacağız. Sinop'a yapılacak nükleer santrali iptal edip hükümetin hevesini kırmamak adına ileri de zengin olursak orayı Kuzey'e nükleer füze denemeleri için kullanabiliriz.

    *Pasifik hırçın bir okyanus bunun nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmak için tsunami riski az olan kıyıları tespit edip dalga türbinleri yerleştireceğiz. Olurda şiddetli dalga ya da tsunami ile kırılmasınlar diye titanyum nitrit kaplamadan yapacağız.

    *Dünyanın %60 lık rezervine sahip olduğumuz bor madenini çinlilere çıkarttırıp ihraç edeceğiz, karşılığında para ve petrol, doğalgaz gibi ihtiyaçlarımızı ithal edeceğiz.


    Askeri Güç

    *Artık kara sınırımız olmadığı için en önemli askeri gücümüzü kara kuvvetleri yerine deniz ve hava kuvvetleri alacak. Sınırlara ve teröre ayrılan kaynağı savaş uçağı ve destroyer savaş gemileri almak için kullanacağız. Türkiye'nin şu an hiç destroyeri yok Abd' de ise 61 tane var. Abd'den en az 10 tane satın alacağız. Büyük ihtimalle para yetmeyeceğinden Çin'e karşı büyük bir stratejik konumda olduğumuzu vurgulayıp Türkiye'de yeni üsler açmasına izin vereceğiz. Yine yetmezse bor veririz o da olmadı ülkeyi ipotek ederiz. Destroyer olmazsa olmaz çünkü.

    *650 bin aktif askerin 450 binini hava ve deniz kuvvetleri için eğiteceğiz ve kıta sahanlığımızı 12 mile çıkaracağız. Abd hava kuvvetlerine pilotluk dersi verip karşılığında bizim deniz kuvvetlerimize en iyi destroyer mürettabatlarını eğittireceğiz.

    *Elimizde 4000 tank var. Almanya'dan yakın zamanda aldığımız 600 adet Leopard ve Leopard II tanklarını geri satacağız. Yerine kesemize uygun M 2000 savaş uçakları, ve fırkateyn alacağız.

    *Tehdit azaldığı için zorunlu askerliği kaldıracağız ve Abd sistemi donanımlı lejyoner tipi askerler eğiteceğiz. Komşularımız büyük adamlar olduğu için ordumuzu 20 yaşında 1 yıllık acemi askerlerden oluşturmayacağız.


    Demografik Özellikler

    *İklimin sıcaklığından dolayı zaten karışık kuruyemişte ki antep fıstığı kadar olan sarışın nüfusumuz genetik yollarla zamanla esmerleşecek.
    *Kızlarımız sonunda latin kızları esintileri gösterebilecek. Erkeklerimiz büyük ihtimalle tipsizleşecek.
    *Artık Suriyeli, İranlı, Iraklı göçmenlerle değil, Filipinli ve az miktarda Meksikalı göçmenlerle dolacağız. Demografik yapımız kökten değişecek.
    * İngilizceden sonra öğretilecek en önemli diller İspanyolca ve ya Japonca olacak. Etnisite oranlarımız değişecek.

    vs. vs.

    Orjinal başlığım:https://eksisozluk.com/entry/38988790

    Bu yazıda ki her şey tamamen ütopiktir ve önerilere açıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Supremacy. -- 16 Aralık 2013; 23:23:42 >







  • Ne zaman taşınıyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vuh

    Ne zaman taşınıyoruz?
    Türkiyenin konumu iyi derler ama bana göre ortadoğunun karmaşasını pisliğini biz çekiyoruz hadi petrol olsa petrol var ülke zengin olur benzin ucuz olurdu vs o yüzden katlanırsın ama arkadaş petrol çıkmıyor dünyanın en pahalı benzini bizde ama petrol yüzünden ortalık karışır ucu bize dokunur.
  • Son zamanlarda konu dışında karşılaştığım en güzel ve yaratıcı konuydu. Yüzlerce Tipim Nasıl [SS]'li den sonra çok iyi geldi
    Ayrıca iyi bir coğrafya bilgisine sahip olduğun belli oluyor bu yazıyı yazıp önizleme yaptıktan sonra göndericem ve ofiste ayağa kalkıp seni alkışlayacağım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saldıray_16

    Son zamanlarda konu dışında karşılaştığım en güzel ve yaratıcı konuydu. Yüzlerce Tipim Nasıl [SS]'li den sonra çok iyi geldi
    Ayrıca iyi bir coğrafya bilgisine sahip olduğun belli oluyor bu yazıyı yazıp önizleme yaptıktan sonra göndericem ve ofiste ayağa kalkıp seni alkışlayacağım...
    Tsunami olmazsa bence şu anki halimizden güzel etliye sütlüye karışmayız. Fakat okyanusun ortasında uçak gemisi gibi duruyoruz.




  • büdütlerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saldıray_16

    Son zamanlarda konu dışında karşılaştığım en güzel ve yaratıcı konuydu. Yüzlerce Tipim Nasıl [SS]'li den sonra çok iyi geldi
    Ayrıca iyi bir coğrafya bilgisine sahip olduğun belli oluyor bu yazıyı yazıp önizleme yaptıktan sonra göndericem ve ofiste ayağa kalkıp seni alkışlayacağım...
    Güzel olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreTheBand

    Bence bu kadar cahil bırakılmazdık. Nüfusumuz da muhtemelen şu anın onda biri kadar olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreTheBand

    reserved
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhcd

    reserved

    Alıntıları Göster
    Orta doğudan ne kadar uzak o kadar iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreTheBand

    ulan olsa züper olurdu be tam yaşanacak ülke olurduk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhcd

    reserved

    Alıntıları Göster
  • yerımızden memnunuz,işsizliğin alemı yok coğrafya dersıne bu kadar calışsaydın harıta muhendısı veya cevre ve sehırcılık bakanı olurdun o da olmadı tapu-kadostro da calısır merkez bankası ıle yarısırdın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-Asprin

    ulan olsa züper olurdu be tam yaşanacak ülke olurduk

    Alıntıları Göster
    Boğazlar sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Artık onlar düşünsün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fëanor_

    Boğazlar sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Artık onlar düşünsün.

    Alıntıları Göster
    abd ile çin arasında ,okyanusun tam ortasında stratejik önemli büyük bir üs olmuyormu peki
    gerçi abdnin japonyada üssü var ama
  • Yer qapaq
  • Eline sağlık güzel yazmışsın da borları nasıl alacağız onu anlamadım.


    Kış yok la hep yaz yaz la yaz bildiğin yaz la hep yaz

    Amerika yine ambargo koymaz umarım. Aç parantez sanki hemen yerleştik düşündüğüm şeye bak anasını satıyım kapa parantez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fëanor_

    Boğazlar sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Artık onlar düşünsün.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: radar_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fëanor_

    Boğazlar sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Artık onlar düşünsün.



    Alıntıları Göster
    Yalnız enerji ve kaynaklar için yazdıkların gerçekleşmeyecek şeyler.

    Yine aç kaldık.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.