Şimdi Ara

SON 16 RAKİP ANALİZİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar şansın da yardımıyla bu sezon da gruptan çıktık. kura çekimine 3 gün kala rakiplerimizi bir analiz edeyim dedim. gözler bir malaga, bir schalke falan arasa da maalesef bu yıl hiç sürpriz bir 1. çıkmadı

    atletico, son 10 yılın en iyi atletico'su. şu an bayern dahil hiçbir takım atletico'yu güle oynaya eleyemez. kral kupası maçlarında barça'yı ellerinden kaçırdılar. aynı şekilde kral kupası finalinde ve ligde real'e geçit vermediler. avrupa'nın en formda 3 takımından biri.

    psg, şu an maksimum seviyedeler. mazilerinde bu kadar iyi durumda oldukları bir zaman yoktur. devler ligi'nde galibiyet oranı %50'nin üzerinde olan 5 takımladan biri. forvet hatları kusursuza yakın. isim olarak kurada diğerlerine nazaran güzel gibi gözükse de bence en tehlikeli rakiplerden biri.

    dortmund, kadro ve takım futbolu olarak tarihinin en iyi dortmund'larından biri. yalnız şu an çok sakatları var. hücum hattı haricinde takımın neredeyse bütün savunma oyuncuları sakat.

    bayern münih, hiç tartışmasız futbol tarihinin en dominat takımlarından biri. son iki sezonun açık ara en iyi takımı. dünya'da kendilerine rakip olabilecek tek takım dortmund deniyordu ama adamlar sahadan sildiler resmen lig maçında. guardiola takıma cuk oturdu resmen. hem top çevirerek hem de hücumlarla rakip kim olursa olsun bayıltıyorlar.

    barcelona, son 6 yılın topla en az oynayan barcelona'sı. celtic maçını 6-1 kazansalar da geçen sezonlarki kadar dominant değiller. bu sezon yine yarı finale kadar giderler ama finalin zor olduğunu düşünüyorum kendileri için. artı olarak messi de sakat.

    chelsea, son yılların bence en formsuz chelsea'si. gol atmakta çok zorlanıyor. artı olarak çok kolay bir gruptan güle oynaya çıkamadılar. savunmaları da forvetleri de güven vermiyor. tek artıları bana kalırsa şu an mourinho faktörü.

    manchester united, açık ve net şekilde tarihin en kötü manchester'larından biri. uyum süreci ancak bu kadar sancılı olabilirdi. moyes çok büyük ihtimalle şampiyonluğu kafasından silmiştir. şl'de gidebildikleri kadar girmeye çalışıp ligde de ilk 4'e girmek için uğraşacaklar bundan sonra. orta sahaları yaratıcılık bakımından çökmüş durumda. hücum hattı en iyi forvetlerinden oluşsa da gol üretemiyor. ilk torbadaki takımların bence en formsuzu. ikinci torbadaki takımların hepsi manchester ile eşleşmek ister.

    zorluk sıralamasını 1-2-3-4 diye yapmak çok zor. bayern, dortmund, atletico madrid, barcelona'yı aynı klasmana alıyorum. psg'yi ikinci klasmana. chelsea'yi 3'e manchester'ı da 4. klasmana alıyorum.



  • Ordan manchester chelsea iyi olur dediğin gibi. Dortmuntda dediğin gibi çok sakat car lakin dediğin gibi bayern sahadan felan silmedi dortmuntu . Dortmund bir sürü gol kaçırdı son dakikalara doğru 2 gol birden yiyip 3-0 yenildiler. Bayern dediğin gibi hükmediyor ama akbaba gibi dortmundun futbolculara dayanmasa ben görürüm kim hükmediyor. Götzeyi aldılar şimdide lewandowskiyi istiyorlar. Bu yüzden ne kadar iyi olursa olsun nefretimi kazanacaklar. Forever dortmund. Kısacası dortmund bayern barça gelmesinde gerisine gene şansımız olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mkhitaryan

    Ordan manchester chelsea iyi olur dediğin gibi. Dortmuntda dediğin gibi çok sakat car lakin dediğin gibi bayern sahadan felan silmedi dortmuntu . Dortmund bir sürü gol kaçırdı son dakikalara doğru 2 gol birden yiyip 3-0 yenildiler. Bayern dediğin gibi hükmediyor ama akbaba gibi dortmundun futbolculara dayanmasa ben görürüm kim hükmediyor. Götzeyi aldılar şimdide lewandowskiyi istiyorlar. Bu yüzden ne kadar iyi olursa olsun nefretimi kazanacaklar. Forever dortmund. Kısacası dortmund bayern barça gelmesinde gerisine gene şansımız olur

    2 ay sonra ne olacağı belli mi olur ? Dortmundun sakatları hiç iyileşmeyecekler mi ? Bi baktın tüm Munih sakatlandı . Belli mi olur yani

    Geçen sene ne güzel Schalke gelmişti bize . Şimdi gelebilecek bir şalke bile yok . Gözüm hiçbirini kesmiyor yav . Munih'i belki .
  • çok doğru tespitler yapmışsın genel olarak. atletico konusunda kesinlikle haklısın ligde bu sezon çok formda olan ve bizi 2 maçta gol manyağı yapan real madridin bile önündeler. Elememizin çok zor olduğu 3 takım var. Atletico Bayern ve barca . Geriye kalan 4 takımı eleme şansımız yüzde 35-45 civarı diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem adam akıllı analiz yapıyorsunuz alın başlayalım.. 10 Üzerinden puan verirsem aşağı yukarı böyle olur.

    Atletico Madrid :

    Tahmini 11leri :

     SON 16 RAKİP ANALİZİ


    Hücum: 8/10 "Hızlı Hücum"
    Bireysel Yetenek(yaratıcılık): 7/10
    Topla Oynama: 7/10
    Oyun Kurma ve Organize Olma: 8/10
    Takım Savunması: 9/10
    Duran Toplar: 8/10

    Zaaflar: Yan Toplar
    Ekstralar: Form grafikleri yüksek ve avrupanın en yükselişte takımı. Ancak formlar kalıcı değildir. Umarım çuvallarlar. Yoksa işimiz imkansıza yakın.




    B.Dortmund

    Tahmini 11:
     SON 16 RAKİP ANALİZİ



    Hücum: 8/10 "Organize"
    Bireysel Yetenek(yaratıcılık): 6/10
    Topla Oynama: 8/10
    Oyun Kurma ve Organize Olma: 9/10
    Takım Savunması: 8/10
    Duran Toplar: 7/10

    Zaaflar: Çok rahat kontra yiyebiliyorlar ve oyuncu formları gittikçe düşüyor. Ancak ocakta Hummels ve İlkay geliyor. Toparlayabilirler.

    Ekstralar: Bazen değerlendiremeselerde bir maçta çok fazla pozisyona girebiliyorlar ve siz farkına varmadan kalenize gelmiş oluyorlar.




    Chelsea

    Tahmini 11 :
     SON 16 RAKİP ANALİZİ


    Hücum: 7/10 "Hızlı"
    Bireysel Yetenek(yaratıcılık): 8/10
    Topla Oynama: 7/10
    Oyun Kurma ve Organize Olma: 7/10
    Takım Savunması: 9/10
    Duran Toplar: 8/10

    Zaaflar: Onlarda form olarak düşüşteler ve forvet konusunda ciddi sıkıntıları var. Gerek eto'o gerek torres bekleneni veremedi.

    Ekstralar: Hazard, Oscar gibi yaratıcı adamlara sahipler. Ayrıca 6 maçta 3 gol yemeleri savunma hattının ne derece iyi olduğunu gösteriyor.




    Barcelona

    Tahmini 11:
     SON 16 RAKİP ANALİZİ



    Hücum: 10/10 Organize
    Bireysel Yetenek(yaratıcılık): 9/10
    Topla Oynama: 10/10
    Oyun Kurma ve Organize Olma: 10/10
    Takım Savunması: 8/10
    Duran Toplar: 8/10

    Zaaflar: Futbol tanrıları ve Almanlar. :)
    Ekstralar: Bitmez.




    Paris Saint Germain

    Tahmini 11:
     SON 16 RAKİP ANALİZİ


    Hücum: 8/10 "Hızlı"
    Bireysel Yetenek(yaratıcılık): 9/10
    Topla Oynama: 7/10
    Oyun Kurma ve Organize Olma: 8/10
    Takım Savunması: 6/10
    Duran Toplar: 9/10

    Zaaflar: PSG'nin bu sezon savunma sıkıntıları çok. Çözmeleri de zor gözüküyor. Nispeten kolay bir grupta bile gol yemeden sadece 2 maç bitirdiler.
    Ekstralar: Tabi futbolda yediğinden fazlasını atarsan 3 puanı alırsın. Bu kadar üst düzey ve yetenekli hücum hattın olursa da allah yürü ya kulum der.




    Manchester United

    Tahmini 11:
     SON 16 RAKİP ANALİZİ


    Hücum: 8/10 "Hızlı"
    Bireysel Yetenek(yaratıcılık): 8/10
    Topla Oynama: 7/10
    Oyun Kurma ve Organize Olma: 7/10
    Takım Savunması: 7/10
    Duran Toplar: 8/10

    Zaaflar:Bu sene formsuz sezonlarından birini geçiriyor olsalarda şampiyonlar liginde namağlup lider çıkmayı başardılar. Man Utd. abartıldığı kadar kötü değil sadece istikrarsız. Bir gün deplasmanda 5 atarken ertesi gün içeride mağlup olabiliyorlar.
    Ekstralar: van Persie'ye top her geldiğinde tehlike.




    Bayern Münich

    Tahmini 11:
     SON 16 RAKİP ANALİZİ


    Hücum: 9/10 "Karışık"
    Bireysel Yetenek(yaratıcılık): 10/10
    Topla Oynama: 9/10
    Oyun Kurma ve Organize Olma: 10/10
    Takım Savunması: 9/10
    Duran Toplar: 8/10

    Zaaflar: Drogba
    Ekstralar: :D





    Açıkçası bizi çok karıştırmak istemiyorum ama şöyle kabataslak yapayım..


    Galatasaray

    Tahmini 11:
     SON 16 RAKİP ANALİZİ

    Hamit yazmışım. Eboue olucak. :)

    Hücum: 7/10 "hızlı oyun"
    Bireysel Yetenek(yaratıcılık): 6/10
    Topla Oynama: 7/10
    Oyun Kurma ve Organize Olma: 7/10
    Takım Savunması: 7/10
    Duran Toplar: 8/10

    Zaaflar: Bireysel hatalar.
    Ekstralar: Formda bir Sneijder.
  • Ali Sami Yen kullanıcısına yanıt
    Atletico Madrid 4-4-2 oynuyor. courtois - juanfran-godin-miranda-filipe - koke-gabi-thiago-arda - villa-costa

    BorussiaDortmund 'ta reus sol kanat, ilkay forvet arkası oynuyor

    Manchester United 'ta orta sahada Carrick sakat veya cezalı olmadığında kesinlikle oynuyor. yanındaki değişiyor. sol bekte ise evra oynuyor. kanatları ise kagawa, nani, young, januzaj, arasıra da valencia sürekli değişiyor. bi düzen tutturamadılar.

    Bizim Takım 'da ise yılda 1 kere 3-5-2 oynadık. juve maçında gördük ki geçici imiş. mancini döneminde biz ligte şu ana kadar hiç tam kadro çıkmadık maçlara. geldiği ilk ayda stoperler sakatlandı, dany ve chedjou ikisi birden kadroya girince öteki yabancılar oynayamadı, riera formsuzdu. ikinci ayda ise muslera ve sneijder sakattı. yani bizim ideal kadro şu saatten sonra belli olacak. hatta mancini yabancı seçiminde zorlanacak. muslera-melo-sneijder-drogba 4lüsünün yeri garanti. diğer iki kontejyan için ise 4 aday var. chedjou-riera-eboue-bruma. bunlardan ise en şanslı olanları riera ve eboue.
  • Dortmund-Barca-Bayern haric (RM ile bu turda eslesmeyecegiz diye biliyorum.) gerisi onemsiz geliyor bana. Ozellikle de Atletico ile PSG cok abartiliyor. Biz ayni seyleri sene basinda Juve icin de soyluyorduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyileri İngilizler gibi. Almanlar çok formda, İspanyollar da. PSG zaten yıldızlar topluluğu ne yapacakları belli olmuyor. İngilizler biraz daha iyi kuralar olurdu şu anki duruma göre.
  • Herkes A.M. çok iyi felan diyor ama bizim için en ideal rakip A.M. Juve nasıl bizi 2 maçta da yenemediyse A.M. de yenemez bundan emin olun. Umarım Madrid gelir. Zorlu rakiplerin içinden gelecekse de PSG gelsin.
  • Biz ingilizlere ters geliyoruz genel anlamda. Man utd, hic olmadi chelsea isterim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chelsea'li bir İngilizle konuştum biraz önce. Kesinlikle Chelsea çekmeliyiz. Deplasmanda yenebileceğimiz tek takım Chelsea.
  • psg bizim için ölüm olur bence. cavani ibo lavezzi gibi forvet hatları var. semih şehzuvar ve Gökhan la zor tutarız bunları.

    atletico bu sene çok formda ama o barça maçında fark yiyebilirlerdi defans geç reaksiyon veriyor bence.

    chelsea ve manU tamamen sağı solu belli olmayan şans faktörüne dayalı takımlar. yani manU bu sene çok dengesiz ama chelsea de öyle. kaybettikleri bir newcastle maçı var akıllara zarar.

    barça için pek bir şey demeye gerek yok. eğer çıkarsa dünya gözüyle bir messi-neymar izleriz.

    bayern için de aynı görüşteyim orada da bir robben-ribery izleriz.

    Dortmund bu sene formsuz ya da bazı maçlarda pozisyon değerlendiremiyor dense de Dortmund çok güçlü. dışarıdaki maçta tamam çok türk gelir iyi desteklerler ama kura çekildiği anda Dortmundlular uyanıklık yapacaktır bilet konusunda. geçen sene ezeli rakipleri Schalke maçına çok taraftarımız gitti. bunu önlerler bence.
    takım olarak Dortmund bu sene sadece ani kontra yiyebiliyor o da kontra beceriniz varsa.



    gönlümden geçen takım açıkçası chelsea. manU nun forvetleri çok iyi ondan korkuyorum ama geçen seneki ilk maça bakınca da çelişki yaşıyorum.
  • Takimlari 2'ye ayirmak lazim.

    1) Ceyrek finali görmeden elenmeyecek takimlar,
    2) Süpriz yapip elenebilecek takimlar.

    Real, Barca, Bayern ve Morinho'lu Chelsea isterse en saglam rakibi ceksinler elenmeleri mucize olur. Bu takimlar su anda bu tip maclarin uzmani haline gelmis takimlar. Ne yapip ne edip turu gececeklerdir.

    Manchester, Atletico, PSG ve Dortmund ise sagi solu belli olmayan takimlar. Elenirlerse süpriz olur ama mucize olmaz.

    Yani bu 4 takimdan birini cekmek avantajimiza. Benim gönlümden Manchester geciyor. Psikolojik olarak Istanbul'daki anilarindan etkilenebilecek bir takim.
  • Hangi takımla eşleşirsek eşleşelim favori olmayacağımız bir gerçek. Bu durumda kötünün iyisini seçmemiz lazım. Zaten Bayern ve Barcelona'yı konuşmak lüzumsuz. Bu takımları eleme şansımız yok.

    Şampiyonlar Ligi gelenek meselesidir biraz da. Örneğin bu sene çok kötü olan Milan bir şekilde gruptan çıkmayı başardı. O yüzden bu geleneğe sahip takımlardan uzak durmak lazım. Dortmund, PSG, Atletico evet belki bizden iyi takımlar, iyi oyuncuları var ama her yıl gruptan çıkıp çeyrek final gören takımlar değil. Diğer taraftan Chelsea Mourinho faktörüyle bir şekilde çeyrek finale kalmayı başaracaktır. ManU en ideal takım gibi görünse bile çok iyi takım savunması yapan bir ekip. Tek sıkıntıları orta saha organizasyonu.

    Bize savunma zaafiyeti yüksek ve bu aşamaları yakın dönemde çok oynamamış bir takım lazım. O yüzden Bayern ve Barcelona'dan sonra ManU ve Chelsea de eleniyor. Dortmund'un oyun tarzı da bize ters gelir. Üstelik ligde şampiyon olamayacakları için buraya daha çok saldıracaklardır.

    Atletico beni korkutmuyor. Kadrolarında dünyaca ünlü yıldız diyebileceğimiz tek oyuncu ayağı kırıldıktan sonra gelen David Villa. Bir de Courtois çok iyi bir kaleci. Onun dışında bütün oyuncuları takımın sıradan birer parçası. Tek artıları çok formda olmaları. 2 ay sonra ligde arka arkaya 3 maç mağlup olmayacaklarının garantisi yok. O yüzden ilk isteğim Atletico.

    İkinci olarak ise PSG'yi istiyorum. Kadroları Atletico'nun çok üstünde olsa da şans biraz yardım ederse elenmeyecek bir takım değil. Üstelik oyun içinde kontrolü elimize alabileceğimiz nadir takımlardan.

    Genel olarak sıralamam Atletico-PSG-Dortmund-ManU-Chelsea-Bayern=Barcelona.
  • olm ali sami sen ali ece misin ne biçim yazmışsın helal valla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agent_47

    Atletico Madrid 4-4-2 oynuyor. courtois - juanfran-godin-miranda-filipe - koke-gabi-thiago-arda - villa-costa

    BorussiaDortmund 'ta reus sol kanat, ilkay forvet arkası oynuyor

    Manchester United 'ta orta sahada Carrick sakat veya cezalı olmadığında kesinlikle oynuyor. yanındaki değişiyor. sol bekte ise evra oynuyor. kanatları ise kagawa, nani, young, januzaj, arasıra da valencia sürekli değişiyor. bi düzen tutturamadılar.

    Bizim Takım 'da ise yılda 1 kere 3-5-2 oynadık. juve maçında gördük ki geçici imiş. mancini döneminde biz ligte şu ana kadar hiç tam kadro çıkmadık maçlara. geldiği ilk ayda stoperler sakatlandı, dany ve chedjou ikisi birden kadroya girince öteki yabancılar oynayamadı, riera formsuzdu. ikinci ayda ise muslera ve sneijder sakattı. yani bizim ideal kadro şu saatten sonra belli olacak. hatta mancini yabancı seçiminde zorlanacak. muslera-melo-sneijder-drogba 4lüsünün yeri garanti. diğer iki kontejyan için ise 4 aday var. chedjou-riera-eboue-bruma. bunlardan ise en şanslı olanları riera ve eboue.

    Hocam gece yazdım ve tahmini 11 diye yaptım yani aşağı yukarı böyle bazen görüyorum villa kanatta da oynuyor. Diego'Nun tek forvet çıktığı bir sürü maç var.

    Dortmundda zaten reus sağda başlıyor ortada takılıyor solda bitiriyor maçı :D

    Carrick sakatta süresini bilmediğim için yazmadım. Evrayı da görmemişim gecenin bi köründe :D


    GS'yi çok karıştırmak istemiyorum ama Mancini 3(5)-5(3)-2'yi bozmaz bence. Tabi avrupada. Çünkü inanılmaz bireysel hatalar yapan bir takımımız var ve bunun engeli defans ve ortasahayı kalabalık tutmak.
  • Ali Sami Yen kullanıcısına yanıt
    Munihin ekstrası ve zaafları çok güldürdü allahıma halen gülüyorum
  • ben bu satten sonra atletico yada Münih arasında fark görmüyorum.

    kötü oynarsanız ikiside çarpar .iyi oynarsanız ikisinide eleyebilirsiniz. bu ne kadar konsantre olacağınıza ne kadar yardimlaşacağiniza ve birazda şansa bağlı.city hacamat etti mesela münihi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FearMaster

    Dortmund-Barca-Bayern haric (RM ile bu turda eslesmeyecegiz diye biliyorum.) gerisi onemsiz geliyor bana. Ozellikle de Atletico ile PSG cok abartiliyor. Biz ayni seyleri sene basinda Juve icin de soyluyorduk.

     SON 16 RAKİP ANALİZİ


     SON 16 RAKİP ANALİZİ


    Abartmıyoruz.
  • Hadi yine iyisiniz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.