Şimdi Ara

Bulgarca ve Tai dillerin metinleri düzgün göremiyorum. [DUZELDI Görebiliyorum.] :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a arkadaşlar xp ve win7 de bulgarca ve tai dilleri ile yazılmış metinleri düzgün görüntüleyemiyorum abuk subuk çıkıyor. bu nasıl düzelir?
    şimdi dil paketleri yüklemek bu konuyla alakalımıdırki? ben dil paketlerini windowsun kendisinin dilini değiştirdiğini zannediyorum.
    benim sorunum sadece o dilleri düzgün görüntüleyebilmek. bunu nasıl halledebilirim?

    Aslında yapmak istediğim şeyide yazayım daha iyi anlaşılır. Şimdi arkadaşlar çok eski vhs video zamanından hatırladığım bir uzakdoğu filmi vardı. bu filmi youtube dan buldum indirdim tabi türkçe dublaj değil. altyazısını aradım tek bulgarca ve tai dillerinde altyazıları var. bende bu altyazasıları türkçeye çevirip o şekilde bi altyazaı oluşturmak istiyorum ama altyazı dosyasında yazılar orj dillerden değil. mesela altyazıdan bir satır yazayım daha ii anlaşılacak.
    (- Áëàãîäàğÿ, Òğÿáâà äà îñúçíàåòå, îâèæäàíå.) işte böyle hep

    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNTiLMeN -- 6 Aralık 2013; 19:55:22 >



  • neyse kendi soruma kendim cevap vereyim. sorunu hallettim şöyleki, text dosyasını word ile açmaya çalıştığınızda o dokumanın kullandığı dili algılayıp hangi yazı karekteri ile açman gerektiğini baştan söylüyor ve onaylamanı istiyor tavsiye ettiği değişikliğe onay verirsen word ile açıp düzgün görüntüleyebiliyorum. yada hiç word ile açmadan worddan o yazı kodunu öğrenip diğer text editörlerdede onu seçtiğinde düzgün görüntülenebiliyor. "kiril windows" ile bulgarca sorunsuz mesela
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.