Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rozdas -- 11 Mayıs 2014; 16:51:55 >



  • rozdas R kullanıcısına yanıt
    Receiver'ınızın setup ayarlarında Subwoofer: Yok şeklinde ayar yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde tüm kanallardaki crossover frekansının altındaki baslar line seviyesi subwoofer çıkışına yönlendirilecektir. Siz ise hoparlörlerinizin bağlantı şekli nedeni ile bu çıkışı kullanamıyorsunuz.
  • rozdas R kullanıcısına yanıt
    Hoparlörlerinizin (ve tabii receiver'ınızın da) kullanım kılavuzunu okumanız gerekiyor:
    http://worldwide.bose.com/productsupport/assets/pdf/guides/acoustimass/am10_series2/en/owg_en_am10_series2.pdf
  • rozdas R kullanıcısına yanıt
    VSX-D1011’in bir üst modeli VSX-D2011 modelinde beş kanallı bir equalizer var. Kalibrasyon esnasında tüm front-center-surround’ların tonalitesini eşitliyor. VSX-D1011’de “”manual” Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC)” sistemi olmakla birlikte bildiğim kadarı ile equalizer yok.

    “İstediğim bass sesini yine alamadım” derken bass’lar bir miktar düzeldi, ama hala istediğim gibi değil mi demek istiyorsunuz?

    Önce BOSE kullanma kılavuzunda yazılanları tam uygulayın isterseniz… Subwoofer Yok dedikten sonra front-center-surroundları “Large” seçin. Gerçi subwoofer yok dedikten sonra bunun bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum.

    Daha önce kullandığınız Cartel bir stereo receiver miydi?
    Bunu kullanırken bass kontrolü açıyor muydunuz? Loudness düğmesi var mıydı, kullanıyor muydunuz? Ton kontrol ve loudness VSX-D1011’de de var, kullanabilirsiniz.

    Neticede Bose ‘un bass hoparlörü bir subwoofer değil, satelit küplerin ortak woofer’ıdır. İstediğiniz bass’ı almak için bir aktif subwoofer alıp VSX-D1011’in line seviyesi subwoofer-out çıkışına bağlayabilirsiniz. Bu durumda subwoofer crossover frekansını 50 HZ’ye, front-center-surround’u “Small”a ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde BOSE’un woofer’ı da rahatlamış olur.




  • Vsx d1011 bende de var. Yillardir vazgecemedigim mosfet cikiski saf kan japon kendisi. Daha kalitelisi sadece LX serisi diyelim. Sizin cihazda en kotu ihtimalle ayar eksiktir. Yalniz bose acoustimas serilerinde bass unite yer secer ve kule tipindekine gore cok daha yayvan ve sanal bir ses verir. Sorunsal bu noktada baslamis olabilirmi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rozdas R kullanıcısına yanıt
    Sn rozdas, izlediğiniz filmlerin ses kodeklerini kaynak cihazınız mı yoksa anfininz mi çözmekte. Eğer ses kodeklerini kaynak cihazınız ( bluray - mkv player gibi ) çözüyorsa ses kalitesi açısından yetersiz olabilir. Bu durumda kullandığınız anfinizdeki ses işlemcisi daha başarılıdır.
    Size tavsiyem anfinizde ses codeclerini işleyecek cihazın menü sekmesi varsa, o bölümde anfinizin çözecek şekilde aktif edin. Ses kalitesinde bariz farklar hissedersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 11 Aralık 2013; 14:09:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rozdas

    Sn Kursun, her şeyden önce zahmet edip cevaplar yazdığınız için teşekkür ederim.

    Sizin söylediğiniz ayarları receiverimde yaptım. Evet biraz daha düzeldi. Daha önceki receiverimde(Cartel 5 channel Dolby prologic surround/pll receiver power amplifier PA-226-Aşağıda resmi var) film seyrederken (veya müzik dinlerken) bass hoparlörden, filmdeki patlama, vurulma, kırılma sesleri aynı aktif bir subwooferdan geliyormuş gibi ses alıyordum, şöyleki vitrindeki eşyalar ve camlar zangır zangır titrerdi. Evet onda sadece bas/tiz ayarı vardı. O receiverimi equalizer ile dinliyordum. Farkı yaratan equalizerdi sanırım. Yaklaşık 10 yıldır onu kullandığım için kulağım ona alıştı ve ben o sesi arıyorum. Belkide olması gereken şu anda aldığım ses. İlerde kulağım alışır heralde bunada

    Saygılar,
     .

    Farkı yaratanın equalizer olduğu şüphesiz, özellikle fotoğrafta görüldüğü şekilde ayarlandığı zaman…

    Cihazınızın kullanıcı kılavuzunu inceledim. 5 Bantlı equalizer var. Ancak VSX-D2011’den farklı olarak otomatik değil, manuel. İşlem İngilizce kullanma kılavuzunun 87. sayfasında anlatılıyor. (http://docs.pioneer.eu/Manuals/VSX_D1011_S_ARB7264_manual/GetPDF.ashx )

    Kulağın alışması çok önemli...
    Cihazı güle güle kullanın.




  • Bose'nin pasif sub'unu pioneer'a nasıl bağlıyorsunuz?...Bildiğim kadar pioneer'ın bu modelinde sadece aktif sub çıkışı var...
  • one gun kullanıcısına yanıt
    Daha önce belirttiğim gibi BOSE'un sub'ı zaten gerçek bir subwoofer değil, satelit küplerin woofer'ı...

    Bağlantı için tüm kanal hoparlör çıkışları BOSE'un subwoofer'ına gidiyor. Burada pasif bir filtre ile ayrıştırılıyor ve buradan front-center-surround'lara dağıtım yapılıyor. Daha detaylı bilgiyi daha önce link'ini verdiğim BOSE kullanma kılavuzundaki bağlantı şemalarından görebilirsiniz.
  • rozdas R kullanıcısına yanıt
    Kalibrasyon ayarlarını yapmak için, VSX-D1011’de de olması lazım… Eğer receiver’ın arkasındaki “Monitor Out” kompozit veya s-video çıkışlarından TV’ye bağlantı yaparsanız menüden yapılan ayarları TV ekranından da izleyebilirsiniz. Cihazın önündeki küçük LCD ekrandan daha rahat olur.

    Evet “Acoustic EQ” düğmesine basarak EQ’yu etkinleştirebilir (bu durumda MCACC lambası yanar) veya devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca Stereo/Direkt tuşuna basıp Direct konumuna aldığınızda da “Acoustic EQ” devre dışı kalır. İki kanal stereo müzik dinlerken ben genelde Direct konumuna alıyorum. Direkt konumuna getirdiğiniz zaman tüm EQ ve ton kontroller devre dışı kalır.

    Cihazda tüm EQ ve ton kontrol işlemleri dijital ortamda yapılır. Bu nedenle, örneğin pikap gibi analog ses kaynağından dinlerken bile, eğer EQ ve/veya ton kontroller açık ise, ses sinyali önce AD çevirici ile dijitale çevrilir. Tüm EQ ve ton kontrol işlemleri yapıldıktan sonra sinyal DA çevirici ile tekrar analoğa çevrildikten sonra güç amplifikatör katlarına yönlendirilir. Her ne kadar bu işlemler 24 bit/96-192 kHz yüksek çözünürlükte yapılmakla birlikte, gördüğünüz gibi bu pek “hi-fi purist”leri memnun edecek bir işlem tarzı değildir. Nasıl ki işlenmiş gıdadan kaçınıyoruz, Direct konumu seçerek işlenmiş sesten de kaçınmak bazen daha iyi olabilir. Ancak sizin durumunuzda aktif subwoofer olmadığı için tatmin edici sesi almak için EQ gerekiyor.

    “Acoustic EQ” düğmesine basmadan önce “Acoustic Cal EQ” ayarlarını yapmanız gerekir. Eğer bu ayarlarda değişiklik yapmadıysanız seste değişim olmaması normal. Önce hoparlörlerinizi Large olarak seçtikten sonra 63 Hz.de EQ’yu +maksimuma, 125 Hz.de ~+3-4 db’e getirmeyi deneyebilirsiniz.

    Çok fark oluyor mu? Bende VSX-D2011 var. EQ kalibrasyonunu otomatik yapıyor, ancak düzenlemeye müsaade ediyor. Stereo/Direct tuşu ile seçim yaptığım zaman bariz bir fark duyuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 13 Aralık 2013; 13:10:15 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.