Şimdi Ara

Dünya'nın Alım Gücü ve iPhone Fiyat İstatistiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İlginç bir bağlantı buldum ve paylaşayım istedim. Buna göre dünyada en pahalı en pahalı iPhone ülkemizde satılıyor. Kişi başına düşen gelire oranlandığı zaman da dünyada 3. ya da 4. en pahalıya alan ülke oluyoruz.

    Üzücü.. Bu ülkelerden sadece bir tanesi iPhone üretiyor. Bu yüzden şu an ödediğimiz fiyatların içinde "naapalım, üretmiyoruz, üretseydik bu paraya almazdık" vergisi dahil değil.. Sadece saf kazık var..

    birinci resim satın alım gücüne oranlandığında bir iPhone'un dünya geneline göre ne kadar pahalı satıldığını anlatıyor, ikinci resim ise Dolar üzerinden bir iPhone'un o ülkede kaç para olduğunu anlatıyor.

    Günümüzde artık diğer bazı telefonlar da iPhone fiyatlarında çıkmaya başladığına göre bu grafik tüm mobil teknolojiler için geçerli diyebiliriz..

    Bağlantıya buradan ulaşabilirsiniz







  • Dünyanın en pahalı benzinini tüketen, dünyanın en pahalı arabalarını kullanan dünyanın en pahalı doğalgazı ile ısınmaya çalışan bir ülke için yadırganmaması gereken bir durum. Sorun ürünlerde değil vergilerde anlayın bunu artık.
  • dövlet buba sağolsun vergilerimiz çok düşük seviyelerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vires

    Dünyanın en pahalı benzinini tüketen, dünyanın en pahalı arabalarını kullanan dünyanın en pahalı doğalgazı ile ısınmaya çalışan bir ülke için yadırganmaması gereken bir durum. Sorun ürünlerde değil vergilerde anlayın bunu artık.

    Evet kesinlikle bu yoruma katılıyorum , bir malın bizim ülkeye geliş fiyatı dünya ülkeleriyle arasında çok büyük bir fark yok.
    Bizim ülkemizde ki yüksek vergiler nihai kullanıcıya yansıtılıyor , olay bu.

    Arkadaşın söylediği gibi ; Sorun ürünlerde , firmalar da , markalar da değil biz de..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistChe -- 4 Aralık 2013; 16:10:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.