Şimdi Ara

(internet paketi yokken) MMS atamama sorunu çözümü (Turkcell örneğiyle)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorun: Bazı Android sürümlerinde "veri servisleri etkin" seçili değilse MMS atamıyor ve alamıyorsunuz.

    Gerekçe
    (1) Evde ve işyerimde wifi erişimim mümkün her ay internete ayrıca para vermek istemiyorum.
    (2) twitter, whatsapp, facebook ve benzeri yazılım veya özellikleri her an kullanmak gibi bir isteğim yok.
    (3) interneti sürekli açık tutunca (3G'de daha fazla olmak üzere) pil daha çabuk bitiyor.
    (4) MMS atacağım veya alacağım zaman geçici olarak interneti aktifleştirsem, hemen devreye google play, hava durumu gibi programlar bana sormadan girip başka amaçla veri kullanıyorlar. Bu sebeple denemelerim sırasında faturama internet sebebiyle bir gün 5 TL, bir gün 10 TL yansıtıldı. Gerçekten hala internet paketim yok.
    (5) APN Turkey yazılımı, yeni android sürümlerinde root hakkı istiyor. Deneyemedim ama, root'lu bir telefonda bile aynı sorunun yaşanacağını tahmin ediyorum.

    Haklılık
    (1) Akıllı tabir etmediğimiz telefonlarda (mesela eski telefonlarımdan SE w810i'de), internet paketim olmasa da MMS gönderip alabiliyorum
    (2) Eşime daha önce aldığım, Optimus G (o telefon için güncel Android 4.1.2 sürümü var, stock Türkiye ROM'lu , rootsuz) telefonda internet kapalıyken MMS alıp gönderebiliyoruz.

    Yalnızlık
    (1) Akıllı telefon kullananların veya forumları okuyanların çoğunluğu tahminime göre internet paketi kullanıyorlar ve bu sorunun çok farkında değiller. Benim durumumdaki kişiler sorunlarını paylaştıklarında cevap alamıyorlar.
    Bkz.
    Çözümsüz sorun 1
    Çözümsüz sorun 2
    Çözümsüz sorun 3 (bana ait)
    Cevap verilmiş haklı bir istek

    Yabancı forumlardaki benzer sorunlar ve çözüm önerileri:
    Kaynak 1
    Kaynak 2
    Kaynak 3
    Kaynak 4
    Kaynak 5 - cevabı burada buldum
    Kaynak 6
    Kaynak 7

    Benim durumum:
    LG Optimus G2 (32 GB), Teknosa'dan aldığım, Stock, rootsuz, Türkcell Simkartı taktığım (128 K, kestirip kullanıyorum, kesmediğim ikizi var)
    Yazılım Bilgileri: Android 4.2.2, D80210b-TUR-XX

    Çözüm:
    Sonraki mesajımda resimli, basit, kısa

    @LordMayros
    @Yaratıcı Bir Nick
    @Faux Carnival



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 4 Aralık 2013; 15:44:32 >







  • Tespit:
    (1) APN ayarlarını ne kadar değiştirsem de sonuca ulaşamadım. Yani, bu sorunun olmadığı telefonlarda olduğu gibi interneti hep kapalı tutma, MMS atacağımız zaman internetin kendiliğinden aktifleşip sonra kendiliğinden kapanmasını sağlayamadım.
    (2)Telefona simkart takıp kullanmaya başladığınızda veya APN ayarlarını "varsayılanlara döndür" düğünüzde karşınıza çıkan APN ayarlarını silemiyor ya da değiştiremiyorsunuz.

    Benim önerim, veri alışverişinin aktif ve pasif olduğu iki adet internet APN'si yaratmak. İhtiyacımız olduğunda, istediğimiz APN'yi kullanmak. MMS APN'sinin yanına TIK yapıp aktifleştirmek gerekmiyor. sistem, mms atacağı zaman mms yazan APN'yi kendi bulup kullanıyor.

    Çözüm:
    Önce APN'leri değiştirilebilir duruma getireceğiz. APN ayarlarıyla pek çok deneme yaptım, sonuçta klasik telefonlardaki kadar kolay bir kullanım olmuyor.

     (internet paketi yokken) MMS atamama sorunu çözümü (Turkcell örneğiyle)

    a. Telefonumuz için Turkcell'den internet ve mms ayarlarını isteyeceğiz. Bunu ya 532'yi çevirip konuşarak isteyeceğiz, ya da, turkcell.com.tr'ye şifremizle girip kendimiz yapacağız. Henüz Oprimus G2 için mms ayarı oluşturulmamış, bu yüzden Optimus G Pro için olan ayarları istedim (1. resim). Telefonunuza sms ile gönderilecek ayarları kabul edin.

     (internet paketi yokken) MMS atamama sorunu çözümü (Turkcell örneğiyle)

    b. ben ayarlara hızlı ulaşım için, bu widgeti kullanıyorum. Bu widgeti esas kullanım amacım, pil ömrünü uzatmak için 2G (Edge) menüsüne kolay erişim (2. resim). Not: İsterseniz widgeti buradan indirebilirsiniz.


     (internet paketi yokken) MMS atamama sorunu çözümü (Turkcell örneğiyle)

    c. "Erişim noktası adları" na tıklıyoruz. Henüz "veri servisleri etkin" kutucuğunu aktifleştirmeyin (resim 3).

     (internet paketi yokken) MMS atamama sorunu çözümü (Turkcell örneğiyle)

    d. Benim APN isimlerinin son durumu. Siz de bu şekle getireceksiniz. iyi haber istediğiniz APN'yi aktif hale getirebiliyorsuzu, 2. ve 3. APN tamamen değiştirilebilir (editlenebilir) durumda (resim 4).
    1. APN değiştirilemiyor. Varsayılan ayarlarla oluşturulan APN bu.
    2. ve 3. APN, internetten bana gönderilmesini istediğim APN'ler. İlginç olarak, MMS APN'si internetten gelince, varsayılan MMS APN'si (ayarlarını değiştiremediğimiz) silinmiş oldu.
    3. APN'nin ismini ben değiştirdim, size gönderilmiş ilk hali, aynen 1. APN gibi gözüküyor.

     (internet paketi yokken) MMS atamama sorunu çözümü (Turkcell örneğiyle)

    e. APN ismine tıklayıp, resimde gördüğünüz gibi sadece ilk iki satırını değiştiriyorsunuz (resim 5)
    Yani isim= TURKCELL-FAKE-INTERNET ve APN = dummy.
    değişiklikleri kaydettikten sonra resim 4'deki gibi, yanındaki yuvarlağa tıklayıp aktif duruma getiriyorsunuz

     (internet paketi yokken) MMS atamama sorunu çözümü (Turkcell örneğiyle)

    f. Opsiyonel (size kalmış)
    TURKCELL MMS APN'sinin yanında seçimlik yuvarlak çıkmasını istiyorsanız, ayarlarından "APN türü" (en alttan 3. seçenek) "default,mms" olarak değiştirmelisiniz (Resim 6). Asıl hali "mms". Şart olmadığını düşünüyorum, ancak bendeki durum şu anda bu şekilde.

    Artık resim 3'deki menüye gidip veri servislerini aktifleştirseniz de, internet erişiminiz yok, yani faturanıza internet kullanımı yansımayacak.

    Kullanım:
    Şu anda telefonumda "veri servisleri etkin" seçeneği kapalı. Birisine MMS atacağım zaman, veya bana MMS atıldığında resim içermeyen yazıyı okuduğumda, "veri servisleri etkin" seçeneğini işaretliyorum. MMS'i atıyor veya alıyorum. Daha sonra "veri servisleri etkin" seçeneğini kaldırıyorum. Ayda kaç kez MMS alıp gönderebilirim ki? Turkcell'den ayda 30 MMS paketi almıştım, boşa gitmesini de istemem.

    Eğer internet paketi alırsanız, yeniden APN ayarı yapmanız gerekmeyecek. Fake olmayan (en üstteki) internet APN'sinin yanındaki yuvarlağa basarak aktifleştireceksiniz. yeniden birşeyler yazmanıza gerek yok.

    Eğer daha sonra bu çözümler sonuç vermezse, APN'lerde değişiklik yapabilmemiz bir avantajdır. Mesela Fake internet'te dummy yazdığı için bu APN'yi kullanmazsa, fake proxy'ler yazarak sonuç alınacaktır vb.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 4 Aralık 2013; 15:36:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.