Şimdi Ara

Vakıf Üniversitesinde %50 EE Mühendisliği okuyorum.Çok büyük sorunlarım var yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kısaca hikayemden bahsedeyim.Kadir Has Üniversitesi EE Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim geçen sene hazırlık okuyarak geçtim bu bölüme.Sanırım 140k gibi bir sıralamam vardı %50 girdim.Şimdi şöyle söyleyeyim benim mat2'im zaten liseden zayıftı keza fen bilimleride nitekim lys mat-geo da 30 küsür boşum vardı yani son konuların(Limit-türev-integral) temeli sıfırdı neredeyse.Herneyse gel gelelim zaten beni bu sonuçlar buraya getirdi bu sene bölüme resmen başladım ama inanın çok büyük zorluklar çekiyorum.Dersler %100 ingilizce tamam inglizcem o kadar kötü değildir ama zaten lisede temelini alamadığın çalışamadığın sınavda da yapamadığın soruların konuları burada tamamen ingilizce olarak servis ediliyor ve benden adeta imkansızı istiyor sevgili okul.Tekrar sınavamı girsem,okul içi bölüm değiştirsem(burs düşüyor haliyle bu şık geçerli olmuyor)İnanın kafam çok karışık bir yandan ailemi düşünüyorum vicdan azabı çekiyorum mühendisliği onlarla bende ortaklaşa kararımızla aldık diyelim en naif biçimde.Daha ilk dönemin temel derslerinden böyle sıkıntılar çekiyorsam ne olacak halim ileride.İnanın buraya sayfalarca şey yazabilirim her an düşünüyorum durumumu her an kafamın içinde beynimi kurcalayan binlerce sorun var sizi daha fazlada sıkmak istemiyorum velhasıl neler yapabilirim nasıl üstesinden gelebilirim sıkıntılarımın düşüncelerinizi,fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar







  • Dostum bende senin gibi vakıf üniversitesinde %50 burslu okuyorum.Bölümüm makine müh. ingilizce ve benimde ilk senem.
    Benim sıralamam seninkinden daha kötüydü yakaşık 200 binlerdeydim.Şans eseri kontenjan boşluğu ile girdim.
    Şuan ilk vizelerimi oldum ve açıklanan derslerimin notlarının hemen hemen hepsi BB-AA arası diyebilirim.Tabi bu duruma sınavların ortalaması da etki ediyor ama şuan ki notlarım ne çok iyi nede kötü.
    Yani demek istediğim eğer okulunu ve bölümünü seviyorsan düzenli bir çalışmayla halledebilirsin.
    Şuan bölümümde %100 burslu olup sınavlarından hep 40-50 arası alan arkadaşlarımdan daha iyi durumda notlarım.Yani bu iş çalışmaya bakıyor.
    Temel elbette önemli ama bu açığı biraz daha fazla ve düzenli çalışarak kapatabilirsin.
    İngilizce sınavlarda terimleri bazen anlamada problem oluyor.Onun içinde yabancı kaynaklardan soru çözüp sorudaki terimleri anlayarak halledebilirsin.




  • Ne yazık ki eğitim sistemimizin yanlışlığı bu.
    Matematiği kötü Sözel'i ona göre daha iyi olan bir çok kişi mühendislik okuyarak harcanıyor.
    Benim sizlere tavsiyem istediğiniz, seveceğiniz, zorlanmayacağınıza inandığınız bölümleri okumanız. 1 sene daha hazırlanıp sınava girebilirsiniz.
    Çünkü mezun olunca 50 sene işkence çekmektense 1 sene kaybedip 50 yılınızı huzur içinde yaşayın. Aileden sakın çekinmeyin.
    Hayat sizin hayatınız. Bundan 10 sene sonra kimse yanınızda olmayacak kendi hayatınızı kuracaksınız. Kendi isteğinizi yapın tereddüt etmeden.
  • bence tek başına çalışmamalısın.

    mesela tek başına 10 saatte anlayacağın konuyu atıyorum konuya hakim bi arkadaşla 1 saatte anlayabilirsin.
  • @xdriver
    Dostum nasıl BB-AA arası yaptın yahu benim bırak o notları yapmamı geçerli notu alayım yeter diyorum ki asıl onun sıkıntısını çekiyorum.Şimdiden 1 dersten kaldım bile sebebi de hocanın bizi doğru dürüst bilgilendirmeden internet üerinden verdiği alıştırmalarının 4 tanesini yapmamam sonucu vf ile kalmış bulunuyorum.Keza calculus ve physics sonuçlarımda çok çok kötü inan ne yapacağımı bilmiyorum.Ekol hoca türev videolarını açıyorum sonra ne bilim olmuyor işte tam verim alamıyorum kapatıyorum 2-3 dk sonra.200k ile girip %100 burslu arkadaşları sollaman inanılmaz gerçekten.Nasıl çalışıyorsun hocam peki o açığı nasıl kapatıyorsun ingilizce dersi dinleyip not alabiliyormusun yoksa dışarıdan ekstra takviye şekindemi yardımcı olursan çok sevinirim.

    @Reus
    Çok doğru söylüyorsunuz ama işte cesaret istiyor o bahsettiğiniz konu.Nitekim tekrar hazırlansam nereye gideceğim şuan ki durumumla.Mühendislik istemiyorsun peki ne okuyacaksın dese birisi inanın cevabım yok.Çünkü malum durumum ortada her konuda bir sıkıntı çıkarıyorum tabiri caizse iki ucu boklu değnek durumundayım.Acaba bu dakikadan sonra kendimi zorlayım desem çalışıp düzeltebilirmiyim veya sevebilirmiyim bölümü.

    @escober12
    Doğru söylüyorsunuz ama dünya menfaat dünyası.Bırakın ders çalıştırmayı istemeyi yazdığı notları istediğim insanlar bile olumsuz yanıt veriyor.Birkaç samimi aradaşım da benden hemen hemen farksız durumda diyeyim size.




  • İşinin ehli lise fizik ve matematik hocaları bul...

    Bulacağın iki hocadan adam gibi lise son konularını öğren...

    Sakın ders saati ücretinin hesabını yapma, paraya kıy, tek bulduğun hocalar sana yararı olacak kişiler olsun...

    Bu iki dersi (özellikle fizikte alan teorisi vb) lise düzeyinde iyi öğren, akabinde calculus 101,102, physics 101 102 vb. halledersin...

    Eğer bu iki dersin temelini alamazsan işin cidden zor...

    Not: Bu öneriyi EE de yada mühendisliklerde hala forruier, lagrange vb okutulduğunu varsayarak yazıyorum...
  • EsT E kullanıcısına yanıt
    Dostum dediğim gibi düzenli çalışma çok önemli.Günlük hangi dersi işlediysek,o dersi mutlaka tekrar edip kitaplardan konuya tekrardan çalışıyorum.Bu düzeni uygulamadığım derslerden pek iyi sonuç alamıyorum mesela.Birde not için değilde öğrenmek için çalışıyorum.Bölümümü sevmesem çalışmazdım.Zaten ygs-lys sınavında da bu yüzden kaybettim.Eğer ki bölümünü seviyorsan bu sıkıntıyı atlatırsın.
    Öğretmende dediğin gibi önemli.Mesela benim calculus hocam iyi değil ve şuan videolara sarılmış durumdayım.Sıkılmadan izlemeye çalışıyorum.
    Öğretmen düzgün bilgilendirme yapmıyorsa eğer,sen iyi takip etmeye çalış birde notları da kendin tut.
    İngilizcem genel olarak iyi düzeyde o yüzden pek sıkıntı çıkarmıyor bana.İngilizcede tek sıkıntım konuşmada.Dinlediğimi genel olarak anlayabiliyorum.Zaten fizik de,matematik de hep aynı kelimeler dönüyor.Zamanla alışıyor insan.




  • @serbes
    Lise zamanı özel ders hocalarından çok çektim inanın parası önemli değil dediğiniz gibi ama başıma çok şey geldi hiçbirisine güvenmiyorum ve güvenmem bir daha asla.Ama akabinde dediğiniz çok doğru ileri ki senelerdeki ders planlarınada baktım eğer temelden bu kadar sıkıntı yaşarsam işim çok ama çok zor sizinde bahsettiğiniz gibi umarım atlatabilirim şu günleri.

    @xdriver
    Hocam dediğin çok doğru senin de bu işin başka yolu yok her ne şekilde olursa olsun düzenli çalışmak.Ben lisede de o alışkanlığı alamadığım ve sonucunda buraya düştüğüm için tembellik yapıyorum,zora gelemiyorum.Artık video izlemeye başladım limitle gayet güzel gidiyor inşallah buradan geriye dönmeyerek o alışkanlığı ve getirilerini kazanabilirim,tekrar teşekkür ederim tavsiyelerin için.
  • Hocam mühendislik okuyan yada okuyacak adamın mutlak ve mutlak matematik-fizik bilimlerini sevmesi,uğraşmaktan zevk alması gerekir.İlk yılın haricinde branş derslerinde açılmaya başlayınca göreceğin derslerde iyi bir matematik temelin olmazsa orada okumak işkenceye dönüşür.atıyorum türevle ilgili sorunların devam ederken Laplace dönüşümünü ya da ne bileyim kısmi diferansiyel denklemler derslerinde resmen boğulur gidersin.2 olasılığın var:1) ya ben bu işi başarırım deyip matematik için calculus un türkçe versiyonunu-thomas yada john stewart versiyonu- fizik için fiziğin temelleri-g.halliday,r.resnick-çevirileriniresmen roman okur gibi ve tüm boş vaktini bunlara harcamak ve çalışmak yada 2) yeniden sınava girip farklı bir kulvarda şansını denemek.hani seviyosan bence git konuş abi lafı vardır ya bende derim ki sevmiyorsan hiç kasma abi:) matematik sevmeden yapılacak iş değildir
  • madem matematiğin kötü 140k sirayla nicin muhendisklik yazdin ?
    bence ilk olarak bu soruya cevap aramalisin .
    yanlis anlama kirmak icin soylemiyorum .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.