Şimdi Ara

Kararsızlık LG 60PH670s plazma - Sony 55W905A led ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Uzun süredir her iki cihazın da konusunu takip ediyorum ve TV ler ile ilgili de çeşitli testler yapma fırsatı buldum. Özellikle futbol maçları gibi hareketli sahnelerde tv nin çok fazla flu ve yapay görüntüye düşmemesini istiyorum çünkü büyük ekranda maç ve film izleme hedefim var. TV'de öncelikle görüntü kalitesini önemsiyorum, dolayısıyla smart özellikleri çok da önemli değil şu aşamada.

    LG plazma tv genel olarak hareketli sahnelerde başarılı ve kaynağın kalitesiz olması yayına çok fazla yansımıyor. Bunu çeşitli test videoları ile denedim. Ebat 60" ve fiyat da 2800TL civarında. Bu tv ile ilgili çekincelerim ise aydınlık ortamdaki yansıma ve gündüz izlemelerindeki kontrastın derecesi. Ses kalitesi tatmin edici düzeyde ancak evimde kullandığım sony 40s4000 ile karşılaştırınca netlik konusunda çekincelerim var. Smart özellikleri ve kontroller başarılı. Güç tüketimini çok fazla önemsemiyorum açıkçası.

    Sony 55w905 bir arkadaşım vasıtasıyla alacağımdan 4500TL'ye gelecek ve açıkçası 6000TL civarındaki bir tv'yi bu fiyata alabilme avantajı kafamı kurcalıyor. Sony'i çok fazla inceleyemedim ancak full hd test videolarını her iki cihazda da oynattığımda özellikle motorcuların olduğu bir videoda sony nin çamurumsu görüntü verdiğini gördüm. Tabi sony nin ayarları ile oynama fırsatı bulamadım, muhtemelen mağaza ayarlarında bir test oldu ancak kafamda soru işaretleri oluşturdu. Bu tv nin testlerine baktığımda şu an en iyi renk ve gri skalasını veren tv olarak geçiyor ve siyahları da çok beğeniliyor. Sanıyorum bu cihazı ayarlar ile oynayarak tekrar test etmem gerekecek.

    Şu an apartmanda dvb-c üzerinden yayınları sd olarak alıyorum ancak kalite çok yüksek. TV ile birlikte digiturk-hd ya da d-smart hd alacağım ancak ikisinin arasında henüz karar veremedim. HD kaynak ile bu iki tv yi karşılaştırdığınızda amacım ve çekincelerimi dikkate alarak öneriniz ne olur? Artık bu hafta içi karar verip alacağım. Değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum.







  • Hocam arkadaşınıza söyleyinde bizdr alalım:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    he he :) keşke kota olmasa da herkese alsak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG 60PH670s plazma sahibiyim. digi hd plus ve lig tv paketim var. memnunum. ayrıca z906 ses sistemim var. akşam maç izlemek benim için çok iyi. flu görüntü olmuyor.
    ancak hanım ledin daha parlak görüntüsünü beğeniyor. ben daha doğal matlığı seviyorum. plazma benim için daha iyi. hanım için ledin parlaklığı daha iyi.
    eğer plazma isterseniz f/p açısından benimkini öneririm.

    dh forumunda lg plazma alanların memnuniyeti yüksek düzeyde. link




  • W905 bugün gözü kapalı alınabilecek en iyi ledlerden birisi.hele de bu fiyata.PH670 ise f/p ürünü ortalama bir plazma.eğer seçim plazma olacaksa W905 e vereceğiniz 4500 tl ile Panasonic 55STW60 almak daha iyi görüntü adına doğru bir karar olur.

    http://www.hizlial.com/panasonic-tx-p55stw60-55-inc-140-cm-2500-hz-3d-full-hd-plazma-tv/05.011.1236.0089
  • Açıkçası sony i düşünmemdeki neden 1500TL gibi bir indirim ile alabilecek şansımın olması, yoksa 4500TL fiyatlı bir tv aklımda yoktu :)
  • @immortal @ kullanıcısına yanıt
    Alınmış her zaman iyidir.
    5 yıl önce TV'ler buzdolabı kapağı gibi büyük olacak. Tüplü TV diye bir şey kalmayacak demişlerdi. İnanmamıştım. Şimdi özel yaptırdığım TV ünitesi 2 yıl geçmeden küçük kaldı. Büyüyorlar amcası
  • sony üst seri tv diye 1500TL fazladan vermek de ne kadar mantıklı, şimdi bunu düşünmeye başladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @immortal

    sony üst seri tv diye 1500TL fazladan vermek de ne kadar mantıklı, şimdi bunu düşünmeye başladım.

    bana göre gidin bir tekno markete , aynı kontrast , parlaklık ve diğer ayarları düzenleyerek izleyin , içinize hangisi siniyorsa onu alın .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.