Şimdi Ara

Listedekilerden hangisi en iyi seçim olur ? Detaylı isteklerim konuda.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Bir süredir Windows Phone tarafında Nokia Lumia 720, Lumia 820, Lumia 920, Android tarafında ise Sony Xperia L, Xperia Ion, Huawei Ascend P1 ve Nexus 4'ü takip edip, araştırıyorum.920'yi fiyatı ve boyutunun büyük olmasından dolayı eledim sayılır.Ion ise kampanyadan dolayı hala listemde.

    Öncelikle benim bir telefondan beklentim nedir ?

    Batarya
    Piyasadaki çoğu telefon 2. günü görmüyor ama gün içinde telefonu rahat kullanmak var bir de stres altında, pili çabuk bitmesin diye kullanmak var.Sürekli ofiste veya evde oturan biri olsaydım belki bu kriteri önemsemeyebilirdim ama zamanımı genelde dışarıda geçirdiğimden pil benim için önemli.Lumia 820 bu noktada sınıfta kalmış gibi görünüyor.

    Müzik
    Bir diğer önemli kriter ise telefonun kulaklıkla iyi müzik çalması.Telefonu iletişim aracı olarak kullanmaktan çok müzik çalar gibi kullanıyorum.Kendi kulaklığı iyi olmayabilir bu noktada sıkıntım yok, iyi kulaklığım var veya gerekirse f/p oranı iyi bir kulaklık alabilirim.Yeterki telefonun kulaklıkla müzik performansı iyi olsun ama özellikle kendi kulaklığı çok iyi bir telefon varsa öğrenmek isterim.

    Sağlamlık
    Eski telefonlar gibi sağlam olmalarını beklemek zor ama elimdeyken yere düşse dağılıp gidecekmiş hissi vermesini istemiyorum.

    Kamera
    Çok fazla telefonla fotoğraf çeken biri değilim ama gerektiğinde güzel fotoğraflar çeksin.Fotoğrafı bilgisayara aktardığımda gözüme hoş gelsin yeterli yoksa DSLR kalitesi tabiki beklemiyorum ama günümüzün telefonlarından da çok geri kalmasın.

    Ekran
    Ekran seçimi önemli bir unsur.Verdiği görüntü ve sağlamlığı iyi olmalı.

    Bu telefonlardan Xperia Ion hariç hepsinin ekranını inceledim.Nokia tarafında 920 hariç hiç birinde HD ekran olmamasına rağmen kaliteleri bana hoş geldi.Clear Black teknolojisinden olabilir.Bir çok kişinin bahsettiği pikselleri görme olayını yaşamadım.Belki iyi inceleyememişimdir.

    Oyun
    Telefonla görüntü kalitesi çok üst seviye olan oyunları oynayan biri değilim.Herkesin otobüste zaman geçirmek için oynadığı Angry Birds, Logo Quiz vs. gibi oyunları oynarım.

    Güncelleme
    Bazı telefonların özellikleri iyi olsa da artık güncelleme almayacağı için günümüzün gerisinde kalacağını duydum.Sanırım bu durum Windows Phone serisi için geçerli değil ancak Android için büyük sorun gibi duruyor.Android tarafında resmi olmayan güncellemelerin olduğu söyleniyor.Aldığım telefon böyle bir durumda olursa bana etkisi ne olur ?

    İşletim Sistemi
    Her iki işletim sistemi arasındaki farkı genel olarak biliyorum.Uygulama alanını ele alırsak Android çok daha zengin ama Windows Phone daha stabil.Nitekim amacım müzik ve web olduğu için Windows Phone telefonları listeme ekledim.

    Aldığım bir telefonu uzun yıllar kullanırım.Her ne kadar yeni nesil telefonlarda bu iş zor gözükse de 1 yıl sonra değiştirmeyi düşünmüyorum

    Bu kriterleri göz önünde bulundurarak öncelikli olarak yukarıdaki telefonlardan ve sonrasında gerek varsa piyasadaki diğer telefonlardan benim için en uygun olanını önerirseniz sevinirim.Bütçem az çok yazdığım telefon modellerinden belli olmuştur bu yüzden "bunu al" diye geçiştirilmek yerine gerçekten verdiğim paraya değecek telefon aldıracak işi ciddi anlamda bilen ve ne istediğimi anlamış arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.

    Bir telefon kamera konusunda çok iyi ama müzikte kötü olabilir, bu kategorilerin hepsi için ayrı ayrı daha sonra bir genel öneri yapılırsa çok memnun olurum.

    Nokia Lumia 720: 724 TL
    Nokia Lumia 820: 884 TL Kliksa

    LG Nexus 4 : 899 TL
    Sony Xperia L : 823 TL
    Sony Xperia Ion: 858 TL Hepsiburada

    Not:Kredi kartı parapuan kampanyalı fiyatlardır.

    Zaman harcayıp bilgi ve öneri verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT237 -- 26 Kasım 2013; 11:22:31 >







  • Listenin içinde Nexus 4 tercih ederdim. Fakat şarj ve kamera konusunda biraz üzebilir.
    Bunların yerine Sony Xperia Sp bak derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞahEser

    Listenin içinde Nexus 4 tercih ederdim. Fakat şarj ve kamera konusunda biraz üzebilir.
    Bunların yerine Sony Xperia Sp bak derim.

    Nokia Lumia 720 hakkında ne düşünüyorsunuz ? Herkes 512MB bellek sıkıntı yaratabilir demiş ama kullanıcılar bellek konusunda hiç şikayet etmemiş ve açamadıkları uygulama yokmuş.
  • Nokianın Windows işletim sistemli telefonlarında ram fazla sıkıntı olmuyor. Fakat güncellemeler gelip yeni programlar çıktıkça en çabuk sıkıntıyı da bu telefon yaşayacaktır. Lumia serisinde 925 modeli oldukça iyi fakat bütçeniz ancak 2. eline yetebilir.
  • eskı bır nexus kullanıcısı olarak yaklasık 4 aydır sp kullanıyorum,saydıgın ozellıkle ılk 3 madde haylı ustun,gun ıcınde gozun pıl gostergesıne kaymadan rahatca gunu cıkartıyor,dussede bırsey olmuyor halbukı nexus yada samsung buyuk ıhtımal pert olurdu.oncelıkle xperıa sp onerırım,alternatıf olarak batarya sıkıntısı ve sd kart olmasada nexusta iş görür.
  • @ŞahEser Telefonda 2. ele sıcak bakmadığım için düşünmüyorum açıkcası, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.512MB sıkıntı değilse problem yok ama dediğiniz gibi 512'nin sıkıntı olmaya başlayacağı gün 720 üzebilir.

    @grndy80

    Aslında Sony Android platformunda favori markamdı, yıllardır bu markayı kullandığım için yine ona şans vermek istedim ama Android'le ilgili güncelleme sıkıntıları olduğunu duydum.Bir süre sonra üreticiler destek vermiyorlarmış.Fiyatı da biraz yüksek geldi açıkcası.Xperia Ion güzel özelliklere sahip gibi duruyor ama o da muhtemelen son güncellemesini aldı.Lumia 920'yi fiyatından ve boyutlarından ötürü tercih edemiyorum, 820 batarya kapasitesiyle, 720 ise ram kapasitesiyle beni düşündürüyor.Çok kararsız kaldım yaklaşık 15 gündür karar veremiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT237 -- 26 Kasım 2013; 23:44:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MERT237

    @ŞahEser Telefonda 2. ele sıcak bakmadığım için düşünmüyorum açıkcası, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.512MB sıkıntı değilse problem yok ama dediğiniz gibi 512'nin sıkıntı olmaya başlayacağı gün 720 üzebilir.

    @grndy80

    Aslında Sony Android platformunda favori markamdı, yıllardır bu markayı kullandığım için yine ona şans vermek istedim ama Android'le ilgili güncelleme sıkıntıları olduğunu duydum.Bir süre sonra üreticiler destek vermiyorlarmış.Fiyatı da biraz yüksek geldi açıkcası.Xperia Ion güzel özelliklere sahip gibi duruyor ama o da muhtemelen son güncellemesini aldı.Lumia 920'yi fiyatından ve boyutlarından ötürü tercih edemiyorum, 820 batarya kapasitesiyle, 720 ise ram kapasitesiyle beni düşündürüyor.Çok kararsız kaldım yaklaşık 15 gündür karar veremiyorum.

    guncelleme modle gore degısıyor oyle bır sıkıntı yok,yalnız ıondansa sp bakmanı onerırım 920 cıvarı hem daha yenı,hem sarj olarak daha musaıt sureler verıyor,hemde 4.4 kıtkat guncellemesınıde alacagı acıklandı bu acıdan 2014 tede guncel kalacak bır model,zaten ıondanda guclu bır model.




  • grndy80 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, önerinizi dikkate alacağım.
  • Dostum isteklerine bakarak sana android alma diyeceğim nexus kullanıcısıyım androide bayılacağın paraya güzelde bir kulaklık al w8 telefonlar daha uygun senin için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calamityeas

    Dostum isteklerine bakarak sana android alma diyeceğim nexus kullanıcısıyım androide bayılacağın paraya güzelde bir kulaklık al w8 telefonlar daha uygun senin için.

    Çok fazla uygulama kullanmadığım için ben de aynı şeyi düşünüyorum. İşletim sistemi konusunda benim için Android'in bir artısı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.