Şimdi Ara

PAZARCILIGA BASLADIM (15.11.2013) sorusu olanlar sorabilir (BATTIM 05.05.2014) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
13
Favori
12.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pokezoom

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyinn31

    Geçmiş olsun.. Borçta yüklü görünüyor inşallah düzgün bir gelirle hayat neşenizi kaybettirmeden ödeyebilirsiniz.

    Gelirim artık çok daha iyi olacak. 1000 lira gibi bir maaş ve yaklaşık 2000'e yakın prim alabileceğim. 2 yıl sürmez ödemem inşallah.
    Elektronik satış elemanlığındaki kalifiye bilgim yine bu forum sayesinde oldu dh gerçekten boş bir site değil
    Girişkenliğim, harika Türkçe'm, üslubum, ikna kabiliyetim ve bilgi birikimi ile bir araya gelince canavar eleman oluyor işte

    vay be nerden nereye. bu konunun açılış zamanını hatırlıyorum. sen bu konuyu açarken bende şu an çalıştığım yerden çıkıp çiğ köfteci dükkanı açmayı planlıyordum. işler rastgitmedi, sorunlar çıktı açamadım bi türlü. şu an hala aynı işyerimde çalışıyorum. üzerinden kaç ay geçti o ilk zamanki gibi esnaf hayallerim kalmadı. hala kafamda var ama bu şekilde düzenimi bozmaya açıkçası korkuyorum biraz. bu şekil ne artıyorum ne eksiliyorum ama dükkan işi de düşününce hala yapasım var.


    hocam şu an ne önerirsin bana. esnaf olayları ilk göründüğü gibi değilmiymiş yoksa hala kafa koyduysan dükkanı aç mı dersin bana ?

    bu arada sana da bi yandan geçmiş olsunla beraber, bi yandan da hayırlı olsun. Allah gönlüne göre hayırlısıyla kazanmak, evine ekmek götürmek nasip etsin. kendimden de biliyorum. bu devirde bi yandan ev geçindirirken bi yandan da risk alıp bi şeyler yapmak hiç kolay değil.

    Çok geçmiş olsun hocam bende kpss çalışıyorum şu an ve bi yandanda iş arıyorum torpilim bişeyim yok adam gibi işte olmayınca kendi işimi açmayı düşünüyorum ama bi yandanda korkuyorum benimde bi kaç esnaf arkadaşım iflas etti kapattı ne bileiym bi yandanda işler yolunda giderse iyide kazanılabiliyor hemde kendi işinin patronu oluyorsun karışan eden yok ama sanırım esnaflıkta zor iş

    Babadan büyükbişey kalmadıkca sanırım işimiz çok zor e eskidendi heralde kırtasiye aç bi ömür geçin,hayat bu kadar zor olamaz ya işe girmek zor,iş kurmak zor,memur olmak zor gerçekten çok zor.

    Ben şunu anladım babadan zengin doğmadıkca mesela bi fabraika sahibi olur yada elektro world gibi şubenin isim hakkını alır sende başına geçer yönetirsin onun dışında bu ülkede doğmak yaşamak haram sanırım.




  • Gecmis olsun hocam , uzuldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakettiğini elde edersin umarım hocam en azından ailen için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı gördüğümde kahkaha atarak girdim konuya, ancak hayat maalesef bu tür dönümlerle dolu.bu kararı almak her babayiğidin harcı değildir zaten

    Allah tüm müslüman aleminin yolunu ve rızkını açık etsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyinn31

    Geçmiş olsun.. Borçta yüklü görünüyor inşallah düzgün bir gelirle hayat neşenizi kaybettirmeden ödeyebilirsiniz.

    Gelirim artık çok daha iyi olacak. 1000 lira gibi bir maaş ve yaklaşık 2000'e yakın prim alabileceğim. 2 yıl sürmez ödemem inşallah.
    Elektronik satış elemanlığındaki kalifiye bilgim yine bu forum sayesinde oldu dh gerçekten boş bir site değil
    Girişkenliğim, harika Türkçe'm, üslubum, ikna kabiliyetim ve bilgi birikimi ile bir araya gelince canavar eleman oluyor işte

    Burda hep dalga geçilen konular açıldığı için genelde, bunu da öyle birşey sandım ben de güldüm ilk girerken hakkınızı helal edin :) Büyük ihtimalle sizden gencim ama böyle birşey yapmasaydınız ne bu kadar zamanda öğrenebildiğiniz dersleri alacak imkanınız ne de o maaşı alacak işi bulurdunuz bence. Allah hayatınızın kalanında size daha güzel günler gösterir inş. Birkaç ay sonra son durumu da bu başlık altından paylaşın merak ederim




  • Gerçekten çok üzüldüm,aile geçindiren birisin.Akşam vakti çocuğuna ekmek götürememek zor.Çok geçmiş olsun.Konuyu 1 saat baştan sona okudum.İyi ki okumuşum,bana bir hayat dersi aşılamış oldun.Vizyonumu birazda olsa genişlettin,teşekkür ederim.Borçlarını minibüsü satıp birazda olsa hafifletip,aylık maaşınla taksit taksit ödersin.Anladığım kadarıyla 19 yaşında evlenmişsin,neden bu kadar erken evlendin ? Zor olmadı mı,19 yaşında evlenmek ? Yanlış anlama merakımdan soruyorum.22 yaşındayım ve evi geçindiremeyeceğim için aklımın ucundan evlenmek geçmiyor.

    Allah bir kapıyı kapatır,başka bir kapıyı açar.Eski çalıştığın iş yerine tekrar geri mi,döndün ?
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Niye barttın ilk mesajı editler misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batmana üzüldüm dostum..Allah yardımcın olsun..Daha iyi işler nasip etsin inş.
  • Geçmiş olsun ben de üzüldüm açıkçası. İnşallah daha iyi yerlere gelirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    umarım yeni işinizde daha başarılı olursunuz
  • O değilde salı pazarına gittim iş çıkışı herşey pahalı çilek 7 lira, kayısı 5 lira kiraz 7 lira ev yapımı gövü 1 lira bu ne arkadaş biz milyonermiyiz.
  • Geçmiş olsun.
    Bir de şu açıdan bakın, gelecekte kafanızda soru işareti kalmamış olacak. Eğere cesaret gerektiren bu işi yapmamış olsaydınız ömrünüz boyunca "acaba" diyerek yaşayacaktınız. Umarım her şey sizin, eşiniz ve oğlunuz için güzel olur.

    Bu arada her koşulda size destek veren bir eşinizin olması çıkılmasını imkansız gördüğünüz bataklıklarda size uzatılan bir dal gibi. Hayata bağlar, mutlu yapar insanı.
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Konuyu ilk açtığınız zamanı anımsıyorum, mesajdan konuşmuştuk ne kadar hevesliydiniz, o zaman söyledim yine söyleyeyim her işte bir hayır var, boşverin hayatınıza bakın. Oğlunuz için çalışmanız gerekiyor, yukarda ölümle ilgili şeyler yazmışsınız pardon ama siz o kadar zayıf birimisiniz? Bence değilsiniz. Oğlunuzun iyi okullarda okumaya hakkı var, bu hakkı siz ona vereceksiniz. Yarın öbür gün babamın parası yok benim çalışmam gerek diyip okulu bırakırsa falan sizden önce benim gibi eğitim sevdalıları üzülür, o yüzden ne olursa olsun, hayat bize ne gösterirse göstersin çocuklarımıza yansıtmamaya, en azndan en düşük seviyede yansıtmaya çalışmalıyız.

    Ülkede günde onlarca iş yeri kapanıyor, emin olun bunlar haberlerde gösterilmez, esnaf zaten belini doğrultamıyor. O yüzden boşverin,kafanıza takmayın. Eğer duruma çok canım sıkılıyor diyorsan dostça bir tavsiyem, tanıdığım çok iyi bir psikiyatri uzmanı var, sana kaygılarını ve üzüntülerini hafifletecek ilaçlar yazabilir. Bunu dostça bir tavsiye olarak algıla olur mu?

    Ekmek bir şekilde kazanılıyor, işe sadece ekmek kazanma amaçlı bakın, zaten mobbing diye bir illet var ki insanı intihara sürükler, bu yüzden dirençli olmalıyız. Kendinize çok iyi bakın, görüşmek dileğiyle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Yaklaşık 6 aydır severek yaptığım işimi bırakıyorum. Nedeni ise artık neredeyse satışların tamamiyle durması. İşe ilk başladığım zaman günlük 30-80 TL arasındaki net kazancım varken artık 1 TL bile kazanamaz masrafları mazot parasını aracın giderlerini karşılayamaz olmamdır. Bu gün itibari ile eski işim olan elektronik satış elemanlığına devam edeceğim. Artık eskisi gibi de değilim eskiden borcu olmayan çalıştığını üstüne başına harcayan insandım. Şuan iş nedeniyle 9000 kredi kartı 20000 kredi borcu olan bir insanım. İş kuracak arkadaşlara bir tavsiyem var. Çok çok iyi düşünerek adım atın bende çok düşündüm ama olmadı kısmet değilmiş dedim geçtim. İş kuracak arkadaşlar çok iyi düşünün.

    Geçmiş olsun arkadaşım. DH üyeleri olarak arkadaşa maddi destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Durumu müsait olanlar belli bir miktar maddi destek sağlayabilirler mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemirci -- 6 Mayıs 2014; 14:26:08 >




  • geçmiş olsun ,hiç üzülmeyin en azından denediniz ve olmadı ama yeni işinizde daha rahata benziyor,bi yandan borçları ufaktan kapatın bir yandanda küçükten piyasayı takip edebilirsiniz belki yeni iş fırsatları çıkar çünkü galiba daha gençsiniz bu da benden size kardeş tavsiyesi
  • Allah yardımcın olsun kardeşim, ailene çocuğuna başını öne eğmeden bakmak nasip etsin.
  • nasıl battın anlat
  • Sakın üzülme sabret.3 yıl önce yiyecek ekmeğim yoktu neredeyse, şimdi şükürler olsun kendi işimin başındayım iyi kazanıyorum.Senden daha beter haldeydim ama Allah bir kapıyı kapatıp bir kapıyı açıyor.İnşallah en yakın zamanda borçlarını kapatıp düzlüğe çıkarsın.
  • Geçmiş olsun
  • Ne güzel,kendi işini yapmak.

    Edit: Batmışsınız.Sağlık olsun.

    Bende kendi işimi kuracağım ama çevreden çekiniyorum. Benim hayatım mı çevrenin mi anlamadım. Kimin hayatını yaşadığımı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kendi Fikri -- 6 Mayıs 2014; 16:07:06 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.