Şimdi Ara

Laptop Tercihi Acil Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Msi Ge60, Monster Q47P150SM02, Lenovo y510p, Monster Q47W370SK01 ve Acer v3-772g laptopları arasında kaldım.

    Lenovo y510p + ve - leri (bana göre)
    + ları
    sli ekran kartı performansı, alüminyum kasa, şık görüntü
    - leri
    sli ekran kartı her oyunu desteklemiyor, ısınma problemi var deniyor gerçi msi'dan daha iyiymiş, touchpad kullanışsız, işlemci turbo boost sorunu, çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde oluyormuş, tek çekirdek performansı sorun yokmuş, dvd-rw yok.
    Msi Ge60 + ve - leri (bana göre)
    + ları
    tek ekran kartı olduğundan hd4600 ekran kartı ile daha uzun batarya, boşta m ssd slotu bulunuyor.
    - leri
    Kalitesiz kasa (bana göre), kullanışsız touchpad (bana göre), ısınma problemi, gtx765m lenovo'daki sli ekran kartına göre daha düşük performanslı.

    Monster Q47P150SM02 + ve - leri (bana göre)
    + ları
    Maksimum 32 gb ram desteği, değişebilir ekran kartı, çift fan, 7 renkli ışıklı klavye, 2+1 dahili ses sistemi, ısınma problemi yok, 2 adet boşta m ssd slotu ve raid yapılabilir, ses kartı çıkışına direk olarak ses sistemi bağlanabiliyor.
    - leri
    gtx765m lenovo'daki sli ekran kartına göre daha düşük performanslı, lenovo ve msi firmalarına göre daha kalitesiz kasa.

    Monster Q47W370SK01 + ve - leri (bana göre)
    + ları
    Maksimum 24 gb ram desteği, ikinci hdd takılabilir ve raid yapılabilir, ısınma problemi yok, boşta m ssd slotu, ses kartı çıkışına direk olarak ses sistemi bağlanabiliyor.
    - leri
    gtx760m lenovo'daki sli ekran kartına göre daha düşük performanslı, lenovo ve msi firmalarına göre daha kalitesiz kasa, ışıklı klavye yok.

    Acer v3-772g (Vatan Bilgisayar) + ve - leri (bana göre)
    + ları
    Direk üzerinde 32 gb ram ile geliyor, boşta m ssd slotu bulunuyor, ısınma problemi yok.
    - leri
    gtx760m lenovo'daki sli ekran kartına göre daha düşük performanslı, işlemcisi i7 4702MQ 2,2 ghz diğer bilgisayarlara göre daha düşük performanslı, pes gibi oyunlarda aynı anda 3-4 tuşa basmayı geektiren oyunlarda tuşlara basılmıyormuş sorun varmış.

    Bu laptoplar arasında kaldım, Lenovo y510p modelini düşünüyordum ama turbo boost problemi ve ısı değerleri ve sli her oyun desteklemiyor diye düşünüyorum o yüzden kararsız kaldım.
    Monster Q47P150SM02 ve Monster Q47W370SK01 modelleri arasında kaldım şuan ama kullanan, bilen varsa yorum yaparlarsa sevinirim. Monster teslimat sorunları kalmamış, garantide de sorun pek yok diyorlar ama kullanan birileri yorum yaparsa sevinirim....



  • MERABA
    teknik bilginin olması satınalmadaki tereddütünü oluşturmuş durumda
    ben diyorumki bu konularda testine güvendiğim notebooktesting adresinden tüm performans testleri yapılmış bir ürünü tercih etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır
  • Dostum cevabın için sağ ol bahsettiğin sitede incelemeler gayet iyi ama daha üst seviye ekran kartı olan bilgisayar istediğimden bu beş model arasında kaldım ve sitede bu seviyede bir laptop incelemesi göremedim maalesef, acaba siz bana yardımcı olur musunuz tercih konusunda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Q47P150SM02 düşünüyorum. Acer da ısınma problemi yok demişsiniz. Şaşırdım. Monster öğrenci kampanyası falan yapsa 400-500 TL gibi indirimle alınır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum forumda kullanan arkadaşlar ısınmıyor demişler Acer için kullananlar bölümünde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu Lenovo y510p nin SLI modeli için internette ciddi başı ağrıyanlar olduğunu görüyorum. Bir çok kişi notebook biraz bile ısınsa kendini kapatıyor yazmış ve deli gibi çare aranmakla meşguller. Hatta bir çok kişi bu modellerin bios'undan ISI kontrolü kapatmayı tavsiye etmiş. Haswell işlenci ile GPU'nun birbirine çok yakın olması nedeniyle bu sıkıntı oluyor diyenler var. Hatta öyle ki özel programlarla GPU'nun voltazjını düşrerek kullanın diye bile yazmışlar.
    Şahsen ben rastlamadım ama hani az para değil dikkat edin diye özellikle yazmak istedim...
    Bu arada okuduklarımı şuradan takip edebilirisiniz. Sİte yabancı ama piyasada en iyi bilinen notebook forumlarından birisidir..

    http://forum.notebookreview.com/ideapad-essential/732097-lenovo-y510p-heat-fan-question.html

    Sorduğunuz diğer iki seçenek için özellikle Acer konusuna dikkat etmenizi öneririm çok servis gezinen notebooklardır. Monster ise iyidir güzeldir de alıncaya kadar kıvranabilirsiniz...
    Bu durumda en iyi seçenek gene MSI gibi gözüküyor...

    Saygılarımla,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.