Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.454
Cevap
24
Favori
329.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • --------------------------------------------------------------------------------

    iki gündür Çin menşeili, ucuz benzinli testerelere bakıyordum.
    net de Çin malı olan, olmayan veya kaliteli, kalitesiz benzinli testere hakkında daha iyi bilen, tecrübeli yorumlar, siteler olabilir. fazla araştırmaya okumaya zaman bulamadık.
    peşinen piayasada ürünleri
    görüp inceleme şansı olmayınca neyin ne olduğunu bir türlü çözemedim.
    arkadaşlarımdan biri tv.de gördüğü Hyundai 550 testereyi almış. ordan öğrendik bu ne menem şeyi. elemanın hoşuna gitmiş. Husqrvarna kullanan biri... yeter diyor.memnun kalmışlar?! bendeniz Çin işi. ne işim olur ki dedim.
    Çin işi ama belli ki kaşınıyoruz.
    neyse
    Orac Ranger 550 diye bir motor var. Hundai 550 ile aynıdır. Byorac motorlu. Güney Koreli Hyunda'i ile bir ilgisi yok belirtelim. Kulaktan dolma bilgiye dayanarak yazıyorum Orac, Hyundai ye reklamlarda ki 550 motoru üretiyormuş. Hyundai dedin mi bir marka ismi anlaşıldığından tv. reklamı sayesinde de peynir ekmek gibi satıyor şu an... kaşınırsak bizde bu furyaya katılmış olacağız.
    düşüncem eğer 350TL den fazla vereceksem Husqvarna, Stihl, Dolmar vb. geleneksel kaliteli markaların giriş seviyesinden bir benzinli testere almak. bana en mantıklı gelen bu.
    dün sitenin birinde 12 ay taksitle DBK 5201 model testerenin 149TL satıldığını öğrendim. BİM de satılan motor... ona tav olup alayım dedim 185 TL olmuş. salladım.
    şu an aklımda RTR MAX RTM950, 940 vs., Ranger 550, Ferrino. aradığım bilgileri güvenilir bir şekilde bulup öğrenebilirsem bu ürünler hakkında fikrim netleşecek. olmazsa Stihl, Husqvarna vs. paraya kıyıp istediğim modeli alacağım...
    ek Royal motor, BYorac motor, Karbütör marka-modelleri hakkında fikri, tecrübesi olan varsa bizimle paylaşmasını isterdim.
    ............

    Arkadaşlar,
    Çin malı uyduruk testerelerin hepsi aynı tatava.
    Almayın derim.
    alacaksanız illa da önerimi şöyle yapayım. görebildiğim, kurcaladığım kadarıyla;
    en ucuzunu alın gitsin. atıyorum DBK 50201, Max Extra vs. 100-150 kağıta alırsınız. gidip Hyundai zannedip Hyundai palalı 550Ranger Orac, Ama, Bolat, vs bilmem neye para vermeyin. ben gidip 80-90 TL ye olanını alacam :)) sırf merakımdan. ama kararım Dolmar veya Husqvarna olacak.
    düz kontak Çin malı motorlu testereye sakın para vermeyin derler ya durum bu şekilde. emin olun bozulsa toplamaya başlasanız yenisi fiyatına gelir. zahmeti meşakkati bir yandan.
    bu yüzden ha DBK almışsınız ha Baykal motor almışsınız Ha Hyundai. malzeme kalite aynı. bizatihi gördüm baktım. benzin deposu, rimli zincir yuvası etrafı plastik bilmem neresi hepsinde olduğu plastik.
    sadece kimisinde hangi marka karburator, bilmem ne buji, bilmem ne pala, bilmem ne zincir farkları vardır... soğuk mezelerden seçme ekmek arası yapma gibi bir şey. ortaya çıkan sonuç ise bana göre yine aynı.
    ufak birşeyler. küçük bir şey isterseniz eğer erir mi çalışır mı elde patlar mı? 10dk. çalıştırıp kapatacaksınız birşey diyemem...

    her daim TV.de eğer uyduruk birşey satılsa; bunu alanlar var mı diye merak ederim. satılan ürünü tv.den reklamdan değil piyasada araştırır 2 kat daha ucuza satıldığını; almasamda bulabileceğimi bilirim. tv.reklamı daha pahalı satma ve etkileme sanatıdır. yerseniz...

    bu sebeple adı sıkca geçen Hyundai 550 motora meraklandım. önce ki mesajımda dediğim gibi kaşınıyoruz ya. yutub da şurda burda bazı alan insanların çok hoşuna gitmiş felan filan. en sonunda bende bulduğum en ucuz fiyata, peşin fiyatına taksitle, iade şartlı ücretsiz kargo ile Hyundai Öm-Ka Royal motorlu testereyi aldım. bu neymiş ya dedim. gerek yok. sandım BİM de 149TL ye satılan DBK benzinli testere... bir kaç resim eklerim. detaylı. faydalı olur düşüncesiyle.

    önerim ise gidip biraz daha paraya kıyıp Dolmar, Oleo Mac, STIHL, Makita, Husqvarna, McCulloch kalite markaların giriş seviyesi almak (tabi ihtiyacınızı net belirlemek kadıyla) daha mantıklı ve isabetlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 11 Mayıs 2016; 10:11:40 >



  • Bende araştırarak satın aldığım testerede hüsrana uğradım.Düşük fiyat olumlu yorumlar diyerek aldım
    Abi adam malı alır almaz biraz odun kesmiş hemen yorum yazmış.Şöyle iyi böyle iyi kesti... Kullan bir yıl ondan sonra yaz ne yazacaksan.En kıytırık çin malı bile sorunsuz kesiyor ilk başlarda.
    Bende yarı dönem Mersin'de yaşadığım için kesilen bölgeyi biliyorum. Orman içinde mantar gibi dubleks ya da tripleks villaların site olarak çoğaldığı bir bölgede yapmış adam. Üstelik kestiği yer orman arazisi de değil hazine arazisi ama orman müdürlüğü kullanımda olan bir yermiş yani anlayacağınız muhtemel oraya fidan dikilmez 1 2 seneye kalmaz inşaat başlar diye tahmin ediyorum.
    Selamlar, motorlu testere sevdalıları, benzin kokusu müptelâları(kendimi anlatıyorum) Donanım haber ölücüsü olmasam da, güçlü bir testere arayanlar icin bir fırsat ve yeni bir satıcı keşfettim



    Gerek internet, gerek de yapımarketlerdeki(bazen de online satış sitelerindeki) uçuk motorlu testere fiyatları, beni başka arayışlara yönlendirdi Odun da mı yakmıyak



    Burada büyük sınıfta tavsiye ettiğim, Oleomac Gs650ye (china yapımı olmasından dolayı soğudum açıkçası) alternatif olarak gördüğüm(hatta daha iyisi), japon malı(Yamabiko Corporation)Echo Cs-620sx bakmaya başladım





    Baştan söyleyeyim, anketör veya pazarlamacı değilim, en ufak bir çıkarım, ortaklığım yoktur, babamın uşağı da değiller; konu aşağıda yazdığım gibi gerçekleşti Amacım, ihtiyaç sahiplerinin işi görülsün, konuya china harici motor fotoğrafı ve incelemesi girilsin



    Karşıma çıkan https://www.tarimmotor.com sitesindeki, 2.259,99 TLlik fiyatı, dikkat çekiciydi. Daha önceden, piyasadan bu kadar bariz farklı(piyasada 3100₺) düşük tutarları irdelediğimde; hüsrana uğramıştım(ya stok yoktu ya da fiyatlar yanlıştı/güncel değildi). Bu sefer de beklentiyi düşük tutarak orada yazılı telefonla irtibata geçtim. Internet siteleri yapım aşamasındaymış ve güncel değil; lakin ilgilendigim Echo Cs620sx fiyatını sorduğumda buraya yazmaya değer olduğu kanısına vardım



    420€(euro) Kdv dahil ve ücretsiz kargo 08.12.2018 bugün itibariyle 6.04₺ kur ile 420€, 2.536₺ yapıyor. Piyasada en ucuzu 3.100₺ olan bir ürün için fırsat sayılır. Tabi bu fiyat da ay sonuna(aralık 2018) kadar geçerli. Gs650yi sorduğumda "Çin'den geliyor" denildi, kâr oranı fazla olduğu için onu da önerebilirdi



    Ürunden bahsetmeye fazla gerek yok zaten, ecnebi memleketinde efsanedir; f/p oranı ve kesimiyle.. Bir husqvarna gibi bol oyuncağı yok; mesela primer el pompası, klavuz kapağından düşmeyen somunları, katlanabilir depo kapak tutacakları v.s yok. Olabildiğine basit, japon kafasında sorunsuz ve sugihara palasıyla piyasaya sürülmüş.


    Satıcıya dönecek olursak; n11 ve gg mağazaları da var ama komisyon nedeniyle fiyatlar piyasayla eşitleniyor



    0276 212 3491 numaralı iş yeri(Uşak ilinde) telefonunu arayıp, sipariş vermeniz hâlinde, komisyon vermiyorsunuz. Havale/eft, kart ile ödeme yapılıyor. Taksit de mümkün kart ile. Kampanya v.s de yapabiliyorlarmış zaman zaman.

    Stihl, Husqvarna, Oleomac, Dolmar, Echo markaların ürünlerini de satıyorlar, telefonla arayıp stok ve fiyat sorulabilir. Kendi siteleri güncel olmadığından, sipariş islemlerinizi de telefonla yapın, siteden veya n11/gg'dan değil



    Firma yorumlarında olumsuz birşeyle karşılaşmadım, zaten kimsenin vebaline de girmek istemem. Amaç bilgilendirme. Belli başlı online sitelere alternatif olsun.

    Google'dan konum ve yorumlar için: https://goo.gl/maps/TuQhVLvVmvj

      Firma Resmi Adı: Arslan Motor, Gübre, Tarım, İnşaat, Tekstil, Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.





    Benzer bir hikayeyle, uyguna fiyat veya ürün alan oldu ise, buraya yazmaları önemle rica olunur..
    Arkadaşlar yaklaşık 15 gündür forumu takip ediyorum, çok güzel bilgi ve paylaşımlar var, gereksiz konuşmalar kısır çekişmeler yok ,forumdaki bilgiler ışığında dolmar ps 420 sc makinamı aldım.2 gündür ufak tefek çalıştırıyorum.Çok ama çok memnun kaldım.İlk çalıştırmada fazla duman attı sanırım yağı benzine fazla karıştırdım.husquvarna ve still motorları tamir eden ve satan servise sorduğumda 3 litre benzine 40 ml özel yağ koymamı tavsiye etmişti ve ona göre de yağı sattı.Ancak kitapçığı okuduğumda 50:1 oranı yazıyordu.Yani 5 litreye 50 ml.O şekilde karışımı tekrar hazırlayıp motora koydum, henüz denemedim.
    İkinci anlatmak istediğim makina alışverişi biraz proplemli oldu.Yılbaşı öncesi en ucuz bulduğum site Hırdavatan.com dan kredi kartı ile siparişimi verdim.Kredi kartına 6 taksit bonus 'a +2 taksit bayağ uyguna geldi.Kargo hemen 1 gün sonra sanki jet hızı ile geldi.Ben evde yokken kızım teslim aldı.Eve gelince hevesle açıp makinanın zincirini takmaya uğraştım.Yarım saat gergi vidasını çevirebilmek için kan ter içinde kaldım.heralde yeni diye sıkı dedim.Sonra birden farkettim ki sap kısmı kırık. Bayağ bir çatlak, sağlam darbe almış yani. Hırdavatan'nın whats app adresinden durumu bildirdim, resimleri atın dediler, yolladım, yılbaşı ertesi şuan kimse yok yarın biz size ulaşırız dediler. Ertesi gün öğlene kadar arayan soran yok, bende hemen cep-tel den mobil bankacılık uygulamasından kredi kartı ekstre bölümünden harcamaya itiraz formu oluşturup parayı bloke ettim.Onların yolladığı gibi kutuya koyup ne bir köpük muhafaza ne de bir koruma önlemi almadıkları gibi kutuyu aynı onlar gibi streç filme sarıp yolladım.1 saat sonra hemen mesaj attılar.efendim kargoyu teslim alırken neden tutanak tutturmamışım vs. bir sürü laf, yoksa işlem yapamazlarmış, iade kabul edemezlermiş falan filan.Ben kargoyu teslim almadığımı alsam bile kargo'nun beklemeden gittiğini ,ayrıca makinanın kargo da hasar gördüğünü sanmadığımı ifade ettim.makinayı bana kapalı kutu yolladıklarını söylediler.Kutu içinde bu denli hasar alabileceğini sanmıyorum, Almanya'dan onca makina nasıl geliyor o zaman?kapalı kutuda köpük koruma olmamasına rağmen ? Kaldı ki 1419 liraya niye kırık hasarlı makina alayım?bu benim suçum değil dedim.Hala bana şubeye gidin tutanak tutturun diye ısrar ediyorlar ,aksi halde işlem yapamayacaklarını iade alamayacaklarını söylüyorlar.peki dedim siz iade almayın işlem yapmayın bende sizin paranızı ödemiyorum dedim, duraksadılar anlam veremediler, harcamaya itiraz ettiğimi paranın blokeli olduğunu söyleyince 180 derece dönüşle tamam efendim siz makinayı yollayın biz inceleyip yenisini yollayacağız dediler.2 gün sonra mesaj geldi ve yeni makinanın resimleri.1 gün sonra kargo geldi.kargocu'ya yalvar yakara 1 dakika bekletip kutuyu açtım ve yeni sağlam makinayı teslim aldım.Zincir gergi vidası yağ gibi yumuşak, hemen zinciri taktım.ilk çalıştırmada 5-6 kez ipi çektim.Sonunda çalıştı .sesi harika kesimi jilet gibi.Komşu rica etti telefon direği gibi kütük varmış makinayı verir misin dedi? Emanete vermem ben geleyim keseyim dedim.3 dakika da 3 metrelik kütüğü peynir gibi dilimledim.Acemilik 3. kesimde zincir ya taşa ya metale geldi kıvılcım çıktı.Zincir dişlisini kabaca kontrol ettim bir hasar yoktu?
    Yani bizim motorlu testere macerası da böyle oldu.İnternet alışverişlerinizde ayıplı hatalı eksik ürün gelirse bankanızı arayıp hemen durumu bildirip harcamaya itiraz edin ,yoksa satıcının insafına kalırsınız.
    Einhell BG-PC 4040 marka benzinli motorlu testere satın almıştım.Çok pişman oldum.

    Keşke 2 kat para verip daha iyisini alsaymışım. Zincir, pala , karbüratör reklamıyla satıyorlar. Ama motorlu testerede motor çok önemli. İlk zamanlar cayır cayır kesiyordu. Sonraları çok zor çalışmaya başladı. İpini çekmekten terliyordum.
    2 (iki)ayrı motor tamircisine gösterdim. Bu motorlar başını çok ağrıtır dediler. Motorda gömlek,piston zarar görmüş. Rektefiye ettirsemde yine sorun çıkarma ihtimali yüksekmiş. Çöpe attım.

    Ben Alman malı diye satın almıştım. Made in PRC yazıyor üzerinde. Şerefsizler.

    Bosch Ake 40-19 Pro elektrikli testere satın almayı düşünüyorum artık.
  • resimler. belki fikir verir.
     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere
  • Hocam iyi gunler hayirli olsun testereniz diyecegim ama memnun degilsiniz sanirim bende almayi dusunuyordum motor hakkinda son dusunceniz nedir acaba is gorur mu??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem4141

    Hocam iyi gunler hayirli olsun testereniz diyecegim ama memnun degilsiniz sanirim bende almayi dusunuyordum motor hakkinda son dusunceniz nedir acaba is gorur mu??
    sn. ekrem4141,
    öncelikle belirtmeliyim ki resimlerde ki testereyi aldım ve iade ettim. yani hiç kullanmadım.
    hiç kullanmadığım için memnuniyet kısmına kesin bir şey diyemiyorum.
    sadece diyeceğim şudur ki bir kullanan arkadaşımız var. bir depo ile 1 saat kusur çalışabiliyor. ve benim senede 4-5 kez kullanacağımı düşünerek
    kafi geleceğini belirtti. kesmesi de fena değil diyor. haklı. artıları, bu motorun açıklamasına göre magnezyum karter, uygun fiyat?, yedek parça gibi avantajları var.
    ben aldım baktım. diğer daha ucuz testere marka-isimleri var. bu marka ve ürünler arasında iade ettiğim motor arasında kendimce ciddi bir fark göremedim. detaylı resimleride ekledim. bu çin malı testerelerin başka marka-modeli varsa inceleyin, kıyaslayın derim. plastik karter dişlisi, plastik depoları, uzun çalışmaya gelmemeleri. soğutulması gerek.(zaten bir saat çalışınca insanında dinlenmesi gerek) kısaca piyasa araştırmasında öğrenilen bilgileri görmekten büyük zevk alırım açıkcası. bu yüzden gittim DBK 5201 veya gezici satıcılardan 50-60TL ye taklit Stihl almaya niyetlendim. indirimle 110TL ye max star, 2 yıl garantili CSA52 aldım. ürün geldi. henüz açmadım bekliyor bekliyor şimdilik. CE belgeli felan filan. diğer uyduruk motorlarda olduğu gibi kaliteli zincir, buji, karburator muhabbeti dönmekte...
    son olarak çin malı testerelere bakacaksanız oregon marka zincirli-palalı motorların eli ayağının daha düzgün olduğunu farkettim. ama fiyatlarda 400-600 arasına fırlıyor. gerek yok gibi.

    buyuk, dev ağaçlar kesip, ağır çalışma temposuna gireceğimi bilsem eğer gider Stihl, dünyanın ilk motorlu testeresini yapan Alman Dolmar(benzeri Makita), İsveçli Husqvarna,
    Alman Solo, İtalyan Oleo Mac aklıma gelen markalardan ürün alırım.
    pls. mahzende kardeşim hatırlatınca babamın Stihl 070'i olduğu aklıma geldi. belki 20 senedir yatıyor. palasının ucu erimiş. bu yüzden Stihl 070 'i ayağa kaldırmaya hevesliyim.
  • Dolmari pek dusunmuyorum hocam parcalari pahali oluyor genelde ve bulunmuyor . Dediginiz gibi bu hyundaiyi tamirat yapan bi abiye sordum sakin alna bozulursa yaptiracak yer bulamazsin falan demisti parca sikinti olur falan demisti ve bana 340 tl ye ZOMAX marka sanirim 40 cm palali bi motor tavsiye etti bu markaninda pek adini duymadim ve tedirgin oldum acikcasi 400 tlyede bi OLEOMAC tavsiye etti Hala dusunuyorum acikcasi. Yada 300 400 liralik bi Husquvarna almayi dusunuyorumm ancak internet uzerinden almayi pek sewmedidim icin izmitte satan yer varmi bakacagim istanbula da gitmeyi sewmem . Hocam cewablariniz icin tesekkurler iyi gunler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem4141

    Dolmari pek dusunmuyorum hocam parcalari pahali oluyor genelde ve bulunmuyor . Dediginiz gibi bu hyundaiyi tamirat yapan bi abiye sordum sakin alna bozulursa yaptiracak yer bulamazsin falan demisti parca sikinti olur falan demisti ve bana 340 tl ye ZOMAX marka sanirim 40 cm palali bi motor tavsiye etti bu markaninda pek adini duymadim ve tedirgin oldum acikcasi 400 tlyede bi OLEOMAC tavsiye etti Hala dusunuyorum acikcasi. Yada 300 400 liralik bi Husquvarna almayi dusunuyorumm ancak internet uzerinden almayi pek sewmedidim icin izmitte satan yer varmi bakacagim istanbula da gitmeyi sewmem . Hocam cewablariniz icin tesekkurler iyi gunler.
    400-500 TL seviyesine çıkarsanız giriş seviyesi olsa da husqvarna, oleomac, homelite, jonsered bunlar daha iyi. ne idiğü belirsiz testerelere para vermeyelim. internetden alışverişde dikkatli olursan; alacağın malı bilirsen sıkıntı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 9 Aralık 2013; 22:31:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    400-500 TL seviyesine çıkarsanız giriş seviyesi olsa da husqvarna, oleomac, homelite, jonsered bunlar daha iyi. ne idiğü belirsiz testerelere para vermeyelim. internetden alışverişde dikkatli olursan; alacağın malı bilirsen sıkıntı olmaz.

    Alıntıları Göster
    Geçen sene bende çok araştırmıştım, zomax zm5010 almıştım. Walbro karbüratör + Oregon pala ve zincir kullanıyor. Bu kışın odunlarını komple bununla yaptık, 2 eve yetecek kadar odunumuzu kestik, üstelik babam pek temizlemeden talaşlı filan kullanmış, en son bende kesmiştim, rolanti ayarından sanırım çok titriyordu ama yapılabileceğini sanıyorum (pek anlamadığımdan kurcalamadım), ayrıca babam iyice kapansın diye yağ kapaığını penseyle sıkmış, sonuç olarak tutma yeri kırılmış ve haliyle yağ kaçırıyordu ama poşet geçirip kapatarak çözmüş. Şimdi konuyu görünce aklıma geldi o plastik parçayı garanti kapsamındaysa isteyeyim bari Şuan için mutluyuz, herhangi bir sıkıntı çıkarmadı, fazlasıyla yetiyor. bahsettiğim parçada hayati önemi olmayan basit bir kapak. Tavsiye ederim. Benim aldığım site buydu : (N11 mağazasından almıştım o zamanlar)

    http://www.ziraishop.com/ZOMAX-ZM5010-MOTORLU-TESTERE,PR-445.html

    Aynı model küçük araştırmayla daha ucuza da bulunabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reobig

    Geçen sene bende çok araştırmıştım, zomax zm5010 almıştım. Walbro karbüratör + Oregon pala ve zincir kullanıyor. Bu kışın odunlarını komple bununla yaptık, 2 eve yetecek kadar odunumuzu kestik, üstelik babam pek temizlemeden talaşlı filan kullanmış, en son bende kesmiştim, rolanti ayarından sanırım çok titriyordu ama yapılabileceğini sanıyorum (pek anlamadığımdan kurcalamadım), ayrıca babam iyice kapansın diye yağ kapaığını penseyle sıkmış, sonuç olarak tutma yeri kırılmış ve haliyle yağ kaçırıyordu ama poşet geçirip kapatarak çözmüş. Şimdi konuyu görünce aklıma geldi o plastik parçayı garanti kapsamındaysa isteyeyim bari Şuan için mutluyuz, herhangi bir sıkıntı çıkarmadı, fazlasıyla yetiyor. bahsettiğim parçada hayati önemi olmayan basit bir kapak. Tavsiye ederim. Benim aldığım site buydu : (N11 mağazasından almıştım o zamanlar)

    http://www.ziraishop.com/ZOMAX-ZM5010-MOTORLU-TESTERE,PR-445.html

    Aynı model küçük araştırmayla daha ucuza da bulunabilir.

    Alıntıları Göster
    @ Reobig tecrübelerin için teşekkürler. mümkünse zomax 5010 nun resimlerini ekleyebilir misin? görmek incelemek isterdim açıkcası.

    Nihayet Max Extra CSA 45'i açabildim.
    satıcıların ''bu motor daha özellikli'' dediklerinde nihayet neleri kastetdiklerini sanırım çözebildim.
    CSA nın resimlerine bakarsanız;
    metal yerine plastik karter
    yumuşak meme başlı yakıt pompası yok,
    Hyundai ve bazı markalar egzozları için Turbo deyip nasıl, neyin turbosu olduğunu bi türlü çözemediğim çift turbo egzoz çıkışı yok, (alt tarafı 2 delik?:)
    7 amortisözlü titreşim engelleyici yok.
    bunun yanında karbürator, motor hacmi, buji, pala, zincir marka-model frakları tabi.resimler,


     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    @ Reobig tecrübelerin için teşekkürler. mümkünse zomax 5010 nun resimlerini ekleyebilir misin? görmek incelemek isterdim açıkcası.

    Nihayet Max Extra CSA 45'i açabildim.
    satıcıların ''bu motor daha özellikli'' dediklerinde nihayet neleri kastetdiklerini sanırım çözebildim.
    CSA nın resimlerine bakarsanız;
    metal yerine plastik karter
    yumuşak meme başlı yakıt pompası yok,
    Hyundai ve bazı markalar egzozları için Turbo deyip nasıl, neyin turbosu olduğunu bi türlü çözemediğim çift turbo egzoz çıkışı yok, (alt tarafı 2 delik?:)
    7 amortisözlü titreşim engelleyici yok.
    bunun yanında karbürator, motor hacmi, buji, pala, zincir marka-model frakları tabi.resimler,


     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

    Alıntıları Göster
    bu arada Secho 6100 marka-model b. testere dikkatimi çekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    bu arada Secho 6100 marka-model b. testere dikkatimi çekiyor.

    Alıntıları Göster
    Daha önce bu forumda yine yazmıştım Echo diye bir marka var herşeyi ile Japonya da üretiliyor diye biliyorum bence bu marka ürünleri de göz önünde bulundurulmalı çevremde kullanıcısı çok bir ürün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kapmayanlumbaga

    Daha önce bu forumda yine yazmıştım Echo diye bir marka var herşeyi ile Japonya da üretiliyor diye biliyorum bence bu marka ürünleri de göz önünde bulundurulmalı çevremde kullanıcısı çok bir ürün

    Alıntıları Göster
    valla echo yu yakından tanımak isterim. hiç karşıma çıkmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    valla echo yu yakından tanımak isterim. hiç karşıma çıkmadı.

    Alıntıları Göster
    şuanda piyasadaki motorllu testerelerin yüzde 80i çinde üretiliyor.çin malı motorlar benzer parçalarla oluşturulmuş fakat kalite farkı illlaki var.benim önerebileceğim motorlar agromec,bartech,kaan.stihlin ms 170ini alacağınıza bir agromec agy55 veya bartech frt60 alın.stihlin küçük modelleri çinde ve brezilyada üretildiği için eskisi kadar sağlıklı değil ve parçası çok pahalı.ben bizzat tamir işi de yaptığımdan içini dişini iyi biliyorum.hyundailer piyasada satılan alt kalite motorlarla aynı piston gömleğe sahip.sadece çelik starter kapağı avantaaj olarak görülüyor.onunda içinde ince bir tırnak var.kırılırsa kapağı kaldırıp atman gerekli.tvden sattığı için bu kadar tutuldu.daha önce kimse yüzüne bakmıyordu.dediğim gibi bu sınıfın en iyisi agromec ve bartech.tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rigobert36

    şuanda piyasadaki motorllu testerelerin yüzde 80i çinde üretiliyor.çin malı motorlar benzer parçalarla oluşturulmuş fakat kalite farkı illlaki var.benim önerebileceğim motorlar agromec,bartech,kaan.stihlin ms 170ini alacağınıza bir agromec agy55 veya bartech frt60 alın.stihlin küçük modelleri çinde ve brezilyada üretildiği için eskisi kadar sağlıklı değil ve parçası çok pahalı.ben bizzat tamir işi de yaptığımdan içini dişini iyi biliyorum.hyundailer piyasada satılan alt kalite motorlarla aynı piston gömleğe sahip.sadece çelik starter kapağı avantaaj olarak görülüyor.onunda içinde ince bir tırnak var.kırılırsa kapağı kaldırıp atman gerekli.tvden sattığı için bu kadar tutuldu.daha önce kimse yüzüne bakmıyordu.dediğim gibi bu sınıfın en iyisi agromec ve bartech.tavsiye ederim.

    Alıntıları Göster
    ben zomax 4620 motorlu tesrere almayı düşünüyorum motor gücü 2.5 hp fiyatı 300 tl semak makine güvencesiyle veriyorlar
    motorlu testerelerden pek anlamam nasıl acaba kısıtlı bütçem var cevap yazarmısınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rigobert36

    şuanda piyasadaki motorllu testerelerin yüzde 80i çinde üretiliyor.çin malı motorlar benzer parçalarla oluşturulmuş fakat kalite farkı illlaki var.benim önerebileceğim motorlar agromec,bartech,kaan.stihlin ms 170ini alacağınıza bir agromec agy55 veya bartech frt60 alın.stihlin küçük modelleri çinde ve brezilyada üretildiği için eskisi kadar sağlıklı değil ve parçası çok pahalı.ben bizzat tamir işi de yaptığımdan içini dişini iyi biliyorum.hyundailer piyasada satılan alt kalite motorlarla aynı piston gömleğe sahip.sadece çelik starter kapağı avantaaj olarak görülüyor.onunda içinde ince bir tırnak var.kırılırsa kapağı kaldırıp atman gerekli.tvden sattığı için bu kadar tutuldu.daha önce kimse yüzüne bakmıyordu.dediğim gibi bu sınıfın en iyisi agromec ve bartech.tavsiye ederim.

    Bahsettiğiniz motorlarda çin yapımı motorlar dolayısı ile aslında agromech, k-pax,bartechi,o rac ki hyundai ile aynıdır bunlar nerdeyse aynı motorlardır. Stihl ve Husqvarna'nın bunlardan farkı Çin'de yapılıyor olsa fason değil kendi fabrikalarında üretim yapıyor olmaları. Brezilya modelleri emisyon açısından yeterli verimliliği sağlayamadığından zaten yakında yavaş yavaş piyasadan çekilecektir dolayısı ile küçük motorların tamamı Çin'e dönecek. Burda da kendi fabrikasında üretim yapan Husqvarna ve Stihl gibi motorlar bence tercih edilmeli. Bir zamanlar motorsiklette olan furyayı unutmamalıyız. O zamandan bu zamana hangi çin malı fason üretim motorsiklet kaldı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onlythetruth

    quote:

    Orijinalden alıntı: rigobert36

    şuanda piyasadaki motorllu testerelerin yüzde 80i çinde üretiliyor.çin malı motorlar benzer parçalarla oluşturulmuş fakat kalite farkı illlaki var.benim önerebileceğim motorlar agromec,bartech,kaan.stihlin ms 170ini alacağınıza bir agromec agy55 veya bartech frt60 alın.stihlin küçük modelleri çinde ve brezilyada üretildiği için eskisi kadar sağlıklı değil ve parçası çok pahalı.ben bizzat tamir işi de yaptığımdan içini dişini iyi biliyorum.hyundailer piyasada satılan alt kalite motorlarla aynı piston gömleğe sahip.sadece çelik starter kapağı avantaaj olarak görülüyor.onunda içinde ince bir tırnak var.kırılırsa kapağı kaldırıp atman gerekli.tvden sattığı için bu kadar tutuldu.daha önce kimse yüzüne bakmıyordu.dediğim gibi bu sınıfın en iyisi agromec ve bartech.tavsiye ederim.


    Bahsettiğiniz motorlarda çin yapımı motorlar dolayısı ile aslında agromech, k-pax,bartechi,o rac ki hyundai ile aynıdır bunlar nerdeyse aynı motorlardır. Stihl ve Husqvarna'nın bunlardan farkı Çin'de yapılıyor olsa fason değil kendi fabrikalarında üretim yapıyor olmaları. Brezilya modelleri emisyon açısından yeterli verimliliği sağlayamadığından zaten yakında yavaş yavaş piyasadan çekilecektir dolayısı ile küçük motorların tamamı Çin'e dönecek. Burda da kendi fabrikasında üretim yapan Husqvarna ve Stihl gibi motorlar bence tercih edilmeli. Bir zamanlar motorsiklette olan furyayı unutmamalıyız. O zamandan bu zamana hangi çin malı fason üretim motorsiklet kaldı ?


    Arkadaşlar güzel görüşleriniz çok faydalı.

    Çin malı ucuz testere kullanmaktansa kesinlikle önerim bu işin duayeni firmalardan alınmış ürünler olmalıdır.

    ne dersiniz şunu alalım mı? Husgvarna 61'nin kasasını güzelce kopyalamışlar. öm-ka royal yine.
    motor
    58 CC
    3.8kW
    Royal5220 tıkla
    ROYAL YS5520 CC

    bu ÖM-KA ROYAL ın ne olduğunu bize kim izah edebilecek?

    yani Hyundai ile birebir aynı motor, piston gömlekli testere'ye adını mı basmışlar? ki tv.de internetde gördüğünüz Hyundai motor orijinal Hyundai motor değil. eğer Hyundai gerçekten bu işe ses çıkarmıyor; göz yumuyorsa veya gerçekten Çinlilere OEM Motorlu testere üretiyorsa
    amenna.
    diğer sağdan solda başka firmalarda aynı motoru FABRİKADAN alıp farklı isim makyajla sunuyor olmalı.
    ORAC 550 benzinli testere,
    Trabzonspor TIKLA Hyundai 550 royal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    quote:

    Orijinalden alıntı: onlythetruth

    quote:

    Orijinalden alıntı: rigobert36

    şuanda piyasadaki motorllu testerelerin yüzde 80i çinde üretiliyor.çin malı motorlar benzer parçalarla oluşturulmuş fakat kalite farkı illlaki var.benim önerebileceğim motorlar agromec,bartech,kaan.stihlin ms 170ini alacağınıza bir agromec agy55 veya bartech frt60 alın.stihlin küçük modelleri çinde ve brezilyada üretildiği için eskisi kadar sağlıklı değil ve parçası çok pahalı.ben bizzat tamir işi de yaptığımdan içini dişini iyi biliyorum.hyundailer piyasada satılan alt kalite motorlarla aynı piston gömleğe sahip.sadece çelik starter kapağı avantaaj olarak görülüyor.onunda içinde ince bir tırnak var.kırılırsa kapağı kaldırıp atman gerekli.tvden sattığı için bu kadar tutuldu.daha önce kimse yüzüne bakmıyordu.dediğim gibi bu sınıfın en iyisi agromec ve bartech.tavsiye ederim.


    Bahsettiğiniz motorlarda çin yapımı motorlar dolayısı ile aslında agromech, k-pax,bartechi,o rac ki hyundai ile aynıdır bunlar nerdeyse aynı motorlardır. Stihl ve Husqvarna'nın bunlardan farkı Çin'de yapılıyor olsa fason değil kendi fabrikalarında üretim yapıyor olmaları. Brezilya modelleri emisyon açısından yeterli verimliliği sağlayamadığından zaten yakında yavaş yavaş piyasadan çekilecektir dolayısı ile küçük motorların tamamı Çin'e dönecek. Burda da kendi fabrikasında üretim yapan Husqvarna ve Stihl gibi motorlar bence tercih edilmeli. Bir zamanlar motorsiklette olan furyayı unutmamalıyız. O zamandan bu zamana hangi çin malı fason üretim motorsiklet kaldı ?


    Arkadaşlar güzel görüşleriniz çok faydalı.

    Çin malı ucuz testere kullanmaktansa kesinlikle önerim bu işin duayeni firmalardan alınmış ürünler olmalıdır.

    ne dersiniz şunu alalım mı? Husgvarna 61'nin kasasını güzelce kopyalamışlar. öm-ka royal yine.
    motor
    58 CC
    3.8kW
    Royal5220 tıkla
    ROYAL YS5520 CC

    bu ÖM-KA ROYAL ın ne olduğunu bize kim izah edebilecek?

    yani Hyundai ile birebir aynı motor, piston gömlekli testere'ye adını mı basmışlar? ki tv.de internetde gördüğünüz Hyundai motor orijinal Hyundai motor değil. eğer Hyundai gerçekten bu işe ses çıkarmıyor; göz yumuyorsa veya gerçekten Çinlilere OEM Motorlu testere üretiyorsa
    amenna.
    diğer sağdan solda başka firmalarda aynı motoru FABRİKADAN alıp farklı isim makyajla sunuyor olmalı.
    ORAC 550 benzinli testere,
    Trabzonspor TIKLA Hyundai 550 royal

    Alıntıları Göster
    Yukarıda Resimlerini paylaştığım RoYal Hyundai motor yerine Orijinal Hyundai 650 motorlu testere bu. artık karar sizin.
     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere



     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    Yukarıda Resimlerini paylaştığım RoYal Hyundai motor yerine Orijinal Hyundai 650 motorlu testere bu. artık karar sizin.
     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere



     Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere

    Alıntıları Göster
    hyundai 650 turbo yu bende aldım köyümüzün çamlğı yanmıştı bizim arazimizdeki çamlerı kesmeye izin verdiler çapı 60 santime kadar olan çamları kestim , yaklaşık 5 , 6 ağaç ve dilimledim her depo dolduruşumda hava filtresini küçük boya fırçası ile temizlediim fazla yormadan keseye özen gösterdim şuan hala çalışıyor çok şükür bi sıkıntısı yok inşalah da olmaz
    noylan ipe şeriti taktırmamaya önem gösterilmesi lazım yoksa kapğın içine çok dolanıyor.
    az yakıyor . bir depo ile baya odun kesiyorsunuz
    çok fazlada yormuyor gibi geldi bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem4141

    hyundai 650 turbo yu bende aldım köyümüzün çamlğı yanmıştı bizim arazimizdeki çamlerı kesmeye izin verdiler çapı 60 santime kadar olan çamları kestim , yaklaşık 5 , 6 ağaç ve dilimledim her depo dolduruşumda hava filtresini küçük boya fırçası ile temizlediim fazla yormadan keseye özen gösterdim şuan hala çalışıyor çok şükür bi sıkıntısı yok inşalah da olmaz
    noylan ipe şeriti taktırmamaya önem gösterilmesi lazım yoksa kapğın içine çok dolanıyor.
    az yakıyor . bir depo ile baya odun kesiyorsunuz
    çok fazlada yormuyor gibi geldi bana

    Alıntıları Göster
    @ekrem4141, güle güle kullan.

    bu Çin motorlarının kalitesi 350TL-400TL'ye kadar hep aynı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    @ekrem4141, güle güle kullan.

    bu Çin motorlarının kalitesi 350TL-400TL'ye kadar hep aynı...

    Alıntıları Göster
    HEPİNİZDE AYRI TELDEN ÇALIYORSUNUZ . BİLGİLENMEK AMACIYLA GİRİP BİR BAKIYIM DEDİM İYİCE KAFAM KARIŞTI . BİRİNİN AK DEDİĞİNE DİĞERİ KARA DİYOR . the_cantan ARKADAŞIM HELE SENİN NE DEDİĞİN TAMAMEN BELİRSİZ .
  • :-))
    dostum bu işin uzmani degilim maalesef. az çok birseyler ogrenmeye basladim.
    herseyi artisiyla eksisiyle belirtmeye calisiyorum. bu boyledir soyledir diye ahkam kesemem. ne yapiyim? bizim millet bilmedigi konuda uzman kesilir oyle mi olayim? tarafsiz, tecrubelendikce rasyonel dusunme pozisyonundayim.
    duz mantik hepsi Çin mali ve uzak durun. hepsinin 3 asagi 5 yukari kaliteleri ayni.

    nihayetinde cıfıt çarşısı gibi motorlu testerelerinin hepsini zamanla ogrenip firmalari, isimlerini, urunlerini ozelliklerini,
    dogrulari, kaliteyi, yeterliliklerini kesfetmeye, farkli goruslerin dusuncelerini, deneyimlerini ogrenmeye calisiyorum. ki burda ki bazi tecrube eden gorusler cok işime yaradi.
    etrafimda bulsam motor ustasi eline gelen motorlari inceleyip iyice ne mal olduklarini anlar daha rahat emin olurdum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.