Şimdi Ara

Hızlar iki katına çıkıyormuş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haber başlığı böyle ama tabiki hikaye bırak iki katını 3/1 veremeyen firmanın g.müdürü neler sıkmış haber linki altta.

    Bayram varmış.

    Türk Telekom (TT), ABD'li içerik dağıtım ağı ve bulut altyapı servis sağlayıcısı Akamai ile yaptığı anlaşmayla Türkiye'de internet hızını iki katına çıkarıyor. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen toplantıyla lanse edilen işbirliği, özellikle sosyal medya ve video servislerini hızlandıracak.

    Gelecek yıl uygulamada

    Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Akamai teknolojisiyle internet verimliliğini artıracaklarını, internet ve sosyal ağlara erişimde hızın iki katına çıkacağını söyledi. Yılmaz, "Bu işbirliği üzerinde bir yıldan fazladır çalışıyoruz. Son kullanıcılar bu işbirliğinin getirdiği hız farkını 2014 yılının ilk çeyreğinde hissetmeye başlayacak. İki katına çıkan hızlarda ekstra bir fiyat farkı olmayacak" dedi.

    Erişim kolaylığı, hız ve kapasite alanlarında altyapı yatırımlarını sürdürdüklerine de işaret eden Yılmaz, "Son 7 yılda 13 milyar TL konsolide yatırım yaptık. Bu yılın dokuz ayında 1.4 milyar TL yatırımımız oldu. Yıl sonunda yatırım miktarımızı 2.2 milyar TL'ye çıkaracağız.

    Fiber optik ağ uzunluğu 174 bin kilometreyi geçti. Türkiye'nin altyapısını en ileri teknolojilere hazır hale getirdik. Altyapımızın fiber modernizasyonu devam ediyor. Fiberde internet hızında limit olmaz. Ortalama erişim hızı networkte yükselmeye devam edecek.

    100 megabit hız alsanız bile sunucu uzaktaysa siteye erişim yavaşlıyordu. Akamai bu noktada katkı sağlayacak. Önemli olan son kullanıcının hissettiği hızın artması. Hız iki katına çıkıyor" diye konuştu.

    Diziler kolayca izlenecek

    Tahsin Yılmaz, işbirliğiyle yurtdışı çıkışlarda diğer ülkelere ödenen verginin de azalacağına işaret etti. Tahsin Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Ayrıca artık Türkiye'deki şirketlerin veri trafiğini de yurtdışına daha hızlı sunabileceğiz. Bu sistemi kullanan firmaların trafikleri artacak, zaman ve maliyet kaybı önlenerek ekonomi için ek gelir sağlanacak. Türkiye'deki sunuculardaki içeriğe diğer ülkelerden gelecek taleple oluşacak veri trafiği de ek bir gelir kaynağı oluşturacak. Anlaşmayla beraber yurtdışından 2.5 ekzabaytlık veri transferi bekliyoruz.
    Bu verinin 100 Gigabaytlık kısmında tasarruf sağlayacağız. Üretilen içeriğe yurtdışından erişimde de önemli avantaj sağlanacak. Türk dizilerini yurtdışından indirmek isteyenlerin işi kolaylaşacak"

    Facebook'a daha hızlı erişim

    * Türk Telekom, Akamai işbirliği internet altyapısının en yüksek verimli kullanılmasını sağlayacak

    * Yurtdışı kaynaklı içerikler Türk Telekom altyapısı üzerinden aktarılacağı için bağlantı ve dosya indirme süreleri çok kısalacak, zaman kayıpları en aza inecek.

    * İçerik portalları, e-ticaret platformları, medya kuruluşları ve site sahipleri bu sayede ek sunucu yatırımı yapma zorunluluğu olmadan, veri trafiğine göre ücret ödeyecekleri için maliyetleri kontrol edebilecek.

    * Akamai, anlaşma yaptığı içerik sağlayıcıların sitelerine yönelik web trafiğini dünyanın farklı noktalarında bulunan 141 binin üzerinde sunucuya yönlendiriyor.

    * Taşıdığı içeriği kullanıcının bağlandığı ağ ve cihazın sahip olduğu kapasiteye göre optimize ediyor. Bu sayede özellikle küresel içerik siteleri için bekleme süresini en aza indiriyor, altyapı kapasitesi ve bant genişliğinin en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor.

    * Akamai, içerik dağıtım ağı, barındırdığı sitelere yönelik söz konusu olabilecek hacker saldırılarına karşı da ek güvenlik avantajları barındırıyor.

    * Akamai sisteminde 250 bin domain, 60 e-ticaret sitesi ve 30 büyük şirket var.
    * Akamai sistemindeki Facebook gibi sitelere erişim de hızlanacak. Google ve Youtube gibi Akamai sisteminde bulunmayan sitelere erişim hızı ise aynı kalacak.

    Türkiye'de ofis açıyor

    Akamai Kurucusu ve CEO'su Tom Leighton, dünyanın en büyük veri taşıyıcılarından biri olduklarını dile getirerek, "90 ülkede 141 bin sunucumuz var. İnternet içeriğinin yüzde 15-30'u bizim sayemizde oluyor. Saniyede 10 terabit veri trafiğimiz var. 25 milyondan fazla bilgi teslimatı yapıyoruz. Bu alanda 15 yılı geride bıraktık. Akamai'nin kurulmasının arkasındaki fikir internetin daha iyi çalışması. Kullanıcı internete girdiğinde en yüksek hızda sunucumuz neredeyse onu bulmasını sağlıyoruz. Türk Telekom kullanıcılarının okyanusun ötesindeki verilere bile sunucularımızla daha çabuk ulaşmalarını sağlayacağız. İşbirliği sonrasında Türkiye'de de ofis kuruyoruz" dedi.







  • Akamai' nin barındırdığı sitelerin bulut kopyaları Türkiye de de olacak hızlanma o bakımdan olacak...Amerikadaki facebook serverına bağlanma yerine Türkiyedeki servera bağlanacaksınızbu da izafi bir hızlanma getirecek... Amma Google gibi şirketler dahil değil yani aslında fazla birşey değişmiyecek...
  • hızlanmayı elin Amerikalısı yapıyor bizimki bakır kablolarla hızı biz artırdık diyerek böbürleniyor ne iş. madem hız artırma meraklısısın iyi bir yatırım yap .nerdeee tekelcilik aynen devam.
  • Hadi hayırlısı bakalım.
  • 2 gün önce 50 gb geçtiğim için hızım 3 mbit'e düşmüştü. Şu an 700 KB/sn ile film indiriyorum hiçbir ayar yapmadığım halde. Benimki şimdiden 2 katına çıkmış mı ne? Telefon edeyim de bu yanlışlığı(!) düzeltsinler.
  • hikaye .....
  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    Daha vdsl altyapısı olmayan , adsl den bile 16 mbit vermekte sıkıntı çeken bir firma interneti nasıl hızlandırcak. Milletin gözünü boyama
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Aynen daha bir çok yere sağlıklı bağlantı veremeyen bir firma kalkmış neylerden bahsediyor.

    70 lirada versen sonun 3mbps 150 lirada versen sonunda alacağın 3mbps hız oda tam değil..
  • Sürat felaketir hız artıpta doğru orantılı akk ve ttnet anlayışı değişmezse hiç fark etmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmen yanıltıcı reklam yapıyorlar. Bize en ufak bir faydası olmayacak şey için büyük hizmet yapmışlar algısı uyandırıyorlar. Daha 2 megabiti doğru düzgün alamıyorum. Bir şey yapacaklarsa köy-kent demeden bütün bakır kabloları toplayıp fiberle değiştirsinder. Zaten sattıkları hurda bakırdan aldıkları para fiber kabloya yetiyorda artıyor bile, fazlasını cebe atıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber metninde "Örneğin; Facebook Türkiye’deymiş gibi çalışacak. Yani Türkiye’deki kullanıcı bir video indirirken ya da sosyal ağa bağlanırken ABD ya da Avrupa’daki herhangi bir sunucuya yönlendirilmeyecek. Yurtdışı kaynaklı içerikler de Türk Telekom altyapısı üzerinden aktarılacak." diyor. Bunun sansür açısından bir etkisi olur mu? Yani TT, bu yeni kurulacak altyapı sayesinde sansürü sıkılaştırabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 9 Kasım 2013; 19:59:46 >
  • Fibernet paketi açtılar ama ona bile geçemiyoruz bulunduğunuz yerde fiber desteği yok diye.Yapma o zaman reklamını 81 ilde fiber diye.A semtinde var B C D E semtinde yok...İnsanların gözünü boyamakta 1 numaralar.
  • Adil kullanım Kotasını kaldırsınlar o bile yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonezCrusher -- 10 Kasım 2013; 13:12:15 >
  • hız ikiye katlanırsa kotada 2 katına çıkacaktır hatta 4 yada 5 katına çıkabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vertigo27

    Fibernet paketi açtılar ama ona bile geçemiyoruz bulunduğunuz yerde fiber desteği yok diye.Yapma o zaman reklamını 81 ilde fiber diye.A semtinde var B C D E semtinde yok...İnsanların gözünü boyamakta 1 numaralar.

    Ankaradayız,yanıbaşımızda 3 tane telekom var 1i merkez 40 katlı diğeri 20 katlı 1 ide servis binası,buna rağmen FIBERNET HIZMETINI ALAMIYORUZ.Bu nedenle üzülmeyiniz.
  • fortunasuper kullanıcısına yanıt
    Senin durumda harbiden vahimmiş.
  • Fiberi bırak hipere geçemiyorum. Normal adsl 16mbit yapın diyorum maalesef teknik olarak şuan mümkün değil. Tivibu ev verin eee o da mümkün değil. Oturduğum yer kağıthane.... Ülen reklam yapıyorsun verdiğin hizmetlerin tamamı istanbulun %30ını bile doldurmuyor. Kıçlarının dibine hizmet götüremedikten sonra ne anladım ben bu işten.
  • Altyapı olmadan, şehrin göbeğinde 30 senelik teneke kapaklı saha dolaplarını kullanan ISP'nin "hızlar 2 katıyor" diye açıklama yapması çok inandırıcı olmuş. Ne kadar zeki insanlar var ya Rab'bim.
  • Neymiş bu böyle haberi okuyunca gülesim geldi.
  • millette bir hız sevdasıdır gidiyor sana 100 mbit verse ne olacak 2. gün AKN'den dolayı ay sonuna kadar 3 mbit takılacaksın sizi bilmem ama upload benim için cok daha onemli 1 mbit bile değil sürünüyor resmen
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.