Şimdi Ara

Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
9
Favori
4.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sihirdarlar,

    Yine yeni bir rehber ile karşınızdayım, ne rehberci olduysam artık. Bugün sizlere biraz koridorda neler yapabiliriz, nasıl kazançlı çıkabiliriz, takıma en faydalı işler nelerdir koridorlarda bunlardan bahsedeceğim,

    Yerlerinizi alın başlıyoruz, ops! Başlamadan önce sen kimsin ya diyenler olmasın,http://www.lolking.net/summoner/eune/25862206#profile

    Sizleri önce genel bir bilgilendirmeye alalım ,

    LoL gibi oyunlar takım savaşı ve birlikte savaşmayı mücadele etmeyi gerektiren oyunlardır. Bireysel olarak yaptığınız her avantaj sizin takımınıza sadece +1 puan kazandırır daha fazlası değil. Koridor aşaması ısınma aşaması sayılabilir, biz oyunu ikiye ayırıyoruz; Bireysel (ing. dat PlayZ) ve Takımsal (ing. Wombo Combo). Düşük seviye liglerde oyunun 2. aşaması yapılmaz genellikle bu bireysel olarak kaybedilen bir koridor sonrası teslim ol ile sonuçlanır. Halbuki devamında Takımsal olarak yapılacak bir ve ya bir kaç hata size oyunu kazandırabilir. Bunun en güzel örneği DP ile HWA arasında, HWA'nın 27-11 önde olduğu halde, DP'ın Takımsal oyunda daha iyi ve koordineli oynayarak oyunu kazanmasıdır.

    Takımsal oyunu bir kenara bırakalım, konumuz bugün bu değil.

    Bireysel oyun. İngilizce karşılığı ''Dat PlayZ'' olarak geçer. Şampiyon bazlısı şöyledir ; ''Dat Kha PlayZ, omg!''. Evet, evet duyuyorum sizi Z büyük olacak, küçükse karşı takım yazmıştır ( :

    Yeter birader, bireysel oyunu anlat bize. Koridor aşaması 3 temel taktikten oluşur ve ya oluşturulur. Oyuncu sizden iyiyse, şampiyon sizin şampiyondan iyiyse, şampiyonların tarzları farklıysa.

    Oyuncu sizden iyiyse, yapabileceğiniz tek şey defansif oynamak ormancı arkadaşını beklemek, küfrederek çağırmayalım ayıp oluyor beyler. Koridorunuzda akıllı ve uslu bir çocuk olursanız Rakip Nexus kulesini görebilirsiniz. Yapabileceğiniz şeyler, defansif eşyalarınızı öne çekmek olacaktır. İlk başlarda biraz hasar verip, hasar kontrolü yapabiliriz, büyü nüfuzları falan tam mı eksik mi, kabiliyetlerde vermiş mi falan gibi kontrolleri arada bir hasar vererek deneyebilirsiniz ama genel olarak defansif oynayalım. Abi herkes aynı şeyi diyor defansif oyna, nedir abi bu? Şöyle canım, gözün minyonlarda ve haritada olsun rakip oyuncuyu unut biraz. O seni yokladıkça minyon kaçıracaktır ve bir süre sonra sizi yoklamayı keser. Yaklaşık bir yoklama, rakibe 4 minyon= 72 altın kadar zarar verir. Ortalama 8-9 seviye bir yukarı koridor şampiyonu 400 manaya sahiptir ve 8 kere sizi yoklayabilir. Buda ona yaklaşık 72x8= 576 altın zararı verir. Ve siz bu 576 altınla bir Kumaş Zırh ve büyü direnci eşyaları hatta daha önemlisi biraz totem alabilirsiniz. Yani napıyoruz, minyon odaklı oynuyoruz, ormancı kardeşimizi bekliyoruz, 37. dakikadan sonra aynı eşyalara sahip olacaksınız muhtemelen :)

    Abi bi de koridoru dondurmak var o ney? = Öncelikle botlarla bir oyun açalım, oynacağınız/oynadığınız koridorun kulelerin menzillerine bakalım ve menzil sınırında bir ipucu bulalım, ot parçası, yosunlu taş falan. Bunu not edelim. Şimdi normal gameye (ağızla rankede) girelim ve koridorda rakip minyonların hasarlarını üzerimize alalım bir sürelik, menzile 1 santimetre kala bu tatlı minyonları hasar alarak çekelim ve kendi minyon dalgamızı bu rakip dalga ile buluşturalım. Şimdi önemli kısım. Ne kule vuruyor minyonlarımıza ne de biz. Bekliyoruz afıklar gibi, 100 hp altına inen minyonlarımıza bir vuruş yapalım. Öldüler :). Rakip oyuncu nerde, sizi yoklamaya geldi ama yapacağı ilk saldırı kuleden hasar almasını ve minyon kaçırmasını sağlayacak. Sizin minyonlarınız kule menzilinde olmadığından rahatça son vuruş yapabileceksiniz, rakip oyuncu minyonda kesemeyecek ve ifritlere koşacaktır muhtemelen. İstediğiniz eşyayı alana kadar bu taktiği uygulayabilirsiniz, çok yapmayın rakip oyuncunun roam yapmasına sebebiyet verebilirsiniz.


    Bu linkte Yukarı koridor'da ilk kulesini kaybetmiş bir Irelia göreceksiniz ; http://www.youtube.com/watch?v=xZOqtW5ATSs

    Bu linkte ise rakip oyuncusu üsse dönmüş Alt koridor'u donduran bir Caitlyn göreceksiniz ; http://www.youtube.com/watch?v=tI3WH_eLdYA



    önemli not; Koridor dondurmak gerçekten çok zordur ve üstün yetenek ister. Verebileceğiniz hasarı, rakip şampiyonun alan etkili hasarları ve ya kule menzilinin doğru ayarlanmaması sizin çok minyon kaybedeceğiniz anlamına gelir. Dondurmayı yanlış yapmak, çok minyon dalgasının birikmesine ve rakip oyuncunun alan etkili hasar ile hepsini alabilmesine yol açar bunu önermiyoruz. Koridor dondurabilen bir sihirdar %94,7 koridorunu sanki karşısındaki afık kalmış gibisine kazanır.

    Koridor dondurmayı her türlü oyun tarzında deneyebilirsiniz.


    Rakip Şampiyon oyunun erken safhalarında bizden daha iyiyse, koridor dondurmayı deneyebiliriz ama menzilli bir şampiyonsa(Jayce, bütün SGT'ler, Teeto) bu sizin zararınıza olabilir. Oyunun erken safhalarında ortada sürdüreceğimiz minyon savaşı bizim için yeterli, bir süre sonra yeterli ad'yi sağladığımızda minyon dalgalarını kule altında güvenli bir şekilde kesmeye başlamalıyız. Minyon odaklı yani yine. Ama abi Jayce gelip top atarsa nolcak? Sizin erken oyununuz kötü kardeşim, ormancının yardımı lazım, merak etmeyin ileriki safhalarda siz daha iyi olacaksınız sadece biraz yardıma ihtiyacınız var doçing yapın biraz :). Rakip oyuncuyu unutmuyoruz, gözümüz yapacağı hareketlerde muhtemelen 3-4 seviye sonra seni kesemediği için kule altı girişimi deneyecektir hazırlıklı olabilirsin.
    Bu sefer bir ofansif bir defansif eşya sırasıyla gidebilirsinz. (SGT'ler hariç)

    Aşağı koridoru bu anlattıklarıma katmıyorum. Kesinlikle skor alınması gereken bir koridor, agresif oynanmalı kesinlikle. Defansif kalmak sadece karşı SGT'nin yararına olacaktır. Orta koridordan ve ya ormancıdan yardım isteyin, ''qnq bnm örli kötü'' deyin gelsin millet 4 bot falan yapın ama skor alın kesinlikle.

    not: benim bir arkadaş var, SGT ile koridoru donduruyor, karşısındaki SGT napıyor bilmiyorum :O

    Orta koridor oynuyorsanız kesinlikle dondurmayı öğrenin, orta koridor trafiği hiç çekilmez(Andım seni İstanbul!), SGT gelir, destek Blitzcrank gelir, yukarıdan Dari gelir, ormancı gelir hep birileri vardır. Koridoru dondurmak çok mantıklı olacaktır. Ya da 4 totem almanız gerekir. Bu da bir orta koridor oyuncusu için çok yüksek miktarda altın demek.

    Yukarı koridor için 1 totem alıp kule altında güvenli oynanabilir, şu anki metada Solo top oyuncuları SG bazlı olduğundan kule altında minyon almak çok zor olmayacaktır. Yukarı koridor dondurmanın en kolay olduğu koridor olmasına rağmen pek tercih edilmez, erken safhalarda kuleyi almak bir çok oyuncu için daha cazip gelmektedir. ( erken takım savaşları ve ya diğer kuleleri almak için)

    Abi ben Tıraydamer çektim adam Şen çekti, nolacak?. Hey orda dur adamım sıkıntı yok. Görevler farklı takım savaşında, sen sakince minyonunu kes, senin amacın Hızlı ittirmek, onun görevi takım savaşı başlatmak, SGT korumak falan çok işi var onun. Rahat ol minyon kes. Sen Hızlı ittirebilmek için kesebildiğin kadar minyon kes, Şen ultisini kullanınca yardır kardeşim problem yok.


    Karşımdaki Champi (türkçe : Şampiyonu) Ne Zaman Kesicem?

    Bak bak hınzır seni, Fabfabfab mısın sen? Minyon kestin mi, seviye olarak önde misin, eşyaların tamam mı, takım nasıl gidiyor? Bunları bir kontrol et önce. Tamam mısın? Hadi gel nasıl keseceğini göstereyim. Minyonlara baktın senin daha çok minyonun var ya da rakip oyuncu bir yeteneğini minyon almak için kullandı, baktın haritaya ortalık sakin. Yardır abi üzerine. O ara sende daha çok minyon var, merak etme hasarın daha fazla olacak ama bir şeye daha dikkat et, rakibi yoklarken minyon kaçıracak mısın? Çok kaçıracaksan dürtme boşver :) Ultini olabildiğince skor almak için kullan ;) Şöyle bir yol var, rakip senin üzerine SkillShot bir yetenek kullandı sende doçladın, şimdi sende 4 yetenek var onda 3. Öndesin abicim yardır, haritaya bak arada tabi. Tutuştur'u sondan biraz önce kullan, son iksir fayda etmesin naaba, son bastığı iksiride yok et :)

    Koridora hangi eşyalarla başlamalıyım?

    Ayakkabı + 4 hp iksiri = Mana kullanmayan, AP şampiyonlar ve ya oyunun erken safhalarında kötü olan şampiyonların tercihidir. (Vladimir, Mordekaiser, Akali v.b)
    Kumaş Zırh + 5 hp iksiri = Karşısında erken oyunu güçlü AD şampiyonlar bulunan, Başgardiyanın Zırhı (türkçesi???) ya da Maceracının Pazubendi(???) kullanacak olan AP ve ya AD şampiyonların tercihidir.
    Doran'ın Yüzüğü + 2 iksir = Mana kullanan AP şampiyonların genel tercihidir.
    Doran'ın Kalkanı + 1 iksir = Otomatik atak bazlı şampiyonlara karşı ya da HP bazlı tank şampiyonların kullandığı genel tercihdir. ( Volibear, Vladimir, Renekton).
    Doran'ın Kılıcı = Can Çalma rünleri olan bütün SGT'ler ve Can Çalabilen bazı Ormancılar, agresif solo yukarı koridor şampiyonların genel tercihidir. ( Aatrox, Ruh Bekçisi Udyr, Lee Sin, Rengo, Rivo)
    Kristal Matara + 3 iksir ya da 1 totem 2 iksir = Manasıyla hasar verebilen, gerçekten yüksek mana harcayan şampiyonların tercihidir. ( Ryze, Pantheon, Kassadin)
    Dayanıklılık Karışımı + 3 iksir = Tamamiyle 2. seviyede İlk Kan almak isteyen şampiyonların tercihidir, karşınızdaki oyuncunun yeteneklerini bilmediğinizden önerilmez. ( Rivo ve Rengo)
    Uzun Kılıç + 2 iksir = Normal AD Şampiyonlar için tercihidir, hem ofansif hem defansif bir başlangıç olarak görülür. Doran'ın Kılıcıyla arasındaki fark ,2 iksirin anlık defansif özelikler vermesidir, Doran'ın Kılıcı tamamiyle %50 off %50 def bir başlangıçtır.
    Kuvvet Kitabı + 1 iksir = Normal AP Şampiyonların tercihidir, tamamen ofansif bir başlangıçtır. Doran'ın yüzüğü ile arasındaki fark, 1 iksirin anlık defansif özellikler vermesidir. Doran'ın Yüzüğü %50 off %50 def bir başlangıçtır.
    Yenilenme Boncuğu + 1 Totem 4 can iksiri = Tamamiyle defansif bir başlangıçtır, Warmog'un Zırhı ve ya Tiamat yapabilecek şampiyonların tercihidir. (Shen)
    Peri Tılsımı + 1 totem 4 can iksiri 2 mana iksiri = Tamamiyle AP Şampiyonların(Kha ve Pantheon hariç) defansif başlangıcıdır, genelde anlık yüksek hasar ve mana harcayıp sonrasında pasif kalan şampiyonların tercihidir. Peri Tılsımı , Tanrıça'nın Gözyaşı ve ya Ahenk Kadehi'ne dönüştürülür.
    4 Totem 2 Görüş Totemi 2 can iksiri = Invade ve ya çok ciddi görüş istenildiğinde kullanılan bir destek şampiyonu başlangıcıdır. (Leona, Fiddlesticks, Thresh)
    Peri Tılsımı // Yenilenme Boncuğu + 1 Görüş Totemi 2 Totem 2 Can iksiri = Normal Felsefe Taşı kullanacak olan destek şampiyonu başlangıcıdır. (Blitzcrank, Lulu, Zyra)


    Şimdi burda sizler için Özel oyun açıp bir kaç yoklama zamanı ss'i aldım ama botlara karşı olduğundan tam anlamıyla olmadı ama açıklamalarla anlatacağım.


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''


     Expungee - ''Koridorumundan Nasıl En Avantajlı Çıkabilirim?''






    not1 : Yakında buralar hep match-up'lar dolabilir.
    not2 : yine ne uzun yazdın diyenlere eyvallahımız yok.
    not3 : TR Serverı (türkçe: swsi) için geçerli olabilir ya da olmayabilir de kim bilir.
    not4 : Bu ne la şakacı koridor rehberi gibi :d


    Acun abi selam söyleyebilir miyim?

    Türkçe çevirilerinde yardımcı olan Baniter F4E(EUNE) ve StormChasers(EUW)'a

    En önemlisi tamamını okuyup, yorum yazan canı gönülden destekleyen DH Forumuna teşekkür ediyorum.
    Ve İstanbul'a, Samsun'a, Roma'ya sevgiler, iyi akşamlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Expungee -- 7 Kasım 2013; 22:33:38 >







  • Bi göz gezdirdim guzele benzio. Birazdan okuyacam hepsini. Eline saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sihirdarlardan sonrasını okumadım
    edit imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shez -- 4 Kasım 2013; 20:48:39 >
  • Eline sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezerve.

    Okuduktan sonra editlerim.

    Edit: Hocam şu koridor dondurma işini sslerle filan bayağı bir detaylı şekilde anlatırsanız cidden süper olur. Onun dışında bence gayet güzel olmuş konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ape1281 -- 4 Kasım 2013; 21:05:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel. Çok eksiğim var çok. Adc olunca yardırıyorum da diğer lanelerde çok eksiğim be
  • Tamamını okudum.Cidden biseyler ogrenebileceginiz bir rehber.Cok Begendim.Koridor dondurma olayını ss veya videolarla desteklerseniz daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Solotoptan alışkanlık botlanede oynamaya başladığımda uzun süre safe oynamaya çalışmıştım çok zararını görmüştüm. Güzel rehber olmuş basit ama çoğu oyuncunun dikkat etmediği veya bilmediği şeyler.
  • Peki, adam lane'i dondurmana fırsat vermezse? Zorunlu olarak kule altı mı kalmalıyız?

    Ben ultra agresif oynamayı çok severim.

    -Böyle oynadığım oyunlarda ya FB alırım bir süre sonra gank gelen karşı jungler ve karşımdakini keserim double alırım.
    -Ya da earlyde yediğim bir gankla FB veririm, (ilk baştaki 475 gold ile ward alamamak) ardından defansif oynamaya çalışıp dive yiyip oyunu veririm.

    Agresif oyun tarzı ile ilgili pek bilgi bulamadım.

    Bir de wardımızı alıp agresif oynuyoruz. Adam lane dondurdu. O sırada wardımız bitti. Minyon almaya kalkarsak gank yiyip ölebiliriz. Almazsak geri kalırız ne yapmalıyız?

    ADC oynarken yapmamız gereken en önemli olaylardan biri kitedir. Peki nedir bu kite bize bi açılar mısın?

    Karşı mid laner ve jungleri gördük. Bize dive atıcaklar ne yapmalıyız?

    Aklımdaki bir kaç soru işaretlerini götürebilirseniz çok iyi olur çok da güzel iyi olur. Bazı eksikler olduğu açık ama bunun nedeninin daha konunun yeni açılması olduğunu düşünüyorum. Elinizden geldiği kadar güncel tutacağınızı düşünüyorum.


    Bunun dışında gayet tecrübeli bir kişiden gayet detaylı ve herkesin anlayabileceği bir dilden anlatım olmuş.
    Teşekkürler

    edit: en baştaki sihirdarları bence de kaldırmalısın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 4 Kasım 2013; 21:50:57 >




  • Bence güzel. Hem komikli falan ama bence biraz daha detaya gir, ss vb. Ha bu arada eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel rehber.

    Rizörvırıd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başgardiyanın Zırhı (türkçesi???) ya da Maceracının Pazubendi(???) için bir for alabilir miyim ?
  • Öncelikle yazın oldukça yararlı ve güzel olmuş. Sıkılmadan okudum çünkü o arada kullandığın sözcükler, kendini okuyucu yerine koyman yazını renklendirmiş. Bilmediğim bir kaç püff noktayı öğrenmiş ooldum.(bizimde bilmediğimiz şeyler varmış :D) kesinlikle herkes okumalı ve samsuna selam göndermişsin aldım selamını :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csdeki terörist -- 4 Kasım 2013; 22:54:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jrbatu

    Başgardiyanın Zırhı (türkçesi???) ya da Maceracının Pazubendi(???) için bir for alabilir miyim ?

    Kanka onları arkadaşa sordum bende bulamadım, doğru galiba ama Türkçe'ye çevirince böyle olmuyor çok :O

    hiç TR'de oynamadım :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrashBone

    Peki, adam lane'i dondurmana fırsat vermezse? Zorunlu olarak kule altı mı kalmalıyız?

    Ben ultra agresif oynamayı çok severim.

    -Böyle oynadığım oyunlarda ya FB alırım bir süre sonra gank gelen karşı jungler ve karşımdakini keserim double alırım.
    -Ya da earlyde yediğim bir gankla FB veririm, (ilk baştaki 475 gold ile ward alamamak) ardından defansif oynamaya çalışıp dive yiyip oyunu veririm.

    Agresif oyun tarzı ile ilgili pek bilgi bulamadım.

    Bir de wardımızı alıp agresif oynuyoruz. Adam lane dondurdu. O sırada wardımız bitti. Minyon almaya kalkarsak gank yiyip ölebiliriz. Almazsak geri kalırız ne yapmalıyız?

    ADC oynarken yapmamız gereken en önemli olaylardan biri kitedir. Peki nedir bu kite bize bi açılar mısın?

    Karşı mid laner ve jungleri gördük. Bize dive atıcaklar ne yapmalıyız?

    Aklımdaki bir kaç soru işaretlerini götürebilirseniz çok iyi olur çok da güzel iyi olur. Bazı eksikler olduğu açık ama bunun nedeninin daha konunun yeni açılması olduğunu düşünüyorum. Elinizden geldiği kadar güncel tutacağınızı düşünüyorum.


    Bunun dışında gayet tecrübeli bir kişiden gayet detaylı ve herkesin anlayabileceği bir dilden anlatım olmuş.
    Teşekkürler

    edit: en baştaki sihirdarları bence de kaldırmalısın

    Bir gün Elmas ve ya Platin'e gelirsen agresif oynamanın zararlı olacağını göreceksin. Oyuncular koridor aşamasında skordan daha çok minyon kesmeye odaklanmalı çünkü takım savaşları başladığında koridorlar ittirilmiş olacak muhtemelen, sizin ormanıda muhtemelen SGT temizleyecek. Yani koridor aşaması çok önemli başlarda.

    Totemini aldın agresif oynuyorsun, karşındakinde yüksek kitle kontrolü (cc) yoksa ona küçük hasarlı sürprizlerle şımartabilirsin, ya da alt+4 gülme efektiyle onu çileden çıkartabilirsin. :) Ama mantıklı olanı roam ya da half-counter-jungle dediğimiz ormanı temizlemekten ziyade totemlemek ve karşı ormancıyı kollamak yukarı ve orta koridorda bunu yapabilirsin. Aşağı koridorun dondurulması riskli ve yapması zor, destek oyuncun bir şekilde dürtecektir ki onu geç sen menzillisin her türlü dürtebilirsin.
    Kısaca roam ya da half-counter-jungle iyidir.

    Kite her SGT yapamaz. Bazı özel eşyaları vardır. 3lü Kuvvet, Kırmızı Güçlendirme, Buzdoğan Eldiveni. Bunlardan birine sahip olman lazım. Ya da kendisinde olması lazım (Vayne'nin Q, Sivir'in Pasifi). Kite temel anlamda rakibin peşinde koşmak ama güçlenerek ya da rakibi peşinden koşturmak ama hasar vererek. Sivir ve Vayne rakibin peşinde koşarak güçlenir. Ezreal ve Corki rakibi peşinden koşturarak. Eğer bunlardan başka bir SGT ile yapmak istiyorsan baştaki 3 şeyden birine ihtiyacın var. Ashe'de bir nebze kite şampiyonu sayılabilir.

    Dive durumunda hangisi daha düşük cana sahipse ona bütün yeteneklerini akıllıca kullanman gerekir. Benim bildiğim Hecarim ve Nautilus dışında, dive'da orta koridor şampiyonuna odaklanmak daha mantıklı. Öncelikle kuleden yaklaşık 5 hasar almasını sağla. Yani mesela Ahri'sin. Gragas ve Hecarim kule altı deneyecekler. Hecarim'in kuleden 2 hasar aldığını gördüğünde gönder öpücüğü 1,5 saniye yapıştı 2 hasar daha yedi. Bu ara yardır bütün yetenekleri, tutuştur falan. Son bir hasar daha almalı ölmesi için. Neden?
    1.hasar 208 AD
    2.hasar 208 AD + %25 Daha fazlası
    3.hasar 208 AD + %50 Daha fazlası
    4.hasar 208 AD + %75 Daha Fazlası
    5.hasar 208 AD + %100 Daha fazlası
    6. Hasar 208 AD + %125 Daha fazlası.

    Yaklaşık 4.5 saniye kule altı dayanabilirsen Hecarim'in alacağı hasar 208 + 260 + 312 + 368 + 424 + 480 AD = 1684 Fiziksel hasar , 75 zırhı varsa %42 civarinda azaltır.
    900-1000 arası fiziksel hasar alır. :)


    Sihirdar yazmamın sebebi de rehberimi oldukça Türkçeleştirmeye çalıştım/k. çünkü yeni başlayan ufak arkadaşlarım ilk kez TR Sunucusunda oyuna başlamış olabilirlerdi :)

    Yorum için çok teşekkür ederim:)




  • Gerçekten rehberleriniz çok iyi oluyor özellikle bilmeyenler için
  • Adamsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığın auygun olarak konu devamı açısından şunu sorayım çok değişken bir konu olabiliyor, ayrıntılı açıklarsın.

    Lanede karşıyı acayip eziyorum kule alıp roam mı yapsam karşıyı öldürmeye devam edip gold vermeyene kadar feedlensem mi?
  • Rehber gerçekten çok iyi olmuş birde ss veya videolarla süslerseniz okumada yanında yat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı

    Konu başlığın auygun olarak konu devamı açısından şunu sorayım çok değişken bir konu olabiliyor, ayrıntılı açıklarsın.

    Lanede karşıyı acayip eziyorum kule alıp roam mı yapsam karşıyı öldürmeye devam edip gold vermeyene kadar feedlensem mi?

    Bence erken dakiklarda laneni gayet iyi pushladıysan kule alma.Minyon bakımından önde isem lanemde biraz daha kalıp minyon ve kill odaklı oynarım.Bu benim düşüncem tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.