Şimdi Ara

Cumhuriyet başsavcılığından gelen mektup ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Davacı:K.H ne oluyorsa :)

    Müşteki şüpheli : Ben

    Suç: Taksirle Yaralama - trafik güvenliğini tehlikeye sokma


    Soruşturma evrakı incelendi:

    Olay tarihinde müşteki şüpheli mehmet ünal yönetiminde bulunan xxx plakalı araç ile kemalpaşa caddesi üzerinde seyir halinde iken bahse konu yere geldiğinde dikkatsizlik neticesi yolun sol kısmındaki elektirik direğine çarptığını bu kaza neticesinde de müşteki şühelinin adli raporunda belirtildiği şekilde yaraldığı anlaşılmış ise de ;

    müşteki şüphelinin üzerine atılı taksirle yaralama suçu açısından sadece kendisinin yaralandığı ve herhangi bir şikayetinde bulunmadığı nazara alınarak buna göre olayda şüphelinin üzerine atılı suçun oluşmadığı anlaşıldığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına,

    Suçsuz olduğumu anlatan bir yazı daha var es geçiyorum onu : )

    Karar suretinin müşteki şüpheliye tebliğine 15 gün içersinde karşıyaka ağır ceza mahkemesi başkanlığına itiraz kanun yolu açık olmak üzere , CMK ' nun 172 ve devamı maddeleri gereğince karar verildi 24.09.2013


    Böyle bir mektup geldi biraz önce benim anlamadığım soruşturmaya gerek yok deniliyor ama sonundada itiraz edebilirsiniz söylenmiş hiçbirşey anlamadım aramızda avukatlarda vardır bu mektup ne amaçlı gönderilmiştir bilen birisi çıkar umarım .

    -- 29 temmuzda sadece kendimin yaralandığı bir kaza yaptım benden başka kimse yaralanmadı. birde elektirik direğine zarar verdim.







  • Sadece sizin yaralandiginiz trafik kazasinda kazayi yapan da siz oldugunuz icin ve kendi kendinizi yaralama sucunun faili olamayacaginiz icin kovusturmaya yer olmadigina ( takipsizlik) karar verilmis, yani hakkinizda herhangi bir dava acilmamis. Karara itiraz edebileceginiz bilgisi her kovusturmaya yer olmadigina dair kararda yazar, zira k.y.o dair kararlara karsi itiraz yolu aciktir, itiraz edip etmemek sizin takdirinizde.
    Yalniz birseyi anlayamadim; siz tek basiniza yaptiginiz ve yaralandiginiz kazada kimden sikayetci oldunuz veya herhangi bir sikayette bulundunuz mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan.mustafa -- 4 Kasım 2013; 10:40:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbirşeyden şikayetci olmadım şimdi neye itiraz edecem hiç anlamadım.
  • Itiraz etmeyeceksiniz.
    Böylece konu kapanip gidecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan.mustafa

    Itiraz etmeyeceksiniz.
    Böylece konu kapanip gidecek.

    anladım tşk ederim :)
  • ercan.mustafa E kullanıcısına yanıt
    +1
    galiba kolluk trafik tutanaklarını ve adli raporu gönderince kamu adına açılmış bir soruşturma.
  • Bildiğim kadarı ile elektrik direkleri,refüj,bariyer tek taraflı çarpmalarda kamu davası açılıyor.
  • İfade verirken polise sordum elektirik direğinin parasını benden mi alırlar diye polis de arabanın sigortasından alırlar demişti sabah sabah böyle bir kağıt gelince şaşırdım açıkcası :)
  • Kendinizden şikayetçi değilseniz itiraz etmeyin olay kapansın . Şaka bir yana geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    Kendinizden şikayetçi değilseniz itiraz etmeyin olay kapansın . Şaka bir yana geçmiş olsun.

    Tşk ederim : ) ifademde belirmiştim şikayetim yok diye ama yinede herhalde soruşturma açılmış : )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bf

    Bildiğim kadarı ile elektrik direkleri,refüj,bariyer tek taraflı çarpmalarda kamu davası açılıyor.

    Aynen arkadaşın belirttiği gibi Kamu davası açılıyor
  • Davaci : KamuHukuku , devlet mali oldugundan acilmis olabilir, ambulans falan geldiyse tutanak sonucu savci sorusturmus, kovusturmaya yer olmadigina karar vermis, problem yok yani ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir keresinde aracımızdan kız arkadaşımın çantası çalınmıştı, polis tutanak tuttu benim de ismimi aldı falan. Artık tutanağı nasıl tuttuysa eve savcılıktan yazı geldi. Suçumun ispatlanamadığı, delil yetersizliği olduğu ve hakkımda dava açılmasına yer olmadığına şeklinde. Güya kız arkadaşımın çantasını ben çalmışım, telefonunu kullanmışım vs vs. Artık polis neresiyle tutanak tuttuysa :)
    Siz de boşverin gitsin önemsiz bişey...
  • sevindim önemsiz birşey olmasına : ) işte bunca şeyin üzerine devlet ile uğraşacak halim kalmamıştı bu iyi oldu.
  • Lütfen yardım ben 4 ay önce bir trafik kazası yaptım. Ben tek başıma bir araçla karşıdan gelen 5 kişilik bir araç ile çarpıştım ve günlerce hastane de anneleri yattı ve 2 ay sonra taburcu oldu . 3 ay sonra alkol raporu olmadığından dolayı sigorta şirketi bir kağıt gönderdi ve 25000 tl 7 gün içinde istedi yoksa haciz gelir yazıyordu ..alkol raporunu hemen mail attım sonra bana dönüş yaptılar tamam dosyayı kapadık her hangibir para ödemesi yapmayacaksın diye .. buraya kadar tamam ....lakin şimdi bana bir kağıt daha geldi muhtemelen arabadaki kucuk kız sikayetci olmus heralde ..



    Kâğıtta yazanı az çok anladım..ama merak ettiğim şu.. kazada arabada olan ailedeki diger bireylerden de aynı kağıt gelirmi

     Cumhuriyet başsavcılığından gelen mektup ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metropolasil

    Lütfen yardım ben 4 ay önce bir trafik kazası yaptım. Ben tek başıma bir araçla karşıdan gelen 5 kişilik bir araç ile çarpıştım ve günlerce hastane de anneleri yattı ve 2 ay sonra taburcu oldu . 3 ay sonra alkol raporu olmadığından dolayı sigorta şirketi bir kağıt gönderdi ve 25000 tl 7 gün içinde istedi yoksa haciz gelir yazıyordu ..alkol raporunu hemen mail attım sonra bana dönüş yaptılar tamam dosyayı kapadık her hangibir para ödemesi yapmayacaksın diye .. buraya kadar tamam ....lakin şimdi bana bir kağıt daha geldi muhtemelen arabadaki kucuk kız sikayetci olmus heralde ..



    Kâğıtta yazanı az çok anladım..ama merak ettiğim şu.. kazada arabada olan ailedeki diger bireylerden de aynı kağıt gelirmi

     Cumhuriyet başsavcılığından gelen mektup ?

    Hocam ailenin diğer üyeleri de açabilir. Diyeceğim şu ki ihtimallere göre yaşamayın. Eğer böyle bir durum olursa da akışına bırakın. Para cezası almanız muhtemel. En fazla hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilir ve 5 yıl bu tarz bir olay yaşamadığınız sürece bişey olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence kendinizden şikayetçi olup ceza alın. Böylelikle trafikte daha dikkatli olursunuz.
  • Arabanın içerisinde arkadaşın olsa ve yararlansaydı bu is devam edebilirdi, işte trafik hayattir diye boşuna denmiyor.



    Kaza yapıp suçlu olmak, yaralamak veya hayatına mal olması nedeniyle hüküm giyen bir Çok kişi var.



    Araçlar aynı ekmek bıçağı gibidir, silah da olur , ulaşım da yapar.



    Geçmiş olsun. Bir dahakine daha dikkatli olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi amaçlı yazıyorum...

    Tek taraflı kazalarda eğer kazanın gerçekleşmesinde sizin dışınızda unsurlar varsa şikayetçi olabileceğiniz durumlar da vardır;
    örneğin doğru işaretlenmemiş yol çalışmasında karayollarından, yolun ortasında eksik bir kanalizasyon kapağı için belediyeden, yola devrilmiş bir elektrik direği için teiaş'tan vs vs şikayetçi olabilirsiniz.
  • Kendinizi dava edin belki tazminat koparırsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.