Şimdi Ara

Radar Cezası Geldi Anlayamadığım Hususlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
6.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Emniyetimiz uzun zaman sonra beni yakalamayı başarmışlar ve ceza göndermişler sağolsunlar. Fakat anlayamadığım hususlar var "KESİN" bilgisi olanlardan yorum bekliyorum.

    Yer: Ankara Yozgat Bulvarı
    Ceza Tarihi: 15.09.2013 16:57
    Tebliğ Tarihi: 23.10.2013
    Elime Geçme Tarihi: Evde bulamamışlar bayram sonu muhtardan aldım.
    Ceza makbuzunun üstünde yazan madde: 51-2b.
    Hız: 111 km/h
    Ceza açıklaması: 4294 Hız İhlali görüntü mevcut.
    Tutar: 343 TL.

    Detaylar: Yozgat Bulvarını bilenler bilir, Ankara çevre yolunun hemen çıkışı, Forum AVM nin olduğu koca bulvar. Çevre yolundan çıkar çıkmaz bu bulvara giriyorsunuz. Geçmiş gün ama iyi hatırlıyorum. Radar uygulaması ve tabelası yoktu. Herhangi bir durdurma ve tebliğ yapılmadı. Görüntü mevcut yazmış memur ama bana gönderilen bir görüntü yok sadece makbuz. Bulvarda EDS vs. gibi sistemler yok, radar genelde mobil olarak kuruluyor ve radara giren araçlar durdurulup ceza tebliği yapılıyor, bu sefer farklı bir uygulama yapmışlar. Bulvarda bir hız sınırı levhası var mı hatırlayamıyorum yok gibi geliyor ama ilk fırsatta bakacağım.

    Ceza konusunda itirazcı olmalı mıyım? Görüntü mevcut yazıp görüntü göndermemeleri normal mi? Emniyetten görüntüyü istemeli miyim? Bu tip radar levhası vs. olmadan uygulama yapılması normal mi? 15.09 tarihinde uygulanan bir cezanın 23.10 tarihinde posta ile arkadan yollanması doğru bir uygulama mı?

    Bilgisi olanlardan yorum bekliyorum. Cezadan çok cezanın uygulanışına takıldım bana kural ihlali yaptığımı kanıtlamaları gerekmez mi?







  • herşey kuralına uygun. hız sınır tabelası mevcut hatta bir ara 50km tabelası vardı 70km şeklinde değiştirdiler. orada çok defa radar gördüm ama çevirme hiç görmedim.
  • Otoban çıkışında 70 tabelası var diye hatırlıyorum.

    Çevirmesiz radar o güzergahta sık sık oluyor, yeri gelince çevirme de oluyor.

    Geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun
    Ankara'da şehrin muhtelif yerlerinde mobil radar uygulaması yapmaktadırlar bir çok kere bana da denk geldi (Allah'tan hız sınırlarında gidiyordum). Bu radarlar artık eskisi gibi hep aynı yerde ve güzergahta durmamaktadırlar. Hatta sabahın erken saatlerinde işe gidiş yolunda bile rastlayabilirsiniz (Eskiden mesai başlangıç saatlerinden sonra radarlar kurulurdu).
    Bu tarz uygulamalarda artık eskisi gibi çevirme yapılmıyor, cezanız sonradan gönderiliyor, bir de uyarı yazısı olma zorunluluğu kaldırıldı diye biliyorum.
  • Artik radar uyarisi ve tabelasi yok yasa degisti. Ayrica sizi durdurmak zorunda degiller plakaya yazabiliyorlar. Polisler makbuz yazmaktan bikmis durumdalar bizzat kndileri suyu cikti diyor isin. Bana gene dun ceza geldi gece 05:32 de kesilmis ceza izmir manisa yolu . Uzun yolda yakalanmamak icin cok dikkatli olmak lazim hiziniza ve tabelalara. Birden 70 oluyor ve az ilerisinde polis radara yatiyor vs

    Goruntu mevcut ancak itiraz ederseniz goruntuye ulasabiliyorlar ki suanda bunun icin dilekce vermeniz gerekir nakil vasitalar mudurlugune ben istanbulda baska bir is icin gittim allah dusurmesin o kadar soyluyorum yogunluktan kafayi yemis artik memurlar garibim. En basit dilekce aylar sonra sonuclaniyor. Muhtarlar bile bikmis ceza tasnifi yapmaktan :)...

    Butce gorusmelerinde seneye cok daha fazla ceza kesilecegini soylediler zaten. Sahsen karsi degilim lakin asil trafigi tehlikeye atanlar gene rahatlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin cebine para cukkalamasından başka bir amacı varsa, bu radarların Allah taş etsin beni, hani olsak ki, medeni bir ülke diyeceğim tamam asayiş emniyet sağlamak, düzenlemek o değil tabi ki.

    İstanbul'da ne hikmetse, her türlü maymunluğu yaparak trafiği katledenlere bir cacık olmazken, öte yandan uzun yola çıkmış ya da gereksiz bir yolda 50-70 Km/h sınırı koyarak amaç hızı engellemekten öte ceza kesme zihniyeti olunca iş işte bu noktalara geliyor.
  • Benim derdim işin uygulanışı. Bir tane memurun cezayı ben yazdım bitti mantığıyla değil de cezanın ya da ihlalin kanıtları ile tebliğ edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şube yoğunmuş bu beni ilgilendirmez ki? elinde görüntü varsa yollayacaksın işler yoğun diyip tıytırıktan bir makbuz göndermek ne kadar doğru?

    Bu mantıkla bakarsak suçlar ya da suçlular olmazsa polislik güzel meslek,
    Ya da okullar olmasa milli eğitim bakanı olmak çok güzel bir iş.

    15.09 tarihinde tespit ettikleri kural ilhalinin yasa gereği cezası 23.10 tarihinde posta yoluyla tebliğ ediliyor bir de tebliğin içinde hiçbir şey yok. Bir makbuzu bu kadar sürede mi postaya verebilmişler anlamadım.

    Bu detaylar ışığında hukuki gereklilikler de göz önüne alınarak tavsiyede bulunabilecek birisi varsa dinlemek isterim. Cezamı ödeyeceğim ama cezanın uygulanışı hukuka aykırı ise hakkımı aramakta isterim.




  • Emniyet ödenek sorunu nedeniyle postalayamamış biriken cezaları.ödenek yeni gelince toplu halde postaladılar hatta haberlerde çıkmıştı.
  • Birçok il büyükşehir oldu millet nedense seviniyor sebebini sorsan onlarda bilmiyorlar ya neyse diyeceğim şu özellikle büyükşehirlerde çok dikkat edin yerde ve tabelada hız limiti görüyor ve bunu birkaç defa daha görmeye devam ediyorsanız mutlaka uyun radar kesin var.Bazı arkadaşlar ne var bunda diyebilir ama bu yollar merkez ile ilçeyi birbirine bağlayan geniş duble yollar yani eskinin 110 ile gidilen yolları ama artık şehiriçi limitlerine tabiler.Kesinlikle radar var hepsinde ama yerleri ve saatleri belirsiz çevirme de pek yapmıyor.
  • 10 gün içinde tebliğ edilmeyen cezaya itiraz edin çok kez böyle cezaların ucundan döndük bilginize hocam
    Ek:Bunu söylememin sebebi resimde olmayışı çünkü radar cezalarında resim ile birlikte gönderiyorlar genelde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gopluumit -- 1 Kasım 2013; 14:43:57 >
  • Trafik cezalarını trafiği düzenlemek için uygulasaydılar; yayalara da ceza kesilirdi. Trafik cezaları artık tamamen bir bütçe denkleştirme unsuru haline gelmiş. Polise emrediyorlar, polis yazdığı ceza tutarını artırıyor. Artık tünellerde bile sabit radarlar fotoğrafınızı çekiyor. Görevli memur cezayı yazıp postaya veriyor. Ve hatta gezici radarlar seyir halinde de yine herhangi bir durdurma yapmaksızın hızınızı ölçüp ceza uygulamasına gidiyor. Ancak tüm bu hız cezalarına rağmen, trafiğin sağlıklı akışını sağlayacak olan park, kural dışı dönüş, geçiş üstünlüğü ve önceliğini ihlali, emniyet şeridi kullanımının yanısıra yayaların ışık, tabela ve işaret ihlalleri ciddi bir yaptırım ile karşılaşmıyor. Çünkü mevzuu tamamen amir-memur ilişkisi ile yürüyor. Polis sadece kendisine söyleneni yapıyor. Trafik polislerinin bile kural dışı araç kullandığı bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki. Ama buna rağmen resmen tuzağa düşürmeye yönelik uygulamalar ile bütçe denkleştiriliyor. Bölünmüş yolda 110 Km/H ile ilerlerken birden bire hız sınırı tabela ile yaya geçidinin hemen öncesinde 50 Km/H'ye düşüyor ve 50 Metre ilerde radar kurulmuş oluyor. Bu uygulamanın trafiği düzenlemeyle ne alakası var! Etrafta iki ev olunca şehir içi uygulamasına tabi oluyor. Madem o kadar dert ediniyorsun şehir içini; trafik ışığı koy!... Yaya geçidini yukarıya kaldır; üst geçit yap.

    Tünellerde 80 Km/H olan hız sınırına rağmen 110 Km/H ile geçtiğim için ceza makbuzu geldi. Birçoklarına daha aynı şekilde ceza gittiği için bulunduğum bölgede son zamanlarda tünele giren frene basıyor. Bölünmüş yolda sol şeritte selektör yemekten 110 Km/H ile ilerleyemeyen ben, son zamanlarda 70-80 Km/H ile giden araçları solluyorum sürekli; çünkü, adamlar ceza yemekten tırsıyor. Demek ki HERKESE uygulayınca caydırıcılığı var... O halde istisnasız tüm cezaları uygulayın, yayalar da dahil herkes haddini bilsin trafikte. Ama o zaman ceza miktarının azalacağını ve bütçeye konulan ceza hedefinin yakalanamayacağını biliyorlar. Onun için ben bu şekilde kesilen cezalara karşıyım. Niyet, trafiği düzenlemek olsa, hiç sorun yok. Ama aynı yöntemin bütçe denkleştirilmesi için uygulandığı sonucuna varınca rahatsız oluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UYAKSOY

    Niyet, trafiği düzenlemek olsa, hiç sorun yok. Ama aynı yöntemin bütçe denkleştirilmesi için uygulandığı sonucuna varınca rahatsız oluyorum.


    Benim takıldığım noktada burası zaten. Bana desin ki kardeşim sen kurallara uymamışsın. İşte bu fotoğrafın, ya da işte radar cihazının tespitinin çıktısı. Bunlar kanıttır. Yasa gereği yaptığın kural ihlalinin cezası şu kadardır.

    O zaman derim ki ben kuralları ihlal eden bir bireyim, cezamı göğüslemeli ve kendime çeki düzen vermeliyim. Ama bu şekilde bir uygulamaya itirazım var. Makbuz gelmiş bir ay öncesine ait bir konudan bahsediyor bana, hiçbir detay yok. Makbuzda bir tek cümle, "4294 hız ihlali görüntü mevcut" bu ne yahu. Trafik polisinin bu cezayı bana kıl olup yavaş gitmeme rağmen yazmadığını nereden bileyim? Böyle saçma bir uygulama olmamalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*

    quote:

    Orijinalden alıntı: UYAKSOY

    Niyet, trafiği düzenlemek olsa, hiç sorun yok. Ama aynı yöntemin bütçe denkleştirilmesi için uygulandığı sonucuna varınca rahatsız oluyorum.


    Benim takıldığım noktada burası zaten. Bana desin ki kardeşim sen kurallara uymamışsın. İşte bu fotoğrafın, ya da işte radar cihazının tespitinin çıktısı. Bunlar kanıttır. Yasa gereği yaptığın kural ihlalinin cezası şu kadardır.

    O zaman derim ki ben kuralları ihlal eden bir bireyim, cezamı göğüslemeli ve kendime çeki düzen vermeliyim. Ama bu şekilde bir uygulamaya itirazım var. Makbuz gelmiş bir ay öncesine ait bir konudan bahsediyor bana, hiçbir detay yok. Makbuzda bir tek cümle, "4294 hız ihlali görüntü mevcut" bu ne yahu. Trafik polisinin bu cezayı bana kıl olup yavaş gitmeme rağmen yazmadığını nereden bileyim? Böyle saçma bir uygulama olmamalı.

    devletin polisi kesiyor cezayı, inanmıyorsanız mahkemeye gidersiniz oraya sunarlar delillerini... her ihlalin fotoğrafı konacak olsaydı...

    aynısını şöyle de diyebilirsiniz; "fotoğraf göndermişler ama ben nereden bileyim bu ben miyim, plaka montaj mı radar cihazının kalibrasyonu yapılmış mı, polis bana gıcık oldu hızım 70'ken 111 yazmış, fotomontaj bu"




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    quote:

    Orijinalden alıntı: *President*

    quote:

    Orijinalden alıntı: UYAKSOY

    Niyet, trafiği düzenlemek olsa, hiç sorun yok. Ama aynı yöntemin bütçe denkleştirilmesi için uygulandığı sonucuna varınca rahatsız oluyorum.


    Benim takıldığım noktada burası zaten. Bana desin ki kardeşim sen kurallara uymamışsın. İşte bu fotoğrafın, ya da işte radar cihazının tespitinin çıktısı. Bunlar kanıttır. Yasa gereği yaptığın kural ihlalinin cezası şu kadardır.

    O zaman derim ki ben kuralları ihlal eden bir bireyim, cezamı göğüslemeli ve kendime çeki düzen vermeliyim. Ama bu şekilde bir uygulamaya itirazım var. Makbuz gelmiş bir ay öncesine ait bir konudan bahsediyor bana, hiçbir detay yok. Makbuzda bir tek cümle, "4294 hız ihlali görüntü mevcut" bu ne yahu. Trafik polisinin bu cezayı bana kıl olup yavaş gitmeme rağmen yazmadığını nereden bileyim? Böyle saçma bir uygulama olmamalı.

    devletin polisi kesiyor cezayı, inanmıyorsanız mahkemeye gidersiniz oraya sunarlar delillerini... her ihlalin fotoğrafı konacak olsaydı...

    aynısını şöyle de diyebilirsiniz; "fotoğraf göndermişler ama ben nereden bileyim bu ben miyim, plaka montaj mı radar cihazının kalibrasyonu yapılmış mı, polis bana gıcık oldu hızım 70'ken 111 yazmış, fotomontaj bu"

    O devletin polisi diye savunduğun adamların bir çoğunun nasıl çalıştığını hepimiz biliyoruz. Biz de devlete çalışıyoruz ama her işimizi olması gerektiği gibi yapıyoruz "Devlet eli ile vatandaşa zulüm etmiyoruz" savunacağınız daha mantıklı bir açı varsa o açıdan yaklaşın Devlet görevliside olsan hukuk kuralı denen bir şey var kardeşim, işte sizin bu zihniyetinizin ürünü olan abuk sabuk uygulamaların hukuka aykırı olmasından dolayı mahkemeler dolup taşıyor. Tabi bu mantalite ile bu durum sizi ilgilendirmiyor, polis uğraşacağına kadar mahkeme uğraşsın dimi? herkes işini düzgün yapar ve adil olursa mahkemeye gitmeye gerek kalmaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UYAKSOY

    Tünellerde 80 Km/H olan hız sınırına rağmen 110 Km/H ile geçtiğim için ceza makbuzu geldi. Birçoklarına daha aynı şekilde ceza gittiği için bulunduğum bölgede son zamanlarda tünele giren frene basıyor.

    yazınıza sonuna kadar katılıyorum, ancak bu bahsi geçen tüneller hangi bölgedekiler acaba?
  • *President* kullanıcısına yanıt
    keşke herkes işini düzgün yapsa, mesela hız limitlerine uysa, o zaman polise de gerek kalmaz değil mi?

    derdiniz fotoğraf mı? hadi fotoğrafı koydular ondan sonra da çıkıp ben nereden bileyim bunun montaj olmadığını cihaz kalibrasyonunun doğru yapılıp yapılmadığını demeyeceğiniz ne malum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 1 Kasım 2013; 15:13:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    keşke herkes işini düzgün yapsa, mesela hız limitlerine uysa, o zaman polise de gerek kalmaz değil mi?

    derdiniz fotoğraf mı? hadi fotoğrafı koydular ondan sonra da çıkıp ben nereden bileyim bunun montaj olmadığını cihaz kalibrasyonunun doğru yapılıp yapılmadığını demeyeceğiniz ne malum?

    o polislerin çatur çutur para yedikleri zamanlar da vardı....
  • O bölgede durdurma yok ama radarı defalarca gördüm. Yolun iki ucunda ve muhtelif yerlerinde 70 km hız tabelası var. Yol hıza müsait. Zor tutuyorum kendimi 70 le giderken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *President* kullanıcısına yanıt
    Bol miktarda radardan ceza yiyen arkadaşımın yediği bütün cezalarda fotoğraf makbuza ekli vaziyette geldi.Size gelmedi ise belki hatadır ama o fotoğrafı isteyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UYAKSOY

    Trafik cezalarını trafiği düzenlemek için uygulasaydılar; yayalara da ceza kesilirdi. Trafik cezaları artık tamamen bir bütçe denkleştirme unsuru haline gelmiş. Polise emrediyorlar, polis yazdığı ceza tutarını artırıyor. Artık tünellerde bile sabit radarlar fotoğrafınızı çekiyor. Görevli memur cezayı yazıp postaya veriyor. Ve hatta gezici radarlar seyir halinde de yine herhangi bir durdurma yapmaksızın hızınızı ölçüp ceza uygulamasına gidiyor. Ancak tüm bu hız cezalarına rağmen, trafiğin sağlıklı akışını sağlayacak olan park, kural dışı dönüş, geçiş üstünlüğü ve önceliğini ihlali, emniyet şeridi kullanımının yanısıra yayaların ışık, tabela ve işaret ihlalleri ciddi bir yaptırım ile karşılaşmıyor. Çünkü mevzuu tamamen amir-memur ilişkisi ile yürüyor. Polis sadece kendisine söyleneni yapıyor. Trafik polislerinin bile kural dışı araç kullandığı bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki. Ama buna rağmen resmen tuzağa düşürmeye yönelik uygulamalar ile bütçe denkleştiriliyor. Bölünmüş yolda 110 Km/H ile ilerlerken birden bire hız sınırı tabela ile yaya geçidinin hemen öncesinde 50 Km/H'ye düşüyor ve 50 Metre ilerde radar kurulmuş oluyor. Bu uygulamanın trafiği düzenlemeyle ne alakası var! Etrafta iki ev olunca şehir içi uygulamasına tabi oluyor. Madem o kadar dert ediniyorsun şehir içini; trafik ışığı koy!... Yaya geçidini yukarıya kaldır; üst geçit yap.

    Tünellerde 80 Km/H olan hız sınırına rağmen 110 Km/H ile geçtiğim için ceza makbuzu geldi. Birçoklarına daha aynı şekilde ceza gittiği için bulunduğum bölgede son zamanlarda tünele giren frene basıyor. Bölünmüş yolda sol şeritte selektör yemekten 110 Km/H ile ilerleyemeyen ben, son zamanlarda 70-80 Km/H ile giden araçları solluyorum sürekli; çünkü, adamlar ceza yemekten tırsıyor. Demek ki HERKESE uygulayınca caydırıcılığı var... O halde istisnasız tüm cezaları uygulayın, yayalar da dahil herkes haddini bilsin trafikte. Ama o zaman ceza miktarının azalacağını ve bütçeye konulan ceza hedefinin yakalanamayacağını biliyorlar. Onun için ben bu şekilde kesilen cezalara karşıyım. Niyet, trafiği düzenlemek olsa, hiç sorun yok. Ama aynı yöntemin bütçe denkleştirilmesi için uygulandığı sonucuna varınca rahatsız oluyorum.

    Yayalara ceza kesilmediği için amaç trafiği düzenlemek değil bütçeyi denkleştirme unsuru demişsiniz ama asıl yayalara da ceza kesilse o bütçe daha kolay denkleşmez mi?Düşünsenize araçların yediği ceza kadar yayalardan da bütçeye bir o kadar para aktığını?




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.