Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU]

6 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 5 Misafir - 8 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
33.161
Cevap
468
Favori
1.631.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARŞİV İLK MESAJ (2013)


    Merhabalar,

    Bu başlığı açmamın sebebi, sektöre yeni girmiş olan soundbarları kullananların yorumu ve deneyimlerini bir başlık altında toplamak.

    İlk önce ben yapayım yorumumu,

    LG 3530A sahibiyim ve yorumlarımı aşşağıda belirtiyorum;

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    [image]
    SOUNDBAR [ANA KONU]
    [/image

    Yaklaşık 4 gün önce almış olduğum Lg 3530a soundbar 'ı uzunca bir fiil test etme şansı buldum.

    + ları ve - leri ile obejektif yorumumu sizlere sunuyorum.

    Cihaz oldukça çok şık, TV nin altında çok şık duruyor - hemen ekliyorum; film seyredim keyif alayım, tv seyredim, şık olsun, kablo karmaşası olmasın birde çok para vermim - işte bu ürün size göre

    Bağlantı olarak = Digitürk - HDMI ile TV ye bağlı
    TV den optik çıkış olarak LG ses sitemine bağlı, böylelikle sadece tv seyrederken diil, tv ye ne bağlarsam (bilgisayar, player, Play Station) ses siteminden izliyorum, dinliyorum.

    Cihazın bulunduğu ortam: 12 metre kare cihazın sağ ve sol tarafı duvar olan dir oda.

    + Reklamları, dizileri ve tüm tv programlarını bu ses sistemi ile izliyorum. Kısık seste rahatsız etmiyor yüksek seste ise olması gerektiği gibi doyurucu bir ses performansı veriyor

    - Ses ayarı olarak 4-5 tane seçenek sunmuş, 3D ,temiz ses, surrond gibi - bence yetersiz, gerektiğinde kendimiz manuel ayar yapma seçenğide olsa daha iyi olurdu, zira her tv çıkışından kaliteli ve 3D ses almak mümkün diil

    + Film izledim 15 'i geçemedim, bunu nedeni birazda akşam denediğimden olsa gerek, ses çok iyi ve yüksek geldi bana. Sesler çok ayrıntılı ve temiz.

    - 3D/Surround film bağlamadığınız sürece normal bir ses siteminden farkı anlayamıyorsunuz, hani helikopter arkadan gelsin, sağdan kurşun sesi gelsin filan gerçekçi bir film ile elde edebilirsiniz. Bütün ses sistemlerinde de olay aynıdır

    + Müzik olarak harika, sesde dağılma veya yıpranma yok, çok eğlenceli bir performans sunuyor.

    - Bası sistemin tam yanına veya bas deliğini duvarın köşesine gelicek gibi yerleştirmek gerekiyor, aksi taktirde basın doyuruculuğu basın yerleşim yerine göre değişiyor

    + Auto power var ki bu çok güzel özellik. Bağlı olduğu cihazı kapatırsanız LG ses sistemide kapanıyor, açtığınızda ise LG ses sistemide açılıyor, Açmak için ayrıyetten kumandasını eline almanıza gerek yok. Standart bir ses seviyesinde bırakıp cihazı, ses düzeninide ayarladıktan sonra artık cihazın kumandasına ihtiyacınız yok. Ses artışlarını uydudan veya playerden yapıyorsunuz.

    + Cihazı iphone 4S 'ime bağladım ve bluetoothla müzik dinleyebildim - evin etrafında fazla uzaklaşmadan cep telefonunuzdaki müzikleri LG de çaldırmak mümkün.

    + Cihazın TV olsun film olsun, müzik olsun ses kaybı yok, kalitesinden ödün vermiyor. Çok açılıpta sesi dağıtmıyor, ben en son müzik dinlerken 50 yi zorladım ama dahada yukarı çıkıyodu, kaça kadar çıkıyor bilmiyorum ama 50 oldukca beni tatmin etti, seste herhangi bir dağılma, bozulma olmadı ve 10 sn dinleyebildim :)


    En son yorum olarak;

    Cihazın genel olarak parasının hakkını veriyor. Bir evin salonunda şık tasarımı, ince, kıbar görünen bu ses sistemi ile göründüğünden daha çok kaliteli ve yükses ses elde ederek kullanıcılarını hayran bırakıyor.
    Surrond dediğimiz şeyi bu cihazda izleyebilmek için surrund bir film izlememiz gerekmektedir. TV ye bağlayıpda dizilerde surrond beklemek olmaz. o yüzden sade ve solo ses ayarları var, onları seçerek TV izlerkende bu ses sitemi ile keyif almak mümkün. Özellikle dizilerde izlerken bas ile uyumu harika, ben çok beğendim.

    Almak isteyenler için yukarıdaki + ları ve - leri okumalarını ve kendilerine göre olup olmadıklarını karar verebilirler. Ama bu tür cihaz almadan önce kendinize şunu sorun; Ben ne kadar film seyrederim, bu cihazı ne kadar kullanırım ve gerçekten böyle bir ses sistemine veya daha üst bir cihaza ihtiyacım varmı die düşünün karar verin. Arada sırada kullanacağınız cihazlar için ciddi yüksek paralar vermeyin, zaten eskisi gibi müstakil sakin yerlerde oturmuyoruz, filmleri bile izlerken belirli miktara kadar açıyoruz kimse rahatsız olmasın die. O yüzden çokta yükses ses aramamak lazım, düşük ses yüksek kalite tercihiniz olmalı, bu cihazda hakkını veriyor. Öneririm...

    Saygılar,
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Sorun soundbarda gibi görünse de çözüm Modemde:

    Aynı odada wifi internet kullandığınızdan ve wifi frekans kanalı ile sub'ın wireless frekans kanalı çakıştığı için kopmalar oluyor.

    Çözümü ise modemin ayarlarına girerek intnet için farklı bir wifi kanalı seçin (1-9 arasında bir değer) Sorununuz çözülecektir.
    Bu bilgiyi servis bilmez, yabancı forumlarda bulamazsınız vs vs.
    Vaktiyle çok araştırmış ve kafa yormuştum.
    Kolay gelsin :)

    Bu işin uzmanı olmayan, amatör bir kullanıcı olarak LG SN11R ve Samsung HW-Q950A'yi kıyaslamak ve yorumlamak isterim.


    LG SN11R'i Türkiye'ye Evkur ile birlikte Mediamarkt'e ilk geldiği zaman almıştım. Denedikten sonra iade etmiştim. Takibimde kalmaya devam etti. AVSforum, avsforums,reddit ve burasını okuyordum. Yazılımla bazı eksikliklerini düzelttiklerini okuyunca yaklaşık 8-9 ay sonra sonra yeniden almaya karar vermiştim.


    Bununla birlikte seri yazılım güncellemeriyle cihazın bazen atmos, bazen bass detaylarını iyileştirdiler. Fakat bir türlü centerdaki diyalog detaylarını düzeltemediler. Hatta bazı yazılımlarda arka üst atmos hoparlörlerden gelen detay ve güç çok güzelken, bir sonraki yazılımla o detayları mahvedip bu sefer subwooferdaki bassı iyileştirmişlerdi. Senkron olarak beğendiğim yazılımlardan biri şu idi; (Sanırım şu an yenisi geldi). Bu yazılım, forumlardaki birçok arkadaşın subwooferının brick olmasına da sebep olmuştu.


    Main : 2112011

    Micom : 2110221

    Chromecast : 1.52.246654


    Sonrasında forumdaki @pape arkadaşın desteği ve yardımıyla Samsung HW-Q950A aldım.


    Yorumlara geçmeden önce, LG SN11R'i satmadan ikisini birlikte fotoğraflamıştım.



    TV : Philips 65PUS8102


    Bar kıyaslaması


    LG SN11R, TV ile aynı ebatlarda, Samsung HW-Q950A daha ufak.

    Samsung HW-Q950A : 21 cm daha uzun, 0,7 cm daha yüksek ve 0,9 cm daha dar





    Subwoofer kıyaslaması



    Samsung HW-Q950A : 1,2 cm daha kısa, 1,1 daha uzun, 9,1 cm daha geniş.





    Arka hoparlörler :


    Samsung HW-Q950A : 0,6 cm daha kısa , 0,8 daha alçak, 5 cm daha dar.



    Barın arkası :


    LG SN11R'in malzeme kalitesi daha iyi. Samsung HW-Q950A',in üzerindeki bezden olan kaplama net kötü. Bu sene gelecek olan Samsung HW-Q990B'den bezden vazgeçmişler. Doğru bir adım olmuş.


    LG SN11R'deki barın arkasındaki bağlantılara ulaşmak ve kabloları takmak daha kolay. Samsung HW-Q950A'da hem içeride ve yanda kaldığından daha zor. Kablolar esniyor.


    Samsung HW-Q950A'daki en kötü özelliklerden biri ekranın çok küçük ve barın yukarıda olması. Bunu tasarlarken cidden ne düşündüklerini merak etmiyor da değilim. Elbet kendilerince mantıklı bir açıklaması vardır. Fakat aşırı kötü, yorucu ve kullanışsız. Bez kaplamadan sonra Samsung HW-Q990B'de ekranı da öne almışlar, Bu da çok doğru bir adım olmuş.


    Örnek, Lg SN11R'deki kumanda da i tuşuna bastığınızda ekran üzerinde size PCM mi, Dolby Atmos mu, DTS:X mi, Dolby Audio mu gibi sesin tanımı ile bilgi veriyor. Samsung HW-Q950A'da ne kumanda da , ne de uygulamasında böyle bir tuş bulamadım. İşin daha da kötüsü içerik başlarken, yerinizden kalkıp barın başında bekleyip yazıyı başta gördünüz gördünüz, yoksa geçmiş olsun bir daha göremezsiniz.


    Apple TV 4K ile Dolby TrueHD 7.1 bir içerik açtığınızda, Apple TV 4K passthrogh edemeyip kendi çözdüğü için ekranda PCM/LCPM yazısını da göremiyorsunuz. Bomboş bir ekran geçiyor. Aynı durum Apple TV 4K'dan DTS:X bir içerik açtığınızda da oluyor. Fakat Apple TV 4K üzerinden netflix, amazon prime gibi stream servislerden atmos içerik açtığınızda ekranda Dolby Atmos yazısını görüyorsunuz. Bu durum neden kaynaklanıyor bilmiyorum. Varsa da bilen biri aydınlatabilir. Henüz avforumsta 40'lı sayfalardayım. Yazan birine denk gelmedim.


    Belki Samsung bir TV olsaydı,ekran üzerinde bu detayları görebilirdim. Samsung TV ile Samsung HW-Q950A kullanan biri varsa deneyebilir, bilgi verebilir.




    Gelelim ses perfomansına ;


    Yaklaşık bir haftadır cihazı kullanıyorum. İlk fişe takıp Nvidia Shield, kodi üzerinden Dolby TrueHD Atmos bir içerik açtığımda gelen sesi başta yadırgadım. İki cihazın ses karakteristiği mi derler, kumaşı mı derler, çok farklı geldi. Biri iyi , biri kötü gibi değil yanlış anlaşılmasın,sadece farklı olduğunu hissettim. Kullanmaya devam ettikçe kulağım alıştı,alışmaya da devam ediyor.


    LG SN11R'yi satmadan önce bu işe gönül vermiş hobi olarak ilgilenen bir arkadaş cihazı test edip almak istedi. Evinde Denon X2400 ve Samsung Q70R varmış.Gelen arkadaşla birlikte aşağıdakileri sırasıyla aynı anda dinledik.


    Her iki cihazı Standart Mod kullanarak, aşağıdaki üzerinde olan yazılımlar ile denedik.


    LG SN11R :


    Main : 2112011

    Micom : 2110221

    Chromecast : 1.52.246654


    Samsung HW-Q950A


    Yerleşik Bellek sürümü : HW-Q950AWWB-1010.1

    Alt modül Yazılım : 57

    Eklenti Sürümü : 3.1.60



    - Elimde Dolby Atmos Demonstration 2014-2019 arasındaki diskler var. İlk olarak, bir çoğunuzun bildiği yaprak düşme videosu ve orman videosunu,

    - Ready One Player'daki başlardaki yarış sahnesini,

    - Gladiator DTS:X olarak başındaki savaş sahnesini,

    - Netflix'deki The Harder They Fall giriş sahneleri ve introsunu


    Cihazla ilgili önceden herhangi bir yorum yapmadım. İkimizinde düşündükleri benzer idi.


    Diyalog : Net bir şekilde Samsung HW-Q950A sesi daha berrak, temiz bir şekilde veriyor. LG daha tok, basslı bir ses veriyor. Çevresel sesler diyalogun önüne geçiyor, daha baskılıyor gibi oluyor. Centerdaki detayı duymak için sesi açıyorsun. Bu seferde ev inliyor. Centerı +6'ya getirmekte çare olmuyor. bu sefer ses bozuluyor. Neyi denediysem beni mutu etmedi. İki defa LG SN11R'yi alıp, satıp yeni bir cihaz almamım esas ve tek nedenidir. Gece hanımla film izlerken düşük sesteki netlik kalitesi net belli oluyor. O berraklık detaylara da yansıyor, fark yaratıyor.


    Çevreses sesler ve atmos kalitesi : LG SN11R'nin üzerindeki yazılım ile arka hoparlördeki atmos kalitesi iyi duruma geldi. Birbirine ezici bir üstünlüğünü fark edemedim. Çevresel ses olarak Samsung HW-Q950A daha başarılı. Odayı daha iyi doldurabiliyor. 15 ses seviyesinde bunu yapabiliyor.


    Subwoofer : Forumlarda beğeneni de var beğenmeyeni de. Apartmanda 24 metrekare bir salondaki kurulum için bu bassın daha ne olması gerekiyor bilmiyorum. Kullandığın yer büyük olur, evin müstakil olur anlarım. Ama her iki cihazda bence gayet tatminkar ve güzel bir sonuç veriyor. Kaldı ki LG SN11R'in üzerindeki yazılım bence şu ana kadarki en iyi bass performansını gösteren yazılım.


    İkisinin arasındaki hissettiğim fark ; Orman videsundaki Powerful Bass kısmına geldiğinde LG daha sert, kısa ve yüksekten vuruyor. Samsung HW-Q950A o kısmı daha da uzatıyor ve bence daha keyifli hale geliyor. O gürlemenin hiç bitmesini istemiyorsun.


    Müzik : Çok müzik dinleyen biri değilim. Dolby Atmos Demonstration disklerdeki müzik, konser olanları test ettim. Samsung HW-Q950A net bir şekilde daha başarılı. Belki daha tiz olduğundan benim kulağıma güzel geliyor. Diyaloglardaki netlik, buradaki enstrümanların detay tınılarında da var. Qobuz üyeliğim yok. Belki yüksek kalitedeki seslerde farklılık artababilir bilemiyorum.




    Cihazın kullanımı ve diğer detaylar ;


    - LG'de içerik Dolby Atmos ve DTS:X olduğunda bar ekranında ve uygulamada herhangi bir işlem yapmana izin vermiyordu. NOT SUPPORTED yazısı geliyordu. Samsung uygulamasında müdehale edebiliyorsun.


    - Lg'nin uygulaması bence net bir şekilde daha detaylı ve başarılı. Samsung uygulamasındaki bazı detaylar sadece kumanda ile barın üzerindeki küçük ekrandan yapılıyor.


    Örnek : Kanalların ayrı ayrı ayarını uygulama üzerinden değil, önce ayağa kalkıp, barın başına dikilip (aşırı sinir bozucu) kumanda ile küçücük ekrandan görerek yapabiliyorsunuz ;


    İzin verdiği ayar kanalların detayları ;


    Center Level

    Side Level

    Wide Level

    Front Top Level

    Rear Level

    Rear Side Level

    Rear Top Level


    Active Voice Amplifier (AVA) : On, Off

    Virtual : On,Off ayarlarını da uygulamadan değil kumandadan yapabiliyorsunuz.


    Samsung HW-Q950A, Ekolayzır frekanslarını ayrı ayrı ayarlayabilmek gayet güzel.


    - LG'de cihazı güncellemek çok kötü idi. Wifi resetle, Google Home'a git, cihazı sil, kur kaldır, Olmadı yeniden, olmadı yeniden derken bu sefer main geldi, micom gelmedi.Bir daha sil kur, bayağı yoruyor idi.


    Samsung HW-Q950A'daki güncelleme, Lg'deki vietnam kampını yaşadıktan sonra şok edici seviyede iyi ve basit. Uygulama üzerinden sağ üst, üç noktaya bas, Bilgi'ye gel. Yerleşik Bellek Güncelleme de,1 dakikaya hazır. Hem de cihazı kullanmaya devam ederken olması gayet güzel.


    - Samsung HW-Q950A Standart olarak kullanmama rağmen Uyarlanabilir Ses modu gayet başarılı çalışıyor.


    - İki HDMI in girişinden birine ,Apple TV 4K, diğerine Nvidia Shield Pro takarak kullanıyorum;


    • LG SN11R'de ikisi aynı anda açık kullanamıyordum. HDMI CEC'leri birbirini ezmeye çalışıp açılmaya çalışıyor ve kısır döngüye giriyordu. Her iki cihazın CEC denetlemeleri kapalı olmasına rağmen böyle olması kullanımı zorlaştırıyordu. HDMI CEC Blocker alıp takmak istemedim. Apple TV 4K kullandığımda fişe takıyordum, Nvidia Shield Pro'yu kapatıyordum.


    • Samsung HW-Q950A'da bu durum harika çalışıyor. İkiside takılı ve aktif. Kumandadan veya uygulamadan hangi HDMI açarsan o açılıyor.


    - LG SN11R'de maksimum ses seviyesi 40. 25'in üzerini apartmandaki birinin uzun süreli kullanması zor. Test için kısa süreli 40 yaptım denedim. Çok iyi gelmişti :) Bence apartman kullanımı, içeriğe göre 15-25 olabilir.


    - Samsung HW-Q950A'daki maksimum ses seviyesi 100. İkisini de 25'e getirdiğinde Samsung sesi çok daha güçlü. Bence apartman kullanımı, içeriğe göre 15-25 olabilir. 100'ü henüz test edemedim. :)


    Son olarak henüz alışma sürecindeyim diyebilirim. Forumları da karıştırıyorum. @pape arkadaş paylaşmıştı. Belki gözden kaçmış olabilir. O ayarları hem Redditte hem de avforums beğenenler olmuş. Bende denemeye başladım. Gayet başarılı. Buraya linkini yeniden atayım. Denemek isteyen deneyebilir.


    https://www.reddit.com/r/Soundbars/comments/qnl0ap/best_settings_for_samsung_q950a_for_ps5_and_sony


    Bir ara @josh-r ve @srknzr ile birlikte toplanıp denemeler yapmıştık. Kısa zamanda yeniden buluşup denemelere devam edeceğiz.



    Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Cihazları alan veya niyeti olan arkadaşlar için amatör yorumlarım fikir verebilir.


    İyi geceler.

    Üstad olduğunuzu bu yazınız ile tescillemiş oldunuz aslında 🙂. Zaten Üstad'ların en belirgin özelliği toplumun ısrarına rağmen o sıfata layık olmadığını düşünmeleridir 😁.

    Üstadım mutlaka daha bilgili olanlar kimseler vardır. Ama forumlarda önemli olan bu bilgiyi paylaşma zahmetine katlanan; emek ve zaman harcayandır. Sizin harcadığınız emek ve zaman satır aralarında kaybolup gittikçe ben üzülüyorum doğrusu. O anlık soruyu soran, mesaja denk gelip okuyan istifade ediyor; sonra satır aralarında kayboluyor. Sorumluluk adına da lütfen gözünüzde büyütmeyin. Daha iyisini yapacak buyursun gelsin ama daha iyisi gelene kadar en iyisi sizsiniz 🙂. Hasbelkader ilk mesajı bir vesile ile yazmış arkadaş, öyle kalmış. Ne sorumluluğu vardır şu an ne de öyle bir derdi. Forumda böylesi yoğun trafiği olan hiçbir konunun ilk mesajı bu durumda değildir diye düşünüyorum.

    Özetle konuda en çok tecrübe ve bilgi sahibi olduğunu düşündüğüm, bunu tüm takip eden arkadaşlarında onaylayacağı iki arkadaşımın sayfayı devralmasını arzu ederim. Biri siz, diğeride değerli üstad @sadays

    ⚠️ Sayfayı takip eden arkadaşlar lütfen mesajıma beğeni yağdırarak desteklediğinizi gösterin... ⚠️
    Soundbar alacaklarin once marka kisitlarindan kurtulmasi ve cihazi dinlemesi onemli. Burada uzun suredir yapilan yorumlar gosteriyor ki; aslinda 1500tl ustu cihazlar genel anlamda basarili. Ancak ses renkleri kisilerin begenilerine gore degistiginden farklilik burada ortaya cikiyor.



    Soundbarlar ilk ciktiklari zamanlar gibi dar secenek ve dusuk fiyat politikasi ile tuketiciye hitap etmek yerine artik dect amfi sistemlerin yerine goz dikerek modeller cikariyorlar. Bu nedenle ayirdiginiz butceyi onxelikle kontrol.edip arttirma sansi varsa biraz beklemek faydali olur.



    Ozellikle amfili sistemlere aliskin olanlar icin sub ve cevresel efektler onem tasir. Bu nedenle bir bar uzerindeki hoparlorlerin durus acisi ve yazilim ile surround efekti alabilecegini dusunerek cihaz alip hayal kirikligina ugrama ihtimali buyuktur. Burada onerim; cevresel kablosuz haporlerle uyumlu cihazlarin tercih edilmesi ve gerekirse zamanla sistemin cevresel hoparlorlerlenyukseltilmesidir.



    2.1 ve 4.1 cihazlarin pratikte cok farki yok. Burada kullanilan hoparlorlere farkli frekanslar gonderiliyor ve bir tik detay almak mumkun olabilir ama aradaki ayrim daha cok ticari. 5.1 ile beraber diyalog hoparlorleri geliyor. Burada dd ve dts kayitlari ile uyumluluk da sozkonusi oldugundan 5.1; 4.1 ve 2.1'den ayriliyor. 5.1 ve ustu cihazlarin sesleri daha derinlikli ve renkli denilebilir.



    Subwoofersiz modeller nasildir sorusunun mantikli cevabi sudur; apartman daireniz ya da oda konumunuz musait degilse harici bas olmayan modellere yonelin. Ya da sinemadan cok muzik icin kullanirim diyorsaniz bu cihazlar alinabilir. Harici sub'i olmayan soundbarlarin suruculeri ayni zamanda bas gorevini de ustlendiginden daha ozenli secilmis bilesenler oluyorlar. Sadece ince bir bardan amfili, kule hoparlorlu cihazlarin sesini almak ise ayri bir deneyim. Tabi ki guzel bir amfi ve kule hoparlorler ile yanyana dinlense küme düsebilecek kalitede olan cihazlar var ancak konu fiyat/performans acisindan ele alindiginda cok cok iyi soundbarlar var ve performansi klasik anfili cihazlarin bile onune gecebilir.



    Ozellikle aidofiller amfi secerkennsesi pure modda dinlemeyi severler ve amfinin en dogal hali ile sesi vermesini isterler. Burada amfi dogalligi sunarken sesi sert, yumusak ya da orra karar akrtarabilir. Hoparlorler de ses karakteri ile buyuk katki sunar. Ses kulagi cok gelismis bir kisi yamaha ile dinledigi elektronik muzigi, onkyo ya da denon da begenmez. Ya da cerwin vega'daki sert punch vuruslari kef'te bulamayabilir. Bunlar cihazlarin kalitesiz oldugunun kanitlari degildir. Tipki parfum gibi kulaginizin karakteri tercih noktanizi belirler.



    Buradan soundbarlara gelirsek ozellikle koklesmis ses markalarina ait cihazlarda bu ses karakteristigi decam ediyor. Tek farkla cihazlar anfilere gore cok daha fazla ses isliyorlar. Pure bir ses almaknicin flat ayarlar secilse dahi yalin ses bulmak zor. Yani kulaginiz yumusak veya sert muzik tonlarindan hangisini seviyorsa soundbarlarin subwooferlari muhakkak test edilmeli. Lg'eeki uzayan basi, samsung'un punch tarzli sublarinda bulamayabilirsiniz. Bu arada samsung harman kardon'yu satin aldigindan ses karakteri artik hem daha sert hem de kalite anlaminda daha yukseklerde eskiye gire. Bmw araclardaki muzikaliteyi begenenler samsung'daki sesi tanidik bulabilirler.



    Belki uzun bir yazi oldu ama son sayfalarsa kagit uzerindeki ozellikler ile beklenen modeller olmasi ve istenen tavsiyelwr nedeni ile kisisel goruslerimi yazmak istedim. Bir zamanlar Soundbarlarin ortadan kalkacagini dusunurken simdi deneyimledigim kaliteli soundbarlar yuzunden onkyo anfisini satiliga cikaran bir kullanici olarak yazdim.



    Saygilarimla.
    Soundbarlar ilk ciktiginda acikcasi burun kivirmistim. Onkyo 7.1 amfim ve sony hoparllor, pioneer subwooferdan olusan ev sinema sistemimi pioneer vsx 921 ile upgrade ederken hic dusunmemistim.



    Sonrasinda hafizalat kuculup, internet hizlaninca kablosuz baglanti ile ses almanin zamane sarti olmaya basladigini gorunce teknosanin kapanmak uzere olan magazalarinin birinden lg nb 3640 soundbar aldim. Hem de 250tlye. Eve getirdim kurdum. Beklentim sadece sesi arttirsin derken hic beklemedigim bir kaliteyi gordum. Tabi mi amfi kaltesi degildi ama kablosuz baglanti ile aktarim, cihaz uzerinden youtube baglanma vs. teknolojiyi seven biri olarak yeni bit heyacan yaratti bende. Yalniz bu cihazi alirken lg hs9 yani las950m 1999tl idi.



    Soundbar almadan bubfiyatlara ev sinemasi alinir ne gerek var buna derken 250tl'lik 3640in performansindan sonra meraklandirdi beni. Indirime girmesini beklerken hs7 yani las750 699tlye bimekste satildi 1 gunlugune. Hemen aldim. Yanina h3 surround kablosuz hoparlorleri aldim. Ne yalan soyleyeyim hs7 hayal kirikligi yaratti. 3640 1/3 fiyatina cok daha kaliteli ses veriyordu. Tek avantaji surrounda imkan saglamasiydi. Bu arada 280tlye yine kapanan bir teknosadan piooneer sbx 700 aldim. Pioneerin sesi bana gore gelmedi amfi sistemini kullanmama ragmen. Sonunda teknosada hs9 yani las950 1490tl'ye dustu ve 20km yol katederek teknosadan aldim. Eve geldim kurdum. Ancak o agirlikta soundbar icin yine istedigim sesi alamadim. Daha dogrusu cinema modu disinda istedigim tizleri bulamadim. Ustelik h3 hoparlor ile surroundda kopmalar las750'de okdugu gibi bundada da vardi. Gorev degisikligi nedeniyle ev degistirince nb3640 ve pionnere baba evinde biraktim, hs7 ve hs9 beninle geldi.



    Bu arada ankara gordion avm'de kapanan bimekste magazanin bir ucundan duydugum sesi bularak samsung hw j7501 ile tanismistim. 1 saat karsisinda telefonumdaki muzikleri test ederek incecik soundbardab cikan sesin dev gibi lg hs9'dan daha iyi olmadigina ikna etmek icin kendimi cok cabaladim ama aklimin kosesinde kaldi. 1.999 tl fiyati olunca zaten 1 ay once alinmis hs9'dan sonra almamistim. 6 ay sonra yine teknosa da bu sefer 7501 1620tl'ye dustu ve gittim aldim. Ayni gun internetten wam 1500 siparisi verdim. Tanesi 290tl'ye gelmisti indirimlerden sonra.



    Samsungun sesi tam istedigim tinidaydi ve wamlar ile ev sinemasini aratmayan surround olusturuyordu. Baslarda basit muzik dinlemmek icin alinmis soundbar bir sure sonra amfideki kaliteyi bulabilecegim bir inancla arayisa donustu ve 7501 ile nihayetlendi insallah. 200tl'ye bir ses sistemi arayan icin hicbir sey vaadetmeyen bu cihazlar, cebinde 2.000 tl ve fazlasi olan icin cazip seceneklere donustu. Cihazlarda kullanilan oldukca kaliteli bilesenler yenilikci teknoloji ile beklenmeyenleri veriyir. Subsiz cihazlar 10.000tl'lik anfilerin veremedigi stereoyu, duz hoparlor duzleminde surroundu ve subsiz olmasina ragmen derin basi veriyor.



    Aslinda bunkadar uzun yazmayacaktim ama baslangic noktasi alti ustu bir ses cubugu iken son noktasi artik amfiye gerek yok, profesyonel cihaz alacaksam yine soundbar olur diyen kullanicinin deneyim notu olsun bunlar. Yani yukarda yazilan iki goruse de ben yakinim:)



    Saygilarimla.

    ATMOS'un dogru tanimi olmadigi icin ortaya cikan sonuclar beklentilerle sekilleniyor. Oneriler bazen hayal satmaya bazen de umutlari yikmaya dogru sekilleniyor. Mesela sizin orneginizde "belki alan buyuktu" gibi bir ihtiyat payi birakmanizi gereektirmeyecek netlikte sonuclar olmaliydi. Olmamasinin sebebi kullanici mi? Buna baktigimizda bence en masum konumda olan cebinden parasi "aşirilan" kulanicilar.

    Mono'dan stereo'ya gecisle cok basit bir sekilde kapanmis olan muzik ve yaklasik 25 sene sinemada stereo'nun ustel katsayilari ile dizilen hoparlorlerle quadrophonic ses deneyiminin yeniden alevlendirilmesi ile surround ses muzige yine fiziksel olarak dagilmayan hoparlorlerle hayatimiza girdi. Sanirim philips ilkmkez surround terimini kullandi. Ulkemiz teknolojiye gec ulastigi icin ben de kendi deneyim yillarima gore kronolojik siraya dizdigimde 2000'lerde sinematik ses deneyimi alabilecegimiz avr ve hoparlorler pahali ama alinabilir duzeyde hayatimiza girdi ve burada yazan/okuyan bircok kullanici sanirimmo zamanlardan baslayarak bu zaafiyetin pencesinde cebindeki paradan olmaya basladi.

    Dolby laboratuvarlari cok fazla atraksiyon yapsa da ayni temeldeki 5.1 kayit; 7.1, 9.1 olarak evrimlesse de ortaya cikan sonuc standart 5.1'e gore cok farkli degildi. Fazladan hoparlor almak sorun olmasa bile daire seklide dizerek ortasinda oturmak cok mantikli olmadi. Zaten aslinda dolbyciler ev sinemasi seyircisini dogru oturtacak bir planlamayi yapamadilar. Salonun ortasina koltuk koyup, etrafina hoparlor dizmek Ses muptelasi erkegjn gonlunden gecse de Türk Kadini icin temizlik ve gorsellik dahanonemli oldughndan dogrmadan olen cok projemiz olmustur.

    Dolbyciler bu arada durmuyirdu tabi ki. Cebine 3 kuruş fazladan kalan meraklilari biraz daha soymak icin sinemada saga sola hatta tavana monte ettigi hoparlorleri Atmos diyerek ev sistemine adapte etmeye kalkti. Zaten bizim konunun baslangic noktasi da burasi oluyor. Bugune kadar eksik kalan basinin ustunden gecen helikopter sesini artik sinemadaki gibi duyabileceksiniz dedi. Ancak salonumuz sinema salonu degildi ve maalesef bizim tavanda hoparlorun olmasi gereken yerde avize vardi, Kiminin tavani delip icine hoparlor koymaya uygun degildi, Turkiye'de hanim faktoru vardi. Herkes kendj evinde oturmadigi gibi tavana hoparlor takarken kablosunu gizleyecek bir formul de yoktu. Belki diyeceksiniz ki bunlar da bahane mi? Elin dokby laboratuvari bunlari mi dusunecekti? Ama dusundu. Nereden mi anliyoruz? 3 tane atmos hoparlor standari (lisanslamasi) getirdi. Overhead ( başüstu), dolby enabled ( hoparlor ustune konum ile yukari fişekleme), bir de duvara karsiya bakacak konumlama. Burada da başka bir karisiklik oldu, mesela ben herseyi goze aldim; tavaba hoparlorcalacagim. Standart bir yuvarlak hoparlor alsam, taksam atmos standarti karsilanacak miydi? Kimine gore hayir... Eger bir hoparlorun atmos lisansi yoksa; lisansli yukari fisekleyen hoparlorden dusuk performans alirsin. Dogru mu? Bil - mi - yor - uz!

    Hikayenin onemli olcude karmasiklasmasi da burada basliyor. Begenilmeyen atmos destekli tum sounbarlar yukari fisekleme opsiyonu ile dolby enabled standartina layik gorulen ve alicisina atmos ses vaadeden en ucuz cozumler. Atmos avr'de sorun yok ama kullanicilarin hangi hoparlorleri kullandiklarini bilmiyoruz. Tavana montecetse bile dogru yerde mi? Bilmiyoruz. Tavandaki hoparlor atmos standartinda mi? Bilmiyoruz. Oturma konumunu bilmiyoruz. Ve bu bilinmezlikle aslinda en temel srandarti karsilayan soundbarlari atmos verenez diye elestiriyoruz. Dikkat ederseniz bu cihazlarin (soundbarların) kataloglarinda yukari fisekleyen hoparlorler icin ideal bir tavan yuksekligi verilmiyor. Tamanen egimli aci ile yukariya(duz bir zemine) onden ve (hoparlor varsa) arkadadan gelen sesleri tavanda bir noktada bulusturup 360 derece ses icinde bir balon efekti amaclaniyor.

    Q990 b bu noktada cok pahali avr'nin dahi desteklemeyecegi kadar surucusu ile on koseden arka koseye ve tavana kasar bosluk yaratmayan bir 360 derece sarmal dunya yaratiyor. Sahsenbgen kendi 5.1.4 avr sistemimde onler sony, arkalar pioneer atmox lisansli, onler tv ustunde karsiya bakacak ya da hoparlor ustunde tavana fisekleyecek, arkalar tavana fisekleyecek konumda q990b'den daha basarili bir ses almadim. Sistemin geri kalani polk signature s60 ve s20 gibi serinin en buyuk hoparlirleri. Avr yamaha a2080. Salon ayni. Sistemim q990b'den kotu degil ama yaklasik 5 kat pahali ama 990b atmos konusunda basarili. Ses derinligi vs tartismaya gerek yok ama kurulumdan kablo rahatlgina kadar avr'yi keske jaldirmasaydim dedirtmiyor.

    Uzun postlar cok okunmaz, uzun yazarak kimsenin de vaktini almak istemem ama vesile ile sizin mesajiniz uzerinden yazdim, sizi elestirmek icin degil, bu isin dogrusunu yapani bulalim gelsin de biz de referans olarak bir nokta belirleyelim artik:))


    Saygilarimla,

    quote:

    Orijinalden alıntı: blueall

    quote:

    Orijinalden alıntı: afanesavo

    bir de sormak istediğim bu optik kabloyu cihazlara bağlarken tedirgin oluyorum. böyle tık diye oturmuyor galiba. yuvasına zarar vereceğim hissi uyandırıyor. bişeyleri yanlış mı yapıyorum. değişik bi bağlantı.

    Optik kablo aslında benimkisi oturuyor ses çıkmıyo ama bi tırnağa geçtiğini takarken hissediyorum elimle.

    Ses çok başarılı gerçekten, surrond sesi alman için surron orjinal bir film ile denemen lazım.
    Birde şöyle düşün karşında soundbar ve soundbarın sağ ve sol tarafı duvar olmalı ki arkadan gelecek olan sesler yandaki duvarlara çarpıp kulağına ulaşsın. Seside surrund veya 3 D ayarına geitreceksin. Ondan sonra dene bi görüşelim,

    Bende orjinal bir bluray indiriyorum, onda denicem.

    Alıntıları Göster
    LG NB3530A SOUNDBAR İNCELEMEM

    Arkadaşlar uzun süredir soundabar araştırıp yeterli bilgiye ulaşamadığım için hep erteliyordum.

    Soundbar konularının olgunlaşmasıyla ihtiyaçlarımı gözden geçirip ikna oldum ve dün kurulumunu yaptım.

    Kaliteli ses, çevresel sesleri almak gibi bir hedefim vardı ama evdeki küçük oğlumdan ve kablolara olan nefretimden ötürü bu ürüne yöneldim. Mükemmel bir surround almak gibi bir hedefim olmadan n11.com sitesinden LG Türkiye garantili cihazımı 438 tl'ye taksitle aldım.

    Tv: Lg 42LM760s
    Ses sistemi: Lg NB3530A
    Tv kendinden uydu alıcı. hd uydualıcı, Digitürk veya bluray oynatıcım yok.


    Ses sistemi iki parça Ana ünite ve Kablosuz subwoofer.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Çok ama çok şık. Ana ünite tuşları dokunmatik.

    Bu arada LG NB3531a adı altında cihazın gri rengi mevcut.

    http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-NB3531A
    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Aksesuarlar

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Sistemi içinden çıkan askı aparatı ile istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz.

    Giriş çıkışlar.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Bağlantı

    Bağlantı kutudan çıkan optik kablo veya bluetooth ile yapılıyor. Tv'nizde optik çıkış yok ise ne olur? İnanın bende bilmiyorum, media oynatıcı veya digiturk giriş çıkışları ile olur sanırım.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Kutuları açıp ana üniteyi optik kablo ile tv'ye bağlacak fişi elektrik przine takacaksınız. Subwooferı da sadece prize takacaksınız kurulum otomatik yapılmış, subwoofer wireless olarak ana üniteye bağlanmış olacaktır. Başka ayara gerek yok. Kablosuz subwooferda manuel eşleşme düğmesi hariç düğme yok. Sadece durumu bildiren, duruma göre değişen ışık bölümü var.

    Ses sistemi üzerinde Usb giriş, 2 optik giriş ve mp3 kulaklığının eşdeğeri olan 3.5mm stereo girişi var. Hdmi giriş çıkışı yok.

    En önemli özelliği bluetooth destekliyor olması. Kablosuz olarak telefonunuzdan veya diğer aygıtlarınızdan soundbarı aratıp "0000" şifresini girerek cihazları eşleştirebiliyorsunuz.

    Akıllı telefonum(lumia 925) şifre istemeden direk bağlandı. Müzikler, videolar, oyun sesleri her şey ses sisteminden gelmekte. (Güncelleme: 6 Ocak2014)

    Sistemde usb olsada usb'den flash veya hdd mi takayım film izleyeyim diye bir şey sözkonusu değil.

    Sistem üzerindeki usb sadece ses oynatmak için. Hangi formatları oynatıyor sorusuna şöyle cevap verebilirim. Sistem usbsini kullanırsanız sadece mp3 ve wma çalıyor.

    Ses dosyalarını veya film dosyalarını açma görevi tvnize veya harici media oynatıcınıza bağlı. Lg televizyonum en güncel formatlar mkv film, ses formatlarından da dts yi destekliyor o sebeple ben ses sistemi ile her film ve müzik dosyasını açıp seyredebilirim. Çünkü bunları çalıştıran tv. Tv izin verdiği içinde ses sistemi optik kablo ile tv'nin çalıştırdığı her şeyi çalacak. Tv'niz görüntü ve ses formatlarını tam olarak destekliyorsa bu cihaz işinizi görür. Kodeclerde sıkıntı var ise blu-ray ya da harici bir media oynatıcıya ihtiyacınız olacak.

    Tv kanalları ve radyo kanallrında da sistem çalışmakta. İsterseniz kapatabiliyorsunuz.

    Sesi hem tv'den hem ses sisteminden dinlemeye izin veriyor sistem. Ama eko sorunu çözebilirseniz.

    Lg tv ayarlar, ses, senkron ayarlarından üsttekini +3 yapınca uydu izlerken ses senkron oluyor. Ama HDD den oynattığım filmlerde tv ile soundbarın sesi senkron olmuyor, eko oluşuyor. Bazı filmlerin(yify den indirilen) sesinin kısık olduğunu düşünürseniz soundbar ile bu konuşma seslerini pek yükseltemiyorsunuz. Haliyle efekt fazla ama konuşma sesi kısık olunca insan çevreyi rahatsız eder miyim diye düşünüyor. Doğru ayarı bulan bana bildirsin lütfen.

    Senkron için sistemde ayar var ama sadece 0-300ms arası senkron yapılabiliyor. Pek bir işe yaramıyor.

    Bluetooth ile ana ünite tv bağlantısını yapabilmeniz için LG tv'nizin bluetooth desteklemesi gerekli, 2013 model altında bu özellik mevcut değilmiş.

    Optik bağlantı bluetooth bağlantısından daha kaliteli ses verdiği için gereksiz çok da gerekli değil. Subwoofer zaten kendiliğinden ana üniteye wireless ile kablosuz bağlanmakta. Odanın istediğiniz yerine sadece prize takarak subwooferı konumlandırabildiğimizden bahsetmiştim.

    Kumanda.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Lg tv kumadasının yarısı kadar. 20cm civarı. Kumandada 4 ile gösterilen bölüm ses sisteminin kumandası ile tv'nizi yönetmek için, fonksiyonlar çok kısıtlı. Sadece ses ve kanal aşağı yukarı. Aşağıya bakabilirsiniz. Tv kumandası ses sistemine müdahale edebilse mükemmel olurdu.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Ses ayarı ve diğer ayarlar.

    Ana ünite 100 ses seviyesi, kablosuz subwofer 6+, -40 kademedir. Onun dışında manuel tiz bass ayarı yapamazsınız. Sadece hazır modları kullanabilirsiniz. Yaptığınız hiçbir ayarı tvde göremezsiniz ana ünitede bulunan panelden okuyacaksınız. Buyrun ses modları, bence modlar yeterli.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Kumanda da tuşu bulunan auto powerdan bahsetmek gerekirse tv'nizi kapattıktan bir dk sonra ana ünite ve subwoofer kapanıyor. Tv açıldığında, açılıyor.

    Tv izlerken "sinyal yok,geçersiz servis" gibi açılmayan uydu kanallarında 1dk beklerseniz. Cihaz yine kapanıyor.

    Özellikler

    SOUNDBAR [ANA KONU]



    YORUMLARIM.

    Oda konumum.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Kablosuz subwoofer iki teklinin arkasında. Ben sol teklide otururum :D

    Denenen filmler.

    ufak tefek çizgi filmler
    3d transformers 3
    3d titanların savaşı
    3d sanctum
    3d pi'nin yaşamı

    İlk denemem yukarı bak çizgi filmi ileydi sesi 100'e aldım ama abartı komşuları eve çekecek ses yoktu. Sonra 40'a indirdim normal sesin biraz üstü ile çizgi film izledik ama moralim bozulmuştu.

    Sonrasında transformers'ı açtım. Ses 40'ta idi. O ne ses, o ne efektler. Arkamda bulunan subwoofrın sesi ile koltuk zangırdıyordu, hıh dedim cihazın yeri iyi. Hemen ses kısmaya başladım. Ses 15'te bile eşim devamlı az daha kıs, az daha kıs demekteydi.

    Her filmde izlediğim ses yüksekliği farklı, bu film kalitesi ile alakalıymış. Kimini 8'de kimini ses 20'de normal yükseklikte seyrediyoruz.

    Ama keyif almak istiyorsanız o ses açılacak. Efektlerde ev bir sallanacak. Sesi şöyle 30'a çekeceksin.

    Sinemaya aileden büyükleri götürürüz bu ne gürültü böyle derler ya işte öyle gerçek sinema gibi ses, salonu dolduruyor. Ama gürültü yok, kaliteli ses var. Ses temizliği, bass kalitesi mükemmel.

    Gelelim çevresel seslere maalesef daha öyle bir efekt alamadım. Ses sağ sol yapıyor ama arkadan gelen bir sesle karşılaşmadım daha. Ama filmleri hızlandırılmış turlarla seyrettim.

    Ama bu cihazlara sanal 5.1 diyorlar ama yok bu tanım bence uygun değil. Ya da o özelliği ile daha tanışmadık. Gerçi sinemada da olsak devamlı ses karşıdan geliyor tek tük yanlardan efekt alıyoruz. Yinede sinema kalitesine yakın film gayet güzel izlenebilir.

    Pişmanmıyım. Hayır. O ses kalitesi, efektlerdeki o bass filmi öyle bir tatlı yapıyor ki iyi ki almışım. 438 tl bu ürün için kesinlikle pahalı değil.

    1000tl lik modelleri dinlemedim ama şahsi kanaatim 5.1 tadı alacağım diye bir soundbara 1000tl falan verilmeli mi? İşin içinde 3d oynatıcı ya da bahsettikerimden ayrı bir özellik vardır orasını bilmem. Bu ürün ile pahalı modelleri arasında surround farkı olacağını düşünmüyorum yalnız.

    Sayın arkadaşlar aklıma geldikçe bu mesajı güncellemeye devam ederim. Şimdilik bu kadar.

    Kullanma kılavuzu.
    Teknomarketlerde kulak cok cabuk aldatilir. Kaliteli ses ile siddetli ses arasindaki farki anlamayan aliciyi bas sesleri dinleterek ne kadar guzel cihaz oldugunu ikna etmeye calisan satis anlayisi, zaten ses cikisinin buyuk bolumunu subwoofera yukleyen bu sistemleri aksiyonlu, patlamali, diyalog yerine efekti bol olan demolarla aliciya begendirir.



    Eger kullanicinin ilk ses sistemi deneyimi olacaksa sorun yok ancak ne istedigini bilme yolunda ilk adimlari atanlar genelde bu asamada hata yaparlar, memnuniyetsizlikleri ikinci bir masrafa yol acar butceleri varsa. Eger ek butce olusmazsa bu sistemlerle mutsuz yasarlar.



    Benim bu noktada onerim muhakkak bildiginiz bir muzik ya da film demo usb'si ile magazalari dolasin. Sesi cok actirmayin. Kaliteli cihaz dusuk seste dengesini ve ses rengini zaten belli eder. Muhakkak kumanda isteyin. Menuleri biliyorsaniz ayarlayin, bilmiyorsaniz bas ve tizi en yuksege almasini talep edin. Surround etkisi icin bildiginiz filmleri belirleyin. Mesela gecmisi olmayan adam 1. Filminin baslangicindaki deniz sahnesinde simsekler ve deniz sesi guzel bir surround denemesidir. Ya da seytanin avukati filminde kilise bahcesindeki kus ve bocek sesleri bol patlamali demolardan cok daha guzel bir test metodudur.



    Imkan varsa muhakkak oturarak dinleyin ya da comelin. Telefondan bt ile yaptiginiz testlerde telefonunuzdakineq ayarlari pure ses kalitesini almanizi engeller, aldatici olabilir. Baska test imkani yoksa tabi ki bt yine de bir yontemdir.



    Saticinin begenmediginiz bir cihazla ilgili sizi yonlendirmesine ve soyledikleri ile kendinizi ikna etmeye calismayin. Kötü Evlilik gibi bazi seyler aldiktan sonra duzelmez:) Bazi cihazlarin hoparlorleri dinledikce acilir. Soundbarda bu acilma olayi surucu boyutlari nedeniyle sınırlidır ama yine de olumlu gelismeler olabilir. Yanliz cihazin ses rengi kotuyse acilma onu duzeltmez.



    Amfi kullananlar bugune kadar kac ses codekinin gelip gectigine sahit olmuslardir ancak 3 temel laboratuvar var. Dolby digital. Dolby theatre System, ve Lucas'in THX'i. Thx ust seviye codectir ve jurassic park, star wars gibi filmler haricinde kullanilmasa da prestij markadir. Eger bir soundbar thx destekliyorsa diger turev ses codeclerine gerek yoktur. Cunki thx her cihaza patentini vermez. Dolby Digitalin yanina gelen. True, plus vs. Gibi uzantilar aslinda cok onemli degildir. Atmos da aslinda 7.1 sistemin surroundlarinin farkli konumlandirilmis hali. Temeli farkli olabilir, daha karisik algoritmasi da olabilir ama 5.1 ile 7.1 arasindaki farkin oneminin kalmamasi gibi atmos da gelip gecici olabilir. Su anda cogu soundbarda bu laboratuvarlarin codecleri uzerine gelistirilen dsp'ler yerine kendi argelerince gelistirilen dsp'ler kullaniliyor. Soundbarlar kendi bilesenleri ile hazir geldiginden ses siddeti arttikca bozulmayi engelleyen daclari ust seviye cihazlarda zaten sunuyorlar. 24 bit, 32 bit daclar iyi is cikariyor. Yani kaliteli bir cihazin sesi 15.'nci kademede nasil bozulmuyorsa 50.'nci kademede de ayni kalitede gelecektir.



    Biraz uzun bir yazi oldu belki ancak kagit uzerinden verilerle cihaz almak isteyen arkadaslarimizin, bilgi birikimi oldukca yogunlastigi bu sayfalardaki inerilerle kendi begendikleri cihazi muhakkak dinleyerek bulabileceklerine inaniyorum. Genelde her cikan ust model en iyisi olmaz. Genelde bir model serisi belli bir noktada zirve yapar sonra kalite dususu baslar, o cihaz uzerinden miras yer markalar. Midel numarasina degil, ses kalitesine bakin diyerek sonlandiriyorum.



    Saygilarimla.

    Samsung servisleri icin soundbarlar uzak cihazlar. Kisisel bir meraklari yoksa bu cihazlar onlar icin quadrophonic basit ses veren cihazlar. Bagla bt'den, tv'deki sesi tum hoparlorlerden versin diye dusunuyorlar. Bu nedenle soundbar kurulumu yapilirken servisten beklenti eger cihaz arizali ise olmali. Onlar gittikten sonra yapilmasi gereken baglanti yapilir. Bu baglanti yapilirken;


    1. Once tv'ye bagli tum cihazlarin baglantisi kablolar sokulerek sonlandirilmali.

    2. Elektrik Fisleri bagli degil iken ilk baglanti arc hdmi'lerden soundbar ve tv arasinda olmali. Kablo cok kaliteli olmasina gerek yok. Kutudan cikan kablo yeterli..

    3. Sonra iki cihaz da acilarak arc baglantisi test edilmeli. Bu arada tv atmosu destekliyorsa netflix/disney/amazon gibi stream izlenim saglayan uygulamadan ornek bir medya acilip atmos denenmeli. Muhtemelen ilk asamada gelmeyecek olan atmos ses icin tv ayarlarindan duzgecis/passthrought secenehi isaretlenmeli. Netflix en yuksek paket olmali. Samsung tv'ler icin ayarlardan hdmi/uhd ayari acilmali. Tv atmos degil dd+ destekliyorsa amazon uygulamasi uzerindrn atmos ses iletebilir. Alternatif olarak bu da denenebilir.


    Tv atmos ve dd+ desteklemiyorsa altenatif bir multimedya cihazi edinilmeli. Su an icin bu isi en iyi destekleyen nvidia shield. 2019 model olmasina ragmen hem akis medyasi uzerinden gelen daha dusuk cozunurluklu 5.1.2 atmos sesi hem de arsivinizde olan 7.1.2 kanalli gercek atmos diyebilecegimiz sesi verebilir. Problem ise bu cihaz Turkiye'de cok pahali. Alternatif olarak hemen her android tabanli medya playerlar kodi uzerinden sıkıştırılmıs atmosu verir. Apple tv kendi isledigi Atmosu iletir. Neyse burasi uzun ama bu tarz bir cihaz varsa soundbarin hdmi 1 ya da 2 girisine baglanacak.


    4. Bu asamada tv'ye medya player uzerinden atmos ses geliyorsa ilk kurulum asamalari tamamdir ve cihazlariniz arc protokolu ile tek kumanda ile kontrol edilirken atmos ses alabildiginiz ortadadir.

    5. Simdi eskiden kullandiginiz cihazlari sirasi ile tv'ye baglayabilirsiniz. Tv'de kaynak degistirdiginizde arc baglantisi devam ediyorsa sorun yok demektir. Ancak digiturk kutulari, tv plus kutulari eski cihazlardir ve tv'nin arc baglantisini kesebilirler. Bu kesintiler herkesin karsilastigi problemler ama digiturkun baglantiyi kesmeyen kutusu (var ama modeli hatirlamiyorum) bulunursa alinabilir. Baglantilari sira ile yaparsaniz arc baglantisini kesen cihaz kolayca bulunur.


    6. Uydu alicisi ile baglantili hicbir cihazi direk soundbara baglamayin. Barindirdigi elektrigi hdmi'ye de aktardiklarindan cokca cihaz bozma vukuatlari vardir.


    7. Oyun konsolu kullanacaklar icin 120hz destekli su an tek model lg q95sr oldugu icin diger marka soundbarlarda goruntu onemli ise tv'ye, ses onemli ise soundbara baglanti yapilacak. Tv atmos destekliyorsa zaten tv baglantisi hem 120hz hem de atmosu saglayacaktir.


    8. Q990b ve q990c modellerinin arka surroundlari sag ve sol yonleri bellidir. Ayrica uygulamada yonlerini kontrol ediniz. Surroindlari onde konumlandiracaklar icin yon ayari vardir.


    9. Samsung q990b ve 990c'de standart modda eq ayari kullanabilirsiniz. Diger modlarda sadece bas tiz ayari calisir. Suruculerin ses yuksekliklerini uygulamada sag ust 3 noktaya basarak gorebilirsiniz.


    10. Standart modda kullanirsaniz izlediginiz kaynagin orjinal kaydina gore suruculerden ses duyarsiniz. Stereo ise 2.1, dolby digital ise 5.1/7.1, atmos ise 5.1.2 /7.1.2 ses duyarsiniz. Stereo kaydi diger kanallardan ses gelecek sekilde dinlemek isterseniz rv'niz samsung ise kumandanizdan surround/spor/adaptif seceneklerini secerek, uygulama uzerindrn ya da soundbar kumandasindan secim yapabilirsiniz.


    11. Gelen kaynagin sesinin atmos oldugunu anlamak icin; medya ilk acildiginda sesi algilarsa soundbarin kucuk ekraninda dolby atmos yazisi kayarak gecer. Bunu kacirirsaniz soundbarin kumandasindan "i" tusuna basarak sesin kayit seklini atmos/multi ch/ Dolby Digital gibi gorebilirsiniz.


    Saygilarimla.

  • Harika bir inceleme olmuş elinize sağlık,sisteminiz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skunkII

    Harika bir inceleme olmuş elinize sağlık,sisteminiz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
    Çok detaylı ve iyi düşünülmüş bir inceleme olmuş ellerinize sağlık.
    Aklım da yavaş yavaş kaymaya başladı bu soundbar işine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferaxu

    Çok detaylı ve iyi düşünülmüş bir inceleme olmuş ellerinize sağlık.
    Aklım da yavaş yavaş kaymaya başladı bu soundbar işine

    Alıntıları Göster
    Teşekkürederim,

    Merak edenler olursa da daha detaylı anlatabilirim,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blueall

    Teşekkürederim,

    Merak edenler olursa da daha detaylı anlatabilirim,

    Alıntıları Göster
    benim n11.com dan aldığım lg nb3530a yı bugün teslim ettiler. akşama kurulumu yapacağım üründe bir sorun yoksa. deneyimleri paylaşırım bir kaç günlük denemeden sonra...
  • afanesavo A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, seninde deneyimini bekleriz :)

    ses 100 e kadar açılıyor haberin olsun, müzikte 50 açman yeterli :)
  • blueall B kullanıcısına yanıt
    yahu dün akşam kurdum. o ne ses. o ne kalite. bi arkadaşımla biraz test ettik. youtube dan offical klipler, harici bellekten 8gb büyüklüğünde bi iki film denedim. çok başarılı geldi. sesi 100'e 1-2 dakikalığına anca çıkarabildim. alttaki komşu iyi dayandı yani dün gelmedi ya kapıya daha da gelmez.

    woofer çok başarılı. koltuklar hoplayacak neredeyse efektlerde.

    bunlar ilk izlenimler. ses kalitesi kırpılmamış blueray 24-35 gb lık bi filmde denemek istiyorum asıl. sorround olayını.
    o zaman test bitmiş olacak.

    bir de ilk izlenimler; kurulumu nereye yapacağınız çok önemli.

    ilk başta duvara monte etmeden tv ünitesinin üzerinde duruyordu.
    akabinde tv nin tam altında duvarda denedim ses kalitesinde inanılmaz değişiklik oldu.

    ortalama kulak hizasında olduğunda daha kaliteli dağılıyor bulunduğunuz ortama.

    eksi yönlerine gelince surround olayını beklediğim gibi alamayacağım muhtemelen, 5+1 de kuleler ile arkadan gelen efektlere ulaşmak güç gibi dün akşam da gelmedi zaten o sesler. o kadar da bekledim. ama tam kurulumdan sonra belirtirim performansı.

    yanlız aldığıma pişman değilim evim (2+1 öyle büyük bir salonum yok.) için on numara ses sistemi. çok şık.
    reklamları bile kısa film tadında izliyorsunuz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: afanesavo

    yahu dün akşam kurdum. o ne ses. o ne kalite. bi arkadaşımla biraz test ettik. youtube dan offical klipler, harici bellekten 8gb büyüklüğünde bi iki film denedim. çok başarılı geldi. sesi 100'e 1-2 dakikalığına anca çıkarabildim. alttaki komşu iyi dayandı yani dün gelmedi ya kapıya daha da gelmez.

    woofer çok başarılı. koltuklar hoplayacak neredeyse efektlerde.

    bunlar ilk izlenimler. ses kalitesi kırpılmamış blueray 24-35 gb lık bi filmde denemek istiyorum asıl. sorround olayını.
    o zaman test bitmiş olacak.

    bir de ilk izlenimler; kurulumu nereye yapacağınız çok önemli.

    ilk başta duvara monte etmeden tv ünitesinin üzerinde duruyordu.
    akabinde tv nin tam altında duvarda denedim ses kalitesinde inanılmaz değişiklik oldu.

    ortalama kulak hizasında olduğunda daha kaliteli dağılıyor bulunduğunuz ortama.

    eksi yönlerine gelince surround olayını beklediğim gibi alamayacağım muhtemelen, 5+1 de kuleler ile arkadan gelen efektlere ulaşmak güç gibi dün akşam da gelmedi zaten o sesler. o kadar da bekledim. ama tam kurulumdan sonra belirtirim performansı.

    yanlız aldığıma pişman değilim evim (2+1 öyle büyük bir salonum yok.) için on numara ses sistemi. çok şık.
    reklamları bile kısa film tadında izliyorsunuz...
    bir de sormak istediğim bu optik kabloyu cihazlara bağlarken tedirgin oluyorum. böyle tık diye oturmuyor galiba. yuvasına zarar vereceğim hissi uyandırıyor. bişeyleri yanlış mı yapıyorum. değişik bi bağlantı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: afanesavo

    bir de sormak istediğim bu optik kabloyu cihazlara bağlarken tedirgin oluyorum. böyle tık diye oturmuyor galiba. yuvasına zarar vereceğim hissi uyandırıyor. bişeyleri yanlış mı yapıyorum. değişik bi bağlantı.

    Optik kablo aslında benimkisi oturuyor ses çıkmıyo ama bi tırnağa geçtiğini takarken hissediyorum elimle.

    Ses çok başarılı gerçekten, surrond sesi alman için surron orjinal bir film ile denemen lazım.
    Birde şöyle düşün karşında soundbar ve soundbarın sağ ve sol tarafı duvar olmalı ki arkadan gelecek olan sesler yandaki duvarlara çarpıp kulağına ulaşsın. Seside surrund veya 3 D ayarına geitreceksin. Ondan sonra dene bi görüşelim,

    Bende orjinal bir bluray indiriyorum, onda denicem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blueall

    quote:

    Orijinalden alıntı: afanesavo

    bir de sormak istediğim bu optik kabloyu cihazlara bağlarken tedirgin oluyorum. böyle tık diye oturmuyor galiba. yuvasına zarar vereceğim hissi uyandırıyor. bişeyleri yanlış mı yapıyorum. değişik bi bağlantı.

    Optik kablo aslında benimkisi oturuyor ses çıkmıyo ama bi tırnağa geçtiğini takarken hissediyorum elimle.

    Ses çok başarılı gerçekten, surrond sesi alman için surron orjinal bir film ile denemen lazım.
    Birde şöyle düşün karşında soundbar ve soundbarın sağ ve sol tarafı duvar olmalı ki arkadan gelecek olan sesler yandaki duvarlara çarpıp kulağına ulaşsın. Seside surrund veya 3 D ayarına geitreceksin. Ondan sonra dene bi görüşelim,

    Bende orjinal bir bluray indiriyorum, onda denicem.

    Alıntıları Göster
    LG NB3530A SOUNDBAR İNCELEMEM

    Arkadaşlar uzun süredir soundabar araştırıp yeterli bilgiye ulaşamadığım için hep erteliyordum.

    Soundbar konularının olgunlaşmasıyla ihtiyaçlarımı gözden geçirip ikna oldum ve dün kurulumunu yaptım.

    Kaliteli ses, çevresel sesleri almak gibi bir hedefim vardı ama evdeki küçük oğlumdan ve kablolara olan nefretimden ötürü bu ürüne yöneldim. Mükemmel bir surround almak gibi bir hedefim olmadan n11.com sitesinden LG Türkiye garantili cihazımı 438 tl'ye taksitle aldım.

    Tv: Lg 42LM760s
    Ses sistemi: Lg NB3530A
    Tv kendinden uydu alıcı. hd uydualıcı, Digitürk veya bluray oynatıcım yok.


    Ses sistemi iki parça Ana ünite ve Kablosuz subwoofer.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Çok ama çok şık. Ana ünite tuşları dokunmatik.

    Bu arada LG NB3531a adı altında cihazın gri rengi mevcut.

    http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-NB3531A
    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Aksesuarlar

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Sistemi içinden çıkan askı aparatı ile istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz.

    Giriş çıkışlar.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Bağlantı

    Bağlantı kutudan çıkan optik kablo veya bluetooth ile yapılıyor. Tv'nizde optik çıkış yok ise ne olur? İnanın bende bilmiyorum, media oynatıcı veya digiturk giriş çıkışları ile olur sanırım.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Kutuları açıp ana üniteyi optik kablo ile tv'ye bağlacak fişi elektrik przine takacaksınız. Subwooferı da sadece prize takacaksınız kurulum otomatik yapılmış, subwoofer wireless olarak ana üniteye bağlanmış olacaktır. Başka ayara gerek yok. Kablosuz subwooferda manuel eşleşme düğmesi hariç düğme yok. Sadece durumu bildiren, duruma göre değişen ışık bölümü var.

    Ses sistemi üzerinde Usb giriş, 2 optik giriş ve mp3 kulaklığının eşdeğeri olan 3.5mm stereo girişi var. Hdmi giriş çıkışı yok.

    En önemli özelliği bluetooth destekliyor olması. Kablosuz olarak telefonunuzdan veya diğer aygıtlarınızdan soundbarı aratıp "0000" şifresini girerek cihazları eşleştirebiliyorsunuz.

    Akıllı telefonum(lumia 925) şifre istemeden direk bağlandı. Müzikler, videolar, oyun sesleri her şey ses sisteminden gelmekte. (Güncelleme: 6 Ocak2014)

    Sistemde usb olsada usb'den flash veya hdd mi takayım film izleyeyim diye bir şey sözkonusu değil.

    Sistem üzerindeki usb sadece ses oynatmak için. Hangi formatları oynatıyor sorusuna şöyle cevap verebilirim. Sistem usbsini kullanırsanız sadece mp3 ve wma çalıyor.

    Ses dosyalarını veya film dosyalarını açma görevi tvnize veya harici media oynatıcınıza bağlı. Lg televizyonum en güncel formatlar mkv film, ses formatlarından da dts yi destekliyor o sebeple ben ses sistemi ile her film ve müzik dosyasını açıp seyredebilirim. Çünkü bunları çalıştıran tv. Tv izin verdiği içinde ses sistemi optik kablo ile tv'nin çalıştırdığı her şeyi çalacak. Tv'niz görüntü ve ses formatlarını tam olarak destekliyorsa bu cihaz işinizi görür. Kodeclerde sıkıntı var ise blu-ray ya da harici bir media oynatıcıya ihtiyacınız olacak.

    Tv kanalları ve radyo kanallrında da sistem çalışmakta. İsterseniz kapatabiliyorsunuz.

    Sesi hem tv'den hem ses sisteminden dinlemeye izin veriyor sistem. Ama eko sorunu çözebilirseniz.

    Lg tv ayarlar, ses, senkron ayarlarından üsttekini +3 yapınca uydu izlerken ses senkron oluyor. Ama HDD den oynattığım filmlerde tv ile soundbarın sesi senkron olmuyor, eko oluşuyor. Bazı filmlerin(yify den indirilen) sesinin kısık olduğunu düşünürseniz soundbar ile bu konuşma seslerini pek yükseltemiyorsunuz. Haliyle efekt fazla ama konuşma sesi kısık olunca insan çevreyi rahatsız eder miyim diye düşünüyor. Doğru ayarı bulan bana bildirsin lütfen.

    Senkron için sistemde ayar var ama sadece 0-300ms arası senkron yapılabiliyor. Pek bir işe yaramıyor.

    Bluetooth ile ana ünite tv bağlantısını yapabilmeniz için LG tv'nizin bluetooth desteklemesi gerekli, 2013 model altında bu özellik mevcut değilmiş.

    Optik bağlantı bluetooth bağlantısından daha kaliteli ses verdiği için gereksiz çok da gerekli değil. Subwoofer zaten kendiliğinden ana üniteye wireless ile kablosuz bağlanmakta. Odanın istediğiniz yerine sadece prize takarak subwooferı konumlandırabildiğimizden bahsetmiştim.

    Kumanda.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Lg tv kumadasının yarısı kadar. 20cm civarı. Kumandada 4 ile gösterilen bölüm ses sisteminin kumandası ile tv'nizi yönetmek için, fonksiyonlar çok kısıtlı. Sadece ses ve kanal aşağı yukarı. Aşağıya bakabilirsiniz. Tv kumandası ses sistemine müdahale edebilse mükemmel olurdu.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Ses ayarı ve diğer ayarlar.

    Ana ünite 100 ses seviyesi, kablosuz subwofer 6+, -40 kademedir. Onun dışında manuel tiz bass ayarı yapamazsınız. Sadece hazır modları kullanabilirsiniz. Yaptığınız hiçbir ayarı tvde göremezsiniz ana ünitede bulunan panelden okuyacaksınız. Buyrun ses modları, bence modlar yeterli.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Kumanda da tuşu bulunan auto powerdan bahsetmek gerekirse tv'nizi kapattıktan bir dk sonra ana ünite ve subwoofer kapanıyor. Tv açıldığında, açılıyor.

    Tv izlerken "sinyal yok,geçersiz servis" gibi açılmayan uydu kanallarında 1dk beklerseniz. Cihaz yine kapanıyor.

    Özellikler

    SOUNDBAR [ANA KONU]



    YORUMLARIM.

    Oda konumum.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Kablosuz subwoofer iki teklinin arkasında. Ben sol teklide otururum :D

    Denenen filmler.

    ufak tefek çizgi filmler
    3d transformers 3
    3d titanların savaşı
    3d sanctum
    3d pi'nin yaşamı

    İlk denemem yukarı bak çizgi filmi ileydi sesi 100'e aldım ama abartı komşuları eve çekecek ses yoktu. Sonra 40'a indirdim normal sesin biraz üstü ile çizgi film izledik ama moralim bozulmuştu.

    Sonrasında transformers'ı açtım. Ses 40'ta idi. O ne ses, o ne efektler. Arkamda bulunan subwoofrın sesi ile koltuk zangırdıyordu, hıh dedim cihazın yeri iyi. Hemen ses kısmaya başladım. Ses 15'te bile eşim devamlı az daha kıs, az daha kıs demekteydi.

    Her filmde izlediğim ses yüksekliği farklı, bu film kalitesi ile alakalıymış. Kimini 8'de kimini ses 20'de normal yükseklikte seyrediyoruz.

    Ama keyif almak istiyorsanız o ses açılacak. Efektlerde ev bir sallanacak. Sesi şöyle 30'a çekeceksin.

    Sinemaya aileden büyükleri götürürüz bu ne gürültü böyle derler ya işte öyle gerçek sinema gibi ses, salonu dolduruyor. Ama gürültü yok, kaliteli ses var. Ses temizliği, bass kalitesi mükemmel.

    Gelelim çevresel seslere maalesef daha öyle bir efekt alamadım. Ses sağ sol yapıyor ama arkadan gelen bir sesle karşılaşmadım daha. Ama filmleri hızlandırılmış turlarla seyrettim.

    Ama bu cihazlara sanal 5.1 diyorlar ama yok bu tanım bence uygun değil. Ya da o özelliği ile daha tanışmadık. Gerçi sinemada da olsak devamlı ses karşıdan geliyor tek tük yanlardan efekt alıyoruz. Yinede sinema kalitesine yakın film gayet güzel izlenebilir.

    Pişmanmıyım. Hayır. O ses kalitesi, efektlerdeki o bass filmi öyle bir tatlı yapıyor ki iyi ki almışım. 438 tl bu ürün için kesinlikle pahalı değil.

    1000tl lik modelleri dinlemedim ama şahsi kanaatim 5.1 tadı alacağım diye bir soundbara 1000tl falan verilmeli mi? İşin içinde 3d oynatıcı ya da bahsettikerimden ayrı bir özellik vardır orasını bilmem. Bu ürün ile pahalı modelleri arasında surround farkı olacağını düşünmüyorum yalnız.

    Sayın arkadaşlar aklıma geldikçe bu mesajı güncellemeye devam ederim. Şimdilik bu kadar.

    Kullanma kılavuzu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 3 Haziran 2014; 9:31:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    LG NB3530A SOUNDBAR İNCELEMEM

    Arkadaşlar uzun süredir soundabar araştırıp yeterli bilgiye ulaşamadığım için hep erteliyordum.

    Soundbar konularının olgunlaşmasıyla ihtiyaçlarımı gözden geçirip ikna oldum ve dün kurulumunu yaptım.

    Kaliteli ses, çevresel sesleri almak gibi bir hedefim vardı ama evdeki küçük oğlumdan ve kablolara olan nefretimden ötürü bu ürüne yöneldim. Mükemmel bir surround almak gibi bir hedefim olmadan n11.com sitesinden LG Türkiye garantili cihazımı 438 tl'ye taksitle aldım.

    Tv: Lg 42LM760s
    Ses sistemi: Lg NB3530A
    Tv kendinden uydu alıcı. hd uydualıcı, Digitürk veya bluray oynatıcım yok.


    Ses sistemi iki parça Ana ünite ve Kablosuz subwoofer.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Çok ama çok şık. Ana ünite tuşları dokunmatik.

    Bu arada LG NB3531a adı altında cihazın gri rengi mevcut.

    http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-NB3531A
    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Aksesuarlar

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Sistemi içinden çıkan askı aparatı ile istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz.

    Giriş çıkışlar.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Bağlantı

    Bağlantı kutudan çıkan optik kablo veya bluetooth ile yapılıyor. Tv'nizde optik çıkış yok ise ne olur? İnanın bende bilmiyorum, media oynatıcı veya digiturk giriş çıkışları ile olur sanırım.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Kutuları açıp ana üniteyi optik kablo ile tv'ye bağlacak fişi elektrik przine takacaksınız. Subwooferı da sadece prize takacaksınız kurulum otomatik yapılmış, subwoofer wireless olarak ana üniteye bağlanmış olacaktır. Başka ayara gerek yok. Kablosuz subwooferda manuel eşleşme düğmesi hariç düğme yok. Sadece durumu bildiren, duruma göre değişen ışık bölümü var.

    Ses sistemi üzerinde Usb giriş, 2 optik giriş ve mp3 kulaklığının eşdeğeri olan 3.5mm stereo girişi var. Hdmi giriş çıkışı yok.

    En önemli özelliği bluetooth destekliyor olması. Kablosuz olarak telefonunuzdan veya diğer aygıtlarınızdan soundbarı aratıp "0000" şifresini girerek cihazları eşleştirebiliyorsunuz.

    Akıllı telefonum(lumia 925) şifre istemeden direk bağlandı. Müzikler, videolar, oyun sesleri her şey ses sisteminden gelmekte. (Güncelleme: 6 Ocak2014)

    Sistemde usb olsada usb'den flash veya hdd mi takayım film izleyeyim diye bir şey sözkonusu değil.

    Sistem üzerindeki usb sadece ses oynatmak için. Hangi formatları oynatıyor sorusuna şöyle cevap verebilirim. Sistem usbsini kullanırsanız sadece mp3 ve wma çalıyor.

    Ses dosyalarını veya film dosyalarını açma görevi tvnize veya harici media oynatıcınıza bağlı. Lg televizyonum en güncel formatlar mkv film, ses formatlarından da dts yi destekliyor o sebeple ben ses sistemi ile her film ve müzik dosyasını açıp seyredebilirim. Çünkü bunları çalıştıran tv. Tv izin verdiği içinde ses sistemi optik kablo ile tv'nin çalıştırdığı her şeyi çalacak. Tv'niz görüntü ve ses formatlarını tam olarak destekliyorsa bu cihaz işinizi görür. Kodeclerde sıkıntı var ise blu-ray ya da harici bir media oynatıcıya ihtiyacınız olacak.

    Tv kanalları ve radyo kanallrında da sistem çalışmakta. İsterseniz kapatabiliyorsunuz.

    Sesi hem tv'den hem ses sisteminden dinlemeye izin veriyor sistem. Ama eko sorunu çözebilirseniz.

    Lg tv ayarlar, ses, senkron ayarlarından üsttekini +3 yapınca uydu izlerken ses senkron oluyor. Ama HDD den oynattığım filmlerde tv ile soundbarın sesi senkron olmuyor, eko oluşuyor. Bazı filmlerin(yify den indirilen) sesinin kısık olduğunu düşünürseniz soundbar ile bu konuşma seslerini pek yükseltemiyorsunuz. Haliyle efekt fazla ama konuşma sesi kısık olunca insan çevreyi rahatsız eder miyim diye düşünüyor. Doğru ayarı bulan bana bildirsin lütfen.

    Senkron için sistemde ayar var ama sadece 0-300ms arası senkron yapılabiliyor. Pek bir işe yaramıyor.

    Bluetooth ile ana ünite tv bağlantısını yapabilmeniz için LG tv'nizin bluetooth desteklemesi gerekli, 2013 model altında bu özellik mevcut değilmiş.

    Optik bağlantı bluetooth bağlantısından daha kaliteli ses verdiği için gereksiz çok da gerekli değil. Subwoofer zaten kendiliğinden ana üniteye wireless ile kablosuz bağlanmakta. Odanın istediğiniz yerine sadece prize takarak subwooferı konumlandırabildiğimizden bahsetmiştim.

    Kumanda.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Lg tv kumadasının yarısı kadar. 20cm civarı. Kumandada 4 ile gösterilen bölüm ses sisteminin kumandası ile tv'nizi yönetmek için, fonksiyonlar çok kısıtlı. Sadece ses ve kanal aşağı yukarı. Aşağıya bakabilirsiniz. Tv kumandası ses sistemine müdahale edebilse mükemmel olurdu.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Ses ayarı ve diğer ayarlar.

    Ana ünite 100 ses seviyesi, kablosuz subwofer 6+, -40 kademedir. Onun dışında manuel tiz bass ayarı yapamazsınız. Sadece hazır modları kullanabilirsiniz. Yaptığınız hiçbir ayarı tvde göremezsiniz ana ünitede bulunan panelden okuyacaksınız. Buyrun ses modları, bence modlar yeterli.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Kumanda da tuşu bulunan auto powerdan bahsetmek gerekirse tv'nizi kapattıktan bir dk sonra ana ünite ve subwoofer kapanıyor. Tv açıldığında, açılıyor.

    Tv izlerken "sinyal yok,geçersiz servis" gibi açılmayan uydu kanallarında 1dk beklerseniz. Cihaz yine kapanıyor.

    Özellikler

    SOUNDBAR [ANA KONU]



    YORUMLARIM.

    Oda konumum.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    Kablosuz subwoofer iki teklinin arkasında. Ben sol teklide otururum :D

    Denenen filmler.

    ufak tefek çizgi filmler
    3d transformers 3
    3d titanların savaşı
    3d sanctum
    3d pi'nin yaşamı

    İlk denemem yukarı bak çizgi filmi ileydi sesi 100'e aldım ama abartı komşuları eve çekecek ses yoktu. Sonra 40'a indirdim normal sesin biraz üstü ile çizgi film izledik ama moralim bozulmuştu.

    Sonrasında transformers'ı açtım. Ses 40'ta idi. O ne ses, o ne efektler. Arkamda bulunan subwoofrın sesi ile koltuk zangırdıyordu, hıh dedim cihazın yeri iyi. Hemen ses kısmaya başladım. Ses 15'te bile eşim devamlı az daha kıs, az daha kıs demekteydi.

    Her filmde izlediğim ses yüksekliği farklı, bu film kalitesi ile alakalıymış. Kimini 8'de kimini ses 20'de normal yükseklikte seyrediyoruz.

    Ama keyif almak istiyorsanız o ses açılacak. Efektlerde ev bir sallanacak. Sesi şöyle 30'a çekeceksin.

    Sinemaya aileden büyükleri götürürüz bu ne gürültü böyle derler ya işte öyle gerçek sinema gibi ses, salonu dolduruyor. Ama gürültü yok, kaliteli ses var. Ses temizliği, bass kalitesi mükemmel.

    Gelelim çevresel seslere maalesef daha öyle bir efekt alamadım. Ses sağ sol yapıyor ama arkadan gelen bir sesle karşılaşmadım daha. Ama filmleri hızlandırılmış turlarla seyrettim.

    Ama bu cihazlara sanal 5.1 diyorlar ama yok bu tanım bence uygun değil. Ya da o özelliği ile daha tanışmadık. Gerçi sinemada da olsak devamlı ses karşıdan geliyor tek tük yanlardan efekt alıyoruz. Yinede sinema kalitesine yakın film gayet güzel izlenebilir.

    Pişmanmıyım. Hayır. O ses kalitesi, efektlerdeki o bass filmi öyle bir tatlı yapıyor ki iyi ki almışım. 438 tl bu ürün için kesinlikle pahalı değil.

    1000tl lik modelleri dinlemedim ama şahsi kanaatim 5.1 tadı alacağım diye bir soundbara 1000tl falan verilmeli mi? İşin içinde 3d oynatıcı ya da bahsettikerimden ayrı bir özellik vardır orasını bilmem. Bu ürün ile pahalı modelleri arasında surround farkı olacağını düşünmüyorum yalnız.

    Sayın arkadaşlar aklıma geldikçe bu mesajı güncellemeye devam ederim. Şimdilik bu kadar.

    Kullanma kılavuzu.

    Alıntıları Göster
    Bluetooth subwooferın menzili artırılırsa ve middlelar daha kaliteli olursa daha iyi olabilir. Teknosa da dinledim basları ve tizleri güzel. Tizler gayet iyi kulak tırmalamayacak düzeyde. Ama bluetooth menzili az olmuş. Ben subwoofer için köşeyi tercih ediyorum. O yüzden mesafe şart :)
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Kılavuzda bunu söylüyor.

    Mesafe 2 ile 10 m arası olmalı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Kılavuzda bunu söylüyor.

    Mesafe 2 ile 10 m arası olmalı.

    @biuu, incelemeler,yorumlar, açıklamalı kulanım klavuzu süper olmuş söyleyecek söz bırakmamışsın. tebrikler.
    LG bile bu kadar iyi tanıtmadı bu ürünü

    ben de yerleştirdim kurulumu yaptım.
    artı yönler @biuu ve @blueall tarafından anlatıldı.

    daha fazla artılardan bahsetmeyeceğim.
    beni rahatsız eden birşey var ona değinmek istiyorum.

    * woofer da güçtuşu konulmamış. tv izlerken woofer ı kullanmak istemiyorum. (woofer bi süre sonra yoruyor. sadece filmlerde izlemek istiyorum. ) sadece hoparlörü kullanmak istiyorum ama ne kumandadan ne de wooferdan bi tuşla kapatamıyorum.
    direk fişi çekmeniz gerekiyor.

    * surround u yakalayamadım. 5+1 sistemde olduğu gibi arkanızda bulunan hoparlörlerden ses gelme hissi oluşmuyor. oda kare sayılır, koltuk duvara sıfır, woofer tv nin yanında karşımda. sorrund u yakalarım diyordum ama yakalayamadım. sorun değil. kaliteli ses şu an için yeterli.

    sonuç itibariyle aldığıma memnunum...
  • afanesavo A kullanıcısına yanıt
    İncelemeyi beğendiğinize sevindim. Sizde iyi günlerde kullanın.

    Evet woofer için tek tuş yok ama fiş sökmekten daha kolay yol var. Woofer level tuşuna basıp ses kısma tuşuna basılı tutarak ayarı -40'a getirmek.
  • benim de sistemi kullanacagim yerde tv yanlarinda duvar yok ..kare degil yani. bakalim nasil olacak ? 300 -350 civarina dusmesi yakindir sanirim, o zaman alirim ben de )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    İncelemeyi beğendiğinize sevindim. Sizde iyi günlerde kullanın.

    Evet woofer için tek tuş yok ama fiş sökmekten daha kolay yol var. Woofer level tuşuna basıp ses kısma tuşuna basılı tutarak ayarı -40'a getirmek.
    Arkadaşlar selam,

    Bir tane orjinal bluray CD si aldım, onu bilgisayarda oynatıp tv ye bağlayacağım, bakalım surrond denilen şey oluşacakmı.

    Yarın akşam sonucu yazarım,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blueall

    Arkadaşlar selam,

    Bir tane orjinal bluray CD si aldım, onu bilgisayarda oynatıp tv ye bağlayacağım, bakalım surrond denilen şey oluşacakmı.

    Yarın akşam sonucu yazarım,

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,

    Cihazınızda surrond test için koltuğunuza oturun ve 35-40 volum ile yiaşşağıdaki linkteki videoyu izleyin. Şaşıracaksınız :)


    Youtube Assasin 's Creed 3
  • blueall B kullanıcısına yanıt
    Direk indirilebilir link yaptım indirip deneyeceğim hemen. 1080p 86mb.

    fragmanı buradan indiriniz.

    ________________________
    İzledim. Yorumum eh işte :D

    Fakat kumandadan infoya basınca pcm2/0.0 diyor Dolby digital değil yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 3 Kasım 2013; 14:45:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Direk indirilebilir link yaptım indirip deneyeceğim hemen. 1080p 86mb.

    fragmanı buradan indiriniz.

    ________________________
    İzledim. Yorumum eh işte :D

    Fakat kumandadan infoya basınca pcm2/0.0 diyor Dolby digital değil yani.
    Tam anlamıyla nasıl izliycez, tam 5+1 video varmıdır ?

    var ise link verin, yükleyelim hemen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueall -- 3 Kasım 2013; 16:31:13 >
  • blueall B kullanıcısına yanıt
    Asıl videoyu buldum,

    izleyin, dinleyin,

    Dolby Surround

    Helikopter sesi çok iyi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueall -- 3 Kasım 2013; 21:03:15 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.