Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (935. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: sarpcore , kimnotyze1983 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
33.403
Cevap
470
Favori
1.644.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 933934935936937
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • josh-r J kullanıcısına yanıt

    dolby atmos ve dts-x desteği tv de desteklmesi gerekiyormu saundbara özgü birşeymi acaba.deneme şansım şehir merkezlerine biraz uzagım gidersem denemeyecegim.Samsung HW-@950A/TK aklımdan geçiyor ama okadar para vermeye değermi.yada dediginiz gibi Samsung q800/tk alıp arka kit Samsung SWA-8500S/TK ikisi 6,5bin yapıyor.q950 arasında 4,5 bin aradaki darka değermi acaba

  • esc42 E kullanıcısına yanıt
    OLED TV veya güncel üst segment bir TV'niz varsa Atmos desteği vardır. Atmos özelliğini zaten dahili media player ve Netflix gibi dijital platform uygulamaları aracılığı ile verecektir. Bu hizmetleri ayrı satılan media player, Apple TV, Nvidia Shield gibi Android box tarzı oynatıcılardan alıyorsanız TV için Atmos desteği olmasına gerek yok. Bu cihazınızlarınızı soundbara, soundbarı da TV'ye bağlayacaksınız.
    Aslında ses ve görüntü yatırımı denk olmalı. TV'nizin özelliklerini bilmiyorum. TV'nizden daha fazla yatırımı sese yapmak bana çok mantıklı gelmiyor (Görüntüden bağımsız olarak ses sistemi olarak da kullanmayı düşünüyorsanız; iki ayrı sisteme de yatırım yapmak istemiyorsanız yani müzik dinlemeyi seviyorsanız bişey diyemem). Örneğin güncel bir OLED TV'niz varsa ses sistemine yatırım yapmaya değer.
    Bu arada Samsung HW-Q800T ile Q800A farklı soundbarlardır, performansları da farklıdır. Q800A SWA-9500S arka kitler ile güzel bir takım olur (bu model arka kitlerin de Atmos özelliği var). Takımı oluşturmak maaliyetli olacaksa tabiki Q950A'ya yönelmek daha mantıklı olacaktır:

    https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q800a-vs-samsung-hw-q800t/21516/13375?usage=8767&threshold=0.14



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 19 Ekim 2021; 15:26:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • esc42 E kullanıcısına yanıt

    @tayaydin hocamda anlatmış

    ben tv olayına bayadır uzağım. soundbarın bağlı olduğu kaynak dolby atmos yada dts-x i şelmesede soundbara direkt iletmesi yetiyor soundbar dolby atmos yada dts-x i algılayıp gerekli çözümlemeleri yapıyor.


    tv falanda alım aşamasındaysanız bunların hepsine dikkat edip yatırım yapmanızda fayda var.


    tv ler genelde dolby digital plus 5.1 atmosları iletebiliyorlar (netflix, amazon prime disney gibi platformlarınkullandığı)

    sinema filmlerinin kullandığı dolby Tru HD 7.1 atmoslar için nvidia shiled Tv pro yada zidoo gibi android boxlar gerekmekte

    zidoo lardada netflix ve amazon prine gibi platformlar yok.

    herşeyi tek cihazda yapayım derseniz neredeyse tek alternatif nvidia shiled tv pro kalıyor. ama tv den netflix amazonu hallederim derseniz zidoo kullanıp çok ta mutlu arkadaşlarımı var aramızda.


    sen ne kullanıyorsun diye sorarsan

    nvidia shiled tv pro 2019, sn11r, xgim h3 (projeksiyoN)


    biraz karışış oldu kusura bakmayın. kendi başıma gelen yada burdaki soundabar ala arkadaşların başına gelip çözümlediğimiz sıkıntıların kısa özetini geçtim.





  • @tayaydin @josh-r Cevaplarınız için teşekkür ederim.

    tv 65" a65 b 880b arçelik android.indirim vardı aldım.Netflix vs var.Q800A tr de var ama kit SWA-9500S olarak göremedim.bossbilisim de var nekadar güvenilir emin değilim.ikisini alırsam maliyeti 8500 gibi oluyor. bu maliyetlere değermi acaba.müzik dinlemek için değil de genelde filim için



    SOUNDBAR [ANA KONU]www.arcelik.com.tr
    8 Serisi A65 B 880 B / 65
    https://www.arcelik.com.tr/android-tv/a65-b-880-b-televizyon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esc42 -- 19 Ekim 2021; 17:7:48 >
  • Samsung HW-Q700A ile HW-Q800A farkını araştırıyorum da.. Her şeyi, noktası virgülüne aynı; tek farkı subwoofer doğru mu acaba?

    Manual'ini yan yana koydum:

    HW-Q700A'nın sub'ı: PS-WA75B

    HW-Q800A'nın sub'ı: PS-WA85B


    Sub'ların da ağırlıkları ve watt'ı (160w) aynı, boyutları farklı o kadar.


    HW-Q700A: 3.200 TL

    HW-Q800A: 5.500 TL


    Aradaki fiyat farkı neyin nesi bilen var mı? Subw. bu kadar farkettirmez ki?

    SOUNDBAR [ANA KONU]




  • bucoskun kullanıcısına yanıt
    Fiziksel değerleri karşılaştırmak bir yere kadar fikir verebiliyor asıl değerlendirme için profesyonel ekipmanlarla yapılmış test sonuçlarına bakmak gerekir diye düşünüyorum. rtings'in yaptığı testlerde 700a'da filmlerde aksiyon sahnelerinde ve bas ağırlıklı müziklerde basların eksikliği tespit edilmiş.

    https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q800a-vs-samsung-hw-q700a/21516/23516?usage=8767&threshold=0.14

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esc42 E kullanıcısına yanıt
    Ben ve bir çok arkadaş arka kitleri sorunsuz bir şekilde Boss Bilişim'den aldık. Stoklarında varsa hemen gönderiyorlar yoksa 15-20 günü buluyor gelmesi.
    TV'nizde Atmos ses oynatma özelliği yok. Diğer yandan anladığım kadarı ile HDMI eARC özelliği de yok. Yani sıkıştırılmamış, yüksek bit hızlı, nesne tabanlı sesleri soundbar'a iletemez. Harici oynatıcı almayı düşünmüyorsanız film ağırlıklı izleme için bakacağınız soundbarda Atmos özellik ve Atmos performansı aramanuza gerek yok. Filmlerde 5.1 çevresel ses için arka kiti olan veya sonradan eklenebilen bir model düşünebilirsiniz. Arkadaşların bahsettiği Grundig soundbar f/p olarak bu sayfada çokca bahsedildi; arka kitleri var mıdır, ayrıca satılıyor mudur bilmiyorum. O olabilir. Samsung'un bin 500 TL civarına satılan swa-8500s arka kitlerle eşleşebilen Atmos'suz soundbarları da olabilir mesela...

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • bucoskun kullanıcısına yanıt

    Agirligi ayni degil sub'in. 2 kati agir gozukuyor. Baska farki var mi bilmem ama tum ozelliklerini ayni yapip sub yuzunden iki farkli model varsa subi zayif olani almak hata olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Hdmı arc varmış hocam dediginiz gibi hdmı earc yok. Hdmı arc ti hdmı earc çevirebiliyormuyoz acaba :).yada son care harici oynatıcı alacagım arkadaşımda Xiaomi Mi Box S 4K  var onda dollby dts destekledigini yazıyor ama birde zidoo x9s 4k var fiyatları hemen hemen aynı.

    SOUNDBAR [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar lg nano916pa tv'me sn7y soundbar'ı hdmi 3'ten arc olarak bağladım, dolby atmos sesleri soundbar'ın gösterge panelinde görerek alabildim, ancak türkçe 5.1 ses seçince soundbar gösterge panelinde hiç birşey yazmıyor, 5.1 sesi almam için ekstra bir ayar mı yapmam lazım, birde soundbar sesini kumanda'dan kontrol ediyorum ancak ses modları ekolayzır gibi ayarları tv kumandasından kontrol edemiyorum onun başka bir ayarı var mı acaba?

  • esc42 E kullanıcısına yanıt
    ARC eARC dönüşümü kablo ile olabilecek bir değişiklik değil. Cihaz destekliyorsa üreticinin yazılım güncellemesi ile olur. Samsung q70r soundbarı aldığımda eARC desteği yoktu, yazılım güncellemesi ile geldi. Yalnız satışa çıktığında Samsung eARC desteği vereceğini duyurmuştu. Bu sebebten kesin çözülemez diyemiyoruz; mevcut yazılımını, gelen güncellemeleri ve güncelleme günlüklerini takip edin derim. Belki de öyle bir güncelleme almıştır. Diğer yandan Kodi uygulamasını indirip bir deneyin; sesi düz geçiş gönderme (pass through) yani işlemeden soundbara gönderme özelliği mevcut. eARC destekli emanet cihazlarla veya servise danışarak ekstra harcama yapmadan elinizdeki tüm imkanları test edin. TV'imde Android sistem varken ekstra Android box almak açıkcası beni üzerdi. Ayrıca soundbar atmosu üst segment olmadıkça çoğu kişiyi tatmin etmiyor. Dolby Dijital, DTS destekli 5.1 sistemler film keyfiniz için yeterli olacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Elma ile armut bence 2 sistem. Grundig 280 watt, LG 600 watt hocam. Ayrıca LG, Grundig in 2 katı büyüklüğünde. Ben görür görmez vazgeçmiştim LG den. 102 ekran TV min önüne koysam iğrenç dururdu açıkçası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum.. İyi bir fikir veriyor bu karşılaştırma. SOUNDBAR [ANA KONU] 

  • esc42 E kullanıcısına yanıt
    netflix veya amazonun atmosu için e arcye ihtiyacınız yok tvniz android olduğu için muhtemelen esnektir kodiye eklenti filan kurarak atmos alabilirsiniz

    hdmi girişi olan bir soundbar alıp yolunuza x9s ile devam edin derim ama öncelikle netflix ve amazondan atmos ses almanız lazım çünkü x9sin tüm kaliteli görüntüsüne rağmen stream desteği yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg programa update gelmiş sn11 bas düzelecek gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisx3 kullanıcısına yanıt
    Kendi mi yapıyor yoksa Manuel bir işlem yapıyormuyuz bende sürüm 2106011 görünüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • barisx3 kullanıcısına yanıt
    tadından yenmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • djangobjk kullanıcısına yanıt

    soundbara gelen güncelleme yok. uygulamaya geldi sadece

  • josh-r J kullanıcısına yanıt

    Tüh be sn serisi bass yeniliklerini görünce dedim barda alır hemen güncelleme


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende lg sn7y cihaz aldim henüz elime ulaşmadı. Yalniz forumu okuyunca kafam cok karisti bu cohazda arc hdmi cikis var. Güncel cikisin yazilan hdmi2.1 earc olmasi yaziliyor. Dolby atmos vb. İcin gelecege donuk earc olan bir cihaz mi almaliyim acmadan degistireyim.
    Bilgilendirirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 933934935936937
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.