Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (661. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
33.352
Cevap
469
Favori
1.641.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozcan69 O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış.
    Hepsine katılıyorum.
    Kısık seste sinema keyfi olmaz,atmos olmaz,çevresel ses olmaz.
    Soundbarlar içinde benim kullandıklarım arasında kısık seste en başarılı olan soundbar jbl bar 5.1 di.Onda da hd sesler yok.Atmoscular beğenmiyor :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg sn11r bekleyen arkadaşlar Vatan yakında getirecek sanırım.
    Ama fiyata güncelleme gelmiş.
    https://www.vatanbilgisayar.com/lg-sn11r-ev-sinema-sistemi-770w-7-1-4-kanal-blutooth-hdmi.html

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk buraya yazıyorum belki ihtiyacı olan vardır. 5 gün ayda 1 haftalık samsung için rear kit var elimde swa 8500s isteyen olursa satabilirm

  • Üstad üzdün beni, sn11r kardeşiydik biz sizinle :) neyse hayırlı olsun diyelim. Şimdi plan nedir peki? Yani nasıl bir sistem ile devam etmeyi düşünüyorsunuz?

    Sn11r movie modu ile diyaloglarda harikalar yaratıyor bence. Ben 15-16 ses düzeyinde gayet iyi sonuç alıyorum. 20'ye daha çıkmadım bu modda. Standart vb modlar biraz daha sessiz kalıyor. Bass blast da yine imdada yetişiyor movie modu çok mid'li geldiği zaman. Müziklerde özellikle bass blast tercih ediyorum. Yine 17-18'i geçmemişimdir.

    Samsung kullanırken 40-50'lerden aşağı inmezdim ses ayarında. Lg'de daha güçlü bir ses karakteristiği var. Tabi herkesin tercihi farklıdır. Ben şimdilik mutluyum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YT -- 29 Ekim 2020; 23:30:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    Bu şekilde bir kesinti ise iyi o zaman. Seyir esnasında yaşatırsa problemli.


    Saygılarımla.



    Alıntıları Göster

    Aynen üstat ozaman zaten beni üzerdi sl9y ve spk8-s ten geçtiğimime

    saygılar sevgiler...

  • Hocam Ankara Kentpark LG bayisinden aldık, forumdan başka alanlarda var. Stok durumu için net konuşamayacağım çünkü biz ekim ayı başında kapora gönderip ayırtmıştık. Burak hocam ne yaptı etti LG den ürünü bize getirdi :)
    Burak hocamla bir konuşun dün gelen ürünlerin hepsinin sahibi yoksa sizede yardımcı olacaktır :) bizlere çok yardımcı oldu, buradan da tekrar teşekkür etmiş olayım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sawyer1 S kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, ne zamandır bekliyordunuz, güle güle kullanın 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YT kullanıcısına yanıt
    Hocam tam 3 hafta önce Burak hocamdan aldık, korana vs den dolayı dün geldi hemen teslim aldık.
    Ben bir 6 7 haftadır almaya çalışıyorum hiç bir yerde bulamadım. Evkurdan almadığıma da pişman olmuştum, şükür kavuştuk :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sn11'de Xbox One X kullanırken garip bir sıkıntı yaşıyorum.

    Normal tv yayını ya da film / dizi izlerken bir sorunum yok ancak oyun oynarken zaman zaman ses tamamen kesiliyor ve Xbox ana ekrana dönünce kendiliğinden geliyor.

    Fifa 20, Forza 4, F1 2020 gibi oyunlarda bu sorunla karşılaşıyorum.

    Kullandığım kablo 2.1. Normal kullanımda bir sorun yok ancak dediğim gibi Xbox'ta bu sorun can sıkmaya başladı.

    Fikri olan var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sawyer1

    Hocam Ankara Kentpark LG bayisinden aldık, forumdan başka alanlarda var. Stok durumu için net konuşamayacağım çünkü biz ekim ayı başında kapora gönderip ayırtmıştık. Burak hocam ne yaptı etti LG den ürünü bize getirdi :)
    Burak hocamla bir konuşun dün gelen ürünlerin hepsinin sahibi yoksa sizede yardımcı olacaktır :) bizlere çok yardımcı oldu, buradan da tekrar teşekkür etmiş olayım.
    Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
  • Son 10 gündür kararsızlık ve gitgeller eşliğinde ve yükselen dolar kuru tehlikesi karşısında tercihimi q70r den yana kullanarak aranıza katıldım. Baktım fiyatına göre alınabilecek en iyi soundbar olarak q70r geldi bana. Q70t önerdiler ama q70r nin yanında çok albenili gelmedi bana bir de rtings den baktığım kadarıyla surround dinamikleri q70t den daha iyiydi ki benim için önemli ni kriterdi.

    Mediamarkt dan aldım son kalan üründü 2 yıl garantili 2700 liraya aldım ve Avr sisteme veda ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 30 Ekim 2020; 21:11:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, ben de aynı fikirden yola çıktım. Rtings sitesinde yüksek sıralarda olup f/p dengesi olan bir cihaz bence de. İmkan olur da arka setle tamamlanırsa tatmin eder iyice ki ben şuan bile epey memnunum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gorod

    RX8'ile ben film izlemem. Müzik dinlerim, müziğide AVR'den değil Stereo'dan dinlerim.


    Şuan kendi sistemim Klipsch, bahsettiğim soundbar SK10Y. Evimin kapısı sonuna kadar açık. Müstakil evde yaşıyorum, volume problemi yok. Kendine güvenen gelebilir. :) Sk10'un nefesinin bittiği yerde Klipsch'ler daha yeni uyanmış oluyor. Bu konuda abartı bir durum yok.

    Bir kere giriş seviyesi nedir onu anlamak lazım. Kimisine göre 10.000 lira harcadığın sistemde giriş seviyesi. Ama mesela SK10 parasının 2 katını harcasan ortaya çıkaracağın sistem gayet ateş edebilen bir sistem olabilir. Sizin için giriş seviyesi belki ucuz plastik Pioneer hoparlörler olabilir. Ama benim için giriş seviyesi Magnat Monitor Supreme ya da Heco Victa olabilir ve bunlarla gayet güzel müzik dinlenir, hatta Soundbar'da dinlendiğinden çok daha iyi dinlenir bi Heco Victa ile.

    2 tane Definitive PF1500TL'li sistem kurduk ortalama 6000 liraya. Bir kere Subwoofer adam akıllı alt frekans başarımı gösteremiyor. 40-50 HZ arasında şişmiş bass vermekten başka bir numarası yok. O basit kutulardan doğru düzgün bass çıkmasını beklemekte saçma olur zaten.

    Teknolojik ya da benzeri olarak Soundbar'ın artıları vardır diye söyleyin, ama ses açısından lütfen. :) He siz RX8'leri Subwoofer'sız kullandıysanız zaten olayı baştan yanlış anlamışsınız.


    @eiskent

    Daha dün Hi-Fi ile ilgili bir Facebook grubunda tavsiye isteyen bir arkadaş bütçesi kısıtlı olduğu için Soundbar önerdim. Ben Soundbar düşmanı değilim. Ama 30-40 W'lık kutuları evi Imax sinemasına çevirmiş gibi anlatıyor burada bazı vatandaşlar ve eğer yer, kablo vs problemi yoksa gidip 3500-4000 liraya Soundbar almak israftır benim gözümde.

    Alıntıları Göster

    Kardeşim Merhaba, avr sistemi es geçeyim dedim, ıvırı zıvırı, parası sonu yok, çok karmaşık ayrıca. Soundbar düşünelim dedik senin bu yorumun beni iyice kopardı. Soundbar olayına zaten mesafeliydim iyice uzaklaştırdın beni.


    Soundbar'da böyle ekonomik değil ki arkadaş, al fiyat/performans de sineye çek, olmuyor.


    4-5 bine soundbar almak yerine Sony STR-DH790 avr ile Atmos kurulumlu bir sistemi 6 bin (avr sıfır, hoparlör, sub ikinci el falan) civarına bitirmek var. En azından AVR önce al, sonra sub, sonra hoparlör seti al en azından sonucuna değecek bir uğraş olacağı belli. (Soundbar'a kıyasla)


    5 bin civarı bir soundbar alıp, elinde keklik gibi kalması üzer adamı. Muhtemelen benim emektar Sony DZ940 5.1 kadar bile tad vermeyecek gibime geliyor.


    Benim çıkardığım ders ''ses kalitesi'' olarak Soundbar, AVR sistemlerinin alternatifi değil. AVR sistem olarak ikinci mikinci el toplayıp, neredeyse soundbar fiyatına ancak fiyatının çok üstünde kaliteli bir AVR sistem kurmak daha mantıklı gelmeye başladı.


    Soundbar'ın tek üstünlüğü derli toplu ve pratik olması anladığım kadarıyla.





  • resisTaNce kullanıcısına yanıt

    Aynı düşüncelerle aldım, ilerde belki arka kit satın alabilirim diye. Akşam saati olduğu için film performansını değerlendiremedim ama sesin berraklığı gerçekten hoşuma gitti pürüzsüz bir ses rengi var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    Bende avrden q70r ye geçtim. Çok beklentin olmasın avr sonrası ama güzel ses tonu filan. Belki en büyük sıkıntı subda yaşarsın brn birtek subına alışamadım arka kitleride aldım idare ediyor.. sn11 de var şu anda ama hangisini kullanırım bilmiyorum denedikten sonra belli olacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mnybjk kullanıcısına yanıt

    Sub konusunda beni tatmin etti diyebilirim. Zaten avr den geçiş yaptığım için beklentimi minimumda tuttum. Yani düşük seste müzik dinlerken bile çok tatlı basslar veriyor hoşuma gitti açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paganra kullanıcısına yanıt

    6000 tl'ye 7.1.4'u birakin 5.1.2 sistem kurabiliyorsaniz, evde yer sorunu yoksa, kablo karmasasi yoksa avr'nin onunde engel yok. Ikinci el hoparlorler hic ucuz degil. Kaliteli bir subin ikinci eli 1500'den asafi degil. Avr 3800tl zaten 5300 tuttu. Onler, merkez arkalar?


    Burada 6000 tl denilen soundbar 7.1.4 olan ve en pahali modellerden bir tanesi. 7.1.4 avr fiyati 2. El bulabilir misiniz bilmem ama sanirim 35.000tl'den asagi degildir.


    Olayi fiyat oerformans olarak degerlendirmeniz lazim. Onca yorum icerisinde , 2 yil oncesindeki yorumu okuyarak kendinizi soundbardan dislamissiniz. Dedigim gibi bu paraya avrli sistem alabiliyorsaniz sorun yok tabi ki. Ancak soundbarlari yorumlayan bir cok arkadas avr deneyimi.ile kiyasladigi icin negatif yonleri daha cok tartisiliyor. Bugune kadar daha dusuk seviye ses sitemi kullanan icin soundbar kulaklara bayram yaptirir.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    6000 tl'ye 7.1.4'u birakin 5.1.2 sistem kurabiliyorsaniz, evde yer sorunu yoksa, kablo karmasasi yoksa avr'nin onunde engel yok. Ikinci el hoparlorler hic ucuz degil. Kaliteli bir subin ikinci eli 1500'den asafi degil. Avr 3800tl zaten 5300 tuttu. Onler, merkez arkalar?


    Burada 6000 tl denilen soundbar 7.1.4 olan ve en pahali modellerden bir tanesi. 7.1.4 avr fiyati 2. El bulabilir misiniz bilmem ama sanirim 35.000tl'den asagi degildir.


    Olayi fiyat oerformans olarak degerlendirmeniz lazim. Onca yorum icerisinde , 2 yil oncesindeki yorumu okuyarak kendinizi soundbardan dislamissiniz. Dedigim gibi bu paraya avrli sistem alabiliyorsaniz sorun yok tabi ki. Ancak soundbarlari yorumlayan bir cok arkadas avr deneyimi.ile kiyasladigi icin negatif yonleri daha cok tartisiliyor. Bugune kadar daha dusuk seviye ses sitemi kullanan icin soundbar kulaklara bayram yaptirir.


    Saygilarimla.

    Siz o zaman hocam hiç uğraşma al JBL Bar 5.1 4K Ultra HD Soundbar keyfine bak mı dersiniz?





  • Atmos yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YT kullanıcısına yanıt
    Çok direndim ama kulaklarımı ikna edemedim bir türlü :)
    Benimde beğendiğim iki mod bass blast ve movie idi. 15-16 ses seviyesini gece dinlemem mümkün değil gündüz için dediklerinize katılıyorum. Sesi güçlü verdiği kısmına da katılıyorum hatta çok güçlü veriyor benim istediğim düşük ses seviyesinde de biraz onu görebilmek idi diyalogları net alabilmek idi fakat olmadı. Samsung denemedim kıyas yapamıyorum. Kafam şu an karışık kurların artmasıyla elim kolum bağlandı. Yurt dışından birşey getirmekte hayal, black fridayden denk getirebilir miyim bilmiyorum. Konuyu da, kullanıcı yorumlarını da takip ediyorum., bakalım kısmet :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 659660661662663
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.