Şimdi Ara

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.268
Cevap
179
Favori
877.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dyson şarjlı dikey süpürge gerçekten süper bir süpürge

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba toz torbalı süpürge arayışındayım daha önce evde fakirin elephant modelli sulu bir süpürgesi vardı aşırı gürültülü olan bir süpürge geçtiğimiz gün bozuldu electrolux epf61rrt ile epf62lst modelleri arasında kaldım bu iki süpürgenin farkı nedir? Veya 700 tlye kadar önerebileceğiniz başka torbalı süpürge var mıdır? Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir süredir ben de torbasız süpürge arayışındayım. Philips'in marathon serisi alayım diyordum ama çok fazla şikayete denk geldim aparatların malzemele kalitesi ile ilgili. Hortum, boru kısımları için bolca şikayet görüp philipsin türkiyedeki servisinin de kötü olduğunu çokça okuyunca başka bir şey alayım bu ayarda dedim ve gözüme Electrolux'ün ürünleri takıldı. Daha önce kullanmadım hiç bir ürününü ama genel kullanıcı yorumlarını çok olumlu buldum. Sürekli süpürgelere baka baka şarjlı süpürge alma fikri de yerleşti aklıma kullanımı çok daha rahat ve ergonomik olduğu için. Electrolux'ün o süpürgelerde de tasarım ödüllü modellerini görünce daha bir heves ettim açıkçası. Siteler üzerinde alan kişilerin yorumları da oldukça olumlu hem çekiş gücü hem malzeme kalitesi olarak ama yine de kararsızım zamanla bir sorun yaşar mıyım acaba diye.
    Şarjlı Pure F9 ALRGY modeli puan kampanyası falan ile 2300 civarına geliyor yok kablolu alayım dediğimde ise Pure C9 serisinden PC91-6MBT olanı düşünüyorum o da 1490 lira şu an en ucuz.
    Şimdilik bu ikisi arasında kararsız kaldım ama yine de tavsiyelere açığım bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan.




  • bangez kullanıcısına yanıt
    Şikayetvar.com üzerinden düşündüğün ürünler hakkındaki şikayetleri de incelemeni tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miele c3 cat dog geldi izlenimlerimi aktarayım.Normal başlıkta gücü düşürmeden hareket etmiyor fakat 3.kademesi bile baya güçlü.Turbo başlıkla böyle bir sorun olmuyor.Malzeme kalitesini çok beğendim.Özenmişler yani belli.Bizim eski süpürge philips fc9170 di.Ondan daha güçlü mü ölçüm yapmadan bilinmez ama sanırım denk gibi.

    Eski süpürgemin değerleri
     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaanazli K kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabilecek var mı? Evde süpürgesiz kaldık :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akakçede takibe almıştım. Bildirim geldi Nilfisk Meteor Deluxe 999a düşmüş. 1189den almıştım. Bence çok iyi fiyat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokmenoz G kullanıcısına yanıt
    Siz yazınca baktım gerçekten iyi görünüyor. Turbo başlık ve mini turbo başlık da içinde paketin.
     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ek parke başlığı da çıkıyor olması lazım
  • ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Evet ek bir parke başlığı da görünüyor. Alıp çeyize mi koysam yeni süpürge almıştım halbuki 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhabalar
    burdaki yorumlar tavsiyeler ve bnm tercihlerim doğrultusunda electrolux animat torbalı aldım az önce amazondan inşallah mahcup etmez ayrıca turbo başlığım var hepa 13 de sipariş ettim ürün gelince sizlere daha detaylı öngörüşlerimi bildiririm inşallah☺

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokmenoz

    Akakçede takibe almıştım. Bildirim geldi Nilfisk Meteor Deluxe 999a düşmüş. 1189den almıştım. Bence çok iyi fiyat
    İndirimi bildirdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Aslında size daha önce soracaktım ama bir türlü şifreyi hatırlayamdım foruma giriş için. Kafamdaki şüphelere rağmen yine de siparişi verdim.

    Ürün tecrübenizi anlatırken kullanımdan sonra filtreyi temizledim çekişi yerine geldi demişsiniz. Bu açıkçası beni şüphelendirdi. Bu sorunu media markt yorumlarında da gördüm. Çok erken değil mi daha yeni ürün için? Yoksa hazne çok dolduğu için mi böyle oldu sizce.

    Siparişten sonra farkettiğim bir durum oldu, yeni alacaklar için fikir olur.

    Ürünün Nilfisk Türkiye sayfasında meteor tanitiminda boru ucundaki emiş gücü  500/350 watt (ben bunu max ve min güç aralığı olarak algıladım). Hortumsuz hava debisi 37.5 l/s ve 25 kpa belirtilmesine rağmen kullanım kılavuzunda ise 17kpa ve 24 l/s olarak verilmiş (hortumlu değerler muhtemelen).

    İşin garibi ise nilfisk one tanıtım sayfasında vakum 19kpa, hortumlu hava debisi 35/27  l/s, boru ucundaki emiş gücü ise 280/185 watt olarak verilmiş.

    Rakamlar bana garip geldi. Zira, nilfisk one süpürge boru ucunda daha düşük emiş watt değerine rağmen meteor dan daha yüksek hava akımına sahip.

    Normalde sadece hortumsuz değerler verilmiş olsa derdim hortum uzunluğu herhalde etkiledi değerleri diye. Ya bir yanlışlık var ya da tasarımsal etkenler sonucu etkilemiş. Örneğin meteorun motor giriş filtresi epa12 olması gibi ya da başka şeyler.

     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##

     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##

     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • patronas kullanıcısına yanıt
    Filtrenin dolmasını evden ilk süpürmede o kadar toz çıktı ki haliyle hazne ve filtre doldu diye yazmıştım. Derin temizlikten sonra hazne ve filtrenin hemen tıkanması yaşamadık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün gece amazondan aldığım süpürgem sabah 11de geldi made in eu ve süpriz büyük turbo başlığı çıktı içinden koldan kumanda özelliği ve ışıklı olması çok hoşuma gitti gerçekten teknoloji nimetiymiş daha önce kullandığım scanimal electrolux toz torbasızdı artık onu kullanmam diye düşünüyorum mini turbo başlıkta çıktı içinden belirtildiği gibi çekiş gücünü otomatik ayarlıyor normal başlığı ile ve harekete dayalı ışığı var alacaklara tavsiye ederim umarım açıklayıcı olmuştur ve umarım sıkıntı yaşamayız ilerleyen dönemde benim sorum şu bilen cevaplarsa sevinirim bu torbasını ayda bir mi değişmeliyim hergün evi süpüren biriyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar hepa filtreler ile ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum. Tercihlerinizde bu bilgilerin etkili olabileceğini düşünüyorum.

    Süpürgeleri üzerinde tozu hangi oranda filtreleyebileceğini gösteren EPA/HEPA 11-12-13 gibi değerler bazı markalar için malesef pazarlama stratejisinden ileriye geçemiyor.

    Örneğin Hepa13 filtrenin değeri olan 99.95% filtrasyon oranı, çekilen havanın tamamının filtre üzerinden geçmesi durumunda oluşacak olan başarı oranı. Yani olay sadece HEPA 13 filtreyi eklemek değil, havanın %100'ünü de filtre üzerinden geçirmekte yatıyor.

    Bunun için, süpürge içinde motor ile filtre arasında oluşturulan yüksek basınçlı havanın filtre haricindeki alanlardan (filtre çevresi veya ana gövde vs) sızmaması gerekiyor. Hepa filtrenin takıldığı bölgenin contalı olması gerekiyor ve daha da önemlisi contanın takılı olduğu yüzeyin elinizle esnettiğiniz zaman esnememesi gerekiyor. Süpürgeyi tam yükte çalıştırdığınız zaman, eğer ABS plastik yeterli mukavemete ve uygun tararıma sahip değilse esneme yapacaktır ve havanın bir kısmı filtrelenmeden tozlarla birlikte dışarı sızacaktır.

    ABS plastik kullanılmayan markalardan rijit olmasını beklemeyin. ABS plastik olan modellerin de yalıtım bölgesinin federlerle ve daha kalın cidar kalınlığı ile desteklenmiş ve yüksek basınç altında esnemeye ve şekil değiştirmeye karşı dirençli olması gerekiyor.

    Miele, Dyson vs gibi markaların filtre oturma yüzeyini elinizle esneterek bazı diğer markalarla kıyaslarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

    Kağıt üzerinde 99.5% filtrasyon oranına sahip ve iyi yalıtım/mukavemete sahip olan E12 filtreli bir model, 99.95% fitrasyon oranına sahip mukavemeti düşük olan H13 filtreli bir modelden daha başarılı çalışabilir. Yalıtım sağlanamadığı taktirde filtre sınıfının bir önemi kalmıyor çünkü havanın bir kısmı hiç filtrelenmeden dışarı sızıyor.

    Youtube/google'da smoke test, partical emission test gibi aramalar yaparsanız birçok test göreceksiniz. Toz emdirilerek egzoz çıkışından partikel ölçümü yapılan birçok test mevcut.

    Örneğin aşağıdaki videoda 2. sırada çıkan Philips FC 9170 Hepa 13 filtreli bir model.
    https://www.youtube.com/watch?v=3VmdY2Bg7Qc1

    Eğer toz alerjisi, astım gibi şikayetleriniz varsa bu konuya dikkat etmekte fayda var. Model belirlemeyi sadece tavsiyeler ve katalog değerlerine bakmak yerine, bizzat dediğim şekilde inceleyerek karar verirseniz toz konusunda rahat edersiniz.

    Umarım faydası olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efiksis -- 30 Mayıs 2020; 20:18:56 >




  • herkeser tekrar merhaba tamamen bılgı paylaşımı ıcın yazıyorum...
    henüz süpürge alamadım kararsızlığım devam edıyor. dun gece nılfıske mesaj attım facebooktan kol kumandalı modellerınız nedır dıyegece 2 de yazmama rağmen hemen gerı donus yaptılar bu cok ıyı hıssettıren bır durum. elıte modellerınde kol kumandası varmış kı cok uçuk rakamlar 3900 vs..
    bırde cep telefonu verdıler bugun konuştuk. telefondaki beyefendı ozellıkle petcare modelını onerdı. daha pahalı ve daha detaylı modeller olmasına rağmen. 5 yıl garantı ayrıca 1 paket torba hedıye edıyoruz dedı. ustunde tepınebılırsınız hortumuyla halat çekmece oynayabılırsınız dedı turbo mını vs pekcok baslık var modelde ve fıtresıne dıkkat cektı . ben kendılerının yalancısıyım :) acaba bu modelı deneyen varmı kullanan bırınden yorum alabilsek keşke . ben max 1000 dıyodum ama 1000 e ıstedıgımı bulamayacak gıbıyım. pet care 1500 e geliyor. 1500 ona verecegıme acaba daha bırıktırıp dyson kablosuz mu alsam dıyorum. bu arada ıkıncı el falan elden çıkarmak ısteyen olursa lütfen ırtıbata gecsın. sessiz olmasını falan gectım fıtıklarımla süpürge zulum olmaya başladı.https://www.epey.com/supurge/nilfisk-select-pet-care.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaycanisi -- 30 Mayıs 2020; 19:47:0 >




  • 7 yıldır kullandığım Aura Cleanmax'ın yanına bu ay yardımcı olsun diye günlük kullanım için Dyson V11 aldık.

    Ancak Dyson V11 gerçekten farklı bir süpürge. Bunu birtek kullanan anlar. Aura Cleanmax'ın 1 gün önce temizlediği halıdan bir avuç toz çıkardı ki Aura Cleanmax halı dövmesiyle zaten epey çıkarıyor.

    Dyson V11 diğer tüm süpürgelere göre farklı kategoride bence.

    Artıları
    ÇOK YÜKSEK EMİŞ GÜCÜ
    PRATİK TEMİZLEME

    Eksileri
    ÇOK AĞIR, KOLU ve ELİ CİDDİ ANLAMDA YORUYOR
    PAHALI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenworld13

    dün gece amazondan aldığım süpürgem sabah 11de geldi made in eu ve süpriz büyük turbo başlığı çıktı içinden koldan kumanda özelliği ve ışıklı olması çok hoşuma gitti gerçekten teknoloji nimetiymiş daha önce kullandığım scanimal electrolux toz torbasızdı artık onu kullanmam diye düşünüyorum mini turbo başlıkta çıktı içinden belirtildiği gibi çekiş gücünü otomatik ayarlıyor normal başlığı ile ve harekete dayalı ışığı var alacaklara tavsiye ederim umarım açıklayıcı olmuştur ve umarım sıkıntı yaşamayız ilerleyen dönemde benim sorum şu bilen cevaplarsa sevinirim bu torbasını ayda bir mi değişmeliyim hergün evi süpüren biriyim
    Performansının ciddi derecede azaldığını hissederseniz değiştirin. Biz de her gün kullanıyoruz hemen hemen. Torbasını nisan ortasında takmıştım süpürgemin hala çekişi güzel. Ayda bir değişmekte tabii filtreler ve hava kalitesi için bir artı ancak maddi yükünü artıracaktır süpürgenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • denizata06 D kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim öle yaparım birde hepa 13 aldım taktım tahmini ne zaman yenilemeli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.