Şimdi Ara

IPHONE 5 ile ilginç bir kaç problem ve çözüm isteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle merhaba
    3 sene kullandığım iphone 4 telefonumdan sonra sahibinden sitesinde bulduğum bir ilan ile iphone 5 sahibi oldum.
    cihaz REAL mağazasından mart 2013 te alınmış ve kayıt sitesinde "ithalat yolu ile kayıtlı cihaz" olarak geçiyor. 1 günlük kullanım sonunda bir kaç problem sonucu geniş bir araştırma yapmama rağmen bu sorunların daha önce kimsede (en azından benim araştırmalarım sonuçsuz kaldı) yaşanmadığına ulaştım ve belki burada bir kaç tavsiye çıkar dedim.

    1. ahize ile telefon görüşmesi yaptığımda belli aralıklarla (5 saniye aralıklarla) sanki bir bas(şarkı arka planında çalan bas sesinden bahsediyorum) sesi vuruyormuş gibi bir ses geliyor ahizeden. telefon konuşmasını etkilemiyor ama oldukça rahatsız edici bir durum benim için çünkü kendi açımdan ciddi miktar bir para verip alınan cihazdan sonra insan istiyor ki hiç bir problem ile karşılaşmasın.

    2. yine şöyle ilginç bir problem var. indirdiğim bazı uygulamalar ispanyolca oluyor ve bunu değiştiremiyorum.shazam autocad ve sleep cycle da durum böyle.(apple hesabım türkiyeye bağlı ve yine kontrol ettiğimde türkiye olarak gözüküyor. aynı zamanda cihaz dili de türkçe geri kalan bütün uygulamalarda türkçe.)

    3. son olarak, realden alınan bir iphone'un hangi distrübitörün garantisi altında olduğunu araştırdım fakat bulamadım. genpa değil,kvk değil, teleservice değil, brightstar değil. bugün realin müşteri hizmetlerini aradım fakat 20 dakikalık bir beklemeden sonra telefonu kimse açmayınca artık kapamak zorunda kaldım.

    bu sorunlarla ilgili telefonu aldığım yere gittim kendisi ile de bir test yaptık fakat ahizeden benim duyduğum o bas vurma sesinin kendisine gelmediğini söyledi. onunla yaptığım görüşmede şans eseri olmamış olabilir. ispanyolca uygulamalardan da bir haberdi bu arkadaş. ve yine hangi distrübitor olduğunu bilmiyor. bana real e geri vermemi garantiden arızaya sokmamı tavsiye etti.

    bu 3 sorunla ilgili bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. en azından bundan sonraki atacağım adımlar ile ilgili bir fikrim olur. şu anda gözüm kapalı real e götürmek istemiyorum açıkçası.
    yardım eden arkadaşlar için şimdiden teşekkürlerimi iletirim.
     IPHONE 5 ile ilginç bir kaç problem ve çözüm isteği IPHONE 5 ile ilginç bir kaç problem ve çözüm isteği IPHONE 5 ile ilginç bir kaç problem ve çözüm isteği







  • Ayarlar genel uluslararasi kisminda bolge olarak turkiye secilimi belki ondan olabilirmi bir bakmanizi tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla alakalı değil ama bir Avealı olarak Avea'nın full çektiğini gördüm ya daha da diyecek bir şeyim kalmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serif61 S kullanıcısına yanıt
    ilk mesajımda da belirttiğim gibi kontrol etmiştim ve gerek cihaz bölge biçimi gerekte kayıtlı olunan apple id türkiye bölgesine bağlı.
    yine de tavsiye için teşekkürler.
  • Ispanyolca ogrenmek icin bahanen oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @erhan850
    hocam size tavsiyem itunes ile temiz bir restoreyle tekrardan 7.0.3 ü kurun yeni bir apple id alın idyi telefondan alın bilgisayardan değil itunes ayarları karıştırmışsanız felan diye diyorum ardından sıkıntılarınız devam ediyormu bir bakın ediyorsa verin garantiye gitsin
  • garantisini bilsem işte direk oraya yönlendirecem de. reale verdiğimde realin süreci gereğinden fazla uzatacağını düşünüyorum. (teknik servise kargo geri alım vs vs.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhan850

    garantisini bilsem işte direk oraya yönlendirecem de. reale verdiğimde realin süreci gereğinden fazla uzatacağını düşünüyorum. (teknik servise kargo geri alım vs vs.)

    evo yuda arayın sorun hocam onlardadır belki sizin garantihttp://www.evobt.com/#!/
  • soyturk58 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yarın evo dan da sorgulatayım. online sorgulaması yok sanırım. zaten real i de arıyacağım yarın konuyla ilgili belki bugün tatil olduğu için çalışanları yoktur.
  • sakın ha iphonemi bulu kapatmadan restore atmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxstar33

    sakın ha iphonemi bulu kapatmadan restore atmayın.

    Neden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a7v8x


    quote:

    Orijinalden alıntı: maxstar33

    sakın ha iphonemi bulu kapatmadan restore atmayın.

    Neden?

    önceki kullanıcının apple id sini vs istiyor. Baş ağrısı yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.