Şimdi Ara

90 metrekare eve yoğuşmalı kombi takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
22.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar.
    Yeni yaptırdığım evime yoğuşmalı kombi aldım buradaki üstadların tavsiyelerine bakarak.
    Fakat bugün gelen kombicinin söyledikleri kafamı karıştırdı.
    1 saattir buradaki yorumları tekrar okuyorum ama kafam iyice karışmadı değil.

    1-ev 80-90 metre civarı.
    2- 5.5 -6 metre petek var.
    evin bir cephesi yan daireye bakıyor bir cephesi dışarı bakıyor.Dışarı bakan tarfta yalıtım falan yok hatta sıva bile yapılmadı:D
    camlar çift cam sinerji
    altımız dükkan üstümüz çatı katı
    şimdi ben eca premix yoğuşmalı kombi aldım uygun fiyata 1500 liraya aldım.
    Fakat kombicinin dediği bu ev peteklerinde su miktarı yetmez falan dedi.
    gereksiz almışsınz dedii.Ha sordum normla kombi fiyatlarınız ne kadar diye vaillant kombiye 1700 dedi
    e ben 1500 e eca yoğuşmalı aldım diyince bu sefer demirdöküm ve eca yı alanının en kötüleri sınıfına soktu:D



    şimdi bilen üstadlardan yardım istiyorum. yoğuşmalı almakla hata mı ettim?
    evin şuanda ki durumu yoğuşma için sakıncalı mı?
    Eğer gerektiği gibi faydalanamıcaksam değiştireyim taktırmadan normal alayım.







  • evinizde kış boyunca en fazla 55c kazan sıcaklığında ısınabildiğiniz sürece yoğ kombi olur
    kombiciye inanmayın,radyatör boyutlandırılmasını evde en fazla 55c kazan sıcaklığında ısınabilecek şekilde olması gerekir
    ayrıca radyatörlerin çoğuna kaliteli termostatik vanalar öneririm
  • üstat kombiyi senin tavsiyenle almıştım zaten sen hatırlamazsın belki nerden baksan 8 ay önce sormuştum sana :)

    şimdi petek boyunu 55 dereceye göre nasıla ayarlatıcam peki? petek uzunluğunu mu arttırmam lazım..
    bu adamlar yatak odasına mesela ufak petek koymuşlar..
    yatak odası tahmini 2.5 a 4.5 falan petek50- 60 cm falan.
    hani yatak gardrop şifonyer falan yer kaplıyor içeride yürüyecek yer kalmıyor gerçi ama yeter mi bilmiyorum tabi.
    bu saatten sonra ne gibi bir değşiklik yapabilriiz peki.

    edit: peteklere eca termostatlardan taktırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artçı -- 29 Ekim 2013; 19:17:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artçı

    üstat kombiyi senin tavsiyenle almıştım zaten sen hatırlamazsın belki nerden baksan 8 ay önce sormuştum sana :)

    şimdi petek boyunu 55 dereceye göre nasıla ayarlatıcam peki? petek uzunluğunu mu arttırmam lazım..
    bu adamlar yatak odasına mesela ufak petek koymuşlar..
    yatak odası tahmini 2.5 a 4.5 falan petek50- 60 cm falan.
    hani yatak gardrop şifonyer falan yer kaplıyor içeride yürüyecek yer kalmıyor gerçi ama yeter mi bilmiyorum tabi.
    bu saatten sonra ne gibi bir değşiklik yapabilriiz peki.

    edit: peteklere eca termostatlardan taktırdım.

    radyatör boyutlandırılması için evdeki ısı kayıplarının yerinde ve doğru hesaplanması gerekir
    radyatör metrajın için bilgi verirsen daha sağlıklı değerlendirme yapılabilir
    hangi şehirdesin ev kaçıncı kat yalıtım var mı, evin cepheleri nasıl,koridor ve hol dahil bütün odaların,salon mutfak banyonun petek boyunu cephesiyle beraber yazmalısın
    örnek: oturma odası 12m2, kuzey cephe petek boyu 100cm ,koridor petek yok




  • dediklerini yarın ben bir hesaplayıp vereyim sana üstad. radyatörlerin odalara göre metresini bilmiyorum ölçüp net yazarım buradan.
  • artçı kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa sorun bakalım kötülediği Demirdöküm'ü kim üretiyormuş . Şu an piyasada en sorunsuz olan f/p kombilerin başında geliyorlar Confeo Premix ve Nitromix.
  • öncelikle şunu belirteyim. geçen yıl bu zamanlar katı-sıvı yakıtlı kalorifercilik ve doğalgaz ateşleyiciliği eğitimi almıştım. ordaki hocamın dediğine göre küçük eve yoğuşmalı kombi takmak 1 paket sigarayı kamyonla taşımak gibidir. bu işi küçük bi arabada yapabilir. bunun için 160-170 metrekare den daha küçük evlere yoğuşmalı kombi tavsiye edilmez derdi. yine de en doğrusunu şüphesiz forumdaki üstatlar vericektir. iyi forumlar.
  • erhan6110 kullanıcısına yanıt
    Hocanız çağın gerisinde kalmış, eskiden konvasyonel ile yoğuşmalı kombi arasında fiyat uçurumu vardı, o yüzden küçük evlere tavsiye edilmiyordu kendini amorti edemediği için. Artık durum değişti 400-500 TL fark ile alınan premix yoğuşmalı kombi küçük ev bile olsa en fazla 3-4 yılda kendini amorti ediyor.
  • hocam öncelikle cevap için teşekkürler bir de benim sorum olacak madem ki ustasıyla muhattabım ;) konvansiyonel kombi ile yeni tip premix kombilerin çalışma prensipleri arasındaki fark nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhan6110

    hocam öncelikle cevap için teşekkürler bir de benim sorum olacak madem ki ustasıyla muhattabım ;) konvansiyonel kombi ile yeni tip premix kombilerin çalışma prensipleri arasındaki fark nedir ?

    yoğuşmasız kombiler yanma sonucu oluşan buharı olduğu gibi dışarıya atıyor. yoğuşmalı kombiler ise bu atık buharı, suyun üstünden geçiriyor buhardaki enerjiyi suya iletiyor. atılan ısıyı geri kazanmış oluyor.

    premix yoğuşmalı kombi ise, yanma odasına gazı ve havayı uygun oranda önceden karıştırarak gönderiyor. böylece gaz yüksek verimli yanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhan6110

    hocam öncelikle cevap için teşekkürler bir de benim sorum olacak madem ki ustasıyla muhattabım ;) konvansiyonel kombi ile yeni tip premix kombilerin çalışma prensipleri arasındaki fark nedir ?

    Yoğuşmalı Kombi Nedir ?

    Yoğuşmalı Kombi, hermetik kombi ailesinin bir üyesidir. "Yoğuşma" terimi kombide buharın yoğuşmasını ifade eder.
    Kombiniz doğalgaz yaktığı zaman büyük miktarlarda su buharı ortaya çıkar. Yoğuşmalı kombiler çıkan su buharının enerjisini kendi enerjisine katar ve enerjisini aldığı yoğuşan buharı, su olarak dışarı atar. Normal kombilerin verimleri %80 ile %92 arasında değişirken yoğuşmalı kombiler, %105 ile %109 arasında değişen verimlerle çalışırlar.Yoğuşmalı Kombi ile ilgili en büyük yanlış anlaşılma yoğuşmalı kombinin gazı iki defa yaktığının sanılmasıdır. Oysa kombiden çıkan su buharının eşanjörün etrafında döndürülmesiyle içindeki enerji alınır ve su haline gelen buhar dışarı atılır.Kısacası yoğuşmalı kombiler doğalgazı daha verimli kullanırlar. Hesabını bilen tüketicinin seçimi her zaman yoğuşmalı kombiden yanadır.


    Neden Yoğuşmalı Kombi ?

    Yoğuşmalı Kombiler çalışma prensipleri açısından klasik kombiler ile benzer özellikler gösterirler. Yoğuşmalı Kombileri klasik kombiler ile ayrıştıran en büyük özellikleri, atmosfere atılan su buharının sıcaklığının da ısıtma için kullanılabilmesidir. Yoğuşma veya yoğunlaşma teknolojisi ile atmosfere atılan gaz halindeki su buharı yoğuşturularak sıvı hale dönüşmesi sağlanır. Bu esnasa su buharının gaz halden sıvı hale geçişi ile ortaya çıkan ısı, ısıtma için kullanılabilir hale gelir. Yoğuşmalı Kombi'lerden elde edilen ısı verimliliği yaklaşık olarak %109 civarındadır. Bu oran klasik kombilere göre %17 civarında bir pozitif verime işaret eder. Yoğuşmalı Kombi'ler bu pozitif verim nedeniyle aynı enerji ile daha fazla ısıtma gücüne sahiptirler, ve enerji israfını büyük oranda azaltırlar. Ortalama 4 kişilik bir çekirdek ailenin yıllık doğalgaz harcamasının 1.500 TL. olduğu düşünülürse, %17'lik tasarruf 255TL. tasarrufa işaret eder. Bu her altı yılda bir yıl tasarruf ettiğiniz yakıt tutarı ile ısındığınızı gösterir. Türkiye'de ortalama üçbuçuk milyon kombinin aynı tasarrufu yaptığı düşünülürse, ülke ekonomisi için de bu büyük bir görev. Evinizin ve ülkenizin ekonomisine katkıda bulunun, yoğuşmalı kombi tercih edin. Küresel ısınmanın da doğal hayata ve insanın dünya üzerindeki varlığına oluşturduğu tehdit göz önüne alınırsa bireylerin de, kurumların da bu konuda üzerine pek çok görev düşüyor. Bu nedenle ısınmak için, daha az yakıt harcayan, tasarruflu, çevreye daha az ısı kaçışına neden olan, daha düşük atık gaz değerleri bulunan yoğuşmalı kombilerin tercih edilmesi bu görevi yerine getirmek için yeterli.


    Yoğuşmanın Gerçekleşmesi

    Yoğuşma: Gaz halindeki bir maddenin ısı vererek sıvı hale dönüşmesi olayıdır. Yoğuşma olayı sonucunda gaz ısı kaybeder ve çevresine ısı verir. Yoğuşma olayı başladığında yoğuşan gaz halindeki madde çevresine ısı verdiği için ortamın sıcaklığını arttırır. Yoğuşma sonucunda gaz halindeki maddenin yapısındaki potansiyel enerji kinetik enerjiye dönüşür ve sıcaklık artar. Şafak vaktinde gördüğümüz çig yoğuşma olayının doğadaki bir örnegidir. Baca gazından elde edilen enerjinin sisteme geri kazandırılmasıyla sistem verimini kombi vermini artırır. Bu şekilde kombi verimi %100 degerlerinin üzerine çıkar. Yoğuşmalı kombi verimi üretim teknolojisine bağlı olarak değişmektedir.

     90 metrekare eve yoğuşmalı kombi takılır mı?

    Premix Teknolojisi Nedir ?

    Premix teknolojili yoğuşmalı kombilerde frekans kontrollü fan kullanılmaktadır. Frekans kontrollü fan ile her kapasitede ideal hava miktarı elde edilmektedir. Böylelikle ideal yanma için gerekli olan gaz ve hava, brülöre gelmeden önce en ideal şekilde karışarak yüksek verimli yanma elde edilir.


    Kaynak: ECA




  • çok teşekkürler hocam "aydınlatıcı" bilgiler için. ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.