Şimdi Ara

AMD İşlemcilerdeki grafik arabirimi ne işe yarıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İntel'de de mevcut bir şey aslında, intel video dönüşümünü hızlandırmak için koymuş. İntel, "quick sync" özelliği ile video dönüştürme işinde tatminkar bir hız sağlıyor. Kendim denemedim ama test videoları var. AMD, için grafik biriminin ne işe yaradığını anlayabilmiş değilim. İntel gibi video dönüşümlerini hızlandırmak için mi tasarlanmış bilemedim. Çünkü detaylı bir bilgi bulamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim.



  • 6670-7750 gibi kartlarla Hybrid Crossfire yapabilirsin ve HTC sistemlerde ekran kartı olarak kullanabilirsin. 6800K nın dahili grafik birimi çoğu oyunu akıcı oynatabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeavyClocker

    6670-7750 gibi kartlarla Hybrid Crossfire yapabilirsin ve HTC sistemlerde ekran kartı olarak kullanabilirsin. 6800K nın dahili grafik birimi çoğu oyunu akıcı oynatabiliyor

    Oyun sevmeyen biriyim :)
    Benim için video dönüştürme işindeki hız önemli, video dönüştürmede artısı varmıdır onu merak ediyorum.
  • Adam gibi kaliteli bişey isteniyorsa x264 kullanılacak başka şans yok. QS'nin kalitesi çok kötüdür, sabit fonksiyondur. Deneyip karar verin kalitesi tatmin eder veya etmez diye. Video encode 'da farklı donanımdan encode yapanları karşılaştırmak hangi restoran daha iyi demek gibi. Burger King'e gidersin QS gibi olur. Bana yeterli dersin fastfood lazım dersin işini görür. Adam gibi yemek isitoyurm dersin x264 ile 2 pass gidilir. x264 için OpenCL buildler var ama çok fazla fark yaratmıyor, yine de 3 5 bişeydir denip düşünülebilir. AMD veya Nvidia'nın donanımdan video encoderları yeterince kaliteli değil. Anca kalitesi kabul edilirse olur.

    QS'nin kalitesizliği , ancak yeterince yüksek bitrate kullanılırsa daha önemsiz oluyor. Yüksek bitrate varken zaten belli detayların yakalanması zorlaşır diye bakıp 10mbit üstü 15 mbitlere doğru için düşünülebilir. Onun dışında x264 software ile yada OpenCL destekli her zaman daha iyi kalite verir. x264'de 1pass ultrafast bile karşılaştırılabilir kalite verir QS ile gerisini sen düşn.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.