Şimdi Ara

iOS'tan Androide Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar,

    Üst Not: Son zamanlarda çok fazla karşılaştırması yapılan cihazlar olduğunu biliyorum. Ancak benim kriterlerime göre bakılınca, benim aradığım şey hangi telefonun daha iyi olduğu değil hangi telefonun bana daha çok uyduğudur. Bunun için de konuda yapılacak olan iyi veya kötü yorumların hiçbiri, o cihazlara karşı bir övgü ya da yergi niteliğinde olmayacaktır. Bunun bilincinde olarak cevap verirseniz sevinirim.

    iPhone 4 cihazımı artık aşırı yavaşlamasından ve biraz da sıkılmamdan dolayı satıp 1500 civarında bir telefon alma düşüncesindeyim. Aklımda bu fiyata da bulma şansım olduğu için tabii ki S4 ve One var. Ama gel gelelim ki aklımı çelen durumlara.

    -Öncelikle, S4'ün tasarımı bana kalırsa kelimenin tam anlamıyla rezalet. Özellikle de elimde iPhone 4 gibi bana kalırsa çok güzel tasarımı olan, ve ele alınca gerçekten harika bir izlenim bırakan bir telefon olduğu için S4 biraz sıkıntılı geliyor bu konuda. One ise bu yönde öne çıkıyor kesinlikle.

    -Tasarım da bir yere kadar, kullanıma geline ise bir iPhone kullanıcısı olarak stabillik kesinlikle 1-2. sıralarda benim için. İki telefonun da bu yönde sıkıntısı pek olmadığı için arayüzleri ön plana çıkıyor. Arayüz konusunda ise; görsel olarak birbirinden güzel arayüzlere sahip olan bu iki telefonun arasında, S4'deki çoklu pencere olayı beni benden alıyor resmen. Bir yandan whatsapp, bir yandan sms mesajlarını kontrol edebilmek, beraber kullanabilmek açıkçası benim en çok kullanacağım özellik olacaktır şüphesiz. Bunun yanında bakınca ise elle kontrol, gözle kontrol / Zoe gibi özellikler sanırım ilk 1 aylık deneyimimde kullanacağım özellikler olacaktır sadece.

    -Oyun performansı benim için çok önemli değil. Yüksek grafikli oyunlardan sadece Dead Trigger 2 şu an beğenimi kazanmış durumda ki o da iPhone'da da üst düzey olarak keyif aldığım tek oyundu. Kaldı ki iki cihaz arasında pek de fark olacağını zannetmiyorum oyunlarda.

    -Belirtmeden geçemeyeceğim, sanal tuşlar bir dokunmatik telefonda en nefret ettiğim şeydir, ve HTC'de çıkan sanal ayarlar butonu ise tam anlamıyla berbat bir durum olmuş benim gibi düşünen insanlar için.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Tasarım HTC, yazılım Samsung olarak görüyorum şu durumda. Dediğim gibi çoklu pencere modu kesinlikle fark yaratan bir olay olmuş bana kalırsa. Bu iki telefonun birbirine başka üstünlükleri nelerdir, hangisini tercih etmek beni mutlu eder? Ayrıca belirtmemde fayda var bunu da ayrı olarak belirteyim, incelemelerde One'da bildirim çubuğunda wifi, 3g gibi kısayolları görmedim. Dikkatimden kaçmış olabilir ancak, geliştirilen güncellemelerle getirilmiş mi yoksa getirmemek gibi bir fikir mi ortaya koymuş HTC?

    Belirtmek istediğim bir şey daha var. Bu telefonu ilk aldığım zaman ilk iPhone deneyimimdi ve bundan sonraki telefon değişimim kesinlikle üst model bir iPhone ile olacak demiştim. Apple hala hayran olduğum bir markadır bunu da belirteyim. Ancak şu da var ki, dönem dönem her firma iyi ve kötü dönemlerden geçiyor ve şu an Android tarihinin en iyi dönemini yaşıyor kuşkusuz. Anlatmaya çalıştığım şey elbette herkesin gönlü bir tarafa daha yakındır ama telefonlara bakınca biraz da mantıkla hareket etmek gerekiyor. Telefonla evlenmiyoruz sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vadu -- 27 Ekim 2013; 21:32:28 >



  • Htc One Al. iPhone den sonra plastik kullanmak istemessin. Zaten Htc One de hiçbir Android de bulamadığım akıcılığı görünce aldım. Üstelik Android 4.3+Sense 5.5 ile 2 kat artmış akıcılık. G2 G2 diyenleri ipleme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam G2 zaten aklıma yatmamıştı. Kesinlikle kasa kalitesi çok hoşuma gidiyor HTC'nin, ama bir yanda işlemcinin Full HD'ye uygun olmadığı söyleniyor. (Ya da GPU tam hakim değilim konuya.) Akıcılık konusunda iki telefonun da sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ancak, şu sanal tuş işi ciddi anlamda kafamı karıştırıyor. Ordan çıkan ekranı daraltan siyah ayar tuşunu istemiyorum ben, yok mudur bunun bir çaresi?
    Tabii bir de samsungta hayran kaldığım çoklu pencere modu var ama, HTC One'dan memnun kullanıcılar görmek de büyük bir + hane ekliyor tabii ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertdnc

    Hocam G2 zaten aklıma yatmamıştı. Kesinlikle kasa kalitesi çok hoşuma gidiyor HTC'nin, ama bir yanda işlemcinin Full HD'ye uygun olmadığı söyleniyor. (Ya da GPU tam hakim değilim konuya.) Akıcılık konusunda iki telefonun da sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ancak, şu sanal tuş işi ciddi anlamda kafamı karıştırıyor. Ordan çıkan ekranı daraltan siyah ayar tuşunu istemiyorum ben, yok mudur bunun bir çaresi?
    Tabii bir de samsungta hayran kaldığım çoklu pencere modu var ama, HTC One'dan memnun kullanıcılar görmek de büyük bir + hane ekliyor tabii ki.

    Hocam tüm uygulamalarda 3 nokta var sanıyorsunuz sanırım. Bu yazılımsal birşey ve kapatılabiliyor. Ekranı küçülten hiç bir şey yok. Sormak istediğiniz tüm soruları sorun lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman biraz daha detaylı bilgiye ihtiyacım var. O alttaki üç nokta twitter, whatsapp gibi uygulamalarda çıkıyor mu?
  • Hayır hocam çıkmıyor. Yani ayarlardan kapatabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki o programlarda ayarları kullanmak istersek tekrar girip ayarlardan açmamız mı gerekiyor?
  • Hocam mesela ben Poweramp uygulamasında tuş kapalı olduğu zaman sağ üstte çıkıyor menü simgesi. Her uygulamada böyle mi bilmiyorum ama hiç ihtiyaç duymadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhabalar hocam. İsteklerinizi bu kadar net belirtmeniz oldukça güzel aslında. Gün içerisinde birçok cep telefonu tavsiye konusu açılıyor ama adam bütçe vermiş ne olursa olsun önerin diyor sonra telefonu alınca pişman oluyor bu konuda sizi tebrik etmek istedim .

    Gelelim tercih meselesine LG G2 ve Note 3 hariç (Sadece test amaçlı kurcalamışlığım var) bütün üst düzey telefonları kullanmış biri olarak size HTC ONE'ı rahatlıkla önerebilirim. Özellikle İphone'dan sonra o stabilliği ve performansı yaşatabilecek en iyi cihazlardan birisi kuşkusuz HTC ONE olacaktır. Gerçekten cihazda en ufak bir performans kaybı yok, ekran tepkimeleri, renk doygunluğu çok iyi. Ses kalitesine değinmek istemiyorum çünkü o konuda herkes hem fikir şu anda piyasanın tartışmasız en iyisi . Sanal tuş olayını istediğiniz gibi açıp kapatabiliyorsunuz o konuda endişeniz olmasın.

    Kasa kalitesi gerçekten çok iyi, yazılım gerçekten olmuş cihazın bu kadar hızlı çalışmasının en büyük sebeplerinden biri de sense ile android uyumu. Boşta ram miktarı 800-900 mb civarında gezinmekte takdir edersiniz ki bu ram canavarı android için gayet güzel bir oran . Ayrıca telefonu hiç kapatıp açmamama rağmen şişme donma kasılma kesinlikle söz konusu değil.

    Bir ay gibi bir süre Samsung S4 kullanmış biri olarak size HTC ONE önermemin birtakım sebepleri var. S4 gerçekten yabana atılmayacak bir telefon bunu inkar edemem fakat Samsung arayüz işini beceremiyor. Touchwiz çok kasıntı bir arayüz ve cihazın hakkını veremiyor malesef. İçinde gelen gözle takip gibi kullanıcı gözü boyayıcı birtakım özellikler de rami çok yoruyor. 2 gb ramli bir telefonda 400-500 mb boşta ram kullanımı görmek gerçekten insanı üzüyor. Ekranı yalancı renklerle dolu, insanı ilk başta cezbediyor ama yalancı pastel renklerle dolu.

    Toparlayacak olursam.

    Ses, tasarım, stabillik, ekran: HTC ONE

    Kamera, batarya, sd kart desteği: SAMSUNG S4


    Seçim Sizin
  • Nexus 5 Al
  • @adını nick koydum , Hocam mesela whatsapp ve twitter gibi uygulamalarda sağ üstte mi çıkıyor ayar tuşu?

    @chevanton , Ben de ilgilenip böyle uzun mesaj yazdığınız için teşekkür ederim. Yakın arkadaşımda S4 var, telefonu kullanıp inceleme şansım oldu;

    Belirtmem gerekiyor, zaten siz de belirtmişsiniz, gerçekten yabana atılamayacak bir telefon. Siz kullanıcı olarak kasmalar yapan bir arayüzü olduğunu söylediniz, bu güncellemeden sonra düzeltilmiş midir bilmem ama telefon hem iç hem dış tasarım anlamında rezalet denilecek seviyede. Tabii ki kişiden kişiye göre değişir, kimisine göre güzel gelir vs. ama ben iOS 7'yi bile daha görsel buldum neredeyse. Kullanımı, bendeki süre boyunca kasma olmadı ve kolaydı. O konuda diyecek bir şeyim yok. Telefonun iç arayüzü bir süre sonra değiştirilebilir her ne kadar orjinallik bozulsa da, ama burda o kadar da önemli bir faktör olmadığını düşünüyorum. Sonuçta bir süre sonra telefonun ana ekranında geçirilecek vakit çok daha az olacak, kısayollar da ekleyip alıştıktan sonra telefonun uygulamalar menüsünü kullanmam bile diye düşünüyorum. Ama dış tasarım sürekli elinizde olduğundan dolayı daha önemli. Özellikle telefonu ele alınca verdiği his önemli, ama S4 ne yazık ki bu anlamda keyif vermiyor. Yanında S3 Mini vardı, aralarındaki tasarım farkı neredeyse yok gibi ve malzemeler sanırım tamamen aynı. Gözüm kapalıyken telefonlara dokunsam boyutu vs. saymasak ikisini ayırt edemem gibi geliyor. İyi yanı yok mu desek, tabii ki var. Kullanım kolaylığı açısından güzel, çoklu pencere modu kesinlikle harika. Hatta S4 alırsam sebebi o olacak bile diyebilirim.

    HTC One'a gelirsek bunda yorumlarım kısıtlı ne yazık ki. Ancak yine de kafamdaki soru işaretlerini size belirtmek istiyorum. Bu çoklu pencere modu ya da bir benzeri kesinlikle yok değil mi One'da? Daha gerçekçi sorularıma gelecek olursak, telefondan memnun olmadığınız yanlar elbette vardır. Benim için batarya açıkçası pek önemli değil. Zaten iPhone kullanıcısıyım ve kaç yıldır olan bir model kullanıyorum batarya konusunda sıkıntı yaşamadım çok şükür. Arka kapak da önemli değil doğal olarak. 32 GB hafızayı da yeterli buluyorum. Şu an yorumu yazdıktan sonra bir One videosu daha izleyeceğim ancak önceden izlediğim videolarda bildirim çubuğundan hızlı ayarları göremedim böyle bir durum yok mu? Yani wifi, 3g gibi özellikleri açıp kapatamıyor muyuz oradan? Çünkü bu da benim için çok önemli. Canımı sıkan bir durum da HTC forumlarında çok fazla problem yaşayan insan olması. Garantiden zaten iki firma olarak da pek memnun kalabileceğimi pek sanmıyorum umarım lazım olmaz ancak, lazım olduğu durumlarda çok şikayetçi olunduğunu, ve birçok sorun yaşayan insan olduğunu gördüm. Ne yazık ki telefonu servise verip de 1 hafta bile olsa rahat edecek bir insan değilim.
    Şimdilik bunlar. Sizin gibi ben de toparlayacak olursam, stabillikten ikisinde de endişem olmadığını da belirterek:
    Ekran büyüklüğü, çoklu pencere modu ve çok önemli olmasa da yüksek çözünürlüklü kamera (çözünürlük uzaktan çekimlerde, instagramda lazım olabiliyor) yönünden Samsung
    Tasarım, arayüz, ses ve HTC'ye karşı olan sempatim nedeniyle de HTC.

    @Kapkara Kartal , Hocam zaten bu iki telefon bile yeterince kafamı karıştırıyor. Ayrıca marka desteği daha önplanda olan bir cihaz kullanmak istiyorum. Tabii ki nexuslar da güzel cihazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vadu -- 28 Ekim 2013; 14:55:30 >
  • G2 al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kungfukid

    G2 al

    G2 düşünmediğimi belirtmiştim. Yine de teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertdnc

    quote:

    Orijinalden alıntı: kungfukid

    G2 al

    G2 düşünmediğimi belirtmiştim. Yine de teşekkürler.

    şu an en alınabilir telefon g2 dir dostum
    neden g2 düşünmüyorsun sırf lg marka diye mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kungfukid

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mertdnc

    quote:

    Orijinalden alıntı: kungfukid

    G2 al

    G2 düşünmediğimi belirtmiştim. Yine de teşekkürler.

    şu an en alınabilir telefon g2 dir dostum
    neden g2 düşünmüyorsun sırf lg marka diye mi ?

    Hayır Sony, HTC, Samsung, Nokia, LG ve adını unuttuğum bu tip büyük firmalar, başarılı/başarısız dönemler geçirebileceği için geçmişlerine bakarak ön yargıyla yaklaşmıyorum konuya. G2'nin incelemesini izledim de telefonda bir şeyler eksikmiş gibi. Yani güzel telefon tabii ki ama böyle bir tatsızlık oluştu içimde. Ayrıca sanal tuştan nefret ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertdnc

    quote:

    Orijinalden alıntı: kungfukid

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mertdnc

    quote:

    Orijinalden alıntı: kungfukid

    G2 al

    G2 düşünmediğimi belirtmiştim. Yine de teşekkürler.

    şu an en alınabilir telefon g2 dir dostum
    neden g2 düşünmüyorsun sırf lg marka diye mi ?

    Hayır Sony, HTC, Samsung, Nokia, LG ve adını unuttuğum bu tip büyük firmalar, başarılı/başarısız dönemler geçirebileceği için geçmişlerine bakarak ön yargıyla yaklaşmıyorum konuya. G2'nin incelemesini izledim de telefonda bir şeyler eksikmiş gibi. Yani güzel telefon tabii ki ama böyle bir tatsızlık oluştu içimde. Ayrıca sanal tuştan nefret ediyorum.

    ben de snal tuşları beğenmiyorum senin gibi
    ama diğer seçeneğim z1 o da sanal tuşlu yapacak pek birşey yok
    google sanal tuşları yaydı
    htc one la kıyaslarsak da snapdragon s600 olduğu için eledim yoksa şık tasarımı ve tabiki hoparlörleri için one ı seçerdim ama benim için hız en ön planda ve bu yüzden g2 seçtim
    senin de bana benzer ise g2 almalısn
  • Hocam bende forumdaki sıkıntılı kullanıcıları görünce endişem olmuştu ama alınca hepsi geçti. Yüzlerce kullanıcının içinden 3-4 tane sorunlu olanları yazıyor. Bi yerden bulun ve 1 gün kullanın HTC One'ı, zaten biz burda dil dökmeden gidip alırsınız. Daha önce S2 kullandıgım için ekranı pek cezbetmedi. El kol sallamayla cevap verme, ekrana dokunmadan resim değiştirme fanteziniz varsa S4 alın ama benim için gereksiz. Göz boyayıcı,kimsenin kullanmadıgı saçma özellikler bence. Tasarım berbat. Müzik kalitesini One ile kıyaslamıyorum ama bari ortalama olsaydı. Ortalamanın altında. Tasarım vasat. İyi özelliğini hiç görmedim ki şarj süresi de kullandıgı ram miktarı One dan fazla oldugu için tahminimce aynı çünkü karşılaştırmada da görüyoruz.

    Kesinlikle fanboy değilim. G2,S4 ve One arasında kararsız kalmıştım. Her birini tek tek kullandım nerden bulduysam artık, denedim ve gördüm. Sense 5.5+4.3 ü custom rom olarak denedim süper. Ama orjinal roma geri döndüm güncelleme beklıyorum kı 1-2 haftaya gelir. Arayüz zaten yağ gibi akarken 5.5 ile maximum performansa ulaşmış.
  • kungfukid kullanıcısına yanıt
    Hocam sanal tuş benim için çok önemli cidden, HTC One ile ilgili bile kafamdaki en önemli soru işareti alttaki sanal tuş hep çıkacak mı olmuştu. Snapdragon S600 nasıldır bilmiyorum ama tekrar araştıracağım bu konuyu. Benim için hız da önemli ama hız önemli olduğu kadar telefonu kullandıkça daha çok sevmem önemli. Kasmadığı sürece sorun değil benim için. Uygulamayı da iPhone 5-5S arası farkla açması hiç önemli değil. Önemli olan belli bir seviyenin üstünde olması ki bu telefonlarda o kaygım yok. Sony markasını çok sevmeme rağmen nedense Z'leri sevemedim. Sanırım arayüzünün sıkıcı gelmesindendir. Düşündüğüm bir model değil.
  • Sondan başlıyorum;

    Fanboy olduğunuzu düşünmedim zaten hocam, gayet mantıklı açıklamalar yapıyorsunuz teşekkür ederim. Rom yüklemeyi bu sefer düşünmüyorum. Önceki android telefonumda romlu kullanmıştım ancak, telefon Sony malı mı, çakma ürün mü seviyesine gelmişti. Orjinallikten yanayım. Sırf bu yüzden iOS7'den sonra JB'li 6 kullanabilmeme rağmen orjinalliği bozulduğu için 7'ye geçmiştim.

    Haklısınız aslında bu konu biraz da şans işi. Yani sorun çıkmış çıkmamış o her firmada olabiliyor. Samsung tasarım işini ciddi anlamda beceremiyor bu konuda haklısınız. S2 ve Note 3 dışında yeni nesillerinde beğendiğim tasarım yok sanırım. Eskiden de yapamazdı bu işleri. Tuşlu telefonlarında da arayüzünü görsel olarak beğenmezdim ben. Zevk meselesi biraz tabii. El kol sallama kısmı hiç umrumda değil zaten. İlk 1 hafta kullanmaktan öteye götürmez beni. Ama her zaman belirttiğim gibi çoklu pencere modu bana ciddi ciddi telefon değiştirmeyi düşündüren şey oldu. Şarj sürelerinin eşit olacağını düşünüyorum ben de. Dediğiniz gibi, burada beni arayüz, ses, tasarım konusunda HTC, çoklu pencere, büyük ekran ve daha iyi kamera konusunda Samsung çekiyor. Sanırım hangisini alırsam alayım diğerinde aklım kalacak.
  • Evet hocam kullanım şartlarınıza bakılırsa hangi telefonu alırsanız alın aklınız diğerinde kalacak.

    One alırsanız :

    0.3 inch daha büyük ekran vardı.
    Kamera(Yani test videoları izlemedim , beni tatmin ediyor. )
    Çoklu pencere

    S4 Alırsanız :

    Malzeme kalitesi.
    Tasarım.
    Ses.
    HTC Sense Toucwizz'i 5 e katlıyor.


    Ki ben ne olursa olsun 2 milyar verip elimde plastik hissedemem. Türkçe karşılaştırmada samsung s4 de iyi yazılımlar var deniyor. Doğru cidden iyi fakat HTC ye haksızlık yapılmış. HTC'Nin dediği gibi mercimek boyut sensörde megapixel arttırmak sadece boyutu arttıyor. Sosyal medyaya aktarırken küçültüyor yazılımsal olarak. Htc Zoe deki efektler,öğe kaldırma falan çok eğlenceli. Alın keyfinize bakın. S4 alırsanız da iyi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.