Şimdi Ara

Astra,Delta,i30 - Öneri lütfen. Bütçe 62.000TL.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar babam bu ay içerisinde araba almaya karar verdi. Şu ana kadar baktığımız araçlar Astra , i30 ve Delta. Testler sonucu aklımızda şekillenenleri burada paylaşmak istedim.
    Bütçe mak. 62.000TL'ye kadar çıkabilir. Araç mutlaka dizel+manuel olacak. Hepinizden yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

    Astra :

    Yol tutuşu gerçekten güzeldi. Tek sıkıntı klimayı açtığımızda biraz ağırlaşma oldu. Ama iç paneli, ses sistemi, arka diz mesafesi gayet tatminkar. Tek kaygımız düşük motor acaba sıkıntı yaşatır mı? Bir de 1.6dizel modeli gelince 1.3'te değer kaybı olur mu?
    Aklına şuan yatan araba Astra HB 1.3 Dizel ( Cosmo ) . Aldığı fiyat ise 59.000TL ( Sunroof, navigasyon hariç). İkna edebilirsem navigasyon seçeneğinide ekletebilirim. O zaman fiyat 61.000'lere çıkıyor.

    i30 :

    Aracın cam tavanı, geri görüş kamerası oldukça iyidi ama araçta tarif edilemeyecek bir eksik var gibi. İç donanıma bakılırsa Astra'ya göre üstün bir araç özellikle cam tavan seçeneği ile. Ama dediğim gibi test sürüşünde anlamadığımız bir eksik vardı. Sanki parasını hak etmeyen bir araba gibi. Tabi dizel baktığımız için 1.6Crdi motor Astra'ya göre çok seri geldi. Buda sürüş sırasında baya bir rahatlık sağladı. i30'a aldığımız fiyat ise 62.000 TL oldu. Aracın rengi kırmızı. Ancak fiyatta tam bir pazarlık yapmadık. Biraz daha indirime gideceklerini belirttiler.

    Delta :

    Son olarakda Lancia Delta'ya baktık. Aracın test sürüşünü önümüzdeki Çarşamba günü yapmayı düşünüyoruz. Araç Astra ve i30'a göre inanılmaz kaliteli geldi. Özellikle aracın arka genişliği sınıfına göre kusursuz. Full deri koltuk, dış dizaynı gördükten sonra kafamız biraz karıştı. Bu araca tam bir fiyat almadık ama manuelde yaklaşık 63.000TL'ye geleceğini söyledi satış görevlisi. Delta'ya baya ılımlı bakıyoruz gibi ancak bir takım kaygılarımız var. Lancia fazla bildiğimiz bir model değil ve yakınlarımızda da kullanan tanıdığımız yok.
    Araçta çok değer kaybı olur mu? Uzun süre kullanımda içinde bir yıpranma söz konusu olur mu? Multijet motor uzun vadede sıkıntı yaratır mı?







  • quote:

    Orijinalden alıntı: yqtcn


    Araçta çok değer kaybı olur mu?

    delta ve i30 ölmüştür.
    astranız hayırlı olsun.
  • Bunların içinden astra.
    Bunların dışında golf 7
  • sonunda astrayı seçeceksiniz , astra hayırlı olsun.
  • Bastan biri ne derse pesine gelenler de bilmese de ayni seyi soyler 10 sayfa burda ohoo sen zaten astra alacaksin tatavasi yaparlar.

    Bahsettikleriniz icinde en guclu arac i30 gibi duruyor ve camtavan gercekten cok hos oluyor kullandiniz mi bilmiyorum.

    Carbuyer yilin araci olarak i30 u secmisti diye hatirliyorum siz kontrol edersiniz.

    Bence i30



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue spirit -- 26 Ekim 2013; 19:15:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bunların içinde en alınabiliri i30
  • Bilenler cevaplamış bir cevap daha olsa zarar etmez
  • Bence i30 u eleyin delta iyi araba ama tasarım itibariyle gence gitmez gibi geliyor kızı gezdirsen şekil olmaz hatchback arabada alınacak 3 araba var bence julyet golf astra dır bütçenize göre astra alın bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 Astraya tembel kalacak. Basınca uzayıp gitmez. 60k verip yorulmak istiyorsanız bilemem. Eski kasasında kullandım, hız yapan biri değilim.

    İki sene binip satmayacaksanız Delta -> i30/Ceed -> Astra(1,3 sebebiyle-1.6 gelirse listenin başına gider)
  • Bunların içinde delta olur.i30 pas geçin astra doluysa düşünülebilir.Delta bir fiat şirketler grubu kuruluşudur am fiatla aynı kalite değil.Bunların içine Golf 7 yer almayı hak ediyor bu arada delta ile golfy aynı alt yapıyı kullanıyor ama deltanın iç hacmigolf'e göre daha geniştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue spirit

    Bastan biri ne derse pesine gelenler de bilmese de ayni seyi soyler 10 sayfa burda ohoo sen zaten astra alacaksin tatavasi yaparlar.

    Bahsettikleriniz icinde en guclu arac i30 gibi duruyor ve camtavan gercekten cok hos oluyor kullandiniz mi bilmiyorum.

    Carbuyer yilin araci olarak i30 u secmisti diye hatirliyorum siz kontrol edersiniz.

    Bence i30

    Testini bugün yaptık. 1.6 dizel otomatik ile. Motor olarak gerçekten güçlü bir araç. Diğer 2 araçtan en büyük farkı ise cam tavan oldu zaten. Dediğiniz gibi çok güzel oluyor.
    Ama Astra iç kalite olarak sanki 1 adım daha öne çıkıyor. Ah şu 1.3 motoru olmasa fazla düşünmeye gerek kalmayacaktı ama şuan +ları -leri iyice düşünüp almayı planlıyoruz.
    Aracı babam kullanacağı için ( 50 yaşında ) performans çok fazla ön plana çıkmıyor. O nedenle biraz iç rahatlık arıyoruz. Sanki bu durumda Astra önde gibi geliyor bana.




  • 1-2 yıl içinde satacaksanız Delta alınmaz.4-5 yıl binilir deniyorsa dolu bir Delta sınıfının en iyi otomobilidir.Siz forumdaki Delta işe yaramaz, süslü Bravo tarzı şeyler yazanlara sakın ama sakın inanmayın, itibar etmeyin.Aracı görmüş olduklarından bile şüpheliyim onların, bırakın içine binmeyi.

    Rakipsiz iç hacmi ( sınıfında ), bagaj hacmi, diz mesafesi ve özellikle konsol-koltuklar-kapı içleri vb kullanılan malzemelerin tamamının deri olması sebebiyle, Delta'nın tüm C sınıfı Hb otomobillerden bir tık önde olduğunu söyleyebiliriz.Buna sorunsuz motor-şanzıman, çok iyi yakıt tüketimi, son derece iyi performans eklendiğinde zaten aranan özelliklerin hemen hemen hepsi bir bütün halinde önünüze sunuluyor.

    Otomobilin 2 sorunu var;

    1- Tasarım: Aracı muhteşem bulan ve aynı zamanda ucube olduğu düşünen kesimler var.Çevremde aracı beğenmeyen kişi sayısı minimal düzeydedir tasarım olarak.Onun dışında, birinin gözlerini kapayıp arka koltuğa oturtsanız 60 bin tl lik aracın içinde olduğuna inanmaz.

    2- Marka bilinirliği: Lancia markası fazla reklam yapmadığından sınırlı satış rakamlarına ulaşır.Ancak anladığım kadarıyla zaten reklam yapmak veya çok satmak gibi bir dertleri yok.Yinede showroomda ilgi üst düzeydir.Bana hala ( ki araç kaç yıldır satışta ) aracımın marka modelini soranlar oluyordu.Bu bence harika bir şey.Çok yerde özel bir araca bindiğinizi hissedebiliyorsunuz.Bakışların sürekli üstünüzde olacağınızın garantisini veririm.

    Sorunuz olursa araçla ilgili seve seve cevaplarım.

    Ek olarak bence İ30 alınabilirliği çok yüksek bir model.Son derece kaliteli, tok bir otomobil.Donanım çok iyi, tasarım çok iyi.Astra almazdım bir Astra kullanıcısı olarak.Önermiyorum.




  • 1.6 dizel astra yı bekleyin derim. 1.3 alırsanız değer kaybı muhakkak yaşatır.
  • yqtcn kullanıcısına yanıt
    "Aracı babam kullanacağı için ( 50 yaşında ) performans çok fazla ön plana çıkmıyor. O nedenle biraz iç rahatlık arıyoruz. Sanki bu durumda Astra önde gibi geliyor bana. "

    Astranin ici lancianin cam tavani ve genis diz mesafesine ragmen daha mi ferah ve rahat?
    Ayrica yanlis bilmiyorsam astra 1.3 manuel. Lancia otomatik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugo

    "Aracı babam kullanacağı için ( 50 yaşında ) performans çok fazla ön plana çıkmıyor. O nedenle biraz iç rahatlık arıyoruz. Sanki bu durumda Astra önde gibi geliyor bana. "

    Astranin ici lancianin cam tavani ve genis diz mesafesine ragmen daha mi ferah ve rahat?
    Ayrica yanlis bilmiyorsam astra 1.3 manuel. Lancia otomatik.

    Söylediğim gibi Lancia testini çarşamba günü yapacağız. Ben i30 ve Astra arasında Astra'nın biraz daha kaliteli ve konforlu iç mekanının olduğunu söylemek istedim. Lancia bu 2 si arasında sanırım karşılaştırılamaz. Özellikle iç ferahlık açısından.
    Ayrıca Lancia'nın şanzımanı yarı otomatik olduğu için o seçenek en başta elendi.
  • Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Oldukça faydası oldu @LanciaDeltacı
  • Lancia-Alfa Romeo gibi araçlara binen insanlar özeldir, işin mantık boyutunu aşar ve duygularına göre hareket eder.

    Değer kaybı evet olur ama ne servis sıkıntısı ne yakıt tüketimi nede diğer açılardan mağdur olmazsınız. Astra ve i30 a göre çok üstün bir araçtır Delta.

    Ve son zamanlardaki Lancia satışları aşırı şekilde arttı bence bunuda göz önünde bulundurarak. 0 Tam opsiyonlu bir Delta Multijet alınır.Motor ömrü olarak gayet sağlamdır. En sağlam bloklara sahip motorlardan biridir. Eğer motor hakkında detay isterseniz sorabilirsiniz.
  • Benim tavsiyem i30 olucak.Araç gerçekten harika ve çok rahat.
  • Tabiki konfor ve ic tasarim hakkinda objektif yorum yapilamaz ama bence opel on konsolu cok da hos degil birsuru dugme koymuslar kirmizi renkli otomobillerde artik icte mavi isiga kayma var zaten beyaz ve mavi teknoloji rengi olarak gorulur.

    i30 ve astra standart bir dokunmatik ekran bulundurmuyor. Bu araclar % 90 ihtimalle 2014 modellerindr standart dokunmatik ekranla gelecek bu da caninizi sikabilir. Ya da navigasyon eklettirebilirsiniz eger uygunsa fiyati.

    Babanizin yasi ne olursa olsun arabnin seri olmasi her zaman iyidir. Uzun yolda bir sollama yaptiginizi dusunun ve aniden karsidan kamyon cikti geri donemiyorsaniz eger mecburen kokune kadar basip gececeksiniz bu durumda altimda keske i30 olsaydi diyebilirsiniz. Guclu motor sadece genclerin hiz yapmasi icin degil :)

    i30 un tipi babanizin hosuna gitmeyebilir genc isi biraz.

    gonlunuzde hangisi varsa onu alin araci aldiktan sonra ya acaba oburunu mu alsaydik demeyin astra hosunuza gittiyse de kimseyi dinlemeyin onu alin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bunların içinde i30 bunların dışında ceed ikisindede dizel otomatik var ve sınıfında bu donanımla 128hp güç ile rakipsizler..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.