Şimdi Ara

Expungee'dan ''Nasıl Diamond Olabilirim?'' Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
13
Favori
6.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugün sizlere liglerin yapısı, temel aldıkları özellikler ve nasıl oynayabileceğimizi anlatacağım. Forumda bu tarz konular bulunmakta fakat hepsi Bronz ve Gümüş liglerini kapsıyor biraz dar yani.

    ''Birader sen kimsin nesin''cilere için elimizde tatlı linkler mevcuttur, hemen paylaşalım :)

    Lolking:http://www.lolking.net/summoner/eune/25862206#history

    Quickfind :http://quickfind.kassad.in/profile/eun/ChristmasInDuck/

    Diğer sitelerde bir bağlantı sorunu yaşadım yakında ekleyeceğim.

    Önce temel aldıkları özelliklere bakalım lig yapılarının;

    BRONZ

    Bronz ligi, League of Legends'ın en düşük seviye ligidir, genelde bir çok oyuncu yeteneksizdir(Riot'un tam tabiri, unskilled), ne yapacağını bilemezler çoğu zaman, temel kuralları bilirler fakat uygulayamazlar, ilk 10 dereceli maçında 5 zaferden az alan oyuncular Bronz liginden başlar. ilk 10 dereceli maç sizin Normal oyunda aldığınız zaferlerle doğru orantılıdır. Yani normal oyunda 10 oyundan 5ini kazanıyorsanız muhtemelen bu ilk 10 maçtada benzer bir stat alacaksınız.

    Bronz ligi temel olarak skor bazlı , kişisel oyunların döndüğü bir ligdir. Takım oyunundan uzaktır. Ama bu kesim başta belirttiğimiz ''genel'' kesimidir. Birde şanssız olan kesim vardır. Ama bu şanssızlar genelde bu ligde fazla kalmazlar. Çünkü kişisel oyunu iyi olduğundan kolaylıkla yükselirler.

    Bronz oyuncuları koridorlarında çok zayıf oyunculardır. Yeteneklerini kombinleyemezler çoğu zaman, rakip yeteneklerden ve ya nasıl kaçabileceklerinden habersizlerdir. Bazen sihirdar büyüleri bazen şansla dodge'layabilirler yetenekleri. Lane'de güçsüz olduklarından farm olarak ortalamanın altında kalırlar çoğu zaman. Ama bütün oyuncular böyle olduğundan çok da problem olmaz :)

    Bronze oyuncuları kişisel oynarlar. Taşıyıcının öneminden habersizlerdir, bu yüzden taşıyıcıları korumazlar, bireysel skorlar peşinde koşarlar. Skor peşinde koşmak? Dive atmak, totemsiz bölgelere ultimate yeteneği kullanmak, ya da Flashlamak gibi hareketler.

    Harita kontrolü. Bireysel oyun dedik, kendi koridoruna 1 totem alır daha da ömrü billah almaz. Bu ligde destek oyuncusu çok çeker, Bronz ligindeyseniz acilen başka bir role yönelin. Bütün totem ve harita kontrolü destek oyuncusunun üzerinde dedik değil mi? Eee nasıl olacak bu hangi altınla? Kuleler, Ejderha, Baron. Bronz ligindeyseniz bunları aldığınızda bir YEAH çekin, çok sık göremeyeceğiniz hareketler. Bronz ligindeki oyuncular bireysel oynadıklarından destek ve ormancının nasıl altın kazanabileceğini düşünmezler bu konuda en sonda ''jungler op farm'' gibi muhabbetlere ve bozguna sebebiyet verir.

    Takım halinde gezinmeler hmm, çok zor görürüz. Bronz oyuncuları takım halinde gezmez, skorları paylaşmamak için yalnız skor almak daha avantajdır onlar için, 4 takım arkadaşının assist alıp daha iyi işler yapabileceğini düşünmezler bireysel oyun bireysel oyun bireysel oyun. Genelde çok geç olur bu takım toparlanması, orta koridor oyuncusu çok fazla kule ve skor verdiğinde ya da alt koridor oyuncuları kuleyi verdiğinde/aldığında ortada bir toparlanma //belki// görebiliriz.

    Ne öğrendik? Bronze oyuncuları ; Lanede güçsüz, koruma yok, harita kontrol yok, bilgisizce skor kovalama üst düzey, objektif takibi yok, takım toparlanması çok geç bazen hiç.

    Ne öneriyoruz? Öncelikle Bronz'a düşmeyin ehehe. Bireysel oyunları iyi olan şampiyonlar öneriyoruz tabikide ; Nasus, Renekton, Evelynn, J4, Ahri, Kassadin, Zed, Caitlyn, Corki, Ezreal, Graves.

    GÜMÜŞ


    Gümüş ligi, Bronz'un bir üst modelidir. Oyuncuların %50'si Gümüş ligdedir. Çok değişken bir yapısı vardır. Orta düzey bir oyuncu bu ligde başlar. Ama kimi zaman inaktif olup Elmas'dan düşen adamlar görebilirsiniz. Ya da Bronz'dan şansla gelenler ve tabi Gümüş oyuncuları. Gümüş ligi ortalama olarak ilk 10 dereceli oyununda 6 ile 9 zafer alan oyuncuların yerleştiği bir ligdir.

    Gümüş ligi temel olarak yine skor bazlı, bireysel oyunların döndüğü ligdir. Takım oyununa uzak değildir I ve II kümelerinde takım oyunları vardır. Kişisel yetenekler biraz daha iyileşmiştir bu ligde. Biraz daha mobil bir oyunla karşılaşırız oyun hiç tempo kaybetmez, sürekli skorlar ve ya dürtmeler görürüz. Farm konusunda biraz daha iyileşir sayılar ama hala yetersizdir.

    Gümüş ligi oyuncularıda bireysel oynar, ama daha çok ''şunu hemen kesim, kuleyide alim, oyun bitsin, gold olim ya'' triplerindedirler. Hiç biri kendini Gümüş'e layık görmez, çünkü farmı, bireysel oyunu, dodgeları iyileşmiştir ama iyi değildir hala. Takım oyununu kazanır ama daha az hata yaptığı için, tam olarak doğru yapılan bir şey yoktur ortada. Skor peşinde koşarlar yine çünkü ara ligdir ve çok oyuncu vardır. Bronz seviyesinde oynayıp son oyunu bir afk sayesinde kazanıp gelenler olduğu için :).

    Harita kontrolü?? not bad bro. İlk başlarda totem almazlar, bir kaç baskın yedikten sonra ''lan ben kasamazsan golda çıkamam'' diyerek 3-5 totem alır. Totem pozisyonları tamamen bireyseldir kendi koridoruna odaklıdır. Destek oyuncuları bu bölümde totem alırlar, gerekli dürtmeler, harita kontrolü ellerindedir. Bazen trolleyen tayfalar (cho, lb, nidalee, Rengar(oha yani)) görülmüştür. Ama temel düşünce '' kazanmalıyım çünkü ben altınımdır'' o yüzden temel görevleri yaparlar ama yine ''bireysel''dir. E kontrolü sağladıysak nerde bizim kuleler ****r? Gümüş'te kule almak, Ziggs oynamak gibidir. Erken kule almayı hep avantaj olarak görür, kuleyi alır sonra kendi kulesinin altında dalgaları bekler. Kule koruması ise tamamen oyuncunu can değeriyle alakalıdır. Eğer can değeri düşükse ''bana ne abi ben ne ölcem ya'' der, döner üssüne.

    Takım halinde gezinmeler başlar buralarda, totemsiz bir iki kere ölen solo top Lee, tek başına gezinmeden dayak yiyince orta koridora takıma katılır ve 2. dış kuleyi kuşatırlar. Gümüşte önerdiğimiz başlıca olaylardan biri ''Fnatic'' ya da ''Kid tactic'' olarak geçen otlarda tuzak taktiğidir. Bu taktik Gümüş'de oyun kazanmak için yapılan en aptalca ve işe yarayan taktiktir. Biraz yukarda bireysel totem koyma diye anlattık, genel görüş bölgelerinde totem olmayınca 5 kişi takım halinde bir ota pusar bu ot genelde ejder ve ya baron yolundadır. Karşı takımın tankı ve ya destek oyuncusu o bölgeye yaklaştığında tuzağa oturur ve 4vs5 bir oyunla inhibitör açılır rakip takımın. Bu taktik Altın II'den sonra kullanışsızdır belirtelim :)

    Ne öğrendik? : Gümüş oyuncuları ; Değişkenler, Lanede iyi olabilirler, takım oyunu görülebilir, harita kontrol sadece destek(mid ve late game), Skor kovalama hala devam,
    Objektif takibi iyileşmiş durumda, takım toparlanması çok ağır skor verince ve ya ilk orta kr. kulesi düştüğünde.

    Ne öneriyoruz? : Her oyuncu Gümüş liginde oynacak o yüzden bu şampiyonları edinmesinde fayda var, bu ligde daha takımı savaşa sokmaya yarayan ayrıca bireyselde oynayabilen şampiyonlar diyoruz ; Nasus, Renekton, Riven, Garen, Darius, Zac, Sejuani, J4, Xin, Orianna, Malzahar, Kassadin, Jinx, Ashe.

    ALTIN

    Hey seni lanet olası, burası altın anladın mı? Bitti eskisi gibi bireysel oyunlar hah. Oyuncuların %10u Altın ligindedir. Altın ligi bir değişim ligidir. Bu ligi atlayabilen oyuncular gerçekten iyi LoL oyuncularından birileridir. Altın ligi ilk 10 dereceli maçı 9 ve 10 zaferle bitiren oyuncuları alır. Çok ufak tefek EloBoost oyuncuları görülür ama sayıları baya azdır. Altın 5 biraz daha Gümüş gibidir ama Altın I ve II gerçekten iyi liglerdendir. Altın bir çok oyuncu için sıkıcıdır çünkü tam ortadır, yükselmek istesen çok lig vardır, düşmek istesende çok lig vardır, çoğu oyuncu bu ligde kalır ve ortalama bir oyun sergiler, kimi zaman iyi oynayarak oyun kazanır, kimi zaman yeni şampiyonlar, setler dener. Altın liginden Gümüşe düşme yoktur bu yüzden 9 ve ya 10 zafer alıp Altın'a yerleşen bazı oyuncular bunu suistimal edip oyunları trolleyebilirler. Bunlarında sayısı baya azdır.

    Altın ligi temel olarak stat bazlı bir ligdir. Takım savaşlarında beslenmiş oyuncuyu korurlar, bu ormancılar bile olabilir bazen. SG Taşıyıcıları eğer skor alamadıysa baya küfür ve hakaret yer ve ceza olarak takım savaşlarında korunmazlar ve çoğu zaman oyunun throw(atmak?)lanmasına sebep olurlar.

    Altın ligi oyuncuları koridolarında gerçekten yeteneklidirler, bir çok rakip yeteneği boşa çıkarabilir ve karşılığında yüksek hasarlar verebilirler. İlk başlarda FB(İlk Kan) için alışık olmadığınız başlangıçlar görebilirsiniz. Bunun sebebi yeteneğini karşı rakip oyuncuya hissettirmek içindir.

    Harita kontrolü için kritik noktalar kısmen totem görebilir, ama toplamda yine totem pozisyonları hatalıdır. Bu ligde çalı totemleri yerini kritik orman girişleri totemlerine bırakır. Yavaş yavaş counter-jungling dediğimiz rakip ormancının yaratıklarını kesme olayı bu totemlerini önemini katlar. Çalı totemleri alt koridorda yine sabittir ama kimi zaman rakip mavisinin yoluna totem koyulduğu görülmüştür.

    Altın oyuncuları iyi seviye farm yaparlar, bu da skor kovalama dediğimiz olayı büyük ölçüde devre dışı bırakır. 15 farm = 1 skor, ya da 8 farm = 1 asist mantığını yavaş yavaş kavrarlar ve skor uğruna skor vermeyi bırakırlar. Farm farm dedik, ejder, baron, kuleler? Ejderha zamanlanmış bir şekilde alınır, baron yine görüş eğer yeterliyse alınır. Ve genelde ormancı tarafından takibi yapılır. Kule alma süreleri ortalama turnuvalardan 10dakika uzundur. Ortalama bir kuleyi 20. dakikadan sonra alır bu esnada 160+ farma sahiptir. Ve yaklaşık 8k altın ile takım savaşları için hazırdır. Ve bu ilk kule düştüğünde takım toplanması gerçekleşir, yani çok normal bir zamanda takım halinde oynamaya başlarlar.
    Fnatic taktiği son aylarda Altın liginde kullanılmaktadır ama çok da işe yaramamaktadır. :)

    Ne öğrendik? : Altın oyuncuları ; Koridorlarında güçlü ve yetenekli, KDA'ya önem veren, beslenmiş oyuncu üzerine kurulu takım savaşları gerçekleştiren, harita kontrolünü iyice yerleştirmiş, objektif takibi olan, takım toparlanması normal zamanda.

    Ne öneriyoruz? : EloBoost'u önermiyoruz kesinlikle :P, Skor aldımı uçurabilecek şampiyonlar öneriyoruz ; Rumble, Vayne, Twitch, Tristana, Kha'Zix, Zed, Shen, Ahri, Lux, Jax.

    PLATİN

    Platin. Herkesin hayali. ''Abi ben tamam ya elmaslık değiliz de plat olaydık bari''cilerin mekanı. Beyler, bayanlar burası Platin, burda işler yeteneğe bakar..

    Platin ligi üst düzey bir lig kabul edilebilir, bu ligde düşme olduğundan troll ve ya yeni şampiyon deneyen oyuncular bulmanız imkansızdır. Platin'de herkes iyi oynadığını oynar. Genel düşünce, ''abi plat ne ya ara lig, kimse plat deil ya elmas ya altın bu ne yaa''dır. Bu yüzden hızlı oyunlar görülebilir ama öncelikle kontrollü oyun. Çok skor olmaz bu oyunlarda max 40 skor döner Platin oyunlarında. Herkes en iyi şampiyonuyla oynadığından herkes koridorunda güçlüdür. FB Kapışmaları çok görülmez genelde baskınlarla FB olur ya da invade(türkçesi??).

    Platin takım oyunu bazlı bir ligdir. Koridorda ne yaptığın önemsizdir, asıl rolün takım savaşında neler yaptığındır. Çünkü platin'de Teslim Ol yoktur, herkes iyidir, sadece hatalar ve zamanlaması iyi olan ormancılar vardır. Platin'de ne olursa olsun taşıyıcılar korunur FAKAT lokasyon çok önemlidir, o taşıyıcı korunamayacak bir lokasyondaysa hasar verebilen diğer roller korunur. Odaklanma olayında bir değişiklik gözlenir, artık taşıyıcılar değil, en yüksek hasarı veren role odaklanılır takım savaşlarında. Ya da iyi bir takım savaşı başlatabilen destek oyuncuları (Thresh, Blitz) ilk hedef olurlar takım savaşlarında. Takım savaşları kafasına göre değil, hata yapıldığında ve ya bir oyuncu lokasyon dışı kaldığında başlatılır. En önemli takım savaşı başlatma zamanı, ittirilmiş koridorlar iledir.

    Platin oyuncuları totemi sadece destek oyuncusuna aldırır fakat diğer koridorlar buna ek olarak Kahinin Karışımı alırlar sırayla. Totem pozisyonları çok iyidir. Kritik orman girişleri ve objektifler daima görüşe sahiptir. Diğer koridor oyuncuları ufak noktalardaki totemler için KK'yi kullanarak o görüşleri yok ederler. Ayrıca ormancılar 125 altınlık totemle kritik noktalardaki tüm görüşü yok ederler. Eğer bu görüş savaşında bir lokasyon dışı kalan oyuncu olursa takım savaşı başlatılır.

    Skor kovalama Altın'da bitmişti burda da yok. Zaten yapan olduğunda lokasyon dışı kaldığı için rakip takım tarafında yok edilir.

    Objektifler kısmen zamanında alınır, zamanlamada hata yapılırsa takım savaşı başlayabilir. Bu ligde Hızlı ittiriciler(Split Pusher) ortaya çıkarlar. Koridorun önemsiz olduğunu söylemiştik. Bu oyuncular hızlı ittirme eşyaları yaparak takımlarını takım savaşlarında uzak tutmaya çalışırlar. Hızlı ittiriciler eğer ittirme zamanlarında hata yaparlarsa 4 takım arkadaşının ölmesine ya da kendi ölümüne sebep olur. Ayrıca hızlı ittiricinin olduğu takımlar objektiflerde bir nebze zayıf kalır eksik olduklarında dolayı. Bu yüzden karşı takım biraz daha avantajlıdır.

    Platin'dede takım toplanması ilk kule düştüğünde olur, buna ek olarak hızlı ittiricilerin herhangi bir koridorda görülmesi üzerinede toplanmalar olabilir. Ayrıca bütün objektif görevlerinde toplanma olur.

    Ne öğrendik? : Platinum oyuncular : koridorlarında güçlü, koruma lokasyona göre taşıyıcılar, harita kontrol üst düzey bütün oyuncular, kovalama yok, objektif takibi üst düzey, takım toparlanması ilk kule düştüğünde ve ya hızlı ittirici haritada gözüktüğünde.

    Ne öneriyoruz? : Platin çok kaliteli bir ligdir, bu ligdeyseniz siz gerçekten iyi bir oyuncusunuzdur ve önerebileceğim tek şey, çok fazla kendinizi aşmadan takım savaşlarına yönelik oynamanızdır. Yani eğer Udyr'nin ustasıysanız onu solo top'da denemeyin bırakın o ormanda kalsın siz alın Shen'i, Renekton'u rahat edin :)


    ELMAS

    Hepiniz burayı okuyacaksınız biliyorum, o yüzden en güzel süper burayı yazacağım :)

    Lalalala Elmas. Rihanna bile özel şarkısını yapmış ne değerli değil mi? League of Legends oyununda ulaşabileceğiniz maksimum lig seviyesi Elmastır. Şampiyonluk Aşaması'na sadece o ligden biri düşerse ve siz o sıra Elmas I serilerindeyseniz ulaşabilirsiniz.

    Elmas'da Platin gibi eşleşmeli takım oyunu bazlı bir ligdir. Takım savaşlarında sizin bir hedefiniz vardır, kendi koridor rakibinizi alt etmek. Koridor safhasında çok agresiflik göremezsiniz, her oyuncu Altın'daki 15 farm = 1 skor olayıyla oynar. Takım toplanmasına kadar farma odaklanır, ufak tefek dürtmeler görebiliriz, asla riskli hareketler olmaz. Skorlar genelde ormancıyla beraber alınır, ormancının gelişmesi , eşya bitirebilmesi için. Bu ligde en önemli rol ormancıdır. Ormancılar bütün haritayı kontrol edebilirler. Hatta bazı ormancılar, kırmızıdan orta koridor'a, orta koridor'dan aşağı koridor'a ne kadar sürede gidildiğini ezbere bilirler. İşte bu çok kötü dostlar ! Şimdi ne yapabiliriz. Cevabınızı duyar gibiyim, hadi totemleyin şurayı!
    Elmas'da bir ormancı baskına gelirse büyük ihtimal size bir Flash ya da skor kaybettirir. Çünkü o da biliyor nereye totem koyacağınızı. Bu durumda başa dönmeliyiz, çok agresif olmamalıyız, takım savaşını beklemeliyiz orda da kendi eşimizin lokasyon dışı kalmasını. Ama oraya geçmeden totemleri konuşalım,

    Totemleri parça parça görüş olmak ama toplamda bütün bir bölgeyi görmemizi sağlayacak şekilde koyabiliriz. Mesela yukarı koridor çimeni totemlemek yerine baron önüne bir totem koyup hem yukarı koridoru, hem arka üçlü çimeni, hem kendi mavi girişini güvene alabilir. Buna orta koridorun rakip kırmızı arkasındaki çimene totemi ve kendi sol yanak'a ve ya nehir üzerine atacağı bir totemi kuzey ormanı tamamen hakimiyetimize geçirebiliriz. Bu sadece koridor safhasında değil bütün oyun boyunca size büyük avantaj sağlayacaktır.

    Skor kovalama. Ama yeter ha anladık işte yok? Var, var. Elmas oyuncuları en iyi oyunculardır ve en iyi şampiyonlarını kullanırlar, bu da onların ne kadar hasar vurabileceklerini, ters bir durumda nasıl sıyrılabileceklerini üst düzey bildiklerini gösterir. Bunu çok kısa bir sürede(dereceli oyun tecrübesi) hesaplayıp duruma göre rakibi kovalayabilirler, görüş konusunda sıkıntıda yok zaten.

    Takım savaşlarında lokasyona görede dense yine de genel de takım savaşını başlatabilecek şampiyonlar öncelikli olur. Xin, Thresh, Zac, Orianna çoğu zaman bir Caitlyn ve Ezreal'dan daha öncelikli odak olmuştur.

    Objektifler: kuleler,****r, bişeyler. Adam defter alır, not tutar o derece. Kimse skor vermiyor, her yerde görüş var nerden gelecek baralar,baralar? Objektifler. Ejderha ve Baron sürekli görüş ve kontrol altında tutulur. Zamanı yaklaştıkça bütün takım oyuncuları bölgeye yaklaşırlar ve karşı takımın hatasını beklerler. Hata olmazsa ejderha ve baron'a yakın takım sahte bir ejderha ve baron denemesi başlatır ve karşı takımı tuzağa düşürmeyi dener. Her ejderha ve baron çıktığında bu tarz oyunlar görülebilir. Kısmen Fnatic taktiği görülür.

    Kulelerin alınması, tamamen koridorda alınan bir skorla alakalıdır. Sadece orta koridorla sınırlı değildir, yukarı koridor oyuncusu düştüğünde de bütün takım yukarı koridor kulesini almaya gidebilir. Takım toplanmaları genelde iletişimle olur, hatta ilk kuleyi almak için toplanmalara sıkça rastlanılır. Zaten bu kadar kontrollü oynanan bir ligde tek başına kule almasına kimse kimseye izin vermez :)

    Ne öğrendik? : abi elmas zor be demeyi öğrendik, koridorda güçlü, koruma lokasyona göre taşıyıcılar ve ya en yüksek hasar veren , harita kontrol bütün koridorlar parça parça totem ve toplamda bütün harita kontrolü, objektif takibi üst düzey ve zamanında, takım toplanması bir oyuncu düştüğünde ve ya objektif zamanlarında.

    Ne öneriyoruz? : Sizler bizim ballarımızsınız düşmeyin oralardan :), stream yapın yeni arkadaşlarımıza oyunun inceliklerini öğretin, sponsor bulun ayırdığınız zamanı en iyi şekilde değerlendirmiş olursunuz ve TR'ye geçin ehehe.


    not. okuyun arkadaşlar güzel yazdım yani eheh diyecek birisi değilim sadece yararım olur diye düşündüm.
    not2. gecesi boş olan arkadaşlar için güzel paylaşım.
    not3. bronz'da oynamadığım için oynayan bir arkadaşımın ipuçlarıyla yazdım yanlışlarım olabilir.
    not4. yakında güncelleyeceğim.
    not5. bu rehber tamamen kişisel fikirlerle yazılıp herhangi bir kesinlik içermemektedir.
    not6. bu rehber TR sunucusunu kısmen kapsamaktadır.



    Teşekkürler;

    Baniter F4E (EUNE) : Türkçe çevirilerde yardımcı oldu,
    ValleyViper (EUW) gümüş liginden son bilgilendirme yaptı,
    KojiroHiyuga (EUW) bana bronz'u anlat baba,

    ve okuyan herkese ...







  • Bunu buraya park ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yerlere değinilmiş ama fazla iyimser bir rehber
  • ellerine sağlık dostum
  • Okudum , çelıncır oldum demek isterdim ama çelıncır'ı açıklamamışsın çok darıldım diamond olmak zorundayım senin yüzünden :( Şaka bir yana ,emeği geçen herkesin eline sağlık , teşekkürler bilgilendirmeler ve paylaşım için.
  • diamond olmanın 2 yolu var ya çok iyi oyuncusundur yada çok fazla oyun oynuyorsundur sezonda 600-700 maç atan metayı bilen bi oyuncu rahatlıkla diamond olur.
  • Bronzdan gold olan biri olarak guzel bir rehber uygulanirsa iyi yerlere gelinebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini okudum amcoglu. Eline saglik
  • Hepsini okudum amcoglu. Eline saglik
  • sağolasın güzel yazı olmuş okudum hepsini. trde diamond olmak için bu kadarını yapmanıza bile gerek yok kötü oynasanız bile diamond olabilirsiniz. bunun sebebi trnin kötü bi server olmasından yada oyuncuların kötü olmasından değil diğer serverlara göre(avrupa,amerika vs) oynuyanın az olması yani rakiplerinizin sayısı daha az. herşeyden önce flame yapmayı bırakın bizim milletin çoğu kötü oynadığı için değil oyun esnasında sürekli kavga ettiği için düşük liglerde bazen öyle bi duruma geliyoki durum 2 kişi oyunu tamamen bırakıp birbiryle kavga etmekle meşgul oluyolar. siz flame yapmasanız bile flame yapılmasına asla müsade etmeyin yatıştırın iki tarafıda. bugune kadar takımıma flame yapan oyuncular geldiğinde 10 maçtan en fazla 3ünü kazanabilmişimdir diğer 7sini kaybetmişimdir. başka bi hususta her zaman kendimizin takımdaki diğer oyunculardan daha iyi olduğunu sanıyoruz. "kim daha fazla kill aldıysa o daha iyi oynuyodur ben çok kill aldım en iyi ben oynuyorum." mantığını bırakmamız lazım eğer kendi hatalarınızı görmeyi başarırsanız çıkmanız çok daha kolay olcaktır. son olarakta oyunu takip etmek bu konudada çok kötüyüz. öncelikle kendi koridorunuzu yani karşınızdaki adamı sonra diğer tüm koridorları takip edin sürekli eksiklikler gördüğünüzde takımınızla konuşun." bu karşı midi kim kastırdı *** noobları" demek yerine o şampiyona karşı nasıl önlemler alabilceğinizi düşünün. flame yapamayın, yapıcı olun.




  • Tek bişey düzeltiyim. Takım bronzda çok geç toplanır demişsin. dk 10 da kule aldıysa hepsi mide geliyo
  • Önlerden

    Güzel rehber
  • Adam iyi oynamıyorsa diamond olamaz istediği kadar oyun atsın. (TR'den bahsetmiyorum)
  • Mesajım beklesin şuracıkta
  • TR'de şu anda bulunduğum Plat 3'e kadar heryer berbat. Plat 3'de kötü. Zaman olsa elmas olsam rahatlasam. Ama nope.
  • Tr Gold 1= Herhangi bir yer Silver 3-4-5
  • Hecarim statlariniz iyiymiş şu sira viable mi kendisi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi ligimle alakalı bölümü okuyunca doğru olduğunu fark ettim, yalnız aynı zamanda komik olduğunu anladım.
    Gümüş lig 5 adam otlara girip av bekler Teemo mantarlarınıda yazsaydın otlar mantar doludur bir kişi baitleyerek tüm takımı otlara çekmeye çalışır ve orada gelişi güzel bir şekilde üzerlerine atlanır.

    Emeğine sağlık
  • eline sağlık hocam güzel anlatım olmuş.
  • Takip eline saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.