Şimdi Ara

Tronsmart Prometheus inceleme (Resim ve video eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Tronsmart Prometheus inceleme (Resim ve video eklendi)



    Merhaba,

    Geekbuying'den sipariş ettiğim Tronsmart Prometheus dün elime ulaştı. Gelir gelmez hızlıca bir kurcalayıp başlığı açayım dedim. Cihazın kutu içeriği şöyle :

    - Cihazın kendisi
    - HDMI kablosu
    - AV çıkışına bağlanan kompozit kablo (tek giriş üç çıkışı olan)
    - Güç adaptörü
    - Kullanma kılavuzu

    Geekbuying aşağıdaki resimde AV kablosunu göstermemiş.

     Tronsmart Prometheus inceleme (Resim ve video eklendi)




    Kutuyu açtığımda cihazın büyüklüğü beni oldukça şaşırttı. Resimlerde göründüğünden daha büyük bir cihaz bu. Bilemiyorum belki de MK808'den sonra bana öyle gelmiştir. Bunun yanında bende oldukça kaliteli olduğu hissini uyandırdı. MK808'de olduğu gibi bunun üzeri de, dokunduğunuzda yumuşak bir his veren bir boya ile kaplı ve altında üç adet yumuşak ayak var. Elinize aldığınızda taş gibi bir cihaz izlenimi veriyor. Üzerindeki giriş çıkışlar ise şöyle :

    - Önde 1 adet SD kart girişi
    - Yanda 3 adet tam boy USB bağlantı noktası
    - Açma kapama düğmesi
    - HMMI çıkışı (tam boy)
    - AV çıkışı
    - RJ45 ağ bağlantısı
    - Reset butonu (delik içerisinde gizli)
    - Adaptör girişi

    [simage]
     Tronsmart Prometheus inceleme (Resim ve video eklendi)
    [simage]

    Cihazın wifi anteni içerisine gizlenmiş. Üzerinde yeşil, kırmızı, mavi ve sarı renklerde 4 adet led var. Bunlar ne anlama geliyor, henüz detaylı bakmadım ama yeşil olan güç, sarı olan ethernet bağlantısını gösteriyor.

    Cihazda Amlogic Amlogic-8726M6 Cortex A9, max 1.5 Ghz çalışan çift çekirdekli işlemci, 1 Gb bellek ve 8 GB dahili depolama alanı var. Grafik birimi Mali 400MP2, yani çift çekirdekli versiyon. Dahili Bluetooth yok. Cihazı kurup çalıştırdım ve biraz kurcaladıktan sonra, Freaktab sitesinde daha iki gün önce Finless Bob tarafından yayınlanan, geçen hafta çıkan son resmi yazılım üzerine kurulu custom yazılımı kurdum. Yazılım Android 4.2.2 içeriyor.

    Çalışırken ilk farkettiğim şey, MK808'den bir nebze daha hantal olduğu. Bu hantallık muhtemelen 2 çekirdekli grafik işlemcisinden kaynaklanıyor ancak rahatsızlık verecek bir durum söz konusu değil. Antutu testini yapmadım ama MK808'den daha düşük bir performansının olduğunu zaten biliyordum. Beni asıl ilgilendiren konu ve de MK808'den sonraki en büyük beklentim, ağ bağlantısı ile, çok methedilen film oynatma performansıydı. Ağ bağlantısı için öncelikle kablosuz bağlantıyı denedim ve yan odadaki modeme 135 Mbps ile stabil bağlanabildim. Üstelik bu bağlantı için cihaz, sinyal gücünü en iyi seviyede göstermiyordu. Sanırım en iyi durum 150 Mbps oluyor. Sonrasında kablolu bağlantı ile bağladım ve onda da sorun yoktu ancak kablolunun hızını ölçmedim. Normalde cihazı kablo ile bağlamayı düşünüyorum.

    Film oynatma için çok fazla deneme yapmaya vakit bulamadım sadece gördüğüm kadarını ve yaşadığım sorunları yazacağım, bu sayede belki bazı arkadaşlar çözmemde bana yardımcı olabilirler. Film izleme için 160 GB'lik 2.5" diskimi taktım ve takar takmaz gördü. Öyle MK808 gibi süründürmedi yani . Daha sonrasında yeni yazılımla gelen Windows 8 arayüzüne girdim ve rastgele bir film seçip oynatmaya çalıştım. Bu sırada hangi yazılımın kullanıldığını bilmiyorum, direk medya player gibi filmi seçip oynat dedim ve oynattı. İlk baktığım şey en çok takıntılı olduğum konu olan oynatmadaki akıcılık oldu. MK808 benim gözünde bu açıdan sıfır. Prometheus'de ise akıcılık tek kelimeyle mükemmel. Kameranın 180 derece döndüğü sahnelerde bile en ufak bir takılma olmadı. Ayrıca resim kalitesi de oldukça iyiydi ama tabi bir Dune ayarında değil fakat MK808'den daha iyi. Dune ayarında olmamasının en önemli sebebi de bence cihaz çıkışının gerçek 1080p olmaması olabilir. Bildiğim kadarıyla bu cihaz 720p çıkışı upscale ederek 1080p veriyor. Bu arada açtığım film de 720p idi. Daha 1080p film deneyemedim ama bu akşam elimdeki baba filmlerden 22GB'lik DTS Gladiator Remastered Edition'ı ve kuş videolarını denemeyi düşünüyorum. Bunların resimlerini ve belki filmini de çekebilirim. Bunun dışında cihaz XBMC'yi çalıştırıyor ve donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. XBMC gerçekten harika birşeymiş. Sırf bunun için elimdeki tüm cihazları satıp ION işlemcili bir HTPC'ye geçebilirim. Cihazın ses ayarlarında HDMI için "passthrough" seçeneği mevcut ama DTS veya AC3 iletir mi bilmiyorum.

    Cihazda karşılaştığım sorunlara gelirsem; açtığım başka bir filmde ses ve altyazı vardı ama görüntü yoktu. Bunun kodek eksiliğinden olması lazım. Aynı filmi kodek kurulumu yapmadan MXplayer'de açtığımda da görüntü gelmedi. Hangi kodek kurulacağını bilemediğimden (Neon değil, sanırım işlemci cortex A9 olduğundan Armv7 olacak) henüz birşey kurmadım. Bunu da çözmeye çalışacağım. Bu arada aynı sorun aynı filmerle XBMC'de de oluyor. Bir diğer sıkıntı, herhangi bir sebeple XBMC çalışırken masüstüne dönülürse, XBMC doğal olarak arka plana geçiyor ancak daha sonra oradan seçililip tekrar ön plana getirilemiyor ve açılması için ilk çalıştırmadaki gibi ikonuna tıklanması gerekiyor. Bunun dışında vob dosyalarını da nedense hiç açmadı.

    Son olarak ve en çok canımı sıkan probleme gelirsem, MK808 için almış olduğum ve orada mükemmel çalışan Dark Mini touchpad klavye bu cihazda çalışmıyor. Nedenini anlamadığım bir şekilde touchpad bile çalışmıyor. Ya Android 4.2 ayarları ile ilgili bir olay, ya da cihaz USB alıcıyı tanımadı ki bu pek olası değil. Bu iş çok canımı sıktı, klavyeye bir sürü para vermiştim. Olmadı satıp Logitech K400 alırım.

    Bundan sonra cihazda kamera ve bluetooth alıcısı çalıştırmayı deneyeceğim. Cihaz özellikle bluetooth alıcı konusunda da çok iyiymiş diye okudum. Konuya resimleri ve yapabilirsem videoyu da ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 23 Ekim 2013; 13:37:13 >







  • incelemenin devamını bekliyorum. ayrıca evde mevcutsa av den bağlayıp cihazın çalışma performansı konusunda bilgi verebilirsen sevinirim.
  • AVR'den bağlamam mümkün değil çünkü benim anfi HDMI ses çözmüyor.
  • Kaldığımız yerden devam edelim :

    Mx Player'e ArmV7 kodeki kurdum ve biri hariç tüm denediğim filmleri oynattı. Oynamayan film aynı film, demek ki filmde birşey var. 1080p Gladiator kusursuz oynadı. Ne seste ne de görüntüde en ufak takılma olmadı. Bunun yanında denediğim test videoları da sorunsuzdu. Bunlara 90 Mbit/s'lik kuş videosu da dahil. 1920x1080 60 fps basketbol videosunda da zorlanmadı ki bu ikisini aynı diskten oynatırken Dune 301 takılıyor. Kısacası aleti medya oynatıcı yerine kullananabilirsiniz. Tek eksiği belki Dolby Digital ve DTS ses aktarma olabilir. Onu deneyemedm ama daha önce yazdığım gibi ses ayarlarında gerekli seçenek var.

    İnternet performansı MK808'den daha iyi. Bunun nedeni büyük olasılıkla oturmuş yazılımı.

    Dark klavyeyi hala çalıştıramadım. Onu bırakın Çin'den getirttiğim air mouse klavye de çalışmıyor. Çalışan tek kablosuz alet mouse oldu. Bu işte bir gariplik var. BT dongle'ı ise daha denemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 22 Ekim 2013; 23:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seko sana zahmet evde tüplü eski tv vzarsa denermisin ? çalışıyormu ?
    eski tvyi böyle değerlendirmek istiyorum ...

    tabi k-r42 fiyatı 75-80 usdye quadcore işlemci ile daha alınası duruyor ama kullanıcılara da sormak lazım tabi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rfve

    seko sana zahmet evde tüplü eski tv vzarsa denermisin ? çalışıyormu ?
    eski tvyi böyle değerlendirmek istiyorum ...

    tabi k-r42 fiyatı 75-80 usdye quadcore işlemci ile daha alınası duruyor ama kullanıcılara da sormak lazım tabi...

    Tüplü Tv de yok malesef, ama çalışmayacağını sanmıyorum. K-R42 bundan daha performanslıdır tabi ki ama medya oynatıcı olarak bu kadar iyi değildir. Prometheus bu açıdan kusursuz.

    Ya şu klavye işi canımı çok sıktı. Air mouse da çalışmıyor. Neden olabilir acaba ?

    Test için çektiğim videoları ekledim. İlk video 720p ama ikincisi 360p çekmiştim çok kötü olmuş, yarına ikisini de 1080p olarak yükleyeceğim. Bir de telefonu elimde tuttum, o yüzden biraz titreme oldu, kusura bakmayın. Video linkleri aşağıda :

    Gladiator (720p) :https://www.youtube.com/watch?v=vPs-8yBqyRo

    Test videoları :https://www.youtube.com/watch?v=dwhABwp8WKc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 23 Ekim 2013; 12:49:15 >




  • eline sağlık, takip
  • Air mouse'u çalıştırdım. Meğer alıcısını düzgün sokamadığım için çalışmamış. Diğer yandan Dark klavye kesinlikle çalışmadı. Onu yarın bir arkadaşıma satıyorum. HTPC ve Windows kullanan arkadaşlara bu klavyeyi şiddetle tavsiye ediyorum, Dark'tan beklenmeyecek kalitede mükemmel bir klavye.

    Cihaza taktığım bluetooth dongle çalışmadı, galiba bu özellik yazılımdan kapatılmış. Bir iki oyun denedim, sorunsuz çalıştılar. Oyunlardaki performans MK808'in biraz gerisinde gibi. Bu da grafik işlemcisi farkından olan bir şey...

    Özet olarak Prometheus'u medya oynatma işleri için kesinlikle tavsiye ediyorum. Genel kullanım performansı da daha stabil olan yazılımından ötürü MK808'den yüksek diyebilirim. Antutu skoru olarak MK808 daha iyi tabi... Açıkçası MK808 deneyimimden ve RK3188 cihazlarındaki video oynatma şikayetlerinden sonra ben bu konuda Android bilgisayarlarından umudu kesmiştim ama şu anda fikrim değişti. Şimdi kafamda yazılımı oturduktan sonra Himedia Q5 II'yi almak fikri oluşmaya başladı. Arkasındaki bağlantı seçeneklerinin çokluğu (optik çıkış vs.), 3D desteğiyle, filmleri de Prometheus kadar oynatırsa çok cazip bir seçenek olur. O zaman Dune dahil herşeyi satıp böyle bir cihaza geçip tek cihazla tüm ihtiyaçlarımı karşılayabilirim diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    Air mouse'u çalıştırdım. Meğer alıcısını düzgün sokamadığım için çalışmamış. Diğer yandan Dark klavye kesinlikle çalışmadı. Onu yarın bir arkadaşıma satıyorum. HTPC ve Windows kullanan arkadaşlara bu klavyeyi şiddetle tavsiye ediyorum, Dark'tan beklenmeyecek kalitede mükemmel bir klavye.

    Cihaza taktığım bluetooth dongle çalışmadı, galiba bu özellik yazılımdan kapatılmış. Bir iki oyun denedim, sorunsuz çalıştılar. Oyunlardaki performans MK808'in biraz gerisinde gibi. Bu da grafik işlemcisi farkından olan bir şey...

    Özet olarak Prometheus'u medya oynatma işleri için kesinlikle tavsiye ediyorum. Genel kullanım performansı da daha stabil olan yazılımından ötürü MK808'den yüksek diyebilirim. Antutu skoru olarak MK808 daha iyi tabi... Açıkçası MK808 deneyimimden ve RK3188 cihazlarındaki video oynatma şikayetlerinden sonra ben bu konuda Android bilgisayarlarından umudu kesmiştim ama şu anda fikrim değişti. Şimdi kafamda yazılımı oturduktan sonra Himedia Q5 II'yi almak fikri oluşmaya başladı. Arkasındaki bağlantı seçeneklerinin çokluğu (optik çıkış vs.), 3D desteğiyle, filmleri de Prometheus kadar oynatırsa çok cazip bir seçenek olur. O zaman Dune dahil herşeyi satıp böyle bir cihaza geçip tek cihazla tüm ihtiyaçlarımı karşılayabilirim diye düşünüyorum.

    Kaça satıyorsunuz hocam :)

    Birde merak ettiğim dual core ile quad core kullanımda çok fark ettiyor mu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 24 Ekim 2013; 11:24:24 >




  • 80 TL'ye sattım. Vatan'a uğradım, yarından itibaren klavyelerde %30 indirim olacakmış, oradan alırım artık bir tane... Hangi klavyeyi alsam karar vermiyorum. Logitech K-400 mü yoksa klavye ayrı, fare ayrı olan Logitech K 240 mı Ya da trust marka touchpadli ufacık bir klavye var, onu mu alsam diyorum. Everestin de yine ufak boy klavye mouse seti var. Zaten daha touchpadli mi alayım fare ayrı mı olsun karar veremedim. Oyun oynayacak olsam touchpad yorar herhalde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    80 TL'ye sattım. Vatan'a uğradım, yarından itibaren klavyelerde %30 indirim olacakmış, oradan alırım artık bir tane... Hangi klavyeyi alsam karar vermiyorum. Logitech K-400 mü yoksa klavye ayrı, fare ayrı olan Logitech K 240 mı Ya da trust marka touchpadli ufacık bir klavye var, onu mu alsam diyorum. Everestin de yine ufak boy klavye mouse seti var. Zaten daha touchpadli mi alayım fare ayrı mı olsun karar veremedim. Oyun oynayacak olsam touchpad yorar herhalde...


    Hayır cihazı ne kadar satacaksınız :)
  • Durun daha yeni ısınıyorum cihaza :)
  • htpc yapacaksan kendine hiç ion filan kasma.
    aliexpresste celeron 1037 (dual core 1.8 ghz!) li mini pc ler satılıyor 120-140 dolara (Türkiyeye kargosu pahalı ama 45-50 dolar)
    xbmc için openelec kuruyorsun usb flash belleğe, birde cihaza 1-2 gb ram taktın mı linux altında intel hd graphics ile bluray dahil herşeyi sorunsuz oynatıyor xbmc.
    tek eksiği 3d full sbs video, onun için nvidia kartlı sistem lazım ama xbmc de 3d video desteği daha yeni çıktı o da alpha seviyesinde yani stabil değil.
    yok ben 3d bluray oynatmam, 3d filmlerin hepsi sbs zaten diyorsan sorun yok.

    bende 160$ a aldığım zotac var celeron 1007 li (çift çekirdek 1.5ghz) ve htpc olarak gayet sorunsuz. Türkiyede zotac ın bu ucuz modeli yok malesef.
  • Arkadaslar rica etsem birisi bana cevap verebilir mi?

    Ben de bu tarz bir cihaz bakiyorum, fakat istedigim sey download yapabilmesi. Altyazilari da indirebilcegim bir sey ariyorum. Kisaca bilgisayarla baglantimi kesip cihaza gerekirse uzaktan bile baglanabilip, download icin siraya bir seyler eklemek istiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinecegim.

    Iyi bayramlar.
  • Bu cihazlara uzaktan erişim yazılımı kurulabiliyor. Bu sayede uzaktan erişilebilmesi lazım ama ben denemedim.

    Prometheus'tan süper memnunum arkadaşlar. Başta Mx Player kurmuştum fakat bu sefer görüntüyü tam ekran yapabilmek için her seferinde alttaki menüyü ayarlardan açıp kapamak gerekiyordu. Sonradan farkettim ki kendi medya oynatma yazılımı zaten direk tam ekran çalışıyormuş. Şu an acayip keyifle video izleyebiliyorum. DTS ve AC3 ses verebilse Dune'u hemen satarım. Mükemmel video oynatıyor. Şu anda tek eksiklik kapatmak için açma kapama düğmesini kullanmam. Onu da akıllı kumanda ile uzaktan halletmeye çalışacağım.

    Tv'den ses alarak film izleyen arkadaşlar kaçırmasınlar. Benim Dark Cinemania XS'e de yol göründü. Almak isteyene 70 TL'ye satıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbmc uzerinden yada mxplayer ile iptv denemesi yaptiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır yapmadım, nasıl yapılıyor bilmiyorum ama anlatırsanız deneyebilirim.

    Dün evdeki ağa kablo ile bağlı olan Prometheus'tan yine aynı ağa kablosuz bağlı olan Dune 301'e bağlandım ve uydu alıcısından HD olarak yaptığım kayıtları izledim. Kayıtların ortalama olarak 25 dakikası 1 GB yer tutuyordu. Bu da yaklaşık saniyede 5 Mbit'e tekabül ediyor. Hiçbir şekilde takılma olmadan izleyebildim. İleri sarmalar saniyede gerçekleşti. Limitini anlamak için 1080p film de deneyeceğim.

    Şu anda cihazdaki tek eksik bir şekilde yazılımla veya kumanda ile cihazı kapatabilmek. Şu anda sadece arkadaki açma kapama dümesi ile açıp kapatabiliyorum. Bir tane uyumlu infrared kumanda bulabilirsem süper olacak.
  • Aynı cihazdan ben de sipariş etmiştim. Bugün geldi. Finless 1.3 romunu kurdum.
    XBMC üstünde gelmiyor sanırım.
    IPTV için mx playerda akış aç seçip
    http://37.187.68.102:3000
    satırını yazmalısınız...
  • Yada şu adresi
    http://37.187.68.102:3005/
  • MXplayerı kurdum
    ardından Arm v7 kodeklerini kurdum..
    Yukrıda verdiğim kanal D IPTV linkinden mükemmel bir şekilde yayını izliyorum..
    Cihaz çok başarılı...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.