Şimdi Ara

Xperia Z ULTRA İncelemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
3.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli DH kullanıcıları merhaba,

    Ülkemizde yeni satılmaya başlanmış olan Sony Xperia Z ULTRA modelinin incelemesini kendi kişisel zevk&beğenilerim ile örnekliyerek yazdım.İncelememi yayınlamadan önce cihazı özellik ile büyüklüğü ve inceliği için aldığımı belirtmek istiyorum.

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


    Resmi Sony Türkiye sayfası (Tüm detaylar vs için) : Lütfen buraya tıklayın.

    Cihazın göze çarpan teknik verilerine hızlıca bakalım :

    İşletim Sistemi : Android 4.2.2 (Ekim 2013)

    Boyutları : 179,4 x 92,2 x 6,5 mm

    Ağırlığı : 212 gram

    Ekran : 6,4″(164mm) büyüklüğünde 342 ppi yoğunlukta 1.080 x 1.920 çözünürlüğe sahip (IPS)TFT ekran

    Pil : 3.050 mAh

    Konuşma Süresi : 11 -14 saat

    Bekleme Süresi : 510 – 550 saat

    Çipset : Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974) 2.2 GHz quad-core

    İşlemci : 4 çekirdek 2,2 GHz Krait 400 işlemci

    Grafik İşlemcisi : Adreno 330

    Bellek : 2 GB RAM

    Dahili Hafıza : 16 GB

    Arttırılabilir Hafıza : 64 GB’ a kadar MicroSD, microSDHC, microSDXC

    Kamera : 8 mp (arka), 2 mp (ön) kameralar. 1080p HD çekim.

    Bağlanabilirlik : Wi-Fi
DLNA
Miracast
GPS/GLONASS
NFC
Bluetooth 4.0
MHL
HDMI (via MHL)
micro USB 2.0 OTG ,FM Radio

    Diğer : Siyah Beyaz ve Mor renk seçenekleri.IP55 / IP58 (Dust protected, Water jet protected & Waterproof) spektifikasyonlarında suya toza dayanıklı.


    Uluslararası versiyonları : Wiki sayfasına buradan ulaşabilirsiniz (Variants başlığı altında)

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


    Kullanım ortamım :

    Turkcell hattım ile ağırlık ile şehir içinde kullanıyorum.Pil tasarrufu için kullanılmadığı zaman üstteki hızlı menüden : NFC ve özellik ile GPS i kapalı tutuyorum .(Ufak tefek programlar için wifi/baz istasyon triangulation ile zaten yeteri kadar isabetli buluyor navigasyon gerektiğinde tek tıkla açıyorum) Parlaklığı %70-75 de ve otomatik seçili olarak kullanıyorum.Evde/İşte sürekli WiFi açık. Not : Sony nin harika stamina mode u devamlı açık olarak kullanıyorum ve lokasyon bazlı wifi özelliği çok iyi çalışıyor (Bilmiyenler için : Stamina mode da işlemciden herhangi bir kısılma vb yapılmadığı için yavaşlama olmaz)

    Kutu içeriği :

    Cihazın boyutuna göre küçük diyebileceğim bir kutu içinde (Ülkemizde satılan modelde de kutu içeriği aynıdır):

    Xperia Z Ultra
    Kulak içi kulaklıklar ve muhtelif kulaklık uçları
    USB kablosu (Şarj ve senkronizasyon için/Görece kısa bir kablo)
    İngiliz tipi fişe sahip şarj adaptörü
    Çabuk başlangıç klavuzu

    Kutu içeriği bu kadar herhangi bir ekstra (NFC etiketi ya’da kılıf-dock vs) çıkmıyor.

    Not : Bundan sonraki fotoğraflar bana aittir :

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    Cihazın yapım kalitesi / Tasarım :

    Gayet sağlam & son derece de ince (6.5mm) yapıya sahip Z Ultra yı elinize aldığınız zaman verdiği his bakımından (Malzeme kalitesi/verdiği his olarak iPhone’ 5 serisini andırdığını söyliyebilirim) çok tatmin edici olduğu gibi malzeme ve yapım kalitesi olarakta HTC One M7 ile beraber zirvedeki Android cihazlarından birisi olduğu kesin.
    Cihaz keskin köşelere sahip gibi görünsede öyle değil , tutması son derece de kolay olduğu gibi ağırlığı da iyi dağıtılmış ve dengeli.

    Tasarım olarak ta bana çok hitap eden Omnibalance dizaynına sahip.Cihazın kenarları aleminyum arkası da önü gibi cam kaplama.Sony ‘Anti shatter’ denilen film’i cihazın hem ön hem’de arka yüzüne tatbik etmiş.Film olası cam hasarların da cam ın dağalmamasına yardımcı olmak için tasarlanmış olsa da malesef çok çok rahat çizilebilen bir yapıya sahip. Ek olarak film aşırı derece de parmak izi bıraktıran yapıya sahip olduğu gibi Sony logosu da ön cam filmi ile beraber . (Filmi sökerseniz logo da gidiyor doğal olarak).Bu arada merak edenler için bir detay : Ön cam filminin sökülmesinin ve temizleme işleminin saatler tuttuğunu söyliyen pek çok kullanıcı var.

    Z ultra nın ön ve arka camı çizilmeye darbeye ve en önemlisi esnemeye dayanıklı Dragontrail camına sahiptir.Cihazı zıt köşelerinden parmaklarınız ile tutup hafif terc açılarda kuvvet uyguladığınızda cihazın belli belirsiz esnediğini fark edeceksiniz bu bir problem değildir merak etmeyin.(Aksine darbeyi üstüne almasına ve kırılmamasına yardımcı olur).Yurt dışında yapılan düşme testlerinde de iyi neticeler aldığını gördüm ancak tabiki düşürmemek en iyisi :)
    Cihaz IP58 sertifikasyonuna sahip.Suya (1.5 metreye kadar) ve toza dayanıklı.Xperia Z deki gibi kulaklık girişi koruyucu kapak altında değil bu da kullanım kolaylığı ve pratiklik sağlıyor yanlız kulaklık girişi cihazın sağ yanın da konuşlandırıldığı için (Açıkcası kulaklık girişinin altta ya da üstte olmasını tercih ederdim) kulaklıkları takınca cepte taşıması zor oluyor .
    Sony cihazlarının alametifarika sı haline gelmiş olan açma kapama düğmeside sağ tarafta hemen ses açma/kapama düğmelerinin üstünde cihazın tam ortasına denk gelicek şekilde yerleştirilmiş.NFC chipinin yeride kameranın hemen alt kısmında camın arkasında ‘N’ sembolü ile belirtilmiş (Z deki gibi çıkartma yapmaktan vazgeçildiği isabet olmuş)

    Not : ŞArj girişinin etrafındaki kapakçık önceki Xperia Z telefonumda olduğu gibi biraz zor kapanabiliyor.Dock um geldiğimden beri bu problemi yaşamıyorum ama tam kapandı diye güvenim suya sokmadan önce 2 kere düşünmenizi&kontrol etmenizi salık veririm.Ben suya sokmadım sokmayı da düşünmüyorum.

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    Görüşme kalitesi :

    Sesler gayet iyi ve gerçekci herhangi bir problem ile karşılaşmadım.Kulaklık sesi görüşme esnasın da ortalama bir telefona göre %10 civarında az olabilir.Normalde şehir içinde vb en son kademenin 2 altında kullanıyorum evde ise 3 kademe aşağıda.Titreşim özelliği ise gayet kuvvetli.(Not: Ayarlardan : Mikrofon gürültü azaltma ve Konuşmacının sesini arttırma opsiyonları seçili ve gayet efektifler)


    WiFi performansı :

    Vasat ile en fazla fena değil arasın da değerlendirebilirim.Bu konuda Xperia Z ye çok benzer performans gösteriyor.LG G Pro / G.Note 2 / HTC One M7 gibi iyi diyebileceğim cihazların biraz gerisin de wifi performansı söz konusu.


    GPS :

    Oldukça çabuk bağlanıyor ve problemsiz bir cihaz.Bu konuda da Note 2 ile benzer bir performasn gösteriyor (Google maps /iGo/Sygic sürekli kullandığım programlar.)


    PİL PERFORMANSI :

    Cihaz ile birlikteliğim bir haftayı geçtiğinde bu testi yapmıştım (Şu an 1 aya yaklaştı) yaklaşık 7-8 şarj sonrası tam oturmamış da olsa değerlerim aşağıdaki gibidir :

    20 saat civarı : Toplam 6.30 saat ekran kullanımı/ 45 dk civarı telefon görüşmesi,20-25 sms biraz daha fazla mail alışverişi 1.30 saat civarı kulaklık ile müzik dinleme 2 saate yakın film 15-20 dk youtube 1 saate yakın sosyal medya (Twitter , Facebook ve Instagram) 1 saate yakın web de gezinme 20 dk civarı Spotify ile wifi üstünden müzik stream Feedy ile rss okuma Flipboard ile haber okuma/takip etme
    biraz fotoğraf ve video çekme 30-45 dk arası hafif bir oyun başlıca yaptıklarım.
    Edit : Normalde 4/3 yani %70 civarı otomatik parlaklık ayarı seçili olarak kullanıyorum cihazı yanlız bu testin yarıya yakını belkide biraz daha fazlasını karanlık ortamda kullandığımdan beyazın gözümü yormaması için parlaklık %50 ye kadar düşürüldü.
    Kullanmadığım zaman : GPS-NFC kapalı stamina mode / Konuma bağlı wifi açık.

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


    Not : Pil performansından oldukça memunum.Özellik ile ekranın boyutu ve çözünürlüğü düşünüldüğün de cihazın performansı daha iyi anlaşılabilir.Ortalama 5-6 saat arası ekran ömrü beklemek sanırım realislikten uzak olmaz.


    KULAKLIK PERFORMANSI :

    Xperia Z ye göre 3.5mm lik kulaklık girişinin kapak arkasına saklanmamış olması gerçekten çok iyi zira her seferinde kulaklığı takmak için kapağı sök tak bir süre sonra sıkıcı olmaya başlıyor.
    Kulak içi/üstü kulaklıklarım ile denediğim ve kendi zevkime göre (Rock ve Blues ağırlıklı dinledim ara da pop ve jazz da mevcut) müzik performansı : Pek heyecanlı değil desem yeridir.Herhangi bir dip gürültüsü vb duymadım en üst seviye de getirmedikçe distorsiyon da oluşmadı.Müzik nasıl desem biraz ‘yavan’ ve vokaller de alıştığım ‘sıcaklık’ çok ön planda değildi.

    Kulaklık ses yüksekliği seviyesi : Vasat.Bu konuda örneklemem gerekirse HTC One iPhone ve Wolfson audio chip’e sahip Note 2 nin de gerisinde.LG Optimus G Pro ile benzer bir performans sergiliyor.
    Müzik kalitesi içinde yukarıda yazdığım sıralama aynen geçerli.Dolayısı ile müzik performansı içinde : Vasatın bir üstü diyebilirim.

    Açıkcası bu konuda Sony den fazlasını bekliyordum hem Z hem’de Z Ultra da beklediğimi bulamadığımı söyliyebilirim.
    Beraberinde verilen kulaklıklar da : Vasat.


    FOTOĞRAF / VİDEO ÇEKME.

    Kamera açılma hızı tatmin edici gündüz çekimleri vasat gece/az ışıklı ortamlarda ki çekim kalitesi gördüğüm en kötülerinden birisi.Beyaz ayarı çok kolay şaşırmasa da çok da isabetli diyemem.Aydınlık mekanlarda dahi kesinlik ile koyu alanlardan ölçüm / netleme yapılmasını tavsiye etmem .Netleme hızı vasat.
    Aynı şeyler video çekimleri içinde geçerli.Video çekilirken herhangi bir kare atlamasına vs rastlamadım bu konuda akıcı olduğunu söyliyebilirim.Ses kaydı da vasat.Kısaca : Fotoğraf ve video çekme konusunda bence hem iPhone hem de Samsung/HTC/LG ve Sony nin kendi üst seviye cihazlarının (Xperia Z)hepsinin gerisin de olduğu gibi flash’ı olmaması da cabası (Cep telefonu flashından nolur demeyin en kötü ihtimal ile acil durumlar da el feneri gibi kullanılıyor)


    EKRAN :

    Xperia Z den sonra görüş açısının oldukça genişlemiş olduğunu hemen fark edebiliyorsunuz.Triluminos teknolojisine sahip ekran oldukça güzel.Kırmızı ve yeşil renklerde ki abartıya kaçmadan sağlanan artış göze daha hoş geliyor.Beyazlar ve kontrast (Karşıtlık)ise tatmin edici seviye de.Keskin fontlar bu büyüklükteki bir ekran da görsel olarak güzel göründüğü gibi okumada da büyük kolaylık sağlıyor.Fotoğraflar gerçekci bir performans sunarken videolardaki siyahlar da gayet hoş görünmeyi başarıyor.Özellik ile canlı duvar kağıtları bu cihaz da daha da ilginç hale geliyor diyebilirim.
    Fotoğraf ve video ile uğraşan birisi olarak ekrandan memnun kaldığımı söyliyebilirim yanlız dinamik aralık olarak LG nin Optimus G Pro (İncelemem mevcut) ve yeni G2 modeli Z Ultra danyarım stop daha iyi performans veriyor yine LG nin hafifde olsa bir kontrast fazlalığı mevcut.Özet ile ekran performansı iyi ama en iyisi değil.


    YAZILIM:

    Yukarıdaki ilk fotoğrafta göründüğü gibi Sony mühendisleri arayüz/kullanıcı arabirimi konusun da sanki ne yapıcaklarını tam kestirememişler gibi.Zira ikonlar ve cihazın 'davranışı' ile arayüz ne tam telefon ne'de tablet gibi diyebilirim.6 sıra ikon hoşuma gitsede herkese göre olmadığı da aşikar.
    Sony nin ‘fazla şişirmediği’ ve kendi arayüzüne sahip Android aryüzü oldukça akıcı.Herhangi bir lag ya da gecikme ile karşılaşmadığım gibi gayet akıcı bir performansa sahip olduğunu söyliyebilirim.Fabrikasyon kişileştirme opsiyonları olarak LG G Pro ve G2 nin gerisinde olsada göze hoş gelen/fonksiyonel ve basit tasarıma sahip.

    Sony nin pil performansını arttırmak için sunduğu stamina mode opsiyonu gayet efektif ve yararlı.Ayrıca konuma bağlı wifi özelliğide gerçekten çok iyi çalışıyor.(Konuma bağlı wifi gibi bir çok özellik sunan çeşitli 3 üncü parti çözümlerini başka Android cihazlarım da kullandım/denedim hiç birisi Sony nin kendi yazılımı kadar efektif ve başarılı olmadı)

    Stylus desteği ise reklamlarındaki kadar iyi ve fonksiyonel değil (Bu yazılım sürümü ile) Çoklu program penceresi (Samsung modellerindeki gibi) şu anda bu yazılım sürümünde yok ileride de olurmu bilinmez.(Bu biraz hayal kırıklığı zira bu büyüklükte bir ekranda gayet efektif ve zevkli olurdu)Yanlız Sony nin kendi ‘küçük programları’ (Misal hesap makinesi/döviz kuru programı vb) bir program açık ike onun üstünde beraberce kullanılabiliyor.3 üncü parti çözümleri ise henüz denemedim.

    Cihaz ile beraber gelen fotoğraf ve film galerisi yazılımlarını beğendim.Açıkcası fotoğraf galerisi için Android sistemlerinde ki stok aplikasyonlar arasın da en iyilerinden birisi diyebilirim.Hızlı bağlanabilirlik (Picassa galeri/Sony online albümler vb) açısından iyi görsellik olarak ta gayet tatmin edici.
    Film için afişleme eklentisi benim gibi video severler için küçük ama hoş bir farklılık yaratıyor (Örnek : Alien filmini oynatıyorsunuz diyelim isterseniz gracenote aracılığı ile nete bağlanıp film ile ilgili tüm anahtar detayları indirip gösterebiliyor).Cihaz ile beraber temel bir ofis programı da (Office suite 7) bundle edilmiş programlar arasında.

    Genel olarak yazılım gayet iyi ve tatminkar.Her şey hızlı ve takılmadan işliyor.Her hengi bir 'sıkıntıya' çökmeye vb rastlamadım.Yanlız Sony gibi video/fotoğraf konusun da ciddi geçmişi olan bir firmadan HTC nin zoe vb eklentileri ile eğlenceli ve fonksiyonel hale getirdiği üst seviyedeki kullanıcı deneyimini top klasman cihazlarına taşımamasını garipsediğimi de eklemeden geçemiyeceğim.


    KİŞİSELLEŞTİRME :

    Nova launcher prime , uccw widgetleri gibi bazı basit eklentileri kurdum aynen Xperia Z deki gibi : Herhangi bir esktra pil sarfiyatı ya'da yavaşlama vb söz konusu olmadan kullanıyorum gayet memnunum bu konuda da.Aşağıda ekran görüntümü bulabilirsiniz :

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    OYUN PERFOMANSI :

    Fazla oyun oynayan birisi değilim yine de merakımdan bir kaç oyun oynadım :Snapdragon 800 & Adreno 330 un gayette iyi performans gösterdiğini gönül rahatlığı ile söyliyebilirim :) Not : Uzun süreli oynamalarda (Plants vs Zombies 2 gibi) cihazın işlemcisinin olduğu yer ısınıyor.El yakıcak boyutlar da olmasa da hissediliyor.Bu incelikte ve su için yalıtılmış bir cihaz olduğunu unutmamak lazım.


    FİRMWARE :

    Sony eksidinden daha 'sıkı tutuyor' güncelleme işini . Sanırım 4.3 konusun dada bizleri fazla bekletmiyeceklerdir.(Aldığımdan beri bir kere ana sürüm yazılım güncellemesi 2 tane de kendi yazılımlarına güncelleme geldi ve efektif olarak his edilen iyileştirmelerdi bunlar)



    AKSESUAR :

    Tabiki 4-5 inch klasmanı cihazlar kadar bol çeşit bulunmasa da umduğumdan daha fazla çeşitte kılıf/ekran koruyucu vb olduğu söyliyebilirim.Bir adet orjinal Sony dk30 manyetik şarj adaptörlü dock , Benks HSR (Parlak ve parmak izi bırakmayan çok kaliteli bir ekran koruyucudur),spora giderken kullaanmak için sert tpu yam çerçeveyi koruyan kılıf,bir adet Nilkin arka kapak ve Sony SBH52 Akıllı Bluetooth Kulaklık aldım (E bayden)

    Not: eBay gittigidiyor.com da aratma yaparken dikkat edin ne kadar Z ULTRA vb yazsanızda normal Z aksesuarları da (kılıf vb için) listeleniyor tipleride benzeştiği için yanlışlık ile başka bir şey ısmarlamayın.

    DX-BOX Z Ultra aksesuar sayfası (Arada alışveriş yaptığım ve memnun kaldığım bir sitedir dock ekran koruyucu ve bir kaç ufak tefek aksesuarı daha bu siteden aldım 2 haftada İstanbulda elime ulaşı)
    HepsiSony Z Ultra sayfası (Kanyon AVM de yerleri mevcut ülkemizde bu firmadan alışveriş yapmayı tercih ediyorum)
    E-Bay Z Ultra aksesuar vs
    Gittigidiyor.com Z Ultra aksesuarları.

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.

    Dock un usb kablosu biraz kısa malesef.

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


    Sony SBH52 henüz elime ulaşmadı o da gelince incelemesini eklerim.




    BOYUT :

    Bu konuyu görseller ile desteklemeye karar verdim.Yanlız ne kadar yazsam da 1-1 gidip kendiniz incelemeden karar vermeyin.

    İlk iki foto web den alınmadır diğerleri bana aittir.

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


    Kendi fotolarımda : LG G Pro (GN 2 ye çok yakındır boyutları ), iPhone (orjinal ilk model) HTC One M7 vb kullandımki ölçek daha iyi anlaşılabilsin.

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    Son sözler :

    Kısaca maddeliyecek olursam

    Beğendiğim yönleri :

    - Üst seviye de malzeme & yapım kalitesi ile özgün Sony tasarımı.
    - Rakipsiz büyüklükteki ekran ve inanılmaz inceliği
    - İyi pil performansı.
    - Toza ve suya dayanıklı olması.
    - Son derece de hızlı ve stabil olması.
    - Sony nin 'fazla şişirilmemiş' Android sürümü.
    - Ekran hassasiyetinin son derece de iyi olması.


    - Uzun boyluların halen ön cebine sığabilmesi

    'Gri' alan :

    - Müzik performansı ve kulaklık ses çıkışı daha iyi olmalıydı.
    - Kalem kullanmak güzel olsa da bu konuda daha çok kendilerini geliştirmeleri lazım zira rakiplerinin gerisinde.
    - Wifi çekim gücü daha iyi olabilirdi.
    - Su ve toza dayanıklılık her ne kadar beğendiğim yönerlinden olsa da bu özelliğin beraberinde getirdiği bir olumsuzluk olan : Dış hoparlör sesinin az olması.
    - Antishatter film camın dağılmasını engelliyor ama feci parmak izi bırakılmasına neden oluyor.
    - Yazılım tek el ile kullanıma göre daha iyi optimize edilebilirmiş.



    Beğenmediğim yönleri :

    - Biraz karanlıkta kötü/feci arası performans gösteren kamerası.
    - Sony logosunun cam filmi ile beraber olması ve bu filmin ciddi kolay çizilbilmesi! (Çok dikkatli kullanırım asla cihazımı başka bir obje ile aynı cebe vb koymam ona rağmen film de bir kaç çizik oluştu bile)
    - Led flasha ve donanımsal kamera tuşuna sahip olmaması.Hadi fotoğraf çekerken işe yaramıyor diyelim ama en azından el feneri görevi görüyordu

    Not : Böyle bir genelleme her ne kadar doğru olmasada boyunuz 1.90cm ya da daha uzunsa ve de çok fazla kilolu değilseniz kotunuzun ön cebine sığma ihtimali büyük.Benim çok dar olmayan normal kotlarımın ön cebine sığıyor ek olarak oturup kalkarken / ayakkabımı bağlarken problem yaşamıyorum.Şık bir ceket giydiğiniz zamanda cihaz çok ince olduğu için neredeyse hiç bir kabarıklık yapmıyopr iç/yan cepte.Hatta bu konuda (Karabarıklık yapmaması vs) diğer phablet cihazlardan şaşırtıcı dere de farklı&iyi görünüyor diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 20 Ekim 2013; 19:21:29 >







  • 36 adet cihazdan çıktığı gibi Sony XPERİA Z ULTRA Örnek fotoğraflarıma : Google Picassa albümümden buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Not : Tam boyutta incelemek istediğiniz fotoğrafın üstüne tıklayın,daha sonra sol üstteki + işaretine tıklayarak istediğiniz boyutta inceliyebilirsiniz.+ işaretinin hemen yanındaki indir opsiyonu ile fotoğrafı bilgisayarınıza orjinal boyutunda/çözünürlüğünde indirebilirsiniz.Fotoğrafın Exif bilgileri için sayfanın sağında yer alan : Tam ayrıntı sayfası linkine tıklarsanız tüm detayları alabilirsiniz.

    Örnek ön izleme fotoları (Daha fazlası ilk satırdaki linte mevcut)

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 20 Ekim 2013; 18:32:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing

    36 adet cihazdan çıktığı gibi Sony XPERİA Z ULTRA Örnek fotoğraflarıma : Google Picassa albümümden buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Not : Tam boyutta incelemek istediğiniz fotoğrafın üstüne tıklayın,daha sonra sol üstteki + işaretine tıklayarak istediğiniz boyutta inceliyebilirsiniz.+ işaretinin hemen yanındaki indir opsiyonu ile fotoğrafı bilgisayarınıza orjinal boyutunda/çözünürlüğünde indirebilirsiniz.Fotoğrafın Exif bilgileri için sayfanın sağında yer alan : Tam ayrıntı sayfası linkine tıklarsanız tüm detayları alabilirsiniz.

    Örnek ön izleme fotoları (Daha fazlası ilk satırdaki linte mevcut)

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.
    Maksimum çözünürlükte&kalitede video çekim örneğim




    Cep kamerası ile çektim demek mazaret olmasada aynı ışık ortamında referans kart ile çekim yapıp göndermeye vakit bulamadığım için bunu gönderiyorum soldaki HTC One daki beyaz alan realitede bu kadar değil biraz daha fazla detay görünüyor LG de de çok az fark var.Referans olmasa da bir fikir olması açısından ekliyorum.
    Tüm cihazların otomatik parlaklık ayarı kapatıldı %100 ekran parlaklığına getirildi.

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    Bir başka dikkat çekmek istediğim alanda Sony nin çok övündüğü X-Reality engine.Manzara/karışık alanda çok bariz belli olmasa da özellik ile insan yüzü (Buradaki tek karede çok algılanmasa da video da bariz belli oluyor/beni rahatsız ediyor) ve yumuşak geçişli alanlarda bariz kötü efekt yapıyor.Video seyrederken X reality'i kapatmayı tercih ediyorum.

    'Sert artifact' alrın olduğu fotolarda X reality açık:
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.

    kapalı :
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    X Reality açık :
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.

    kapalı :
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 20 Ekim 2013; 23:16:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing

    Maksimum çözünürlükte&kalitede video çekim örneğim




    Cep kamerası ile çektim demek mazaret olmasada aynı ışık ortamında referans kart ile çekim yapıp göndermeye vakit bulamadığım için bunu gönderiyorum soldaki HTC One daki beyaz alan realitede bu kadar değil biraz daha fazla detay görünüyor LG de de çok az fark var.Referans olmasa da bir fikir olması açısından ekliyorum.
    Tüm cihazların otomatik parlaklık ayarı kapatıldı %100 ekran parlaklığına getirildi.

     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    Bir başka dikkat çekmek istediğim alanda Sony nin çok övündüğü X-Reality engine.Manzara/karışık alanda çok bariz belli olmasa da özellik ile insan yüzü (Buradaki tek karede çok algılanmasa da video da bariz belli oluyor/beni rahatsız ediyor) ve yumuşak geçişli alanlarda bariz kötü efekt yapıyor.Video seyrederken X reality'i kapatmayı tercih ediyorum.

    'Sert artifact' alrın olduğu fotolarda X reality açık:
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.

    kapalı :
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.



    X Reality açık :
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.

    kapalı :
     Xperia Z ULTRA İncelemesi.


    Alıntıları Göster
    Çok yararlı süper bir inceleme olmuş. Emeğiniz için teşekkür ederim... DH bunu yapamadı 2-3 aydır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyildiz

    Çok yararlı süper bir inceleme olmuş. Emeğiniz için teşekkür ederim... DH bunu yapamadı 2-3 aydır.

    Alıntıları Göster
    10 numara inceleme olmuş. Güle güle kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gios

    10 numara inceleme olmuş. Güle güle kullanın.

    Alıntıları Göster
    Vipracing teşekkürler incelme için. Bende yaklaşık 3 gündür kullanıyorum. Aynı şeyler düşünmüşüz. Kamera gerçekten "gördüğüm" bu klasta en kötü kameralardan biri. Onun dışında flash kesinlikle büyük eksik. Geriye kalan ne varsa güzel ama :D İncelik, hafiflik, tasarım, ekranı, akıcı çalışan sistemi falan süper. Sesini ben kulak üstü kulaklıkla denedim, şu monster'lar var ya, orjinal olanı :D Onla, çok memnun kaldım g2'ye göre bence çok daha iyi. Bu cihazı "kamera" için kimse almasın.. bunu göz önünde bulundurlar.




  • Cok detaylı ve guzel bır ınceleme olmus :) Tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peregrino

    Cok detaylı ve guzel bır ınceleme olmus :) Tesekkurler.
    çok objektif bir inceleme yapmışsınız.telefonun olumsuz yönlerini gayet açıkça belirtmişsiniz.bir mega kullanıcısı olarak tasarımı hoşuma gitsede bazı olumsuz yönlerinden dolayı almaktan vazgeçtiğim bir cihaz.batarya performansını övsenizde gsmarenadaki kullanım süreleri beni hayal kırıklığına uğrattı.ayrıca keşke şu çerçeve işinde biraz samsungu örnek alsa sony.mega ile bile arasında yeterince fark var.son olarak ses konusunda atılım bekliyordum sonyden ama ordada bir hayal kırıklığı yarattı.güle güle kullanın çok şık bir cihaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ax

    çok objektif bir inceleme yapmışsınız.telefonun olumsuz yönlerini gayet açıkça belirtmişsiniz.bir mega kullanıcısı olarak tasarımı hoşuma gitsede bazı olumsuz yönlerinden dolayı almaktan vazgeçtiğim bir cihaz.batarya performansını övsenizde gsmarenadaki kullanım süreleri beni hayal kırıklığına uğrattı.ayrıca keşke şu çerçeve işinde biraz samsungu örnek alsa sony.mega ile bile arasında yeterince fark var.son olarak ses konusunda atılım bekliyordum sonyden ama ordada bir hayal kırıklığı yarattı.güle güle kullanın çok şık bir cihaz...

    Alıntıları Göster
    Hocam bir de diğer telefonlarla aynı fotoğrafı açıp ekranları ve bakış açılarını mukayese etseydiniz çok güzel olurdu




  • Sayın : eyildiz , gios , vbalikci , Peregrino , ax ve 3yuq : Beğenmenize sevindim teşekkürler :)

    vbalikci : Güle güle kullanın aynı paralelde düşünüyoruz (G2 nin sesini doğru dürüst deneyemedim halen ) :)


    ax : Teşekkür ederim ve evekt haklısınız :)


    3yuq : Referans fotosu çekmek lazım homojen ortamda o da zor bu tip el kameraları ile çekimler gözün gördüğünden çok daha farklı olabiliyor o yüzden çekindim ama siz söyleyince ekledim bir tane (Zira ufak tefek açılarla istenilen markayı daha iyi göstermek çok kolay)en azından üstün körü bir fikir olur diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing

    Sayın : eyildiz , gios , vbalikci , Peregrino , ax ve 3yuq : Beğenmenize sevindim teşekkürler :)

    vbalikci : Güle güle kullanın aynı paralelde düşünüyoruz (G2 nin sesini doğru dürüst deneyemedim halen ) :)


    ax : Teşekkür ederim ve evekt haklısınız :)


    3yuq : Referans fotosu çekmek lazım homojen ortamda o da zor bu tip el kameraları ile çekimler gözün gördüğünden çok daha farklı olabiliyor o yüzden çekindim ama siz söyleyince ekledim bir tane (Zira ufak tefek açılarla istenilen markayı daha iyi göstermek çok kolay)en azından üstün körü bir fikir olur diye.
    Çok güzel, şahane bilgiler, akıcı ve okuyanı sıkmayan +ları -leri tam olarak söyleyen bir kullanıcı yorumu endeksi :)

    *Z1'de takılırken buralara geldim, tüm ultra kullanıcılarını bekliyoruz. Şahsen Türkiye'de fazla satılan bir model olmayacak gibi geliyor ama bu kullanıcıları için daha iyi bence, ne kadar az satılırsa o kadar özel olursunuz

    Edit: Fotoğrafları Manuel'de gece modunda 8mp olarak çekin, Superior Auto gece fotoğraflarını kötüleştiriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeKarasoy -- 20 Ekim 2013; 23:39:22 >




  • Vipracing kullanıcısına yanıt
    elinize saglik hocam ayni foto da inceleme.icin de ayrica tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3yuq

    elinize saglik hocam ayni foto da inceleme.icin de ayrica tesekkurler.
    Güle güle kullanın. Center da inceledim çok hızlı bir cihaz tek eksiği sanırım flaş ve biraz fazla büyük onun dışında mükemmel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Güle güle kullanın. Center da inceledim çok hızlı bir cihaz tek eksiği sanırım flaş ve biraz fazla büyük onun dışında mükemmel.

    Alıntıları Göster
    EgeKarasoy , 3yuq , Teknode : Teşekkürler

    @ EgeKarasoy : Evet genelde kendim belirliyorum sahne seçimlerini vs örnek çekimlerde özellik ile otomatik modlarda bırakıyorumki çoğu kullanıcı öyle kullanıyor malumunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing

    EgeKarasoy , 3yuq , Teknode : Teşekkürler

    @ EgeKarasoy : Evet genelde kendim belirliyorum sahne seçimlerini vs örnek çekimlerde özellik ile otomatik modlarda bırakıyorumki çoğu kullanıcı öyle kullanıyor malumunuz.
    SBH52 biraz evvel elime ulaştı biraz denedim kendi başına sırf müzik dinlemek için idela bir seçim değil (3.5mm kulaklık takılınıyor ucuna ama çıkışda pek yeterli değil) konuşma için güzel bir alternatif.Şimdi şarja bağladım daha sonra deneyilerimi aktarırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing

    SBH52 biraz evvel elime ulaştı biraz denedim kendi başına sırf müzik dinlemek için idela bir seçim değil (3.5mm kulaklık takılınıyor ucuna ama çıkışda pek yeterli değil) konuşma için güzel bir alternatif.Şimdi şarja bağladım daha sonra deneyilerimi aktarırım.

    Alıntıları Göster
    Elinize sağlık hocam çok güzel bir inceleme olmuş boyutu fazla olduğu için note 2 mi satmıştım düşünün o yüzden boyut sorunu yüzünden malesef alamıyorum.Onun haricinde tasarımı gerçekten çok iyi.Bu arada resimlerden birisi ümraniye real ve buyaka avm nin orada çekilmiş güzel yerler istanbul a her gitmemde o tarafa uğrarım




  • emrecelik85 kullanıcısına yanıt
    Evet doğru & haklısınız teşekkürler (Hangisi size en uygunsa ve keyif ile kullanıcaksanız ona sahip olursunuz inşallah)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing

    Evet doğru & haklısınız teşekkürler (Hangisi size en uygunsa ve keyif ile kullanıcaksanız ona sahip olursunuz inşallah)
    Hocam bu siteden aldığınız dock orjinal sony nin değilmi? Bende z1 için almayı düşündüm de o yüzden soruyorum.. Birde 2 haftada mı geliyor daha erken gelmesi için ücretli posta yapıyorlarmı?

    @Vipracing



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scarface6 -- 22 Ekim 2013; 12:11:21 >
  • scarface6 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Evet orjinal dock (Yan sanayiside mevcut orada ama fiyatından vb anlarsınız zaten) malesef farklı bir usps gönderi şekilleri mevcut değil 1 ya da 2$ fazla verince tracking no ile göndertmek mümkün.Güzel tarafı : İçine yüksek fatura koymuyorlar (Adette abartmadıkça sorun olmuyor)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing

    Merhaba,

    Evet orjinal dock (Yan sanayiside mevcut orada ama fiyatından vb anlarsınız zaten) malesef farklı bir usps gönderi şekilleri mevcut değil 1 ya da 2$ fazla verince tracking no ile göndertmek mümkün.Güzel tarafı : İçine yüksek fatura koymuyorlar (Adette abartmadıkça sorun olmuyor)
    ellerine saglık cok gzl bi inceleme olmus...bende xperia z mi değiştirip ultraya gectim... tarafsız gercekci bir inceleme olmus...nekadar bende sony xperia hayranı olsamda bariz eksiklikleri kabul etmeliyiz... ama beni cezbeden sony nin resmi sitesinden n zaman bi telefon tanıtımı yapsalar gercekten cok kaliteli yapıyorlar...çektikleri video insana teli aldıttırıyor :) z ultrada bende oyle oldu z1 ile ultra arasında kaldım sonra ultrada karar kıldım :) sony p1i ile basladıgım seruvene arkasından xperia z ve simdi zultra :)




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.